Dressyr igår

Datum: 2016-03-31 Tid: 09:50:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Ni glömmer väl inte tävlingen om ett egendesignat mobilskal?? Ni hittar den HÄÄÄÄR
 
Igår stod det jobb på schemat igen 8-16. Var hemma en stund efter det innan jag for vidare till Cooper. Vi gick till ridhuset och dressyrade lite. Började med lite skrittjobb. Skänkelvikningar, halter och ryggningar. Direkt i halten körde han upp huvudet och skulle kolla på omgivningen så var bara för mig att ha tålamod tills han sänkte nacken och därefter backa och fram. Travade sedan igång i en lägre form och red mycket volter för att sedan rulla över i galopp. Han kändes inte helt eftergiven och red därför en hel del förvänd galopp. 
 
Han svarade inte så bra för högerskänkeln och vänstertygeln så flyttade honom för höger och sådant. Jag tyckte också att han kändes ganska svag men beror nog på att han inte gått så hårt ett tag och då blir han lätt sådär. Är fel att uttrycka det som svag då det mer är att han blir lat och ouppmärksam så han blir småstark och tycker att jag kan bära upp honom. 
 
På slutet blev han fin och då återgick jag till haterna och ryggningarna. Mycket bättre då såklart och han hade huvudet sänkt även i ryggningarna oftast. Märks tydligt hur viktigt det är att han får komma igång med kroppen och framförallt bakbenen. 
 
Idag ska jag göra en efterföljare på detta och se hur dagsformen är!
 

The only one who's ever known, Who I am, who I'm not, and who I wanna be

Datum: 2016-03-30 Tid: 22:17:14 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Finaste tjejen! ❤

Datum: 2016-03-30 Tid: 09:06:00 Kategori: Litla-Nös Kommentarer: 1
Ni som hängt kvar här under många års tid, kommer ni ihåg finaste islänningen jag red ett halvår innan jag köpte Cooper? Världens finaste Litla-Nös.
 
Hon stod på ridskolan Riiby som jag red på under ett par år. Efter jul/vinter uppehållet då ridkskolan började igen fick jag sitta upp på Litla. Detta var då 2013. Någonting hade hänt när någon töltat på henne vilket hade lett till att hon totalvägrade någon annan gångart än skritt. Jag fick ösa på henne så hon förstod att det inte var tölten vi ville åt utan trav och galopp. Hon sa ifrån ganska rejält med kickningar, små resningar osv. Men det tog inte alls lång tid tills hon var som normal igen. Jag fick börja rida henne fler gånger i veckan och ha henne som min egen.
 
Samtidigt höll jag på att leta häst och det spekulterades i om jag skulle köpa henne men jag ville inte ha en islänning. Tillslut köpte jag Cooper och då blev Litla ståendes. Pratade om att jag skulle få låna hem henne till Coopers stall men det blev inte av.
 
Har under alla år funderat så mycket om vad som hände med henne och i fredags fick jag svar på det. Hon hade något fel i bogen vilket vi visste under tiden jag red henne (därav att hon inte ville tölta). Trodde det var en muskelskada men för ungefär ett år sedan kom veterinären fram till att bogen var söndertrasad och hon fick avlivas. Antagligen hade hon kanske fastnat mellan två stenar när hon var föl och sedan dragit på sig den skadan.
 
Så himla tråkigt för hon var verkligen superfin när jag red henne. Skulle så gärna velat haft henne i stallet! Men det känns skönt att veta vad som hände och att hon har det bättre där hon är nu. Finaste Litla 
 
❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Full rulle

Datum: 2016-03-29 Tid: 20:48:51 Kategori: Today Kommentarer: 0
Då var denna tisdag över!
 
Var upp i stallet vid nio imorse. Red ut en sväng eftersom han stått i två dagar. Märktes tydligt på honom att han hade lite överskottsenergi för han var spänd som en fjäder och när vi sprang slängde han sig hit och dit för allt på sidan av vägen. Roligt att han är pigg och glad ändå!
 
Efter stallet stannade jag på gymmet och körde ett bra benpass. Det kändes om man säger så! Var hem en snabbis för att duscha och äta innan det bar iväg till jobbet. Har jobbat fram till åtta så nu blir det lugnt resten av kvällen. Börjar åtta imorgon och det är sista arbetsdagen för denna gång. Får hoppas att det inte dröjer allt för länge innan jag får något pass till!
 

Update a la Cooper

Datum: 2016-03-29 Tid: 09:55:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
I torsdags var jag nere och longerade Cooper i veterinärenas lilla longeringshall eller vad man ska kalla det för. Har turen att vi har veterinärerna granne med oss och att vi får utnyttja longeringshallen istället för att gå till ridhuset. Jag skulle bara longera honom en snabbis för att se hur han rörde sig när han fick springa fritt. Precis då kom Per (veterinär) gåendes och jag frågade om han kunde kika en snabbis. Han såg inget direkt fel på Cooper utan tyckte att jag skulle rida som vanligt och skulle det kännas konstigt igen så får vi gå vidare med böjprov och sådant.
 
I fredags red vi ut på en tur och då kändes han helt normal igen. Var även mjuk och fin i munnen. Dagen efter gick vi till ridhuset och kände inte något fel på honom då heller. Det jag kände av i vänster framben/bogen
kanske bara var en sträckning eller något sådant. Har masserat flera dagar så kanske släppt efter det + vila.
 
Känns bra att han ändå fick veterinärögon på sig även fast det bara var en snabbis när han longerades. Det är ändå huvudsaken att han såg ut att röra sig bra då.
 
Lillhjärtat ska må bra <3

Påskhelgen

Datum: 2016-03-28 Tid: 20:52:33 Kategori: Today Kommentarer: 0
Jag har haft ganska fullt upp nu under påskhelgen även fast jag legat i soffan och latat mig. Jag har umgåtts med folk alla dagar/kvällar, varit hos Cooper, sovit, festat, dött i soffan och kollar på GIHS (såklart), beställt pizza på faktura vilket inte alls var planerat och avslutade gårdagen med påskmiddag hos mormor och morfar.
 
Idag har jag jobbat och kommer även göra det imorgon och på onsdag. Skönt att ha lite att göra nu på lovet ändå istället för att sitta hemma och lata sig hela tiden som det brukar bli. Framförallt när man tjänar pengar!
 
Annars idag var jag iväg och tränade efter jobbet. Skönt att röra på sig efter helgens bravader! 
 
Hoppas ni haft en bra påsk!
 

Uppdatering om mitt liv

Datum: 2016-03-27 Tid: 14:31:03 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hade förfest igår som spårade ur totalt. Nu sitter jag och väntar på mat från onlinepizza. Är så borta i huvuvdet och tog skiten på faktura. Vem gör ens sånt? 
 
Cooper har fått veterinärögon på sig när jag longerade honom i torsdags och han såg okej ut. Red igår och han var fin. Så inget allvarligt med honom förhoppningsvis. 
 
Men nu kom min mat så ska avnjuta bakiskäk och fortsätta kolla på dressyren från GIHS. Hörs när jag lever igen!

Tävla om ett egendesignat skal i samarbete med Themobilestore.se

Datum: 2016-03-22 Tid: 20:00:00 Kategori: Tävlingar Kommentarer: 0
Nu har jag fått äran att anordna en tävling i samarbete med Themobilestore.se. Det är en fototävling och vinnaren får ett egendesignat mobilskal! Hur roligt är det inte med ett eget skal med sin absoluta favoritbild. Titta bara på skalet här under som jag fick hem! :D 
 
Du får tävla med precis vilken bild som helst (bara du fotat den eller har tillstånd av den som fotat). Varför inte tävla med din favoritbild? För egen del är det självklart Cooper som är på min favoritbild och även han fick pryda mitt skal. Din favoritbild är kanske på ditt djur eller varför inte ett porträtt eller en landskapsbild? 
 
För att tävla: 
- Lägg upp ditt bidrag på din blogg, instagram eller facebook
- Länka till Themobilestore.se och detta inlägg
- Om du lägger upp på instagram, tagga @mnordqvist och hashtagga #monkiapatävling
- Skicka en länk till platsen du lagt upp din bild på i en kommentar till detta inlägg (gäller ej instagram)
 
Tävlingen avslutas om två veckor den 5e april. Då kommer jag välja ut bilden jag tycker är finast och presentera vinnaren här!
Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren

Sjukstuga

Datum: 2016-03-22 Tid: 19:25:54 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 10
Dagens första var en hagskada som jag fick plåstra om. Han har nog klivit på sig själv och fått broddtramp. Är inte helt ovanligt att han får det men nu var det litte värre än vanligt. Men, men, bara tvätta och smörja lite. 
 
Planen var att rida ut men gick med de andra i stallet till ridhuset istället. Han var väldigt fin när jag skrittade men direkt i traven kändes något fel. När de andra tittade tyckte dom att det var både vänster fram och bakben. Filmade lite så jag kunde se och han ser inte fräsch ut men tycker nästan det kändes värre än vad det såg ut. 
 
Min teori är att han sitter fast i bogen och inte får upp och fram sitt framben. Bakbenen är ju lite som dom är och vet inte riktigt vad jag ska göra åt det. Ska ta ut en massör så hon får känna igenom honom och berätta vart jag ska klämma! Tills dess blir det vila, promenader och kanske lite longering om några dagar.
 

Nu är det roligt att rida igen

Datum: 2016-03-22 Tid: 11:41:00 Kategori: C träning Kommentarer: 1
Hela förra veckan var jättetråkig när det kom till Cooper och ridning eftersom han var som han var. Jag känner mig inte speciellt snäll heller som tragglar runt när man märker på honom att han inte vill. 
 
Igår var första dressyrpasset som han kändes riktigt fin igen på ungefär 1,5 vecka. Han var inte wow-fin utan som han brukar om jag säger så istället. Hade novabettet så han får det där suget på bettet igen som jag saknat på det tvådelade. Med novabettet blir han lite tyngre i handen för mig i traven och galoppen men igår var han ändå lättare mot för var han brukar vara. 
 
Red mycket skänkelvikning och de för höger skänkel är superduper! Lite mer jobb för vänster men det är på g. I galoppen jobbade jag mycket på stora mittvolten i både förvänd och rätt galopp. Avslutade med enkla byten. 
 
På slutet fick jag lite ögon på mig och då sa Kicki och Saga att Cooper inte tog ut steget lika mycket med vänster bakben och när jag såg det själv var det väldigt tydligt. Han känns inte konstig i ridningen på grund av det men något är det som sitter fast helt klart! 
 

Då var veckan igång!

Datum: 2016-03-22 Tid: 08:28:16 Kategori: Today Kommentarer: 1
Igår blev det en lång dag. Åkte hemifrån halv 10 och kom inte hem förrän 11 timmar senare om jag inte räknar då jag var hem en snabbis och åt middag. Följde med Jenniefer och hennes häst på träning och det blir ju ett par timmar för allt ska packas, hästen ska fixas och lastas, åka till träningsplatsen, ta på hästen grejorna, träna, och sedan upprepa allt fast tvärtom. Var hemma klockan fyra och kastade i mig mat för då var det dax att ta hand om min egna lilla häst. Blev ett par timmar i stallet innan jag avslutade min dag med ett ryggpass på gymmet. 
 
När jag hade duschat och fixat allt gick jag och la mig. Hann inte gå många minuter innan jag däckade på studs. Skönt!
 
Idag tänkte jag ge mig själv en lungare dag. Först skola ett par timmar. Cooper får sig en uteritt och jag tar en vilodag från gymmet. Istället får hjärnan jobba lite för måste förbereda inför mitt ena seminarium och prov!
 
Finaste nyårsbilden haha!

Livet som hästhjärna

Datum: 2016-03-21 Tid: 21:46:26 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Coopers hjärna går igenom en väldigt jobbig period just nu. Det vita på marken börjar försvinna och fram kommer massor av läskiga saker! Till exmepel grus i snöhögar, gömda stubbar eller varför inte rinnande vatten? Här om dagen var det även massa soptunnor som var ute, och vissa hade blåst omkull!!!! Det är ju döden själv! 
 
På hösten, eller då snön börjar komma, är det tvärt om. Då dyker det upp massa vita saker som bland annat snöhögar vilket inte går att lita på. När han vant sig vid allt det så vips ska det försvinna och skapa kaos i hjärnan igen.
 
Han som vanligtvis är väldigt lugn och trygg utomhus (oftast iallafall) har man nu ingen aning om vad han ska hitta på. Kan gå på vägen och rätt som det är står han på bakbenen och är påväg åt andra hållet. Vi människor borde ändå inte vara helt friska i våra huvuden att vi sätter oss upp på dessa otroligt smarta djur haha!
 
Bara för att jag skrev detta för några dagar sedan så har det börjat snöa igen...

Måndag morgon

Datum: 2016-03-21 Tid: 08:02:43 Kategori: Today Kommentarer: 2
...och jag är ledig! Har vanligtvis bara en lektion så är inte jättestor skillnad direkt men är såklart alltid skönt att vara ledig. Har annars ganska mycket i skolan denna vecka, två seminarium och ett prov. Inget som man behöver plugga ihjäl sig inför men skadar ju aldrig att kunna litegrann. 
 
Igår var den en lugn dag. Var i stallet och joggade Cooper i ridhuset. Han var väldigt fin och längde ut halsen och ryggen precis som han ska göra. Skönt! Jag tycker det är svårt att få upp honom i formen på novabettet för han hänger sig lite väl mycket på det ibland. Det blir dagens jobb!
 
Avslutade veckan med träning och soffhäng! Gick och la mig och tänkte kolla på en film men hann knappt se filmen för somnade strax innan 10. Trött!
 
Idag ska jag hänga med Jenniefer och hennes häst på träning. Lär bli större delen av dagen. Därefter Cooper och gym!
 
Vad hittar ni på idag? :D
 

Han kan det där med att posa

Datum: 2016-03-20 Tid: 08:22:35 Kategori: C tävling Kommentarer: 12
Har varit väldigt lat senaste tiden och knappt kollat igenom nya bilder. Det har jag nu tagit tag i och hittade dessa godingar. Varför finns det en bra bild medans resten ser ut såhär? Förstår att han inte gillar vara framför kameran när de flesta bilderna ser ut såhär, haha. Sådan hund sådan matte eller hur vare? ;)

Han är tillbaka

Datum: 2016-03-19 Tid: 19:10:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår fick Cooper gå på novabettet för jag ville se hur han skulle reagera. Vi red ut en kortis för han skulle få ta det lugnt och han kändes verkligen som sig själv igen. Han var som den vanliga Cooper mot för vad han varit i veckan, vet inte om det berodde på bettet eller om det var något annat. Kändes skönt att han var som vanligt för är inge roligt att hålla på och traggla när han inte känns som sig själv. 
 
Idag blev han skodd och fick en vilodag. Imorgon får han jogga i ridhuset och fortsätter på novabettet ett par dagar för att se hur han känns! 
 

Veckans låt

Datum: 2016-03-19 Tid: 15:59:28 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 5
Take back the words
That will break down my world
I don't know what is worse now
The lies that fool me or the truth that hurts
 

Var bra länge sedan jag la ut veckans låt. Denna har toppat flera veckor i rad. Först på grund av att den är otroligt bra, och nu för att texten sitter som en smäck. Tackar vet jag hardstyle <3

Lyckan när man får vara utan täcke

Datum: 2016-03-19 Tid: 09:21:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
.. i sisådär ett par minuter! Han står fortfarande med täcke då det inte är sol i hans hage och han är lite känslig för kyla över ryggen. På bilderna var jag i stallet på morgonen och då fick han stå ute i en annan hage där solen lyser rakt på. Direkt jag tog av honom täcket gick han och rullade sig på en gång. Lycklig!

Bättre

Datum: 2016-03-17 Tid: 20:36:10 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Igår tog jag fram en bom och ett räcke på ena långsidan och bom-räcke-bom snett igenom. Började att värma upp som vanligt och han var helt okej. Därefter tog vi lite travskutt och ytterligare efter det bom-räcke-bom. Han hoppade upp sig väldigt bra och var duktig. Jobbade även med det vanliga "dressyrjobbet" som vi håller på med nu. Sidvärtstörelser och såklart böja, ställa, tempoväxlingar osv. Och när jag kände för det fick han skutta över hindrena. Han blev mycket bättre på slutet så tror det var bra att lägga in lite hinder för honom.
 
Idag tog vi en uteritt efter tre dagars traggel i ridhuset. Blev mest skritt och galopp och han kändes mjuk och fin när jag arbetade honom bortsett från att han var spänd som en fjäder på grund av allt utomhus. Får hoppas att "spänningen" eller vad han haft har släppt. 
 

Inte helt fräsch i kroppen

Datum: 2016-03-15 Tid: 19:57:18 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper kändes inte helt bra idag heller. Inte på samma sätt som igår dock utan idag var det mer att han inte ville ta stöd på bettet och blev stum i munnen. Det gick bra till en vis gräns sedan blev det tvärtstopp. Gjorde skänkelvikningar, öppnor, förvänd galopp och enkla byten. Det var inte katastrof men känner jag honom rätt så borde han inte vara sådär två dagar i rad. Tänkte därför ta fram några hinder imorgon och travhoppa plus bom-räcke-bom i galoppen så han får hoppa upp sig ordentligt. Är det vad det känns som så kommer det göra susen! 
 

You and me, we can go all the way tonight

Datum: 2016-03-14 Tid: 19:04:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Då var det måndag igen

Datum: 2016-03-14 Tid: 16:02:16 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Då var man tillbaka till skolan igen! Den vanligtvis otroligt långa måndagen (en heeeel timme) blev bara 20 minuter. Vi fick jobba med gymnasiearbetet på svenskalektionen då vi bara läser en bok på svenskan, men vi är klar med vårat gymnasiearbete så då gick vi hem istället. Och läste såklart ;) 
 
Åkte till gymmet och körde ett ryggpass därefter vidare till Cooper. Han kändes inte helt 100 för han hade svårt att länga ut ryggen och halsen. Min övning som jag hade planerat för dagen var därför perfekt. Hade tagit fram en bom och tänkte rulla på den i galopp och göra byten över. Antog att han hade någon låsning i ryggen så jag stod upp och försökte göra det så trevligt som möjligt för honom att runda ryggen. Galopperade på bra länge och när jag väl skrittade igen var han jättepigg och tog stoooora steg, vilket inte händer ofta i ridhuset. Tror han hade någon form av låsning i ryggen som han kanske haft någon dag med tanke på hur glad han blev när det släppte. 
 
Fortsatte likadant resten av passet, lång och låg. Med undantag när han blev så till sig och drog iväg innan bommen då jag fick sätta tillbaka honom en hel del. Hur kul som helst att ta ett litet skutt över en bom tydligen!
 

En helg i Vemdalen

Datum: 2016-03-13 Tid: 17:11:23 Kategori: Today Kommentarer: 1
Haft två bra dagar i Björnrike med strålande sol och lagom temperatur kring nollan. Åkte hela dagarna både fredag och lördag så det blev ganska många timmar i backarna. Var bäst underlag första dagen medans andra dagen var det lite hårdare i vissa backar. Men men överlevde ändå! 
 
Igår kväll kollade vi på melodifestivalen såklart. Trodde i förväg att det antingen skulle bli Oscar eller Frans och hoppades mest på Oscar för jag tycker den låten är mäktigare. Blev ju dock Frans men den låten är ju bra den med, skulle bara behöva lite mer tryck på slutet tycker jag!
 
Idag blev det ingen skidåkning utan vi åkte hem istället. Kom hem i lagom tid och passade på att åka till Cooper då. Tänkte att det var lika bra att mjukstarta med en skrittur idag så kör vi gång imorgon. Han var pigg och glad! 
 
Nu ska jag snart åka iväg och träna. Tillbaka till rutinerna igen när skolan börjar imorgon :(
 

Paus i backen

Datum: 2016-03-12 Tid: 11:58:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
 

Galoppträning

Datum: 2016-03-12 Tid: 09:16:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0

Som jag berättat tidigare skulle Cooper få gå lite lättare denna vecka eftersom han ändå ska vila tre dagar. Dock blev det ganska hårt i onsdags för att jag tänkte att vi skulle galoppera på min favoritväg, men den hade inte blivit skottad sen senaste snön. Vilket innebar ca 1-2dm blötsnö. I ca 3 kilometer fick han galoppera där med några avbrott för backar och sådant. Verkligen bra intervallträning där! Märktes väldigt tydligt att han tycker det var jobbigt för när jag tröck på honom bytte han till högergalopp som han är starakare i. Hårdträning i vänstergalopp hädan efter.

 

I torsdags fick han gå betydligt lugnare. Skrittade ut men tog en kort trav också. Red på novabettet och han fick mest tuffa på för att sträcka ut litegrann men mest röra på sig efter passet dagen innan. 

 

Eftersom jag är i vemdalen nu får han stå över helgen. Sedan kör vi igång igen!

 

Utan täcke

Datum: 2016-03-11 Tid: 14:13:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Igår tog jag ut hästarna och passade på att släppa ut Cooper i den lilla hagen vid stallet medans jag mockade. Den hagen är rakt i solen så jag lät honom gå utan täcke och det tror jag uppskattades! Direkt han kom ut la han sig och rullade i snön, första gången han kunnat göra det utan täcke faktiskt. Sedan stod han och njöt av att kunna klia sig och allt skönt. Kände mig lite dum när jag tog på honom täcket igen när han skulle ut men i hans hage är det skugga och är ju bara mitt på dagarna det är varmt. Men men, tiden kommer gå fort och snart är täckessäsongen över!
 

Första natten

Datum: 2016-03-11 Tid: 09:21:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Kom fram till husvagnen vid 8 igår kväll och dröjde inte många timmar innan vi gick och la oss,
 
Första natten började väldigt bra! Vaknade 4 och tyckte det kändes väldigt kallt, strax efter ställde sig pappa upp och kollade på termomentern som visade hela 6 grader! Strömmen hade på något vis slutat funka så där låg jag i en koja under mitt täcke och försökte värma upp mig med hjälp av andas ut varm luft. Efter en halvtimme hade pappa fått igång allt igen men tog ytterligare en stund innan värmen kom tillbaka. Nu på morgonen så är det allt annat än kallt iallfall vilket är skönt. Nu ska vi snart äta frukost innan det bär av till backen. 
 
TB då det var blodmåne!

Senaste

Datum: 2016-03-09 Tid: 10:11:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
 

Tisdag

Datum: 2016-03-08 Tid: 18:16:40 Kategori: Today Kommentarer: 3
Åkte upp till stallet imorse och tog ett dressyrpass på Cooper. Jobbade mest med stretchövningar och framförallt ställa utåt och inåt. Även en del förvänd galopp. Tänkte att han ska få gå lite enklare dessa dagar för han kommer vila fredag-söndag. Bra att han får en liten lugnare vecka eftersom det varit full fart ett tag nu. 
 
Efter stallet stannade jag på gymmet och körde ett ryggpass. Ungefär det som min höft klarar av haha! Men det blir bättre och snart ska jag nog vara fit for fight igen. 
 
Väl hemma gjorde jag en inpackning i håret medans jag gjorde iordning mat och därefter duschade jag såklart. Resten av dagen har jag inte gjort så mycket. Var på ett möte på kommunhuset om jobbet och har fått tiderna inför sommaren nu. Bra att få de i tid så man kan planera. Börjar inte jobba förrän i julia iallafall så har ett par veckor efter studenten att bara njuta :D
 

Han som betyder allt

Datum: 2016-03-08 Tid: 10:08:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Nu går även jag på lov!

Datum: 2016-03-07 Tid: 21:07:31 Kategori: Today Kommentarer: 1
Äntligen tar jag också lov efter ett 12 timmars jobbpass igår och 7 timmar idag. Nu ska jag bara ta det lagomt lugnt och ha terapi med mig själv. 
 
I fredags var det 100-dagars och det sög väl helt och hållet på grund av vissa omständigheter. Började bra och slutade med att jag skulle ta självmord (ungefär) och åkte med huvuvdet före ner för en trappa. Hade dock två livvakter som stod på varsin sida om mig och såg till att det gick långsamt utför. Såhär i efterhand var det en dum ide för min högra höft/bäcken är ganska trasigt. Kan bland annat inte hoppa av Cooper på vänsta sidan för kan inte lyfta benet. 
 
Skulle ta det lugnt eftersom det var tävling dagen efter, vilket det av en händelse inte blev. Nyktrade till en del på krogen iallafall och åkte hem redan vid 1 för jag var inte på något bra humör. Var en bättre idé att åka hem och sova en längre stund och vara piggare på tävlingen. 
 
Annars i helgen var jag bara hemma på lördagen och som jag sa jobbade jag hela söndagen. Idag hade jag ett kortare pass och därefter skrittade jag ut på Cooper. Nu på kvällen var jag hos farmor och farfar för min faster och kusiner är här. Myste på med vovvarna och framförallt Ella! Hjärtisen <3
 
Godaste groggen // Vasalopptittande på jobbet
Ella som gör likandant som Prins John i Robin Hood när han sover // Nöjd Cooper efter tävlingen 

Klubbtävling 5 mars

Datum: 2016-03-06 Tid: 11:50:18 Kategori: C tävling Kommentarer: 9
 
80cm - 8 fel
Jättefin rakt igenom på framhoppningen. Låg och rullade på i galopp ganska länge så han fick chans att komma igång med hela kroppen. Tog ett par språng och han var superfin. 
 
På banan hade jag samma taktik, rullade på i galopp nere på volten innan vi fick startsignal och började. Bra på ettan och tvåan men på trean fegade jag och slutade rida så han stannade. Kom igenom och han hoppade fint. Därefter fick vi bra flyt hela banan men mot sista hindret tror jag att han fick syn på spegeln som hindret var rakt emot. För var inte själva hindret han stannade på utan han stannade flera meter framför. La en volt och kom igen utan problem. 
 
90cm - 12 fel
Samma upplägg på framhoppningen som klassen innan. Hann dock inte hoppa oxern för rätt som det var skulle jag in på banan när jag trodde det var 2st kvar. Rullade på i galopp på volten inann vi styrde på ettan. Fick ett stopp där men sedan kom vi över. Samma sak som i klassen innan blev jag feg på trean och ett stopp även där. Även på femman fick vi ett likadant stopp men var ingen som sa något om att jag blev utesluten så jag fortsatte hoppa och hade inga problem på resterande hinder. 
 
Även fast vi fick ett par stopp är jag otroligt nöjd! Har inte hoppat 90 på evigheter och han skötte sig så bra så. Inga dumma stopp, utom första stoppet i 90 som kanske var lite dumheter från hans sida. De andra stoppen berodde på mig att jag la honom dåligt på hindrena och därefter fegade ur. Det är mitt största problem som jag försöker träna på. Det där stoppet på sista hindret i 80 måste varit att han fick syn på spegeln. Kan inte tänka mig något annat. 
 
Mycket nöjd över min fina kille! 

Från instagram

Datum: 2016-03-05 Tid: 14:38:27 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Screen från en film jag la upp på instagram (finns i min sidomeny). Inga felfria rundor men väldigt bra rundor! Han gjorde det han skulle de gångerna jag inte fegade ur och slutade rida. Måste sluta mesa mig!

Redo

Datum: 2016-03-04 Tid: 16:59:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
Cooper är redo för tävling imorgon. Är bara en klubbis och vi hoppar 80-90cm. Blir intressant att se. Men nu -----> party för idag är det 100- dagars!

En mer fullspäckad dag

Datum: 2016-03-03 Tid: 16:57:33 Kategori: Today Kommentarer: 3
Efter ett par sega dagar blev det istället full fart idag. Började dagen på skolan med utvecklingssamtal. Hade bytt till mig första tiden direkt på morgonen som tur var annars hade det blivit tight med tiden. Efter lite snack med mentorn drog jag till gymmet och körde ett benpass. Därefter var det Coopers tur att få röra på sig. Vi gick till ridhuset och jobbade lite lätt. Han var ganska pigg men småstressig så försökte få honom avslappnad och fokuserad på arbetet. 
 
Var hemma vid 1 ungefär och då kom en kompis som jag och mamma pratade och fikade med. Avslutar kvällen nu på jobbet. Har fått några jobbpass nu. Behöver alla timmar jag kan få nu, I need money!
 
Cooper var superfin på hoppträningen igår. Berättar mer om den senare!

Sega dagar - tur man har häst

Datum: 2016-03-02 Tid: 09:31:59 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Hola!
 
Sitter bara och slöar framför One tree hill på dagarna och därför blir jag så seg och orkar knappt logga in här. Har sett för många säsonger på förkort tid nu haha. Får väl börja se om den snart igen. 
 
I måndags var jag ledig. På förmiddagen åkte jag på gymmet och körde ett ryggpass och även lite armar. Därefter vidare till Cooper som fick sig ett dressyrpass i ridhuset. Jobbade  med skänkelvikningar i skritt och trav och öppnor i galoppen. Vet att jag säger det ofta men skänkelvikningarna blir bara bättre och bättre. Nu åker inte alltid huvuvdet upp heller utan han bibehåller formen, oftast! Jag fokuserar på att han ska flytta och sedan får huvudet vara vart det vill, det kommer med styrkan. Öppnorna i galopp gör jag mest för att han blir väldigt mjuk av det. Det är inte alls nått fint att titta på eftersom han tycker det är väldigt jobbigt och sedan har han inte heller riktigt fattat det till 100%. Därför vi tränar vidare!
 
Igår var det en mindre lyckad dag. Började dagen halv 1 på Södra berget för att gå på en mässa. Var miljarder med människor där. Strax efter vi kom dit ringde Kicki och ville att jag skulle åka till stallet för en häst var på rymmen. Väl framme i stallet var det redan en som hade fångat in den så jag hade åkt i onödan. Då drog jag och Jenniefer till Birsta och satt oss och fikade. Lagomt less efter att åkt ca 7 mil i onödan. 
 
När jag kom tillbaka till stallet för att rida så öppnade jag stalldörren och där var det en viss ponny som hade levt rövare. Hästen som hade rymt från hagen hade även hoppat ur sin box och rivit en hel del i stallet. Coopers stalltäcken låg här och där och han hade även på något vis böjt hela boxdörren så den inte gick att öppna. Låter värre än vad det var då allt gick bra i slutändan! Huvudsaken är ju att hästen inte blev skadad. 
 
Fick ett bra avslut på dagen iallfall. Tog en lång dusch, åt äcklig mat (made by me) och hade filmmys i soffan med Mattias. 

RSS 2.0