Funny och Cira

Datum: 2016-11-30 Tid: 18:18:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
I helgen var vi hundvakt åt Funny och Cira så jag passade på att fota litegrann. Cira är duktig och sitter snällt och är söt, medans Funny tittar åt alla håll utom på kameran och ser ut som hon sålt smöret och tappat pengarna. Inge roligt alls att vara modell! ;) 

Mitten av veckan

Datum: 2016-11-30 Tid: 12:18:07 Kategori: Today Kommentarer: 0
Hej! 
 
Har det lite körigt just nu för vi har ett projektarbete som ska redovisas om exakt en vecka. Jag ska göra en simpel simulering av vår produkt vilket är kärnan till det fysiska i arbetet, men jag har inte ens kunnat börja. Har bara haft trassel sedan dag 1. Från början hade jag fått fel grejer och jag försökte göra saker som inte just den modellen klarade av. Nu har jag äntligen fått de nya men tror inte det är exakt den modellen som vi skulle få från början. Såå imorgon ska jag in till skolan för att få lite hjälp så att det förhoppningsvis löser sig. Annars är vi ganska körda.. 
 
Annars då, magkramperna släppte under eftermiddagen i måndags så nu kan jag leva igen. Har varvat dagarna med att varit på skolan, varit hos Cooper och jobbat med det ovanför. Längtar så mycket till den kursen är över!! Behöver bara hålla ut ett par veckor till. 
 
Cooper fick skritta ut en sväng igår. Han börjar bli väldigt piggelin nu när han fått tagit det onödigt lugnt så han är lite som en tickande bomb stundvis. Rider i repgrimma också så det hänger nog ihop. Imorgon är det dax för tandläkarn så snart är vi fit for fight!
 

En mindre trevlig söndag

Datum: 2016-11-27 Tid: 21:10:00 Kategori: Today Kommentarer: 14
Min dag började vid 6 imorse då jag fick extrema kramper i magen. Haft detta sen lågstadiet men aldrig riktigt kommit på vad det beror på då det är väldigt oregelbundet. I somras började jag lokalisera det till lök och morötter. Det konstiga idag var dock att det blev 12 timmar efter jag ätit, istället för ca 1 timme som det brukar vara. 
 
Fick kramperna varje halvtimme ungefär sedan var det lugnt ett tag. Kräktes också ett par gånger (vilket jag inte gjort på grund av detta sedan lågstadiet?!?!). Provade äta lite frukost men fick behålla den i ca 2 minuter. Efter ett par timmar började det släppa ordentligt. Har blivit bättre och bättre under dagen så går åt rätt håll iallafall. 
 
Cooper fick en ofrivillig vilodag men var iväg och pysslade på med honom. Han fick stå med spikmatta på ryggen ett tag också så de ska han få göra under en period nu! 
 

Coopers plan

Datum: 2016-11-27 Tid: 10:59:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1
Enligt kiropraktorns rekommendationer så ska inte Cooper arbetas så mycket bakifrån för att vila muskulaturen i länden. Jag har pressat honom rejält senaste månaderna för att han ska komma upp i formen och arbeta i uppförsbacke. En av faktorerna som jag tror gjort att han blivit "trött" i musklerna. 
 
Alltså, han ska arbetas lägre i formen och komma upp med ryggen så den får jobba. Bakbenen ska såklart alltid finnas men jag ska inte kräva mer en nödvändigt. Tänkte att travbommar skulle kunna bli bra så han får lyfta lite, med erfarenhet av honom som blir så markbunden. 
 
Just nu ska han få några lugnare dagar då jag vill att han ska vara bra i munnen. Repgrimma och hack får det bli tills på torsdag. Efter tandis och en korrigering av käken fortsätter vi jobba på i en lägre form december ut därefter ska han nog vara 100% bra igen. Det är väl egentligen inget fel på honom och jag tänker fortfarande starta klubbhoppningen innan jul, men att jag inte ska pressa honom onödigt mycket i dressyren och markarbetet.
 
Nu när han går lite på halvfart smittar det av sig på mig och jag går också på halvfart. Tråkigt när man inte kan jobba på hårt och träna. Men efter en så pass bra höst som vi haft förtjänar han lite vila. Han behöver den återhämtningen. Bästa killen <3
 
Hur söt får man vara? <3

Lördagkväll

Datum: 2016-11-26 Tid: 22:43:17 Kategori: Today Kommentarer: 3
Ännu en lördag börjar nå slutet och jag har tagit det lugnt större delen av dagen. Imorse bakade jag pepparkakor och på eftermiddagen var jag hos Cooper. Har varit trött i princip hela dagen och var likadan igår. Blir seg av att inte vara på högvarv. 
 
Ingen lär missat black friday igår, jag och Mattias var på Birsta strax innan 9 på morgonen och då var det lagomt med folk. Åkte förbi vid 1 och då hade folk parkerat i dikena. Glad att jag inte var där då eller senare! Fick iallfall med mig ett par stövlar, en julklapp och en klänning från Nelly. Sånt jag skulle köpt i vilket fall som helst, stövlarna var inte ens prissänkta.
 
Cooper fick vila igår och idag skrittade vi ut. Han ska få en lugnare period nu, tänkte berätta mer om det i ett annat inlägg. 
 

Bra svar på problemen

Datum: 2016-11-24 Tid: 13:52:44 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 20
Nu när tävlingarna är över så bokade jag tid med kiropraktorn igen. Han var och kollade igenom Cooper imorse och han kunde sätta finger på de problem jag känt. Han hittade inte mycket låsningar och Cooper var rak i ryggen (till skillnad från förra gången). Dock vara musklerna kring partiet i ländryggen han fixade till förra gången trötta som han uttryckde det. Som jag förstod det beror det på att Cooper börjat använda musklerna sedan förra gången plus att han inte varit tillfreds i munnen och kört upp huvudet vilket skapar obalans. Lite som en överansträning. Det största som hittades var låsningar i käken och framförallt i rörelsen med över och underkäken åt sidorna. Det förklarar vårt bettproblem och att han bara vill ha novabettet som är mjukt. 
 
Det som gjordet idag var endast några akupunkturnålar i länden och käken lämnades orörd. Sune sa att det är bättre att fixa tänderna först innan han gör något med käken, för är det på grund av tänderna han spänner sig kommer det ändå inte hjälpa. Med tanke på att han hade spänningar där förra gången också.
 
Om en vecka ska vi till tandis och sedan får Sune komma och kolla på honom igen. Tills dess ska Cooper få mysa med en spikmatta och arbetas lång och låg så musklerna i ländryggen förhoppningsvis bättrar på sig. 
 

Aiming high, we're living restless, but it's you and I

Datum: 2016-11-22 Tid: 21:21:05 Kategori: C fotografering Kommentarer: 14
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Hos mig händer det inte så mycket just nu. Har pluggat ganska mycket matte så jag ligger i fas plus att jag försöker förstå lite mer i programmeringskursen.
 
Igår låg jag vaken i sägen och njöt av en liten sovmorgon. Dock kom mamma och avbröt den snabbt för jag skulle få gå till en massör. Plågade mig genom den stunden för jäklar vad ont det gjorde. Kändes som jag hade stenar i ryggen för när hon tröck på musklerna flög allt åt sidorna för att undvika massagen. När jag sedan skulle iväg på skolan var jag dödstrött. Ointressant föreläsning plus massagen tärde hårt på mina ögonlock. Och där skulle jag spendera 6 timmar av min dag. Bra jobbat säger jag bara! 
 
Efter skolan mockade jag åt Cooper som fick sig en välförtjänt vilodag. Därefter hem med nästan i matten. 
 
Idag började min dag redan vid 4 då Mattias mobil ringde en gång i kvarten. Direkt jag somnade vaknade jag av mobilen. Vem orkar ens ringa konstant på natten en vardag när ändå ingen svarar?? På skolan var jag därför inte heller superpigg på livet. Åkte hem efter en föreläsning och ville däcka i sängen, meeen istället blev det matte och programmering eftersom jag skippade programmeringslabben vi hade idag.
 
Nu ikväll var jag hos Cooper och red ut med Jenny och Lovely. En skrittur med lite trav. Mysigt mysigt! 
 
Inatt hoppas jag på bra sömn och en sovmorgon imorgon. Måste vara utvilad om jag ska orka med morgondagens föreläsningar..

Compared to others we just paint them grey

Datum: 2016-11-21 Tid: 14:07:40 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8

Klubbmästerskap 2016

Datum: 2016-11-20 Tid: 17:17:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 22
Årets KM gick både bra och dåligt, men vi slutade ändå på fyra stycken andraplatser. Cooper skötte sig exemplariskt och gjorde det bästa av situationerna, min fina ponny!
Igår var det dressyr och vi tävlade LB:1. Hade en helt okej känsla på framridningen men den kom och gick hela tiden. Stundvis var han jättefin och stundvis lyssnade han varken framåt eller tillbaka. Desto närmare startsignal vi kom desto värre blev han. Varför det då? Jo, kände på en gång att det var hans mage som spökade igen. Han stannade och ville bajsa men det kom ingenting. 
 
På banan fick jag knappt fram honom då han stod emot på grund av magen (inte första gången detta händer på dressyrtävling). Kämpade på ändå och försökte göra det bästa av situationen. Tyvärr bröt han av i galoppen för han försökte bajsa och det kostade oss vinsten och 3e platsen i dressyr KM. Vi kom runt på 64,29% och det ledde till en 2a plats! 
Idag var det hoppningens tur och jag velade fram och tillbaka om jag bara skulle starta endast 90 eller om jag skulle ta både 80 och 90. Bestämde mig i sista sekund och det blev båda klasserna. Tänkte att då kunde jag satsa allt i 80 och sedan få en bra känsla i 90 som min KM klass. 
 
I 80n studsade han över i räserfart och jag drev på som tusan i omhoppningen. Finns inte så mycket att säga, han var superduktig! Vi blev dubbelnolla och det ledde också till en 2a plats i klassen.
 
Därefter var det 90 och vi fick en dålig start. Kom lite snävt mot ettan och han accepterade inte när jag tog i honom och galopperade mer uppåt än framåt så han hade inget annat val än att stanna. Efter det hoppade han resten av banan felfritt, han både kom nära och stort och både han och jag löste det bra tillsammans. Han blir klokare och klokare på hinder!!  
Eftersom vi fick ett stopp trodde inte jag att det skulle bli några priser i själva KM och då allround och hoppning. Vi åkte hem med Cooper och sedan fick jag reda på att vi kom 2a i båda två! Så fyra stycken andra platser skrapade vi ihop ändå. Riktigt roligt när han ändå kändes så fin i hoppningen!! Första gången vi tog pris i KM på hoppningen, tidigare har vi vunnit och tagit placeringar i dressyren. 
 
En bra helg helt enkelt! 

2a i 80cm, hopp KM och allround KM

Datum: 2016-11-20 Tid: 13:56:42 Kategori: C tävling Kommentarer: 1

Kom 2a i dagens 80cm och det var superkul! Första gången jag satsade 100% i omhoppningen!

I 90cm fick vi ett surt stopp på första hindret, men ändå kom vi 2a i både hopp KM och allround KM. Hade dock åkt därifrån när vi fick reda på det så får priserna sedan! Bra tävlingshelg!


2a i LB:1

Datum: 2016-11-19 Tid: 16:53:17 Kategori: C tävling Kommentarer: 3

En större miss från vinsten och 3e plats i dressyr KM. Ingen bra känsla genom programmet men kom 2a ändå, tröstpris haha!

Känns bra att vi har en ganska hög lägstanivå! Berättar mer ikväll.


Nöjdare och nöjdare

Datum: 2016-11-17 Tid: 23:02:00 Kategori: C träning Kommentarer: 11
Igår bjöd Cooper på en underbar känsla uppifrån ryggen. Hoppade med glädje och sög mot hindrena. Blir bara bättre och bättre!
 
Satt upp ett räcke och en oxer på ena långsidan med tre galoppsprång mellan och tre kavalettibommar på volt. Började med att värma upp lite lätt och sedan fick han rulla på över bommarna. Hade två snea och den i mitten var rak och alltså lite högre. Han hade inte jättebra koll från början vilket ledde till att jag tappade balansen ganska mycket, jag fokuserade på att hitta min balans så att han sedan skulle hitta sin. Blev bättre och bättre och efter x antal varv travade han över som ingenting. 
 
Började sedan hoppa och märkte ganska fort att avståndet var lite för långt, men han löste det galant. Jag drev på och han hoppade av lite stort. Försökte sedan komma stort in för att komma lite närmare på oxern. Han flög över som ingenting och jag kunde samla ihop honom och sedan trycka på innan hindrena och han taggade till rejält de sista galoppsprången. Kulkul! Varierade mellan att hoppa bara kombinationen och att rulla på varsitt hinder på någon form av volt. 
 
Höjde upp en gång plus att jag kortade avståndet en halvmeter och då blev det mycket bättre. Var fortfarande lite långt men det var bra för då fick jag verkligen tänka på att rida framåt och inte ens tänka på att bromsa. Min teori är att han tar kortare galoppsprång i höger på grund av vänster bak och därför blir det lite långt.I alla fall blev det klurigare när det blev högre för han ville gärna fuska med att inte använda vänster bak och alltså svårt för mig att rakrikta honom. Jag måste vara noga med att ha koll på sidorna och verkligen inte låta honom fuska. Annars kommer han aldrig få upp någon styrka i det benet! 
 
Om en vecka kommer kiropraktorn igen och känner på honom. Inte på grund av att jag känner något fel (han har varit en dröm sedan första behandlingen) men ändå bra att checka läget. 
 

Under the bright but faded lights

Datum: 2016-11-17 Tid: 12:17:55 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Åkte upp och släppte ut hästarna imorse, i regnet. Var jättehalt och gick knappt att gå (sånt som brukar hända i mars) så Cooper fick vila. Även fast han har brodd är det inte jätteroligt att rida ut på det underlaget. Han får stå i hagen och mysa och ladda inför helgen! 

Min bästis <3

Datum: 2016-11-16 Tid: 17:39:26 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Min snygging idag <3 Kom hem från stallet för en stund sedan. Vi hoppade litegrann, en kombination och tre kavaletti. Han var jättefin och jag blir mer och mer förvånad varenda hoppass då det går bättre och bättre hela tiden. Länge sedan jag hade en dålig känsla och de får gärna fortsätta! 
 
---> Nu iväg på gymmet för ett boxpass!
 

Jobbar på styrkan

Datum: 2016-11-15 Tid: 22:42:48 Kategori: C träning Kommentarer: 8
Igår tog jag och Cooper en mystur i mörkret. Vi red favoritgaloppsvängen och den var inte plogad - perfekt! Travade mest för han behöver få lyfta lite extra och få upp styrkan och steget. Kändes sån stor skillnad uppe på ryggen också när han inte släpade fötterna (var inte jättemycket snö). 
 
Idag var det dax för ridhuset och dressyr. Värmde upp lite lätt med sidvärtsrörelser och övergångar så han skulle vakna till liv. Han var lite loj från början men kom igång mer och mer hela tiden, vart riktigt fin på slutet! Jobbade lite skänkelvikning och de sitter toppenbra men mer styrka behövs. Gjorde även mycket galoppfattningar och övergångar, tempoväxlingar osv. Bland annat en galoppdel ur LB:1an där det är galoppökning snett igenom och när jag sedan ska bryta av blir det direkt ur den ökade galoppen och därmed slängtrav efteråt. Behöver samla upp galoppen innan avbrottet men det är skitsvårt då han lärt sig att han ska bryta av så direkt jag tar tillbaka honom bryter han av. Behöver driva som en tok! Jobbade med det på andra linjer för att vi ska få till det då han inte tar egna intiativ. 
 
Red även igenom programmet ett par gånger och det gick helt okej. Dock är det så tråkigt att "träna" på det, roligare med galoppfattningar från skitt, förvänd galopp och sånt. Blir LA nästa år! 
 

Coopers vecka

Datum: 2016-11-15 Tid: 09:25:07 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
 
Måndag: Uteritt i djupsnön
Tisdag: Dressyr
Onsdag: Markarbete/hoppning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Trimm inför tävlingen
Lördag: Dressyrtävling KM
Söndag: Hopptävling KM

Ny vecka

Datum: 2016-11-14 Tid: 14:34:50 Kategori: Today Kommentarer: 4
Då var det måndag igen då. Bara fem dagar tills helg!! Avslutade helgen lagomt roligt igår för jag fick tillbaka en labbrapport som jag skulle göra lite kompletteringar på. Bara massa småsaker som tar flera år att skriva som jag behövde ändra på. Jippie!! Jag hade kopierat tabeller och ekvationer från loggboken vi skrev under laborationen men det fick man minsann inte göra. Är väldigt drygt att skriva långa ekvationer i Open Office, har nog lagt ner 3 timmar totalt på att ändra och då är jag inte klar än. Lärarn hade även lämnat kommentarer på den utskrivna versionen som man skulle hämta på studentexpeditionen. Men vår underbara skola har dörren låst in dit så man kommer inte ens in. Det går bra nu! 
 
Annars i veckan ska jag försöka få till min del i vårt projektarbete. Ska få två bluetoothkort att kommunicera med varandra, och det lärarn säger stämmer inte överens med resterande folk på youtube. Det blir morgondagens mission då jag ska sätta mig ner med en till i gruppen så vi ska se vad vi lyckas med! 
 
Om en stund ska jag åka till stallet och rida ut på Cooper. Ska även rida Pecet så blir där ett par timmar. Mysigt!
 
Hoppas ni har en bra måndag!

Oskarpt men fint

Datum: 2016-11-14 Tid: 13:28:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 1
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Hopptävling Timrå 12 november

Datum: 2016-11-13 Tid: 17:27:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 19
Gårdagens tävling var ett perfekt avslut för 2016 års tävlingssäsong! Två bra rundor så vad ska man klaga på? 
 
LD - 4 fel
Han var väldigt lugn och fin på framhoppningen, nästan lite för lugn. Han hoppade allt superbra och skötte sig exemplariskt helt enkelt. Innan jag gick in på banan gjorde jag ett par fattningar från skritt så han skulle vakna till liv, då han som sagt var lite väl avslappnad. 
 
På banan var han fortfarande avslappnad och jag behövde inte driva som en tok konstant utan det gick ganska lugnt och harmoniskt. Han hoppade bra på ettan, stod emot lite till tvåan och bra till trean. Till fyran drev jag på och tappade yttersidan så vi kom inte jättebra direkt och därmed fick vi ett stopp där. Därefter hoppade han jättestort så jag tappade stigbygeln och han kastade sig in i mitten så fick en liten dålig väg och tappade rytmen några språng, men sjuan och åttan var superbra! 
 
 
LC - 4 fel
Han var lika fin på framhoppningen som klassen innan och gjorde det han skulle hela tiden. Rullade på oxern och fick väldigt fina språng! Sedan var det vår tur att gå in på banan igen. 
 
Lugn och fin och hoppade bra på alla hinder(!!) Inte en enda tvekan utan han bara gick in och visade att han faktiskt kan! Var så roligt att han sög tag i hindrena och jag behövde bara rama in och visa vägen så hoppade han. Jämn rytm runt hela banan och allt bara flöt på. På sista hindret i grunden föll en bom och det var lite slarv från hans sida. Är inte missnöjd över det utan vi kom runt med en toppenkänsla. Känns som vi är på rätt väg! 

Bästa hjärtis!!

Datum: 2016-11-13 Tid: 08:22:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 5

Ett stopp i LDn som inte var någon big deal. Jag tappade yttersidan. I LCn rev han sista hindret i grunden så det var lite surt. Men inte ett stopp och den bästa rundan hittills! Allt var så enkelt!! Så himla glad!!!! Berättar mer senare för nu ska jag åka iväg och jobba på tävlingen för idag är det dax för storhästarna.


Redo för en tävlingsdag

Datum: 2016-11-11 Tid: 21:59:49 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 6


Äntligen brodd och snösulor!

Datum: 2016-11-11 Tid: 13:25:49 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 3

Blir en lång dag i stallet. Nu skos Cooper och sedan ska vi äntligen rida UTE igen! Därefter ska allt inför tävlingen imorgon fixas och ikväll ska morgondagens bana byggas. Bara sätta igång då!


Hoppträning

Datum: 2016-11-10 Tid: 20:59:54 Kategori: C träning Kommentarer: 11
Idag hade vi hoppträning för Carro, evigheter sedan sist! Hon tyckte att han såg finare ut och att jag red bättre sen sist så det var roligt. 
 
Vi hade en studs på ena långsidan och en kombination på andra. Ett räcke snett igenom och även en oxer som var ur sväng. Hoppade olika banor och hade en bom på en volt från början så jag fick variera tempot men fortfarande behålla aktiviteten. När vi höjde tog vi bort bommen för att vi skulle få en jämnare rytm runt hela banan. 
 
Han hoppade superfint och var jätteduktig. Är så roligt när man verkligen ser stora framsteg!! Han suger mot hindrena och försöker ta egna intiativ. Nu när han gör det måste jag tänka på att vänta på honom och halvhalt, rama in, och vara bestämd. Jag behöver inte driva som en tok precis innan hindrena. Det märktes tydligt på slutet då vi hade räcket på strax över 1m och när jag ramade in honom, stämde av och väntade på honom hoppade han kalasfint, men när jag började driva tre spång innan tappade vi allt. 
 
På tävling kommer jag nog ändå behöva driva ordentligt för att övertala honom, men nu när han börjar bli sådär fin hemma finns det nog hopp att det ska gå att ta fram på tävling också!
 
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma

Snöstorm

Datum: 2016-11-09 Tid: 17:25:30 Kategori: C träning Kommentarer: 8
Imorse begav vi oss ut i snöstormen för att ta oss till ridhuset. Cooper överlevde utan några större halkningar, bara en dag kvar tills brodd och sulor!!!
 
Red ett lite lättare pass så han slipper träningsvärk imorgon då vi ska hoppträna. Lösgörande med öppnor, skänkelvikningar, mycket galoppfattningar och övergångar. Han släppte till fint ändå. Han var lite tung i handen stundvis och kom inte helt till rätta jämt, men kändes ändå bra för han slängde inte upp huvudet eller stegrade en enda gång. Idag visade sig protesterna istället att han la sig i handen. Får se vad Carro säger imorgon, hon har inte sett oss på evigheter nu! 

'Cause I played it cool when I was scared of letting go

Datum: 2016-11-08 Tid: 22:39:06 Kategori: Dagens låt Kommentarer: 4
 
I'm so in love with you
And I hope you know
Darling, your love is more than worth its weight in gold
We've come so far my dear
Look how we've grown
And I wanna stay with you
Until we're grey and old
Just say you won't let go

Ett steg fram två steg tillbaka

Datum: 2016-11-08 Tid: 12:09:35 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 2
Förhoppningarna med baucherbettet har åkt all världens väg och nu ger jag upp för stunden. Förstår mig verkligen inte på min häst. Samma visa som x antal andra bett, fungerar en dag sedan är det kört. Igår var han stum och ville ingenting. En gång la han även tungan över och fick smått panik så han körde upp nacken som en gran prix häst på långa tyglar och direkt jag rörde tyglarna höll han på att dö. Tränsade om och då var vi tillbaka till stumheten. Grejen är den att han inte är stark och behöver ett skarpare bett, eftersom han går klockrent på nova som är bland de snällaste som finns. Tror det har något med att nova är så mjukt och alla andra bett är hårda.
 
Planen nu är att rida på nova ett par veckor till tills tävlingarna är över. Dressyr KM nästa helg får vi lösa på något vis. Efter nästa helg är han klar för i år och då ska kiropraktorn få kika på honom igen sedan sist plus att han ska få gå till tandläkaren. Förhoppningsvis kan jag få lite tips från de, och ifall det är något i hans mun som ställer till det. Problem är till för att lösas och jag vill mitt lilla hjärta det bästa <3 
 
Annars då. Ska försöka ta tag i livet igen och köpa ett nytt gymkort. Mitt tog slut för några veckor sedan i samma veva som tentorna och hela faderullan så har inte blivit att jag tagit tag i det. Blir skönt att komma igång igen. 
 

Cira 10 veckor

Datum: 2016-11-07 Tid: 14:44:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 16
Nikon d3100 + Tamron AF-S 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Snöööö är kul!

En glimt av hopp

Datum: 2016-11-07 Tid: 09:59:00 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Som jag berättade igår provade jag ett baucherbett på Cooper igår. Jag har provat alla möjliga sorter men har inte haft en tanke på att prova baucher. Han kändes tillfreds i munnen redan när jag tränsade för han höll inte på att försöka "bita av det" som det sett ut som med vissa bett. 
 
När vi red så var han mjuk och fin från start och jag kunde "bara rida". Kunde korta upp honom om jag ville det och länga ut honom om jag ville. Inga protester alls! För första gången på säkert två veckor kunde jag rida ett normalt dressyrpass istället för att endast fokusera på att han ska bli tillfreds i munnen. 
 
Jobbade mycket öppna och i höger galopp ville jag att han skulle fatta galopp från öppnan. Han skjuter gärna in rumpan i fattningarna då han inte orkar med vänster bak. Det var svårt för han började protestera en hel del, jobbigt säger Cooper!! Red även förvänd galopp och den är kanonfin. Har inte gjort det på ett bra tag så blev väldigt förvånad att han gick så stadigt. 
 
Ååååh var roligt det var att det gick så bra. Har verkligen saknat DEN känslan. Bästa hästen <3 Imorgon ska jag göra ett till försök på samma bett och förhoppningsvis var detta inte bara en engångsförtelse. Skulle verkligen vara kanon om detta fungerar för han går lika bra som på novabettet och då har jag två klockrena.
 

En lugnare helg

Datum: 2016-11-06 Tid: 21:29:00 Kategori: Today Kommentarer: 5
Nu är min långhelg snart slut och den har varit väldigt lugn och skön! Varit nykter också vilket egentligen inte var planen men underbart nu i efterhand. Bara chilla och ta det lugnt!! 
 
Igår var jag i stallet på morgonen och longerade Cooper. Var klar redan vid 11 ungefär och då var det bara resten av dagen kvar utan några planer alls. Var med Mattias på hans innebandymatch och det var väl ungefär så händelserik den dagen var. Dock var det mer fart på natten för vi skjutsade massa fyllekajor och var inte hemma förränn 4.
 
Tog en lång sovmorgon idag för ovanlighetens skull. Händer bara då man varit ute och röjt annars. Under dagen har jag varit hos Cooper och red i ridhuset. Provade ett baucherbett så nu har jag börjat få upp hoppet en aning. Han var väldigt fin i munnen vilket gjorde att vi kunde jobba "på riktigt" och inte behöva tjaffsa om att han ska släppa till. Han var sååå fin så min lilla kille!! Berättar mer om det senare! 
 

Why don't we stand up to a love we know will last?

Datum: 2016-11-06 Tid: 10:36:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

SnöNäsa

Datum: 2016-11-05 Tid: 10:30:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
När första snön föll tidigare i veckan var jag bara tvungen att ta med kameran till stallet och fota. Solen låg på fint också så blev några mysiga bilder! Tänk att klockan var 2 och redan solnedgång (!!) Cooper verkade dock lite missnöjd med att nått vitt kommit och täckt över hans goda gräs och ville hellre gräva än vara fotomodell. Samtidigt som han brukar gilla snö eftersom han ibland dyker med hela huvudet rakt ner. Knäppisen <3

Saknar motivation

Datum: 2016-11-04 Tid: 17:19:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
Just nu känns det som att ingenting går vägen för mig och Cooper. Idag gjorde vi dock ett kanonpass vilket var superroligt. Vi hoppade och hade en bruten linje med räcke-oxer. Hoppade de var för sig och tillsammans, avslutade med att oxern låg på strax över 110 så det kändes väldigt bra. Han hoppar så himla fint!
 
Varför går det inte bra då? Jo, som nog alla vet är det snö och halka utanför fönstret och vi har ytterligare en vecka kvar tills brodd och snösulor åker på. Det går inte att rida ute för det är verkligen snorhalt. Därför är ridhuset enda alternativet, men dit har vi 15 minuters skrittväg. Får leda honom på kanterna på vägen och hoppas på att han inte bryter några ben. Men hur kul är det att rida i ridhuset varenda dag?
 
För det andra så både i onsdags och igår red vi kortare pass för det var inte roligt helt enkelt. Red på tredelade bettet och jag hade en häst som var stum i munnen, hängde sig i handen eller slängde upp huvudet direkt jag försökte korta upp honom. Spelade ingen roll hur mycket jag försökte driva fram till handen, det släppte aldrig. 
 
Idag red jag på novabettet och jag fick en bra känsla i handen, han tog förhållningarna, bar sig själv och kastade inte med huvudet. Det bevisar tydligt att det inte är fel på honom utan det är bettet han inte gillar. Jag blir galen på detta! Han går inte på rakt, rakt gummi, rakt plast, tvådelat med båda lösa och fasta, tvådelat med kopparrullar, tredelat sötmalm osv osv. Men novabett fungerar han klockrent på alla dagar i veckan. Någon som vet ett bra bett liknande nova som man får tävla dressyr på? Känns som att det bara är att lägga ner dressyrkarriären. 
 

Helg!

Datum: 2016-11-02 Tid: 22:55:52 Kategori: Today Kommentarer: 7
Klagar inte på att kunna säga att det är helg redan idag! Har dock knappt haft skola denna vecka, hade ett möte med projektgruppen igår och idag hade vi en föreläsning. Fruktansvärt skönt! 
 
Imorse var jag på vårdcentralen och pratade med en läkare om framförallt mina ledproblem. Har tidigare haft ont i tummarna men nu har det spridit sig till alla fingrara, tårna och tror även knäna. Gick inte direkt att sätta fingret på vad exakt det var men han kunde se kopplingar mellan detta och alla hudproblem jag haft och vissa som jag fortfarande har. Fick ta en blodprov, hörde ni?? My har tagit blodprov!! Jag som alltid sagt att ska de göra något sådant får de söva mig, kan inte ens ta sprutor haha. Men jag överlevde! Så får vänta och se vad det har att säga och ifall det blir någon mer utredning. 
 
Annars då? Första snön kom inatt och den ligger fortfarande kvar. Cooper har varken brodd eller sulor så när vi gick till ridhuset nu ikväll var det väldigt halt för honom plus att han fick stora styltor. Får hålla ut 9 dagar till sen åker allt på! Red en kortis med mest galoppfattningar för att han skulle mjukna då han kändes småstum i vänstersidan. Överlag skötte han sig, dock småseg och vi var många i ridhuset så ville inte "jaga" igång honom så att de andra hästarna skulle bli osäkra.
 
Han börjar bli fin ändå måste jag säga!
 

Kämpar på

Datum: 2016-11-01 Tid: 14:31:00 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Igår hade jag och Cooper ett ganska bra dressyrpass. La mesta fokusen på att han skulle gå framåt. Antingen från skritt eller halt, och när jag tröck lite lätt med skänkeln skulle det vara full fräs framåt. Han blev väldigt övertänd och ville rusa iväg hela tiden, då kom nästa problem, bromsen. Inte så att han inte stannar men lite för långsam reaktion från hans sida. 
 
Flyttade lite skänkelvikningar och vissa var kanonfina. Åt vänster blev det struligt ibland för han fattade hellre galopp istället för att flytta men beror på hans vänster bakben som är lite svagare. Avslutade med massor av övergångar mellan skritt-galopp. Han gjorde ruskigt fina fattningar men vi jobbar på att han ska lyssna bättre tillbaka. Vi är på god väg! 
 
Idag skrittade vi ut tillsammans med Pernilla och Caija. Bra att mysa på lite! 
 
Resten av veckan ska vi dressyra på lite, tänkte lägga in några bommar och jobba över plus ett hoppass ska planeras in. 
 

RSS 2.0