Snällaste hjärtat

Datum: 2016-07-31 Tid: 10:07:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Hur snäll blick har han inte? Finaste hjärtis <3

Godnatt

Datum: 2016-07-30 Tid: 23:01:54 Kategori: Today Kommentarer: 0
Lördagen är över och nu återstår bara en dag kvar av helgens jobb. Hade en segare dag idag så var väldigt skönt när jag slutade och kunde åka iväg till Cooper. Vi gick på en skogstur så han fick lyfta lite på fossingarna. Finns säkert lite träningsvärk kvar efter badningen i torsdags så är bra att han får vara aktiv med benen. 
 
Efter stallet stannade jag till på gymmet. När alla andra är ute och super får jag roa mig själv! 
 
Nu måste jag lägga mig och sova så jag orkar mig upp imorgon. Har ju bra dygnsrytm i alla fall!
 

If you're falling back through time, look in my eyes, It's just you and I tonight

Datum: 2016-07-29 Tid: 20:19:53 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Nyss hemkommen från ett 11,5 timmes jobbpass. Bara två till nu, kämpa! Dagen har gått väldigt fort ändå måste jag säga så det känns skönt. Värsta är då dagarna går långsamma och det känns som man aldrig kommer därifrån. 
 
Nu inväntar jag Mattias, Jens och Elin för en tripp in till stan på pokémonjakt. Får göra nånting roligt denna fredag!!

Badabadabada

Datum: 2016-07-28 Tid: 13:51:38 Kategori: C fotografering Kommentarer: 29
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Alltså hur roligt hade inte vi idag då?!? Lastade Cooper och Caija och åkte iväg till Alnö där det är en fin strand man kan bada med hästarna. Långgrunt och superfin botten! Cooper simmade och var jätteduktig. Hur kul som helst och det måste vi definitivt göra om!! 
 
Mamma fotade strax över 1100 bilder så nu har jag något att göra på jobbet i helgen!!

Kvällshoppning

Datum: 2016-07-28 Tid: 08:43:45 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Igår blev det en sen tripp till stallet. Var inte sugen på att dra iväg mitt på dagen i värmen och på kvällen skulle vi på kalas. Fick alltså åka upp efter alltihop så var i stallet strax innan nio. Gick till ridhuset lagomt till Mattias slutade så han kunde komma och hjälpa till. Skönt att slippa hoppa av och höja varenda gång. 
 
Satt upp hindrena som är på framhoppningar, lilla, räcke, oxer. Jag kan inte påstå att jag älskar framhoppningar med tanke på hur det har gått tidigare. Oftast hoppar jag mest bara räcket och skippar oxern men senaste tävlingarna har jag vågat mig på oxern i LDn i alla fall. 
 
Men, men, idag skulle vi träna på det. Red fram först och han var superslö. Vänster bakben var inte på hugget idag utan jag fick sitta och påminna det hela tiden. Jobbade med tempoväxlingar och övergångar för att han skulle vakna till och det blev bättre men fortfarande var han lite väl slö. 
 
När jag började hoppa så hoppade han väldigt flackt. Han var duktig och gjorde helt rätt hela tiden och när jag inte la honom i det perfekta läget så räddade han situationen superbra. Rätt i huvudet men kroppen orkade inte med. Avslutade med att höja upp räcket till strax över 1m och det var först då som han faktiskt började hoppa med ryggen. Då hoppade han kalasfint! 
 
Även fast han var lite slö och inte riktigt orkade hela vägen så är jag supernöjd. Jag insåg att jag måste sätta mig ner i sadeln ganska tidigt för att verkligen rama in honom till hindret och då även få bra avsprångspunkt, istället för att stå upp då jag inte hinner förbereda oss på samma sätt då. Han skötte sig också exemplariskt och försökte verkligen. Duktiga killen!
 

Bra liv

Datum: 2016-07-27 Tid: 15:39:31 Kategori: Today Kommentarer: 7

Slutade jobbet klockan 2 och stannade till på ett pokestop på vägen hem där någon lagt ut en lures och ingen mindre än Charmander dök upp! Därefter la jag mig i en solstol så livet kan inte bli bättre.

Ikväll ska vi på kalas och därefter ska Cooper få sig en omgång. Är det inte 100 grader tänkte jag ta fram något hinder för imorgon lutar det åt att vi ska åka iväg och bada :D


Clear the mess that's in your head and let tomorrow worry about itself

Datum: 2016-07-26 Tid: 20:46:21 Kategori: C fotografering Kommentarer: 9
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mmf/4-5,6Di VC USD
Fotograf: bolinsaga @ instagram
 
Idag har jag hunnit med en del saker. Körde ett benpass på gymmet efter stallet och sedan åkte jag och badade med mamma och pappa. Var dödsvarmt ute så det var sjukt skönt! Det tråkiga var bara att jag var tvungen att rulla vidare mot jobbet klockan 3. Hade mer än gärna legat kvar på stranden någon timme till. Nu är jag i alla fall hemkommen ifrån jobbet, har ingenting att göra vilket känns konstigt. Har inte hänt ofta den senaste tiden att jag bara sitter helt själv utan då brukar jag vara med Mattias. Skönt att bara sitta några minuter hemma också och inte bara på jobbet! (Är personlig assistent och har inte direkt mycket för mig på dagarna)
 
Imorgon jobbar jag halvdag och sedan har jag minihelg tills på fredag då det är dax för 35 timmars jobb i helgen. Ber till vädergudarna att det ska spöregna så ni som är lediga vet vem ni ska skylla på. 

Morgontripp till ridhuset

Datum: 2016-07-26 Tid: 12:48:38 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Idag åkte jag upp till stallet tidigt för att slippa undan den värsta värmen. Vad händer då tror ni? Börjar det inte regna istället??? Antingen dövarmt eller regn, inget däremellan. Nu skiner solen igen..
 
Vi gick till ridhuset då det inte hunnit blivit uppvärmt av solen än. Tog fram ett litet hinder på ena kortsidan och jobbade med rakriktningen. Red runt i fyrkanter och gjorde framdelsvändningar i hörnen. Tog några skutt också men han var väldigt trött så ville inte rida allt för hårt. Ändå var han svettig överallt. Inte en enda torr fläck! Upp längst låret och ovansidan rumpan. Stackarn avlider i värmen. 
 
 

Cooper + värme = inte sant

Datum: 2016-07-25 Tid: 17:12:00 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Märker tydligt på Cooper att han blir väldigt trött när han sover ute och det är kokhett. Han trivs inte alls i värmen och idag när jag tog ut honom ur hagen försökte han inte ens köra ner huvudet för att äta. Har aldrig hänt förut. 
 
Jag tycker inte det känns schysst att gå iväg till ridhuset aka växthuset för att köra ett hårt pass på honom så därför kör vi kondition och backträning ute istället under de varmaste dagarna. Idag var vi bort till Svante Båths travbana och galopperade två varv. Blir lite intervallträning för att banan har uppför och nedförsbackar så då får han vila i nedförsbackarna. 
 
När vi kom tillbaka till stallet var han sjöblöt så kan bara tänka hur han skulle sett ut om vi kört ett dressyrpass/hoppass. Men ska inte klaga på vädret för det är ju underbart! Utom i stallet haha..
 

Helgen är över

Datum: 2016-07-25 Tid: 14:59:56 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Sista bilderna på Saga och Pecet. Blev många fina!
 
Som jag berättade i det tidigare inlägget så har jag haft en riktigt bra helg. Har sovit hos Mattias och bara varit hemma korta svängar och inte suttit vid någon dator. Nya blogg.se appen gör det inte enklare att blogga heller eftersom man inte kan publicera inlägg som skrivits på datorn. 
 
Men, men, har varit skönt med tre dagars ledighet plus att Mattias också haft det så vi kunnat hittat på massa roligt. Kommer inte komma någon till sådan helg för oss så fick passa på att njuta! 
 
Nu är det måndag igen och det vankas jobb. Har det lite slappt nu första dagarna innan helveteshelgen börjar. Hoppas dagarna går långsamt!

Mysig helg!

Datum: 2016-07-24 Tid: 17:35:58 Kategori: Today Kommentarer: 6

Detta är vad jag gjort hela helgen. Var iväg och badade i fredags innan vi drog vidare till Lukas för att äta middag och föra. Lite senare blev det en liten krogrunda som började på Allstar, mellanlandning på Daltons och avslutning på Oscars. Var sjukt roligt för vissa spårade mer än andra om man säger så!

Igår kom Rebecka och hämtade oss så vi kunde åka ner och bada. Lagomt skönt att slappa på stranden! På kvällen byggde jag, mamma och pappa ut hagen i stallet så hästarna fick lite mer mat. Cooper rymmer så mycket när det inte finns tillräckligt med mat enligt honom så får hoppas han stannar innanför ett par dagar.

Idag har vi också mest bara tagit det lugnt. Var iväg och badade för en stund sedan och åt pizza. Helt okej!

Cooper fick vila fredag och lördag men idag var vi ut på en sväng. Köpte ett par nya paddar som passade perfekt under lindorna, till skillnad från mina tidigare som jag fått klippt och sytt för att passa. Så nu ska han få gå med lindade ben ibland. Snyggt!


Studsbollen

Datum: 2016-07-23 Tid: 12:59:44 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: bolinsaga @ instagram
 
Sista bilden är så fin! Min studsboll <3
 
Igår var på på krogen och sprang runt mitt i natten och jagade pokémons. Nu ska jag dra vidare till stranden för att piggna på mig lite! 

With arms around me like a border

Datum: 2016-07-22 Tid: 14:40:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 15
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VS USD

Hoppträning

Datum: 2016-07-22 Tid: 08:42:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Såhär såg våra hinder ut som vi skulle ta oss över. Hoppade olika banor med lite brytna linjer och verkligen fokusera på att ha honom rak. Från början när det var lågt gick det rätt så bra. Det blev lite av och på ibland och rätt som det var drog han iväg innan hindrena eller så dog han av. På de längre galoppsträckorna så slutade jag rida och han blev lite för lång i kroppen och då fick vi ingen jämn rytm. När jag red och jobbade honom hela tiden blev det bättre och han hade mer fokus på uppgiften och framförallt mig. 
 
Första gången vi höjde upp lite högre så blev det verkligen av och på hela tiden. Jag stressade innan hindrena och vi fick inga bra avsprångspunkter utan kom ganska nära eller stort. Känslan var ungefär som när vi hoppar LC på tävling. Väldigt nyttigt att jag kom till den punkten för det blev så tydligt. Gången efter blev det mycket bättre för vi hade en jämn rytm och jag väntade in både Cooper och hindrena vilket gjode att vi fick väldigt bra lägen. 
 
Därefter flöt allt på utan större problem. Han hoppade som en gud på oxern och sög verkligen tag i den. Så roligt!!! Det svåraste var kombinationen med två galoppsprång mellan för vi kom tight på B-hindret hela tiden. Spelade ingen roll hur mycket än Carro längde. Han tog inte riktigt min förhållning heller utan rusade mest iväg. Tog i honom ordentligt en gång och då stannade han vilket var rätt för då lyssnade han iallafall på mig. Sedan på det igen och då blev det bättre. 
 
Han hoppade dunderfint och var verkligen duktig. Gjorde rätt när jag gjorde rätt! Som det ska vara!
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: bolinsaga @ instagram

Saga och Pecet

Datum: 2016-07-21 Tid: 20:14:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 6
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Mer bilder på Saga och Pecet. Han har fått övertagit Coopers träns och förhoppningsvis trivs han bättre i det. Ser ut som en dressyrponny iallfall ;)

Den efterlängtade helgen har nu kommit

Datum: 2016-07-21 Tid: 15:10:41 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: bolinsaga @ instagram
 
Inviger helgen med några bilder från gårdagens hoppträning. Nu ska jag ta på en bikini och springa ut i solen!
 

7 timmar tills helg

Datum: 2016-07-21 Tid: 07:36:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Igår hoppade Cooper kalasfint och nu ska jag snart bege mig mot jobbet och ha sista arbetspasset innan jag får HELG <3<3<3<3<3 
 

Rakriktning

Datum: 2016-07-20 Tid: 15:50:42 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Jag och Cooper är inne i en period som mest handlar om rakriktning just nu. Han har varit lite väl svajig och tagit ojämt stöd på bettet osv. Back to basic igen! När Carro red honom så satt hon upp ett sockerbitshinder på ena kortsidan och jobbade med att han skulle vara rak hela tiden, både innan, över och efter. Det gav jag mig på i måndags. Åt vänster var det ganska enkelt men åt höger vinglade han gärna åt vänster i språnget och åt höger efteråt. Kändes så tydligt då vi kom snett för då blev inte språnget lika bra, medans om han var rak hela tiden kom vi bra in och fick ett bra språng. 
 
Jag jobbade i olika fyrkanter i galoppen för att inte bara hoppa över hindret utan red runt lite över hela ridhuset. I varje hörn tänkte jag framdelsvändning där han skulle vara rak hela tiden.
 
Mot slutet blev han väldigt vändbar och jag kunde ta hindret från kvartslinjen så det blev i princip framdelsvändning, ett galoppsprång, hoppa, ett galoppsprång, framdelsvändning. Superduktig var han då! 
 
Fortsatte på samma spår igår när vi var i ridhuset fast då bara skritt och trav. Jag tycker att vi börjar hitta tillbaka så det är bara att fortsätta! 
 

Min fina kille!

Datum: 2016-07-20 Tid: 09:01:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Kan inte hinna med allt

Datum: 2016-07-20 Tid: 07:34:57 Kategori: Today Kommentarer: 2
Jag hann inte med mig varken i måndags eller igår. I måndags låg jag ute och solade någon timme innan jag åkte till stallet. Då skurade jag boxen, fotade saga och till sist red Cooper i ridhuset. Efteråt skulle jag till Mattias men han behövde jobba över så jag blev kvar i stallet en extra timme. Cooper fick gå lös på gården och käka och jag satt och spanade in honom då. 
 
Efter stallet åkte vi till gymmet. Körde ett benpass och det märktes att det var ett tag sedan jag tränade. Orkade typ ingenting om man jämför med förut. Men kommer nog gå snabbt att komma tillbaka! 
 
Igår var jag till stallet på förmddagen. Red en kortis i ridhuset och efteråt skrittade vi en extrasväng. Började jobba halv 2 så jag passade på att sola en stund innan. Efter jobbet åkte jag och gymmade med Mattias, Dennis och Jens. Rygg och biceps fick sig en liten omgång. Sedan hem, duscha, äta och vips var klockan 11. 
 
Nu sitter jag och äter frukost. Börjar jobba om en halvtimme så måste ta och börja göra mig i ordning. Jobbar bara 7 timmar idag så det blir skönt! Ikväll ska vi hoppträna för Carro. Äntligen!!
 

Saga och Pecet

Datum: 2016-07-19 Tid: 21:56:50 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Igår fotade jag Saga och Pecet mellan skurningen av boxen och ridningen. En liten paus! Blev faktiskt en del fina bilder så det var roligt. 

Kära måndag!

Datum: 2016-07-18 Tid: 09:33:02 Kategori: Today Kommentarer: 8
Du har varit efterlängtad!! En ledig dag efter helgens jobb, 12 timmars passen är verkligen dryga. Känns skönt att jag mest har de passen på helgerna nu om jag tänker tillbaka på förra året då jag hade flera på raken mitt i veckorna. Det roliga med att vara ensam vikarie och täcka upp för två tjänster! Men i år är jag vikarie för en tjänst i taget så det känns bättre. Jobbar 100% nu fram tills nästa vecka då det blir 80%. Då har jag en ännu värre helg framför mig men långt dit haha! ;)
 
Idag ska jag spendera mina lediga timmar i en solstol och sedan i stallet. Ska skura Coopers box så det blir klart. Kan ta sin lilla tid eftersom han bajsar på väggarna och får blöt mat som han geggar omkring med. När Mattias slutar jobbet ska vi åka till gymmet och köra gång igen efter sisådär 2 månaders uppehåll för min del. 
 
Hoppas ni får en bra måndag!
 
Blogg.se har massa problem så allt går jättelångsamt och det var svårt bara att logga in. Nu fungerar inte uppladdningen av bilder.. 

Kvällsjobb i ridhuset

Datum: 2016-07-17 Tid: 23:10:12 Kategori: C träning Kommentarer: 5

När jag kom till stallet idag hittade jag Cooper utanför hagen. Där tyckte han att han stod bra. Efter jag ridit kom pappa så vi satt upp en tredje tråd i mitten för att förhoppningsvis förhindra honom från att rymma.

Jag tänkte rida ut och skrittjobba honom lång och låg i formen men det spöregnade så vi drog in i ridhuset. Han var väldigt skvätten och flög i luften två gånger de första 100 metrarna. Därför var det nog bra att vi gick in för att koppla bort allt runt om. Visserligen blev det 15 min i regnet till ridhuset och samma sak hem fast då hade regnet avtagit. Iallfall så jobbade vi på kvartslinjerna och fokus var att ha honom rak. Superbra åt vänster men åt höger kämpade jag med att han skulle ta stöd på yttertygeln. Från början vinglade vi sida till sida men när jag väl fick honom att ta stöd på ytter gick det kanon. I traven gick det också superbra för där upplever jag att det är enklare. Jobbade mycket tempoväxlingar i traven och samtidigt behålla den låga formen. Klurigt! Men han blev fin så jag lyckades med målet!

Imorgon tänkte jag fortsätta på samma spår fast lägga in en upphöjd bom. Carro tipsade mig om en speciell övning som hon gjorde när hon red honom då jag var på Bråvalla, den tänkte jag ge mig på.


My love

Datum: 2016-07-17 Tid: 10:46:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 12
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Jobb

Datum: 2016-07-16 Tid: 22:44:35 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Jag jobbar 12 timmars nu både lördag och söndag därav att jag inte riktigt hinner med mig. Har redigerat massa bilder så kommer komma lite nytt. Är ledig på måndag så återkommer då!

Rymling

Datum: 2016-07-15 Tid: 20:35:58 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Mitt lilla monster till häst som inte klarar av att hålla sig innanför hagen. Nu har han rymt en gång i princip varje dag i en veckas tid. Innan det var det lite till och från men nu är det hela tiden. Han sticker ingenstans utan står utanför och äter men känns ju inte direkt roligt att han ska gå ut varje dag knäppskallen.

Coopers vecka

Datum: 2016-07-15 Tid: 12:34:03 Kategori: C träning Kommentarer: 1
I söndags fick Cooper nya skor och lite kortare hovar. På sommaren växer de verkligen som ogräs, plus att han sliter skorna väldigt ordentligt. Hästen som släpar sina ben. Vintertid kan han gå nästan dubbelt så långt och det syns knappt något.
 
Han fick vila både då och i måndags. I tisdags tog vi en sväng ute på lite blandade underlag. Småtravade på asfalt en kort bit och varvade det med att trava i diket. Jag tycker det är bra med korta bitar på hårt underlag men gillar inte längre sträckor med tanke på knäna. Vi galopperade på en äng och lite i skogen också annars var det mest skritt.
 
I onsdags red vi på en ganska mysig väg där det går att springa en del. Försökte jobba honom lång och låg i alla gångarter, klurigare desto fortare det går för att han ska orka behålla bakdelen. Jag tycker också det är svårare ute för då blir han så spänd och kortar upp sig själv automatiskt men han skötte sig ändå ganska bra. Mjuk och fin!
 
Igår tog vi en promenad som jag berättade och idag red vi ut i skogen. Massa blandade underlag och miljöer och vi hade mysigt. Han fick ha repgrimman på sig så det gick lite fort ibland, roligt att han är pigg och glad!
 
Imorgon ska han få vila och på söndag är väl planen att vi sätter igång med träning igen. Det blev en bra vecka nu för att kompensera för förra veckan då vi red i ridhuset tisdag-torsdag, paddocken på fredag och tävling lördag. Då skadar det inte med massa mysiga uteritter!
 

Cooper säger godnatt

Datum: 2016-07-14 Tid: 21:56:32 Kategori: Today Kommentarer: 1

Har varit fel på internet i hela Timrå kommun idag och inte bara det mobila så har inte kunnat gjort så mycket som hade med internet att göra.

Har varit fint väder hela dagen så var en sväng och badade på eftermiddagen. Dock började det åska och blixtra så då kändes det inte lika säkert.

När jag kom till stallet spöregnade det och Cooper hade såklart ont i ryggen. Tänkte longera men Jenny kom upp med Lovely som kommit "hem" igen efter fyra år. (Var hagkompisen till en ponny jag var medryttare på och nu har de köpt tillbaka henne). Så jag och Cooper tog en promenad tillsammans med dom.

Har även städat lite bland mina grejer och smörjt upp allt som inte används så ofta och därmed inte får lika mycket putsning. Nu är jag redo för jobbhelg när det gäller stallet iallfall. Städat och fint så jag inte behöver tänka på de!


ATM

Datum: 2016-07-13 Tid: 21:01:31 Kategori: Today Kommentarer: 5


When times get hard, guess what I'mma do, I'mma go hard

Datum: 2016-07-12 Tid: 21:59:02 Kategori: C fotografering Kommentarer: 10
 
'Cause I am one of a kind
Trying to be the greatest
This is what I do
Baby, I gotta make it
This the road I chose
Best believe I'mma take it
If you think you stopping me
Sorry you were sadly mistaken, 'cause

Things looking down
And times getting hard
But when times get hard, guess what I'mma do, I'mma go hard

Antagningsbesked

Datum: 2016-07-12 Tid: 17:39:01 Kategori: Today Kommentarer: 4

Jahapp då är det bara att göra sig redo för 5 år till... Vet inte om man ska skratta eller gråta, haha!!

Work work work

Datum: 2016-07-12 Tid: 13:15:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Jobbveckan har startat ordentligt nu. 50 timmars jobb utspritt på 6 dagar så det känns lite segt. Tur jag får det lite lugnare nästa vecka istället innan jag har en ungefär likadan som denna igen. Får en minihelg på torsdag för jag är ledig så jag och Mattias ska på bio på onsdags och se Ice Age. Bara mysa på! Annars händer inget särskilt. Cooper får en lugnare vecka i och med att jag jobbar plus att jag ska försöka bli helt frisk för en gångs skull. Måste sova mycket och det kommer inte funka om jag ska vara i stallet till 11 på kvällen!

Min finaste Poopis!

Datum: 2016-07-11 Tid: 16:49:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Helgen

Datum: 2016-07-11 Tid: 08:48:33 Kategori: Today Kommentarer: 6
Under helgen har jag haft det ganska fullspäckat samtidigt som jag varvat det med att hosta tills jag blivit spyfärdig. Härligt va?!
 
I torsdags gick jag gå 2 timmar tidigare från jobbet och det var drömmen. Därmed fick jag helg också och en chans att bli frisk. I fredags passade jag på att städa hela huset inför mamma och pappas hemkomst från deras motorcykelsemester, 18 dagar lyckades jag ha huset för mig själv! På eftermiddagen åkte jag och Mattias med hans mamma för att handla till systerns 30-årsfest. Kvällen spenderades i stallet för att fixa inför tävlingen. 
 
Natten var ett helsike. Vaknade konstant och hade sjukaste hostattackerna. Satt och sov men fick knappt någon sömn. Attackerna kunde vara i 20 minuter ibland så var verkligen döden. Gick upp nästan en timme innan planerat bara för att jag inte kunde sova och då gjorde jag mig ordning för tävlingen. 
 
Efter tävlingen åkte jag till Mattias och var med när de fixade med festen. Sedan sov jag i soffan innan vi gick och la oss. 
 
Igår var det hovslagning på schemat. Cooper fick vila så jag förhoppningsvis ska bli frisk någongång. Resten av dagen chillade vi i solen och bara myste på. Mamma och pappa kom hem och sedan var helgen över. 
 
Idag vankas det jobb igen. Jobbar eftermiddag/kväll måndag och tisdag så det är skönt. Förkylningen är värst på morgonen som vanligt så då hinner jag piggna på mig. Vill bli frisk nuu!
 

Dressyrtävling Sundsvalls Lantliga Ryttarförening 9 juli

Datum: 2016-07-10 Tid: 20:34:16 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Som jag berättade tidigare gick det inte helt som planerat. Ingenting har riktigt funkat de senaste dagarna i och med att jag varit sjuk och Cooper var orolig i munnen. Jag har inte kunnat rida igenom honom som jag önskat under den tiden jag orkade innan kroppen sa ifrån. I fredags red jag en kortis i paddocken bara för att checka av med andra tränset och då var han verkligen superfin och hoppet kom tillbaka. 
 
Därefter kom tävlingsdagen och på framridningen var han verkligen superfin. Fick fram traven jag ville ha och det mesta satt så bra som jag kunnat hoppats. Jag var första start och hade ingen tidsuppfattning så när jag trodde det var dax och gick mot banan var det 20 minuter kvar innan vår start och där gjorde jag nog största missen. Blev mycket skrittande och han blev slö.
 
Direkt när jag kom in på banan fick han galoppera runt för att jag ville få igång honom men jag lyckades inte helt. Ville trava några varv till men fick startsignal och då var det bara att börja. 
 
Under hela ritten kände jag att jag behövde kicka till honom ordentligt en gång för att han skulle komma igång (men med erfarenhet av tidigare ritter är inte det så populärt av domaren), istället satt jag och smågnuggade hela tiden för att han inte skulle bryta av. Följden av att han inte gick helt fram dit jag ville blev att han tappade en del av formen och mjukheten så där vart det inte heller som planerat. 
 
Men men, jag får vara nöjd ändå med tanke på omständigheterna. Jag måste träna på att tävla också för att lyckas och detta var bara vår andra start för i år plus vår andra start i LB:1. Jag måste lära mig hur vi ska lägga upp framridningen, inte börja för tidigt som det blev nu, och att han inte ska skritta för mycket innan start. Innan hopptävlingar vet jag hur jag ska göra men har inte samma erfarenhet av dressyren. Men snart är vi där med!
 
Nikon d3100 + AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR

Dagens tävling

Datum: 2016-07-09 Tid: 16:29:18 Kategori: C tävling Kommentarer: 1

Dagens tävling resulterade i 61,4% i LB:1. Ingen höjdarritt då han blev slö och inte riktigt gick fram till det jag ville. Lite småmissar som jag kunnat gjort bättre också men men. Man ska träna på att tävla också!


Pullar VS aachen

Datum: 2016-07-07 Tid: 21:08:47 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Just för tillfället rids Cooper på dessa två träns, främst pullartränset då jag gillar det mest. Aachentränset brukar han gå på innan dressyrtävlingar just för att vänja in sig, och vid andra tillfällen då jag varierar. Jag har inte egentligen reflekterat över hur han går på de olika tränsen utan mest tänkt att det är dagsformen som gör att han känts olika. 
 
..fram tills idag då jag började tänka att han kanske inte gillar aachentränset. På pullar tar han bra stöd på bettet och han känns bra i handen (för det mesta), men jag vet inte riktigt om han gör det på aachen. Carro sa att han var bra i helgen och hon red på pullar, han var dunderfin i tisdags på pullar, igår var han småstum på aachen och samma lika idag. När jag red idag började jag tänka på tidigare tillfällen och framförallt framridningar till dressyrtävlingar eftersom det är det jag lagt mest på minnet. Det jag kommit fram till är att han oftast blir småstum i munnen, mer framtung och att jag inte får den fina känslan i handen. Dumt av mig att det dröjt tills nu innan jag börjat fundera kring detta men har ridit på aachen sen jag köpte honom och därför inte tänkt något negativt om de. Har också fått för mig att man inte får tävla dressyr på pullar, plus att lackad nosgrimma med vitt foder är dödssnyggt i det sammanhanget så därför har jag nog sett mellan fingrarna på problemen.  
 
Jag hoppas faktiskt att det är något så enkelt att stumheten beror på tränset, därför ska jag lägga det på hyllan imorgon och rida på pullar. Är han "normal" då kör jag med det på lördagens tävling. Vi får se hur det går isåfall!

Walking dead

Datum: 2016-07-07 Tid: 08:42:31 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Känner mig inte levande längre. Igår när jag red var jag döende efter 20 minuter så jag red inte ens klart. Det sista jag gjorde var att rida igenom LB:1an, skrittade ett halvt varv sedan gjorde jag en halt och ville bara slänga mig av. Jag travade inte ens av, har jag någonsin gjort så förut?? Var som att Cooper förstod för bara stod och väntade och när jag hoppade av var han gosig och följde med mig när jag mockade i ridhuset. Känner mig verkligen redo för tävling om två dagar.... Lagomt sugen på att stryka mig men vi åker dit och gör det bästa av situationen!

Totalt slut i kroppen, och på de är det jobb idag!! Ringde bemanningen imorse så förhoppningsvis behöver jag bara jobba halvdag, får hoppas att personen som ska avlösa mig dyker upp tidigt. 

Tillbaka till verkligheten

Datum: 2016-07-06 Tid: 10:58:00 Kategori: Today Kommentarer: 2

Livet börjar rätta till sig igen efter ledighet och Bråvalla. Efter studenten hade jag lyxen att vara ledig ca 3 veckor vilket var väldigt skönt. Bara slappa och inte ha några måsten alls. Det blev dock lite väl långtråkigt på slutet eftersom de flesta andra jobbar och man kan inte hitta på något tillsammans med andra. Då Mattias var ledig hittade vi på lite roligt men annars satt jag mest hemma och solade när det gick. Jag blir så slö av att inte ha någonting att göra och då blir det åt andra hållet istället att jag inte orkar ta tag i något.

 

Nu har jobbet satt igång så nu börjar jag få ordning på allt. Planen var att börja gymma igen efter sisådär 1,5 månads uppehåll men istället drog jag på mig världens förkylning under Bråvalla. Hade lite ont i halsen redan innan men nu är det en nära döden upplevelse när hostattackerna sätter igång. Får ta och bli frisk innan jag sätter igång och tränar. Får mjukstarta med någon timmes promenad varje dag på jobbet istället. 


Dressyr i dammoln

Datum: 2016-07-05 Tid: 22:26:00 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Dagens Cooper var superfin! Kunde inte riktigt göra det jag ville - rida progam, för vi var tre i ridhuset varv en hade träning så ville inte vara allt för mycket ivägen. Fick bli mycket grunder istället så som att hitta en bra trav. Det viktigaste om något i programmet! Jag måste verkligen rida för att han ska behålla den och då går han superfint, men dör jag av gör han detsamma. Han är en spegelbild! Gjorde lite enkla byten, övergångar, tempoväxlingar, förvänd och sådant jobb i galoppen. 
 
Han var superfin rakt igenom så jag kände inte ens för att hålla på och traggla när det var lite trångt om plats. Kör på mer imorgon då det förhoppningsvis är vattnat i ridhuset också så man slipper det värsta dammet. Var som att rida i sandstorm..

Ett efterlängtat hej!

Datum: 2016-07-05 Tid: 15:19:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 4
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 

Cooper har varit fullt igång medans jag var 70 mil ifrån honom för Carro (min hopptränare) har ridit. Han har varit fin så det var bra! 

 

Istället blev han en rymling direkt när jag lämnade staden. De första tre nätterna stod han antingen utanför hagen eller inuti Caija och Djärvs hage. Stallägaren hade vaknat mitt i natten av att de tre rejsade runt.. Bra jobbat Cooper! Han passar på när jag åker iväg. De resterande nätterna fick de sova inne och nu kommer han få fortsätta göra det tills efter tävlingen på lördag så han inte tröttar ut sig allt för mycket.

 

Igår tog vi en skogstur för Carro körde lite markarbete med honom i söndags och det kändes lämpligt att gå i skogen så han fick lyfta på benen. Blev lite stretching samtidigt då. Idag ska vi istället gå till ridhuset och rida lite program! 


Bråvalla 2016

Datum: 2016-07-04 Tid: 21:10:49 Kategori: Bråvalla 2016 Kommentarer: 10
Bråvalla 2016 är över. Kan inte säga annat än att jag är glad över att vara hemma och få duscha, sova i en säng och äta normal mat. Istället för de rutiner man haft där nere som innebar vakna i ett äckligt tält - supa - äta skitmat - supa - supa - supa - sova i ett äckligt tält. 
 
Bästa Bråvalla bjöd som vanligt på massor av roligheter. Bra musik och härligt folk, mer kan man inte begära! 

RSS 2.0