Fredagens party med Dr Bombay

Datum: 2016-05-31 Tid: 13:04:14 Kategori: Today Kommentarer: 12
Haha ja vad ska man säga! I fredags var vi ett gäng som drog på krogen där ingen mindre än Dr Bombay spelade! Förade hos Anna och där blev det en hel del shots men jag mådde som en kung. Sådär lagomt lullig när jag skulle gå till krogen och försökte gå rakt på ett vägstreck. Inte ett steg rätt haha! 
 
Hade faktiskt asroligt på krogen vilket inte händer ofta. Mådde skitbra hela tiden och var bara sjukt kul! De senaste fyllorna har inte alls varit samma utan efter en timme på krogen har jag bara velat dra hem. Men som sagt, asroligt hade vi nu! Dr Bombay spelade typ 4 låtar och det var faktiskt lagomt. Kändes ändå som flera timmar! 
 
En bra kväll med underbart folk helt enkelt! <3 Mer sånt tack!

Bra känsla

Datum: 2016-05-30 Tid: 23:41:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper kändes fortfarande lite öm när jag tröck på hans rivmärke men jag provade ändå hoppa upp och känna. Han var suuuuperfin verkligen! Hur mjuk som helst och gav en väldigt bra känsla. Det enda var att han stod emot lite i traven men han kunde sträcka ut och sådant men han hade ingen egen motor just där. Annars blev han väldigt lyhörd och gjorde superfina övergångar mellan galopp-skritt och tvärtom. Han har vilat sig i form under veckan!
 
Får ta dagarna lite som dom kommer, blanda longering och barbacka. Provar nog lägga på sadel på torsdag så får vi se hur det går. 

Balbilder

Datum: 2016-05-30 Tid: 09:49:00 Kategori: Fotografering - Människor Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED

Lagom otur

Datum: 2016-05-29 Tid: 23:02:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Efter nästan en veckas vila skulle jag idag sätta mig upp och börja rida igång Cooper. Dock tog det inte så lång tid tills den planen blev ändrad eftersom hans rygg såg ut sådär.. Är mest bara pälsen som är borta men han var lite öm och då vill jag gärna inte lägga på en sadel. Blev longering idag igen... Hoppar kanske upp barbacka imorgon beroende på om han fortfarande är öm eller inte. Hoppas på det bästa! 
 
Inte direkt det mest optimala platsen att få sår på och inte heller perfekta tidpunkten eftersom han redan vilat många dagar plus att det är tävling på lördag... Men men, det viktigaste är att han mår bra!

Balen via snapchat

Datum: 2016-05-29 Tid: 20:58:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
En rolig kväll som började med limousine-åkning där jag självklart var först ut på Södra berget och blev intervjuad live av tidningen! Kunde inte bli värre då haha! 
 
Innan middagen var vi i en kompis svit som han hade hyrt. Lagomt skönt så vi slapp vara nere bland allt folk hela tiden. Därefter var det middag i massor av timmar. Hände inte något jätteintressant utan folk satt mest och skrek. Visades två konstiga filmer som underhållning men ingen av oss förstod riktig innebörden i de. Var några elever som hade gjort dom så var väl därför ;)
 
Efter middagen drog vi till sviten igen. Kunde knappt gå för fötterna var allt annat än bra. Provade att springa och det var faktiskt skönare! Avslutade kvällen på det som kallades "nattklubb" innan jag blev hämtad och spenderade någon/några timmar i bil innan jag äntligen fick lägga mig i sängen. Det var den kvällen det! 

I limousinen påväg till balen

Datum: 2016-05-28 Tid: 17:45:00 Kategori: Today Kommentarer: 5

Cooper - livsuppdatering

Datum: 2016-05-27 Tid: 13:52:48 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 15
Ja Cooper lever fortfarande men han har fått skruttat i hagen de senaste dagarna. I tisdags blev han vaccinerad och då bestämde jag mig för att han skulle få en lite längre vila då jag inte är jättesugen på att låta honom vila varannan dag och att jag rider varannan nu med tanke på att jag haft/har lite fullt upp. Då kan han lika gärna vila helt. 
 
Idag longerade jag honom så han fick röra lite på sig. Han var dunderpigg när vi gick ner till paddocken men det lugnade ner sig när han behövde arbeta. Skönt ändå att han fått gjort av med lite energi så han förhoppningsvis kan ha alla fyra fötter på jorden på söndag när jag ska hoppa upp efter nästan en veckas vila. Då laddar vi inför tävling!
 

All that surrounds me is made of shadows

Datum: 2016-05-27 Tid: 09:58:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Mösspåtagning i regn

Datum: 2016-05-26 Tid: 19:45:11 Kategori: Today Kommentarer: 2
Innan mösspåtagningen var vi hos Emma och förade. Vi hann inte med så mycket innan vi skulle bege oss ner till torget. Roligaste var då Emma och Jenniefer höll i massa ballonger och det blev något missförstånd mellan dom så ballongerna flög iväg. Så där uppe i taket ville ballongerna stanna. Men med hjälp av en grind och paraply så fick Jenniefer ner dom!
 
Själva mösspåtagningen sög ganska rejält. Regn och skit så vi var där i kanske 20 minuter innan vi drog.
Nästan det bästa på hela dagen måste ändå varit då vi satt i bilen påväg till vår efterlängtade Cosmossallad. Vi fick skjuts av Mattias och när han höll på att svänga in på en annan pizzeria så skrek jag, Emma och Jenniefer i kör "NEEEEEEEEEEEEEEEEJ DET DÄR ÄR INTE COSMOS!!!!!". Helt panikslagna haha. Tänk om vi hade behövt äta en icke-Cosmossallad!!
 
Efter maten åkte vi vidare till Daniel på för-förfest. Satt i hans hemmagjorda bar och lyssnade på musik så det hände inte allt för mycket.
Vidare till Nanny som hade förfest och då passade jag på att låna Daniel, Jesper och Mattias mössor. Daniels är Rysslandsinspirerad om man säger så och de andra två är minst sagt udda haha! Så alla 9or som ska börja gymnasium i Sundsvall, gå inte teknik på Västermalm för då får du ha en såndär blå med toffs!
 
Jag drog inte in på krogen utan åkte på donken och käkade istället. När jag kom hem upptäckte jag att mitt vin spillts i hela ena väskan och det hade lyckats tagit sig in i andra väskan där min mössa låg. Så nu har jag rosa fläckar på framsidan av mössan! Sådär perfekt inför fotograferingen på tisdag(!!!!!!!) Lagomt förbannad om man säger så. 

Såhär i slutet av skoltiden

Datum: 2016-05-26 Tid: 09:34:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Hade min sista svenskaredovisning här om dagen. Det var egentligen ingen seriös utan mer bara för att ha något att göra. Märktes ganska tydligt på våran grupps ämne. Kalle Moraeus. Under kanske ett års tid har vi hållt på bland annat att haft Kalle Moraeus som namn i frågesporter. Han har blivit nånting som jag, Emma och Jenniefer bara allmänt har haft på skoj. Nu på sista redovisningen skulle vi ha allmänbildning och vad passade inte bättre än att avsluta gymnasiet med att prata om Kalle! Idioter som vi är men det var en väldigt intressant redovisning haha. Visste ni förresten av han har vunnit luftgitarrs SM? ;) Kan allt om honom nu!
 
Och med tanke på bilden ovan. Har en engelskaredovisning som jag skickade in förra veckan. Fruktansvärt dålig är den så lärarn borde börja se om mitt betyg. Som tur är ska hon läsa och ge feedback så har man några dagar på sig att förbättra, för det lär behövas! Har nog aldrig skickat in en så dålig sak under hela min skoltid. 
 
Förutom inlämningen ovan är jag helt klar i skolan! Skulle haft en historiainlämning denna vecka men lärarn ställde in den för hon tyckte det kändes onödigt. Tackartackar!!

Mösspåtagning

Datum: 2016-05-25 Tid: 12:33:24 Kategori: Today Kommentarer: 3
Idag är det mösspåtagning och jag har såklart finaste mössan! Fick den redan i november så har haft den ett bra tag men nu ska den äntligen få användas. Sitter och findricker lite rosé och äter jordgubbar och choklad nu och ska snart bege mig in till stan. Party party party!
 

Kaos

Datum: 2016-05-24 Tid: 19:36:00 Kategori: Today Kommentarer: 3
Ungefär såhär har det sett ut hos mig de senaste dagarna. Allt har dock legat väldigt huller om buller över hela bordet och i väskor osv. Var bara duktig och sorterade ihop när jag skulle fota. Jag har bal på lördag och jag har fortfarande inte bestämt mig helt för vilken sminkning jag ska ha. Den jag planerar att ha blir ganska mycket (enligt mig) och det är så ovant att se mig själv i det så vet fortfarande inte om det är snyggt. Det där med smink är inte min starka sida, ganska neutrala färger kan jag hantera men annars så nä... Haha! Har ett par till dagar att tänka igenom. 
Förresten! Fick hem mitt ögonbrynspuder från Anastasia idag! Köpte det i fredags men det fanns inte i butik så de fick beställa hem det till mig. Har provat det en gång och det är fruktansvärt pigmenterat! Kommer räcka läääänge! 

Josefin och Equlius

Datum: 2016-05-24 Tid: 09:47:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Upptäcksfärd

Datum: 2016-05-23 Tid: 23:02:00 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Cooper har känts väldigt fin i helgen då jag red. I lördags fick han jogga lite lätt i paddocken och igår gick han lite hårdare i ridhuset. Fin känsla båda dagarna och framförallt igår då jag satt mer press på honom. Red igenom programmet vi ska tävla nästa helg ett par gånger och jag tycker faktiskt det sitter riktigt bra. Det är galoppvolterna jag vill ha lite bättre för de är så pass simpla så är tråkigt att tappa påäng där bara för att han flyter ut (vänster) eller går i nån halvdan samlad galopp (höger). Bra, jämnt tempo och runda volter!
 
Idag var vi på upptäcktsfärd på alla möjliga underlag. Började med att rida på vanliga byvägen och därefter storvägen. Gick på en äng, lite skog och asfalt tills vi kom till skogsvägen vi röjt upp. Därefter kom det intressanta. För två år sedan röjde vi upp en skogsväg som går över berget och man kommer fram till stallet. Nu har det avverkats en hel del så är ett kalhygge i början och därav ingen stig. Jag har aldrig gått stigen från hållet jag kom nu så jag gick bara på magkänslan och min inre kartläsare. Cooper fick kämpa på rejält i blöta traktorspår och dåliga underlag. Stackarn. Som tur var hade min magkänsla rätt och jag hittade stigen och kom fram hemma. En lycklig Cooper som äntligen fick komma hem efter att ha traskat på en igenvuxen stig som man ibland inte kan kalla stig. Snarare träskhål med sten! 
 
Vi kom hem levandes och utan fysiska skador! Kan dock inte garantera det psykiska ;) Skämt åtsido haha!

3år ❤

Datum: 2016-05-23 Tid: 17:09:28 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
För precis ett år sedan lastades han ur hästbussen från Skåne och jag hade äntligen fått en häst! Helt sjukt vad tiden gått fort ändå, känns som det var igår. Lilla plutten! Mycket har hänt både fysiskt och psykiskt. Man kan inte tro att det är samma häst. Mitt hjärta ❤

Trött

Datum: 2016-05-22 Tid: 20:04:39 Kategori: Today Kommentarer: 2
Dessa tre stod framför kameran idag. Equlius ska flytta och Josefin ville såklart ha bilder. Både söt och bångstyrig ponny dedär :D
 
Nu har jag landat hemma efter en ganska fullspäckad helg. Skjuter på allt jag behöver göra tills imorgon för det dröjer nog inte länge innan jag somnat. Hörs imorgon!

Mys

Datum: 2016-05-21 Tid: 23:00:00 Kategori: Today Kommentarer: 3

Det rullar på

Datum: 2016-05-21 Tid: 12:02:00 Kategori: Today Kommentarer: 6
I torsdags åkte jag, emma och jenniefer och solade efter skolan. Därefter skulle Cooper ridas. När jag kom hem ville mamma se på film och när den var slut åkte jag iväg på nån minifest ett par timmar innan jag åkte hem och sov. 
 
Igår hade jag en lektion på morgonen och sedan ett långt hål. Jag och Emma åkte och gymmade innan jag for vidare till stallet för fyra av hästarna skulle skos. Var med på Djärvs och Coopers innan Magnus kom och bytte av mig så jag kunde åka till skolan igen för en lektion till. 
 
På eftermiddagen åkte jag och mamma på Birsta där jag köpte massa smink och småsaker till studenten. Hem igen för att äta och åkte vidare till morbror som fyllde år. 
 
Det rullar på om man säger så! 
 

Lergrisen

Datum: 2016-05-20 Tid: 11:52:08 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Hovslagning på g!

Studs

Datum: 2016-05-18 Tid: 13:31:17 Kategori: C träning Kommentarer: 17
Idag gick vi till ridhuset och gymnastikhoppade litegrann, hade fem studs. Han var väldigt fin under uppvärmningen. Jobbade lite öppnor i skritten och sedan snabba övergångar mellan framförallt skritt-ökad trav-skritt osv. I galoppen ville jag ha honom i ett högre men kontrollerat tempo. Styrde honom på bommarna så han fick skutta lite över dom som uppvärmning också. Därefter höjde jag upp en gång och då varierade jag mellan att han fick hoppa det eller tempoväxlingar, övergångar osv på spåret. Avslutade med att höja upp max på sockerbitarna och lät honom rulla på ganska länge på dom. Efter ett par gånger fick han galoppera på ett par varv för att sträcka ut och sedan på det igen. Kändes inte som han blev supertrött och därför tog jag ett par gånger extra istället så han verkligen fick jobba! 
 

ATM

Datum: 2016-05-17 Tid: 09:44:00 Kategori: Today Kommentarer: 4
Inte den optimala värmen att sola i. Men vill man bli brun så är det bara att härda ut!

Två dressyrpass

Datum: 2016-05-16 Tid: 18:57:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Både igår och idag låg fokus på delar ur LB:1an och framförallt travlängningarna. Igår värmde jag upp ganska länge i skritten och försökte ha honom låg och rund. Därefter trav och galopp där han stod emot litegrann i munnen. Behövde trycka fram honom ganska mycket bakifrån för var nog där han stod emot. Driva fram till bettet! Det släppte en del när han började komma igång och då red vi igenom programmet ett par gånger och red även lite längningar här och där.
 
Idag fortsatte vi samma arbete fast gjorde också mycket skänkelvikningar och öppnor i uppvärmningen. Han kändes bra när vi skrittade från början men i traven släppte han lite i munnen. Samma sak då som igår, driva fram till bettet. Gjorde snabba tempoväxlingar på spåret, kortkort trav några steg och sedan rejält framåt några steg. Då kom han igång med baken och vi kunde fortsätta passet med en superfin häst. Red hela programmet ca 5 gånger kanske och tycker det gick riktigt bra. Är dock svårt när jag aldrig ridit det förut och inte har någon aning om vad domarn kommer tycka. Men jag sätter fokus på framåt, framåt, framåt så ska det nog gå bra!

Östjämten LD/LC

Datum: 2016-05-16 Tid: 09:56:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 2

Helgen är över

Datum: 2016-05-15 Tid: 20:16:44 Kategori: Today Kommentarer: 3
Ännu en helg har passerat och jag har bara tagit det lugnt och vilat från datorn. I fredags åkte vi iväg till min kusin och pratade om studenten för vi ska ha mottagning tillsammans. Kom hem sent och då åkte jag direkt till Mattias och sov där. Morgonen spenderades framför Tintin tills jag åkte iväg till stallet mitt på dagen. Därefter vidare till gymmet för ett benpass. Helt plötsligt var det kväll och dax för Eurovision. Det enda jag har att säga om det är väl vad är vi för människor som väljer vinnare? Haha herregud man blir ju mörkrädd. 
 
Idag var jag till Cooper mitt på dagen och red ett lite hårdare dressyrpass och som avslut på dagen har jag varit och tränat. Nu är det soffhäng resten av kvällen innan det är dax för en ny vecka!

Nytt i designen

Datum: 2016-05-13 Tid: 20:29:00 Kategori: Photoshop/Bloggdesign Kommentarer: 17
Före:
Efter:
Såhär på fredageftermiddagen kände jag för att byta lite bilder i designen. Har haft samma bilder sedan i höstas men har inte haft någon ny fin som passat. Nu fick det bli dessa från senaste tävlingen som jag tycker är fina! Lite dåligt med färg i bilderna dock men vad tusan, det är vår! Behölll den varma färgen i bakgrunden istället för att lägga dit något blåaktigt så det skulle bli ännu mer kallt i färgerna. 

Let's just say that we're the lucky ones

Datum: 2016-05-13 Tid: 14:53:13 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
Foto: bolinsaga @ instagram // saganikon @ instagram 

Filmer från rundorna på Kungsnäs

Datum: 2016-05-13 Tid: 09:20:00 Kategori: Filmer Kommentarer: 1
Fel galopp efter i princip varje hinder, men vad tusan. Bra flyt och rytm på båda rundorna så hålla på och bryta av känns bara onödigt när han ändå inte har några problem att traska på i förvänd galopp. 

Slapp eftermiddag

Datum: 2016-05-12 Tid: 19:58:32 Kategori: Today Kommentarer: 4
Idag efter skolan tog jag en liten paus från livet. Hade en lång skoldag även fast vi knappt hade lektioner vilket ledde till att jag höll på att somna på sista. Har normalt 1-2 lektioner om dagen så känns jättekonstigt att vara på skolan i 6 timmar (fast bara en riktig lektion). Sjukt ändå med tanke på att vi gick i skolan ca 7 timmar varje dag förut med lektioner konstant utan några problem. Man blir lat och kroppen vänjer sig att vara ledig. 
 
Annars har jag träningsvärk överallt i kroppen. Kört 5 pass på 4 dagar och det känns om man säger så. Tog därför vila idag plus att Cooper fick vila. Har alltså bara suttit hemma nu i eftermiddag och glott på TV, kläder och annan skit. Har faktiskt varit skönt! 
 
Imorgon har vi sovmorgon till 1 så det blir gym på morgonen och därefter ska Cooper röra på sig! 
 

Fyra bilder från LD/LC

Datum: 2016-05-11 Tid: 19:24:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1

Tillbaka till ridhuset

Datum: 2016-05-11 Tid: 17:03:31 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Planen var att jogga lite lätt och rida igenom LB:1an men bara efter uppvärmningen kom det in en häst som skulle longeras så då fick jag ligga på en liten volt istället. Hade tagit fram fyra upphöjda bommar så red lite på dom isället och jobbade med mer övergångar och tempoväxlingar. Framförallt försöka länga traven på honom. Det gick bra typ halva sträckan som är i dressyrprogrammet sen dör han av lite. Stenhårt jobb på det! 
 
När den andra personen gick ut avslutade jag att rida igenom hela programmet en gång och är framförallt volten i vänster galopp och travlägningarna som gick sämre. Den 4e juni debuterar i LB:1an, hårdträning tills dess så vi förhoppningvis kan prestera litegrann!
 

Stjärnan

Datum: 2016-05-10 Tid: 18:45:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 4
Foto: bolinsaga @ instagram // saganikon @ instagram 

Bra start på dagen

Datum: 2016-05-10 Tid: 12:23:36 Kategori: Today Kommentarer: 5
Började morgonen på gymmet med Emma. Vi körde ben och jag körde på ganska bra om jag får säga det själv. Därefter tog jag och Cooper en mysig uteritt på hårt underlag med mest skritt men även lite trav på asfalt och galopp på en äng. 

Nu sitter jag hemma och försöker sola men solen går mest i moln. Men det är varmt ändå! Äter också frukost/lunch som ni ser på bilden. Man kan tro att jag är en mästerkock ibland, dock är det sallad från igår och jag stekte på lite bacon haha!

En ny vecka

Datum: 2016-05-09 Tid: 20:08:42 Kategori: Today Kommentarer: 6
Idag har det varit en riktigt bra måndag! Hade en lektion på skolan som innebar svenska nationella tal. Tycker det gick över förväntan men man vet aldrig vad lärarna tycker. Därefter åkte jag hem och jag kände att det skulle bli en väldigt långtråkig dag om jag inte hittade på något. Fint väder och jag kan inte ligga ute och sola (är bränd haha). Hade inte jättestor lust att sitta inne framför datorn hela dagen så jag fick med med Mattias på en liten roadtrip. Vi åkte bland annat till birsta så jag fick köpa lite nödvändiga saker. Jeans, BH och smycken till balen. 
 
När vi kom hem igen drog vi med oss Dennis till frisbeegolften och körde en vända där. Sedan tillbaka till Mattias innan jag tog en sväng på gymmet och till Cooper. Tillsist hamnade jag hemma och klockan var ändå bara halv 7. En bra dag som inte alls gått speciellt fort heller. Skönt!
 
Cooper fick bli longerad lite lätt. Gjorde mycket övergångar mellan trav och galopp så han fick lyssna lite på mig vilket inte är hans starka sida i longeringen. Han har tagit det lugnt fredag-måndag så nu tycker jag vi kan köra igång igen. Fortfarande lite lätt hela denna vecka men sen så! Tycker ändå han mest blir trött av att bara stå. Men tror ändå det är bra för kroppen att vila :)
 
 

Lagomt otålig när man blir badad

Datum: 2016-05-09 Tid: 09:34:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

We role the windows down to let the people know

Datum: 2016-05-08 Tid: 20:19:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Kämpade med att få honom att he fram öronen och när pappa gjorde sådär med händerna, då jäklar blev det intressant!

Klagar inte på värmen!

Datum: 2016-05-08 Tid: 17:02:09 Kategori: Today Kommentarer: 2
Idag har jag försökt solat min rygg med tanke på att det blivit lite väl mycket framsida de andra dagarna. Är som en kräfta på bröstet, snyggt! Låg ett par timmar innan det blev dödligt varmt så jag åkte till stallet istället. Skrittade ut på en lite längre tur till travbanan och ett varv på den innan vi begav oss hem. Cooper verkade tycka det var skönt för han traskade på med öronen framåt. 
 
Kom hem för en stund sedan och snart bär det av till gymmet för lite träning. Blev lite dött med träning denna vecka men nu kör vi igång igen! 

Min lördag

Datum: 2016-05-08 Tid: 10:35:00 Kategori: Today Kommentarer: 1
Började dagen med att sola en stund på morgonen innan jag och Mattias åkte hem till honom där jag fortsatte solandet. Passade även på att inviga min klänning och mina Converse. Kritvita <33 Inte länge dom kommer vara det!
 
På kvällen fortsatte jag sola litegrann innan några kompisar till familjen kom och åt middag med oss.
Efter maten drog vi ner och spelade frisbeegolf. Två gånger på två dagar. Nytt rekord! Spelade hela två gånger förra året så det lär väl bli mer än så i år. Vart en väldigt fin kväll med rosa himmel och lugnt vatten. Känns verkligen som det är sommarlov nu när det varit långhelg och finväder. Så mysigt med fina kvällar <3

Vilodagar

Datum: 2016-05-07 Tid: 23:25:37 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 0
Cooper har fått sig en skön vila nu i två dagar så han får återhämta sig lite. Ska rida han lite lätt till veckan och sedan kör vi igång igen på riktigt! Idag när han vilade fick jag sitta upp på Pecet istället. Red till ridhuset och kände lite hur han var. Red honom för en månad sedan ungefär och han var mycket bättre sedan dess. En trevlig kille som behöver få hjälp med att lära om sig till normal istället för busig ridskolehäst haha! 
 
När vi kom tillbaka från ridhuset kom Cooper gåendes upp från hagen och ställde sig uppe vid stallet. Han fick sig lite pussar innan han tog med sig gänget och sprang ner igen!
 
Förresten. Titta vad spinkig Cooper ser ut i jämförelse med Pecet. Ett litet föl! Ändå är han hela 2 cm högre ;)

Favoritpojken

Datum: 2016-05-07 Tid: 15:37:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0

Min superhoppare

Datum: 2016-05-07 Tid: 10:32:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Foto: bolinsaga @ instagram // saganikon @ instagram 

You're the one that I see waking up next to me

Datum: 2016-05-06 Tid: 21:35:48 Kategori: C fotografering Kommentarer: 0
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Livet leker

Datum: 2016-05-06 Tid: 18:05:26 Kategori: Today Kommentarer: 1
Gårdagens grillmys plus dagens solmys skulle man kunna säga att dessa bilder föreställer. Grillade tillsammans med massa härliga människor igår. De fyra första bilderna föreställer fyra av killarna som fick äran att vara med på snapchat med texten "Tjena Pernilla". Skulle bara skicka en på Dennis men sedan spårade det ur lite väl mycket. 
 
Under kvällen fick jag med mig Backlund till stallet för jag skulle skölja Coopers ben. "JAG ÄR RÄDD FÖR HAN HAR SÅ STORT ANSIKTE!!" - Backlund, 21.
 
Jag och Mattias gick och la oss redan vid 12 medans resten av gänget tydligen hade hållt igång bra länge till. Gick upp innan 11 och städade litegrann tills jag fastnade i en solstol. Låg väldigt bra där några timmar tills vi tog en spontanare och drog iväg för att spela frisbeegolf.
 
Cooper fick en skön vilodag i solen men jag var upp och mockade och pussade lite på honom. Höbalen har blivit flyttad till ett torrare ställe så nu slipper vi leran så länge det inte börjar regna igen. Så skööönt!  
 
Vad har ni hittat på i det fantastiska vädret??? 

Har de ganska bra

Datum: 2016-05-06 Tid: 12:28:39 Kategori: Kommentarer: 0

Tävling Kungsnäs 5 maj

Datum: 2016-05-05 Tid: 15:39:52 Kategori: C tävling Kommentarer: 3
Idag kan jag inte vara mer nöjd över världens bästa Cooper! Två felfria rundor, våran första runda vi ens kom runt LCn utan uteslutning på lokal tävling, och framförallt en riktigt bra runda i LCn också! 
 
LD - 0 fel
Red fram ganska länge men skrittade mest innan det började närma sig vår tur. Han var lite småspänd från början men efter vi skrittat bra länge så var han coollugn. Hoppade fram som vanligt och det var inga konstigheter alls. 
 
På banan kände jag att han var bajsnödig (och han var dålig i magen tidigare under morgonen) så då fick jag lite småpanik att han var tvungen att bajsa för annars skulle han nog inte vilja hoppa. Medans den andra hoppade tröck jag på honom och då kunde han bajsa haha! Så toalettbesöken var klar innan det var dags för oss. Red på bra ordentligt framåt och han fick hoppa av ganska stort på flera hinder, för han skulle över! Det gick som tur var bra och vi blev felfri!
 
 
LC - 0 fel
Hade samma upplägg på framhoppningen. Han var lite tröttare så när han fick börja springa tog jag några skutt på lilla och räcket innan vi gick bort till banan. Vi blev lite stillastående innan det var vår tur så tog lite galopp på banan medans den innan oss hoppade. Därefter var det bara att styra på hinder nummer 1. Red inte på lika hårt eftersom jag måste vara mer noggrann med hur jag placerar honom på hindrena när det blir högre. Vi kom rätt på alla hinder och han hoppade klockrent! Var nog ganska maxat också vilket det verkligen inte var på tävlingen i söndags. Men bara bra att jag faktiskt la honom bra på hindrena och inte fegade ur. Världens bästa!
 
Nästa tävling kör vi avdelning A! 

Två felfria ❤

Datum: 2016-05-05 Tid: 13:02:00 Kategori: Today Kommentarer: 0
 

'cause all I see is black just as if I was blind

Datum: 2016-05-04 Tid: 20:49:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Redo för tävling

Datum: 2016-05-04 Tid: 17:28:15 Kategori: Today Kommentarer: 1
Är det bara här vädret varit superskönt idag? Var dum nog och tog långärmat på mig i stallet så jag höll på att löka ihjäl haha!
 
Cooper fick jogga lite lätt i paddocken. Jobbade lite delar från LB:1an, förvänd galopp och sånt basic hans kropp mår bra av. Bara underhålla inför tävlingen imorgon. 
 
Efter det fick han duscha och åka in i boxen. Lite väl tidigt med tanke på att det är bra väder ute men han måste vara ren tills imorgon. Därefer får han skita ner sig hur mycket han vill för då blir det tävlingvila några veckor. Han är inte världens piggaste heller så förhoppningsvis laddar han på sig mycket energi också!
 
Efter stallet fick jag gasa hem och duscha innan det bar iväg till skolan. Lärarn var dock inte där så vi behövde bara skriva närvaro och sedan åka hem vilket var lite onödigt. Kunde lite gärna mejlat henne, menmen!
 
Jag, Emma och Jenniefer drog iväg till Birsta istället en snabbis för vi skulle på Resia. Passade på att gå in på Bikbok också och jag fick med mig en klänning. Avslutade vår lilla tripp med en frappe på donken ;)

Sweet scars heavy heart reminds us who we are

Datum: 2016-05-04 Tid: 09:31:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1

Ljust och fräscht

Datum: 2016-05-03 Tid: 21:35:36 Kategori: Today Kommentarer: 1
Efter tre timmar hos frisören har jag äntligen fåt ljusare och fräschare hår! Var strax över ett år sedan jag slingade sist och då blev jag inte helt nöjd för det blev inte tillräckligt ljust. Har velat kräkas på mitt hår ett bra tag på grund av det men höll ut tills nu så det är fint till studenten. Nu blev jag väldigt nöjd med färgen iallfall! Bättre frisör denna gång!

Kungligt

Datum: 2016-05-03 Tid: 17:31:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
 
 

Klagar inte

Datum: 2016-05-03 Tid: 15:42:26 Kategori: Today Kommentarer: 0
Blev en tidig morgon för att åka iväg till stallet och hinna med Cooper innan skolan. Går fram till tre på tisdagar och jag ska till frisören fem så därför hade jag inte hunnit med honom efter skolan. Men väl i stallet såg jag att läraren till sista lektionen var borta och därför slutade jag redan halv ett. Lagomt skönt! 
 
Istället har det bara blivit dötid nu efter skolan så jag har suttit på balkongen och försökt solat. Lite väl mycket moln men man kan ju bli brun ändå. En bra start iallfall! 
 

Trötter

Datum: 2016-05-03 Tid: 13:47:00 Kategori: C träning Kommentarer: 0
Gårdagens dressyrpass fick vara ganska enkelt för att inte trötta ut honom för mycket. Jobbade mest lösgörande med förvänd galopp och en del skänkelvikningar för att få igång baken. Han blev ganska fin på slutet men märks att hans kropp inte är piggast. Han är och var väldigt pigg i huvudet och det måste jag försöka jobba bort då han blir väldigt skvätten men jag vill inte rida allt för hårt så han blir tröttare i kroppen heller. Vi jobbar på med enkelt lösgörande och efter tävlingen på torsdag ska han få ta det lite lugnare ett tag. Longering och lite löshoppning låter bra! 

I won't back down, not right now and not this time

Datum: 2016-05-03 Tid: 09:26:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Skön start på veckan

Datum: 2016-05-02 Tid: 19:20:50 Kategori: Today Kommentarer: 3
Började veckan med att ligga i sängen och slappa bra många timmar. Gjorde faktiskt lite nytta och skrev på mitt nationella tal som äger rum om en vecka. Ena halvan av klassen hade idag medans resten har nästa vecka därför var jag alltså ledig från skolan idag. 
 
Annars idag har jag städat lite och rensat bland mina ridkläder. Hittade väldigt mycket som jag aldrig använder så jag la ut en annons på facebook, skulle kunna ge bort det mesta annars kommer jag slänga det! Har även hunnit med att solat lite. Måste nog varit varmaste dagen för i år och det ska bara bli varmare nu vilket känns härligt! Vid två åkte jag iväg till gymmet och körde armar, bröst och axlar. Tog bra i armarna medans jag fick köra väldigt enkelt med axlarna då min högra axel beter sig väldigt konstigt. Därefter fick Cooper gå ett dressyrpass i ridhuset. Skönt skönt!
 

Favvotårtan

Datum: 2016-05-02 Tid: 09:56:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Valborg

Datum: 2016-05-01 Tid: 22:17:58 Kategori: Today Kommentarer: 0
Igårkväll vart det utgång för min del. Senaste gången jag var ut var på 100-dagars vilket var i början av mars. Skulle varit ut för lite mer än en månad sedan men då spårade förfesten ur (som då var hos mig) och jag fick så lov att stanna hemma. Klagar dock inte utan det har varit väldigt skönt att vara nykter. 
 
Men, men, nu var det dags för valborg och då ska det partajas! Vi var ett ganska litet gäng men vi hade roligt ändå. På krogen spelade Byz och när vi hade hört de tre låtarna som man kan så drog jag och Mattias hem. Kom hem efter 2 någongång och jag klagar verkligen inte på att komma hem i tid. 
 
Idag har vi legat och dött i sängen hela dagen. Gick upp 6 för att åka iväg och äta plus fixa och pussa på Cooper. Skönt att bara slappa plus att jag är ledig imorgon så då kände jag inte att jag behövde göra något speciellt idag. 
 

Tävling Östjämten 30/4

Datum: 2016-05-01 Tid: 14:45:23 Kategori: C tävling Kommentarer: 0
Det blev en tidig morgon i stallet så Cooper undrade väl vad tusan vi höll på med. Måste ut och åka transport när man kan stå inne och sova!
 
Väl framme så lastade vi ut honom nästan på en gång och det var nog tur för det gick ganska fort på banan. Hade ändå lite mer tid på oss så vi kunde göra allt i lugnt och ro för att sedan börja rida fram. Han var ganska spänd och det fick jag försöka jobba bort. Galopperade en del för då brukar lite släppa. På framhoppningen blev han spänd igen så samma jobb där. Själva hoppningen gick bra och han gjorde det han skulle. 
 
På banan rullade jag på i galopp medans ekipaget innan gjorde sin runda. Därefter var det våran tur och jag satte upp tempot lite och styrde mot ettan. Han var så duktig och hoppade superbra! Till 4an kände jag att nu ligger vi perfekt så jag slappnade av, slutade rida och vad hände då, jo klart han inte vill hoppa när inte jag rider. Så han stack bara på sidan. Sedan flöt allt på hela vägen runt. Felfri runda för hästen men jag fick mig 4 fel!
 
Kameran var inställd på manuell fokus..
 
I andra klassen lastade vi ut honom ännu tidigare bara för att han skulle komma igång igen. Skrittade ganska länge för att han skulle röra på sig men ville inte trava och galoppera för mycket så han skulle bli trött. På framhoppningen tog vi några språng på räcket och efter de var det snart våran tur så jag skippade oxern. 
 
På banan gjorde vi samma sak, galopperade litegrann innan vi fick startsignal och körde igång. Allt flöt på så himla bra fram till sista linjen. Där kom vi nära på 7an så han fick inte utrymme för frambenen och sedan tror jag att jag inte la honom rakt på sista oxern och försvårade möjligheten för honom. Efter tredje stoppet så hoppade han så vi kom runt hela banan ändå även fast vi blev uteslutna såklart. Men tidigare har vi kommit max till tredje hindret i LC på lokal tävling så jag är hur nöjd som helst! 
 
Världens bästa häst! 
Nu laddar vi om inför nästa tävling på torsdag!

RSS 2.0