Kvällshoppning

Igår blev det en sen tripp till stallet. Var inte sugen på att dra iväg mitt på dagen i värmen och på kvällen skulle vi på kalas. Fick alltså åka upp efter alltihop så var i stallet strax innan nio. Gick till ridhuset lagomt till Mattias slutade så han kunde komma och hjälpa till. Skönt att slippa hoppa av och höja varenda gång. 
 
Satt upp hindrena som är på framhoppningar, lilla, räcke, oxer. Jag kan inte påstå att jag älskar framhoppningar med tanke på hur det har gått tidigare. Oftast hoppar jag mest bara räcket och skippar oxern men senaste tävlingarna har jag vågat mig på oxern i LDn i alla fall. 
 
Men, men, idag skulle vi träna på det. Red fram först och han var superslö. Vänster bakben var inte på hugget idag utan jag fick sitta och påminna det hela tiden. Jobbade med tempoväxlingar och övergångar för att han skulle vakna till och det blev bättre men fortfarande var han lite väl slö. 
 
När jag började hoppa så hoppade han väldigt flackt. Han var duktig och gjorde helt rätt hela tiden och när jag inte la honom i det perfekta läget så räddade han situationen superbra. Rätt i huvudet men kroppen orkade inte med. Avslutade med att höja upp räcket till strax över 1m och det var först då som han faktiskt började hoppa med ryggen. Då hoppade han kalasfint! 
 
Även fast han var lite slö och inte riktigt orkade hela vägen så är jag supernöjd. Jag insåg att jag måste sätta mig ner i sadeln ganska tidigt för att verkligen rama in honom till hindret och då även få bra avsprångspunkt, istället för att stå upp då jag inte hinner förbereda oss på samma sätt då. Han skötte sig också exemplariskt och försökte verkligen. Duktiga killen!
 

Kommentarer
Johanna Utterberg

Synd att han var lite slö, men kan tro att det är så ibland :)

Svar: Ja men precis :D
My Nordqvist

Tid: 12:51:47
Datum: 2016-07-28
Hemsida: http://johannautterberg.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: