Lever livet

Datum: 2016-06-29 Tid: 19:33:49 Kategori: Bråvalla 2016 Kommentarer: 10
Lever livet här ett par dagar. Hörs på söndag om inte annat!

Rullar mot Norrköping

Datum: 2016-06-29 Tid: 08:08:42 Kategori: Bråvalla 2016 Kommentarer: 2

Finaste

Datum: 2016-06-28 Tid: 11:21:22 Kategori: C fotografering Kommentarer: 9
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Mysdagen avslutades med att bli släpad i gräset

Datum: 2016-06-27 Tid: 11:23:04 Kategori: C träning Kommentarer: 12
Igår började dagen med en tripp till Birsta tillsammans med Mattias, Dennis och Jens. Vi shoppade det mesta så vi är redo för Bråvalla på onsdag. Därefter åkte vi hem till Lukas och satt där innan vi bestämde oss för att åka och bada. Årets första dopp! Var helt okej i vattnet, inte direkt varmt men man överlevde för vi var i ett tag. Normal temperatur i juni! Efter badningen åkte vi och grillade hos Lukas tillsammans med ett par andra. 
 
Avslutade dagen med att åka upp till Cooper. Red över Öden som vi kallar det för. Blandad väg med asfalt, långa grusvägar, ängar, skog osv. Första ängen är på bilden och jag rider runt den på kanten för att förstöra så lite gräs som möjligt. På slutet travade vi helt utan krav, satt bara och åkte med. Rätt som det var slänger han sig två meter åt höger och jag hann inte ens reagera innan jag låg på backen. Jag har en reflex att aldrig släppa tygeln heller samtidigt som han får panik när jag håller i för han känner att han sitter fast (har aldrig hänt att han stannat lugnt och snällt efter en avfallning). Så jag stod på knäna och han slängde sig bakåt ca 30 meter. När han väl stod still så kunde jag knappt stå på benen. Stod och höll i hans hals tills det började kännas bättre så jag kunde sitta upp.
 
Finns ingen chans i världen att jag skulle släppa honom om jag inte till exempel skulle tappa han. Han blir så rädd och springer alltid hem. Nu var jag också ca 3km hemifrån på andra sidan en 80 väg så för att komma hem hade han behövt springa längs med den vägen. Hade inte haft en levande eller frisk häst i stallet då...Bättre att jag får lite blåmärken än att han ska riskera livet.
 
Förresten så provade jag fleecetäcket som jag köpte för ett par dagar sedan. Satt perfekt! Slog till på det där som var mindre än halva priset på HV polot som jag egentligen ville ha. Köpte bikinisar till mig för dom pengarna istället!

Bra dag

Datum: 2016-06-26 Tid: 22:55:54 Kategori: Today Kommentarer: 1


Coopers midsommarhelg

Datum: 2016-06-26 Tid: 13:26:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
I onsdags gick vi till ridhuset och jobbade litegrann. Checkade av så han kändes bra i kroppen bara med vanligt basicjobb. Tempoväxlingar, övergångar, skänkelvikningar osv. Fin var han! Därefter fick han stå torsdag och fredag. Igår satt jag upp igen och gick till paddocken, då var han väldigt mjuk och fin. Han satt fast lite i högersidan och jag antar att det är högerbogen som är där och spökar. Böjde honom mycket åt höger och från början ramlade han mest bara iväg åt höger men jag höll stadigt på vänstertygeln, gjorde stora ledande tygeltag med höger samtidigt som jag var på med höger skänkel så tillslut rundade han sig super bara för skänkeln. 
 
Han hade också ganska mycket power i traven så det var roligt. Dock dog han gärna av fort så fick verkligen kämpa för att behålla traven. I galoppen avslutade jag med samlad och ökad galopp. Gjorde tempoväxlingar mellan dem. I höger gick han klockrent. Kunde öka galoppen på långsidan och sedan sitta upp lite så efter två språng gick han i supersamlad galopp. Jobbade därför ökad galopp på en långsida, samlade upp i hörnet och halt därefter samlad galopp en långsida och öka nästa sedan samma sak igen. I vänster är han svagare så han orkar inte på samma vis. Märks tydligt i övergången ökad-samlad för det tar betydligt längre tid än i höger. Jag la lite volter för att bromsa upp plus att han fick gå lite mer varierade sträckor i samlad galopp. Ibland lite längre och ibland kortare. Just övergången jag vill att han ska bli starkare i. 
 
Idag rider vi ut och bara myser på!
 
Svetten rann över hela honom efteråt!

Midsommarhelgen

Datum: 2016-06-26 Tid: 09:56:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Min midsommarafton spenderades hos farmor och farfar med massa släktingar. Åt mat där och umgicks tills jag åkte hem till mig igen och inväntade lite kompisar. Började lite smått med drinkspel och efter ett tag var festen igång. Hade jäkligt roligt även fast vi var få personer så det var alldeles lagomt. Vi spelade kubb mitt i natten och hade väldigt roligt med min flamingomössa. Bland annat bilderna nedan då det dök upp en ny person på varje bild. Bästa snapchatstoryn!
 
Dagen efter var vi uppe i tid. Får tacka de som sov över för annars lär en viss Mattias sovit hela dagen. Klockan 11 beställde vi onlinepizza och satt ute och åt. Därefter var det bara börja städa och fördriva tiden tills man förhoppningsvis skulle bli körduglig. Cooper fick gå ett kortare dressyrpass i paddocken och han var fin! 
 
Avslutade dagen i soffan tillsammans med Mattias, vi åt en massa och kollade på film.  
 
Idag ska vi hämta upp Dennis och Jens för att bege oss till Birsta och köpa allt inför Bråvalla. Inte långt kvar nu!!!!!
 

Glad midsommar

Datum: 2016-06-24 Tid: 15:27:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Nya bikinisar

Datum: 2016-06-23 Tid: 21:19:49 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag lurade jag med mig Dennis på Birsta så jag fick lite sällskap. Tänkte titta på lite bikinisar och ett fleecetäcke till Cooper plus några småsaker till Bråvalla. Det mesta följde med hem faktiskt! Har tänkt köpa ett HV polo täcke men eftersom jag köpte bikinisar slog jag till på ett billigare JH collection som var på rea. Nu är snart min shoppinglista helt avklarad. Enda som saknas är en fårskinnspad och en sminkförvaringsgrej. 
 
Annars idag så har jag skurat Coopers damasker och boots plus ett schabrak. Därefter låg jag ute i solen några timmar tills det var dags att förflytta sig in. Sjukt långtråkigt att bara sitta hemma. Skönt ett tag men inte i längden, fast får samtidigt njuta av ledigheten för efter Bråvalla sätter jobbet igång.. Bra med pengar och något att göra på dagarna men tråkigt när det är soligt. Hoppas det regnar alla dagar då. Skämt åtsido men men! Nu sitter jag och inväntar Mattias som borde sluta jobba snart. Då får jag nån att prata med så jag slipper bli schizofren.

Lilleskutt

Datum: 2016-06-23 Tid: 12:06:36 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Finaste killen i skitvädret

Datum: 2016-06-22 Tid: 20:33:23 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Hopptävling Matfors 22 juni

Datum: 2016-06-22 Tid: 09:53:59 Kategori: C tävling Kommentarer: 7
Denna tävling slutade ungefär likadant som i lördags,vi var dubbelnolla i LDn och ute i LCn. Fast är bra mycket nöjdare nu än då om jag jämför känslorna. Var även två faser i LDn så vi fick hoppa ännu mer hinder och det är bra träning. 
 
På framhoppningen till första klassen var han dunderfin. Hoppade allt utan problem, provade även oxern en gång (vilket jag inte alltid brukar göra på maxhöjden) och han hoppade kalasfint över. På banan kändes han avslappnad men samtidigt väldigt taggad och alert på vad jag grejade med. Vi tog oss över alla hinder och han räddade oss ett par gånger då vi kom väldigt nära. Framförallt 11an där jag satt och tokhöll i honom för han bara sprang men det lyssnade han inte på så vi kom 10cm innan hindret så jag har tur att han var snabb att lyfta på benen. Jätteroligt att han var sådär pigg iallfall och vi hade tredje bäst tid tror jag och då red jag ändå långa vägar och tröck inte på när det var galoppsträckor. Blir spännande att se hur snabb han kommer bli i framtiden!
 
I LCn spöregnade det och jag var väl inte gladaste personen på tävlingsbanan. Red fram i ridhuset sedan sprang vi upp på framhoppningen och hoppade räcket ett par gånger innan vi spang ner till banan. Snabba puckar! Inne på banan kändes han fin igen men när vi satte igång och hoppade studsade han rakt upp och rakt ner på oxrarna. Jag bröt nageln över tredje hindret vilket gjorde svinigt ont så fick ett stopp på 4an för jag red inte bra. Sedan hoppade han bra över det men till 5an ville han inte. Jag kan förstå att han inte ville när det var en oxer och han hade kämpat sig över två stycken med mig flygandes efter. 
 
Nästa tävling hoppar vi bara LC. Mer hoppning på framhoppningen och verkligen fokusera utan att behöva tänka att han ska orka två klasser. 
 
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Dubbelnolla

Datum: 2016-06-21 Tid: 19:35:17 Kategori: Kommentarer: 3
Dubbelnolla i LDn! Nu laddar vi om inför LC!

You can be my guiding light, keep me company in the night

Datum: 2016-06-21 Tid: 15:02:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Framtidsplaner

Datum: 2016-06-21 Tid: 11:23:21 Kategori: Today Kommentarer: 6
Jag har velat ganska mycket fram och tillbaka vad jag skulle hitta på efter gymnasiet. Jag har alltid sagt att jag ska jobba med djur av något slag och även veterinär har varit en tanke. Dock under gymnasiet har den planen förändrats och jag har halkat in på banan att bli någon form av civilingenjör. Fast jag hade inte funderat mer än så utan har tänkt att jag skulle ta ett sabbatsår för att verkligen läsa på om olika utbildningar. Så vart inte heller fallet utan någon vecka innan sista ansökningsdag började jag kolla på utbildningar och skolor vilket ledde till att jag sökte civilingenjör datateknik. Ganska snett ifrån höger men det var programmeringen som lockade. 
 
Valet av skola var det enklaste. Här på Mittuniversitetet för det sista jag vill är att flytta, för där kommer Cooper in i bilden. Hade jag behövt flytta skulle jag väntat tills nästa års tävlingssäsong varit över eftersom det är sista året jag får tävla ponny och därefter sålt honom. Samtidigt har jag känt att ska jag hoppa på en 5-årig utbildning borde jag göra det på en gång så jag blir klar nångång med skolan plus att man ändå har skolan hyfsat färskt i huvudet.
 
Även den ekonomiska biten har jag tänkt på. 5 år på studelån känns inte lockande för mig bara för att jag ska flytta när jag ändå trivs här. Bara massor av plus i kanten om jag valde skolan här! 
 
Cooper kommer jag ha kvar så länge jag tycker att vi utvecklas tillsammans. Om jag inte känner mig färdig med honom efter nästa år så kan vi ändå fortsätta fast tävla avdelning B. Jag lär ju ändå bli fast här i 5 år till och har ingen brådska att få iväg min bästis! Har inte heller några planer på att köpa en storhäst inom snar framtid utan det får vänta.
 

Uteritt-mys

Datum: 2016-06-20 Tid: 20:41:28 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Gårdagens vilse i skogen
 
Igår tog jag och Cooper en mysig uteritt i skogen. Började på en stig som jag aldrig gått på förut men där man kommer ut på en annan stig som jag har koll på. Den första stigen var dock lite väl osynlig och ibland undrade jag vart tusan vi skulle hamna. Litade på de gula banden och vi överlevde hela vägen. Cooper traskade på med öronen spetsade så han tyckte nog det var intressant.
 
Därefter gick vi på lite olika vägar och tillslut hamnade vi hemma. En bra rundtur som vi borde göra igen! På sista biten låg det även en stock som vi skuttade över och Cooper hoppade 4 gånger så högt. Tog i som tusan! 
 
Idag var vi också ute fast han fick springa lite mer. I traven fick han öka på ganska mycket medans i galoppen fick han gå lite lägre och lugnare. Bara jobba igenom ryggen lite så han förhoppningsvis är mjuk inför imorgon. 

ATM

Datum: 2016-06-20 Tid: 13:43:26 Kategori: Kommentarer: 3

Lycklig i gräset

Datum: 2016-06-20 Tid: 13:10:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Film från hoppträningen 16 juni

Datum: 2016-06-20 Tid: 09:10:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 2

You can be my safety zone somewhere

Datum: 2016-06-19 Tid: 18:48:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Daniel Wellington

Datum: 2016-06-19 Tid: 14:45:56 Kategori: Today Kommentarer: 9
Önskade mig denna skönhet i studentpresent och tro det eller ej men den fanns i ett av paketen! Silver med svart läderband plus ett extra brunt croco som jag inte provat ännu men tror det kommer vara galet snyggt. Perfekt med två att byta mellan så blir det som två olika klockor. Stilrena och grymt snygga! 

Tävling Näset 18 juni

Datum: 2016-06-18 Tid: 15:54:19 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Dagens tävling började kanon med en felfri runda i LD men avslutades sämre med uteslutning på tredje hindret i LC. Banan var väldigt blöt på sina ställen och framför tredje hindret var det en stor vattenpöl så första stoppet var en grisnit ett par meter innan. Därefter red jag för mesigt och då tar han självklart chansen. Men men! Första och andra hindret hoppade han kanon på och även när jag kom på tvåan efter vi var uteslutna. Så det var något med just det hindret.
 
LDn kom vi runt felfritt fast det kunde lika gärna slutat med två vägringar. Tredje och sista hindret tänkte han stanna på och drog iväg åt sidan men det var bara över, under eller igenom han hade att välja mellan så blev lite halvt stillastående han fick hoppa. Funkade det med! Resten av rundan var superbra och var nog nyttigt för honom att vi tog oss över de två han försökte stanna på så han vet vad som gäller.
 
Nu tar vi nya tag och laddar om inför nästa tävling på tisdag. Hoppas på bättre väder och torrare bana! 
 

Hoppträning

Datum: 2016-06-17 Tid: 23:46:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2

Igår gjorde vi årsdebuten i paddocken, hade första hoppträningen på evigheter plus första gången över någon form av hinder sedan senaste tävlingen i början av maj. Det var dags nu! Det tyckte också Cooper för han var riktigt taggad. Han sög tag i hindren så jag fick hålla tillbaka honom ganska mycket, framförallt i trekombinationen för annars blev det väldigt trångt.

 

Vi hoppade lite olika banor med blandade hinder. En trekombination med räcken, en linje med två räcken, en oxer, en upphöjd bom och tre galoppbommar till ett kryss. Allt gick bra rakt igenom hela passet. Han skötte sig bättre än bäst och jag gjorde det jag skulle. Fick tänka på att korta ihop honom innan kombinationen och linjen för där blev det väldigt trångt om han fick bestämma tempo. Räserkillen!

 

Avslutade med att bygga ett trippelbarr bara för att jag aldrig hoppat det och Cooper lär nog inte heller gjort det. Hade det väldigt lågt och smalt men det ökar vi på nästa gång!

 


Glad häst

Datum: 2016-06-17 Tid: 16:19:23 Kategori: Kommentarer: 2
Sådär glad var Cooper igår på hoppträningen! Första gången någonsin han gjort någon form av bakutspark över hinder.

Jobbar heldag idag så började 8 imorse och slutar 20 ikväll och därefter ska jag direkt till Cooper för att fixa inför tävlingen imorgon. Fullt schema hela dagen men det är tur jag har ett bra jobb med lite dötid så jag har redigerat massa bilder som jag kan lägga upp. Får dock vänta tills jag kommer hem till ett bra internet. 

Vad hittar ni på en fredag som denna? 

Don't know the price of time until you know what life can buy

Datum: 2016-06-17 Tid: 12:23:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Bästa hästen!

Datum: 2016-06-16 Tid: 20:14:18 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Åh vad kul det kändes igår när jag joggade Cooper lite lätt och jag fick se en glimt av det vi hade innan all vila. Har saknat den fina känslan där han arbetar på bra bakifrån och kommer högre upp i formen där han ändå bär sig själv och jag har noll i handen. Ganska simpelt men vad härligt det är att få känna på det igen efter ett tag med en framtung häst med bakben 10 meter bakom. 
 
Joggade bara lite lätt med tempoväxlingar och övergångar. Vi gjorde några riktigt snygga halter från galopp faktiskt! Jobbade även mycket med rakriktningen innanför spåret i skritten, hörnpasseringar i galoppen som var lite överdrivet dåliga i början då han inte satt under sig tillräckligt, och förvänd galopp. 
 
Ett litet joggpass och jag kände mig redo för att starta LA på direkten typ haha. Ska bli så roligt att se hur vi kommer utvecklas i sommar. Lilla stjärnan!
 

Du är ju sjuk i hövve!

Datum: 2016-06-16 Tid: 14:53:03 Kategori: Today Kommentarer: 7
"Du är ju sjuk i hövve!" har jag fått hört en hel del gånger efter studenten. Hur det kan komma sig är att dagen innan studenten gav Mattias mig en gåta om vad jag skulle få för present. "Ett klockslag som bara är en gång i timmen" och jag fatta såklart ingenting. På studentdagen när jag kommit ner för trappan och möter släktingarna och vännerna så kommer Mattias fram till mig och säger att svaret på gåtan står under ett mjukisdjur jag fick runt halsen. "Sista minuten" och första jag säger är "du är ju sjuk i hövve!!". Bästa reaktionen haha! Men har jag inte världens bästa pojkvän som ger mig en utlandsresa eller?!?! Jag, Emma och Jenniefer som skulle varit utomlands för en månad sedan men som sket sig, men nu får jag åka istället och dessutom med världens bästa person. Kunde inte varit bättre <3

Ett par pengar senare

Datum: 2016-06-15 Tid: 21:44:48 Kategori: Today Kommentarer: 8
Idag var jag och shoppade loss. Hjälm, hjälmväska, kavaj, topp och lite bra och ha saker följde med hem. Fick tillbaka en hel del på skatten och bestämde mig att när pengarna rullar in på kontot ska jag köpa lite nytt. Vilket jag nu gjort. Kostnaden för hjälmen fick jag i studentpresent så det blev inte allt för dyrt i slutändan. Sålde även min sadel idag så rullade in pengar där med! Nu är det bara ett fleecetäcke och fårskinnspad till Cooper som ska inhandlas men det får bli när de blir. 
 
Egentligen skulle jag bara kolla om hjälmen fanns och eventuellt köpa men när jag hittade kavajen och tröjan slog jag till på de också. Tittade på kavajer lite snabbt igår men tycker de flesta fina är så pass dyra så när jag hittade denna som hade den typ av bling jag ville ha för ett bra pris kunde jag inte motstå! Nu blir vi snygg på lördag :D

FÖR VI HAR TAGIT STUDENTEN!

Datum: 2016-06-15 Tid: 09:33:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED // Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Pappa
...för snart en vecka sedan. Men man kan ju få njuta lite extra!

Vilodag

Datum: 2016-06-14 Tid: 16:34:54 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 4
Idag tog jag och Cooper en matpromenad för att han skulle få ta det lugnt. Vi blev dock uppäten av myggor så var inte ute allt för länge. Vi har hopptävling både lördag och tisdag så finns ingen plats för vila förrän om en vecka så då var det lika bra att han fick vila nu. Första hoppträningen på evigheter ska vi ha på torsdag så det blir roligt! :D 

Mer bilder på Jenniefer och Punk Rocker

Datum: 2016-06-14 Tid: 09:13:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Cooper är på väg tillbaka

Datum: 2016-06-13 Tid: 20:10:47 Kategori: C träning Kommentarer: 5
I fredags började igångsättningen av lille Cooper. Tredje gången gillt ungefär. Red ut lite lätt då för lördag och söndag fick han gå i ridhuset. Det märks att han blivit longerad och att jag inte suttit på honom för han har dragit på sig samma gamla vanliga olater. Om jag tar i vänster tygel ramlar baken åt vänster så han går i en sluta. Syns när jag longerar i höger varv att han gärna ställer sig utåt. Tror det är högerbogen som ställer till det men det är inget nytt utan som jag jobbar med varje dag. Det värsta går över om jag får jobba igenom det så det enda som är "varje dag" kan vara att han glider innåt i höger varv medans utåt i vänster.
 
Annars under ridpassen har han varit lite slö och inte riktigt arbetat bakifrån som normalt. Idag istället när jag red ut blev det mycket bättre med aktiviteten bak så det kommer väl! Snart är vi på g igen.
 
Bilder som Saga (bolinsaga @ instagram) fotade pä tävlingen förra helgen. Galoppbilden är min känsla av hela programmet. Noll bakben! Han ska uppåt och framåt, inte nedåt och bakåt. Drygt en månad kvar tills nästa dressyrstart. Då jäklar!

Studentdagen

Datum: 2016-06-13 Tid: 11:10:20 Kategori: Today Kommentarer: 9
Dagen började 07.00 med champagnefrukost. Där förtärde vi lite alkohol innan vi gick mot skolan för att köra guldkotten som det kallas. Man tävlar klassvis om ordningen för att gå ut på trappan. Först hade vi en dans och sedan tre tävlingar. Vi kom tvåa med endast ett poäng bakom ettorna. Ettan förlora tvåan vann!
 
Därefter åkte jag hem och sparkade lite boll med Kim, Erika, Mattias och Dennis innan vi for iväg och åt lunch på Cosmos. 
 
Sedan var det bara duscha, locka håret, sminka osv innan det bar iväg till skolan igen.
Ut på trappan kom vi som kungar! Med gröna ballonger i händerna som vi fick av vår mentor haha.
Jag hade inte min mobil på flaket så snodde dessa två bilder från snapchat. Men men. På flaket hade vi roligt även om ljudet fuckade ibland och ljudkillen fick hoppa upp och ner från flaket flera gånger. Vilket resulterade i att vi tippade lite väl ordentligt när flakkillen fick bromsa-köra, bromsa-köra.
Efter en sväng hemma med mat, fika och allt vad det innebär åkte vi till en klasskompis och förade en stund. Vi hann dock inte så länge innan vi drog in på krogen. Och på krogen hände det inte så mycket, dansade, pratade, hängde och hade bara allmänt roligt! 
 
En grym student som jag aldrig kommer få uppleva igen! En minnesvärd dag! 

Helgen

Datum: 2016-06-12 Tid: 19:44:15 Kategori: Today Kommentarer: 0
Gör saker hela tiden så får aldrig tid eller ork till att sätta mig vid datorn. Lugnar ner sig imorgon då bror åker hem till Göteborg igen. Har massor av bilder att visa och ska berätta om studenten men vill ha tid för att fixa allt! 
 
I fredags var vi och grillade hos Mattias. Myste på rejält helt enkelt! Igår åt vi middag hos mormor och morfar innan vi begav oss iväg för att spela lite boll. Idag åt farmor och farfar hos oss och nu ska vi iväg igen för att spela boll. Här ska man ut i naturen och inte sitta framför en dator och dega!

Studentbilder

Datum: 2016-06-10 Tid: 20:18:46 Kategori: Today Kommentarer: 6

Studenten är över

Datum: 2016-06-10 Tid: 15:43:25 Kategori: Today Kommentarer: 1
Igår tog jag studenten och jag fick spendera min dag och ikväll med de bästa. En massa presenter och grejer blev jag överöst med! Har bara segat idag och lär fortsätta med de så berättar mer senare och självklart kommer massa bilder. 

Utgång på en tisdag

Datum: 2016-06-08 Tid: 13:11:50 Kategori: Today Kommentarer: 9
Gick ner till vattnet för att förfesta där. Vädret var dock inte på vår sida för det började regna. Byggde en koja av borden för att få lite skydd, innan det kom fler folk och vi fick inte plats. 
 
Drog till min balkong och satt där innan det bar iväg till krogen.
Hände inte så mycket på krogen utan det mesta var väl då jag och Jenniefer sprang till donken samtidigt som vi skrek och sjöng och jag vet inte vad. Sen kom Mattias och hämtade oss och då verkar jag varit lite trött. 
 
Efter denna student borde man bli nykterist, synd bara att det inte kommer hålla!

Jenniefer och Punk Rocker

Datum: 2016-06-07 Tid: 16:28:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 19
Nikon d3100 + AF-SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Trötter nr 1

Datum: 2016-06-07 Tid: 16:09:16 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
När Cooper får slöa i hagen eller knappt bli riden så blir han riktigt slö. Det var han igår och idag och lär inte bli bättre förrän han börjar gå normalt igen. 
 
I söndags vilade han. Igår gick vi en promenad där jag fick släpa med mig honom. Idag longerade jag honom och då var han lite piggare men samtidigt hade jag spö och då vågar han inte göra annat. Behöver bara hålla i det så springer han för kung och fosterland. 
 
Måste verkligen sätta igång honom efter alldeles för lång tid på halvfart. Får så dåligt samvete, samtidigt som jag inte vill att han ska få ont i ryggen. Svåra val. Imorgon hoppar jag upp barbacka iallafall och på torsdag vilar han. Därefter SKA han sättas igång!

I'm back!

Datum: 2016-06-07 Tid: 15:26:41 Kategori: Today Kommentarer: 4
Hej världen! 
 
Jag har varit i Ö-vik på meeting med Jenniefer och hennes häst nu söndag-måndag. Har inte haft tid att slå mig ner vid datorn sedan dess och därför fick det bli tomt här! Skönt att vila lite från allt :)
 
När jag kom hem igår åkte jag raka vägen till mina killar. Hämtade Mattias och vi åkte iväg till Cooper. Gick en liten promenad så han fick röra lite på sig. På kvällen gick vi ner och spelade frisbeegolf innan vi åkte hem till Mattias där det inte dröjde länge innan jag sov. Lagomt slut efter helgen! 
 
Inatt sov jag 11 timmar vilket var ganska välbehövligt. Ikväll blir det krogen! Bara två dagar kvar tills studenten(!!!!!!!)
 

Dressyrtävling Matfors 4/6

Datum: 2016-06-04 Tid: 18:47:28 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
LB:1 60,714%
Cooper var bajsnödig och spänd i hela ryggen så vad ska man säga. Ett gott försök från vår sida! 
 
På framridningen svarade han varken framåt eller tillbaka. Han var dödsspänd och jag kunde knappt sitta ner för han var så spänd i ryggen samt att bakdelen ville inte heller följa med. Han kändes precis som senaste lokala tävlingen då han också var dålig i magen. Han blir som förstoppad men händer endast på tävling så måste börja se över utfodringen.
 
När vi kom ner till collecting ring vart han superfin en kort stud. Sedan på banan stannade han och försökte få ur sig något men det kommer bara pyttelite. Jag fick göra det bästa av situationen och bara rida på. Känslan var inte alls bra men i efterhand när jag tittat på rundan så ser det inte jättetokigt ut. Han kämpade på ändå min lilla kille!
 
En bra LB debut med tanke på förutsättningarna både innan och under tävlingen. Får se när nästa tävling blir och hoppas på en bättre Coopermage! 

Jossan med ponny och kanin

Datum: 2016-06-03 Tid: 22:01:40 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Ge oss lite tryck

Datum: 2016-06-03 Tid: 12:07:06 Kategori: C träning Kommentarer: 6
Igår åkte dressyrsadeln på och vi gick till ridhuset. Kommer inte ens ihåg när vi var där senast. Någongång för två veckor sedan.. Vi får jobba väldigt mycket grunder för det märks att han vilat lite för länge då han hittar på lite vad han vill. Han blev lite på i handen ibland och han hade inte det där trycket bakifrån vilket jag fick jobba stenhårt med. Galoppen var helt okej men han flöt gärna ut med bogarna på volt och sådant, bara basicsaker som jag måste vara jättenoga med. 
 
Idag ska jag bara rida lite lätt men försöka få fram mer tryck i honom så vi är lite förberedd inför morgondagens tävling! 
 
Senaste dressyrtävlingen då vi vann KM som gick i LC:1an på 74,26%. Visserligen en lite snäll procent då det var klubb men han var fin! 

Paddling och middag med klassen

Datum: 2016-06-03 Tid: 09:31:00 Kategori: Today Kommentarer: 4
Igår var vi och paddlade i Ljustorpsån med klassen. Blev en ganska kort bit men det räckte alldeles utmärkt för oss. Desto mindre tid i kanoten desto mindre tid att ramla i vattnet! Vi höll oss iallfall ovanför ytan, mindre bra gick det för Joel och Anton som druttade i vattnet efter ca 20 meter. Såg så himla roligt ut! För vår egen del höll det på att gå lite vilt till när vi fastnade med kanoten på massa stenar där det var jätteströmt. Kändes som vi skulle tippa och alla var livrädda. Som tur var kom Peter (vår mentor) och räddade oss! 
 
Avslutade med lite lunch innan några paddlade vidare och vi hämtade bilarna. När vi mötte upp dom som paddlade och de skulle upp på land så lyckades Joel ramla i vattnet igen. Fick det nästan på film! Hade varit så roligt att haft hela plasket, såg ut som han hoppade i av sig själv. 
 
Efter paddlingen åkte vi hem och duschade innan vi möttes på Allstar för middag. Magen exploderade men gott var det! 

Mer balbilder

Datum: 2016-06-02 Tid: 15:45:41 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 16
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

På bättringsvägen

Datum: 2016-06-02 Tid: 09:33:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
I onsdags longerade jag Cooper och han var jättefin. Väldigt lyhörd! Igår när jag kände på hans rygg var han inge öm så jag slängde på sadel. Vi gick ut och galopperade en hel del så han vart väldigt svettig. Skummade mellan bakbenen lillen! Ingen tecken på att han hade ont iallfall och det är väl huvudsaken. 
 
När jag sadlade av hade sårskorpan åkt bort halvvägs så nu är det öppet.. Smörjde på salva så får vi se hur det ser ut idag.

Två bra dagar

Datum: 2016-06-01 Tid: 20:27:18 Kategori: Today Kommentarer: 1
Gårdagen började med studenfoto 8.10. Gissa vem som fick gå upp klockan 6 för att göra sig i ordning? Jo självklart jag! Normalt behöver 10 minuter men nu skulle jag locka håret och sminka mig lite mer och då tar det sin lilla tid. Blev till och med stressigt på slutet.. 
 
Studenfotot gick förhoppningsvis bra, det märker vi när bilderna kommer. Efteråt hade vi inga lektioner och solen verkar kommit tillbaka till oss så jag låg ute i strax över 4 timmar. Kämpar på brännan! 
 
På eftermiddagen åkte jag till Mattias och vi drog iväg och spelade fresbeegolf med några till. Därefter åt vi årets första mjukglass! När vi kom hem var det dags för grillning. Eller snarare Mattias grillade och jag tittade på, precis som det ska vara. Hög mysfaktor! 
 
Idag vaknade jag tidigt så passade på att titta på Sunes sommar i väntan på att nästa person ville vakna. När det inträffade gick vi ut på äventyr i skogen och var borta ett par timmar. Sjukligt varmt! Hann även med att sola en timme innan det bar av till skolan. Väldigt onödig lektion då vi endast var 4st där och vi satt bara och pratade i 30 minuter. Men men man klagar ju inte! 

RSS 2.0