Favoriter i repris

Datum: 2016-10-31 Tid: 10:44:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 19
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mattias
Han är så fin min älskade ponny!! 
Idag ska vi gå till ridhuset och ska testa det tredelade bettet igen som jag fick panikbyta till på dressyrtävlingen. Nu de senaste dagarna har jag ridit på novabettet för att han skulle få en bra start efter vilan. Igår när jag red ut var han superfin så nu är han tillbaka där vi slutade för en vecka sedan. Flera dagars vila mår nog hans kropp bra av samtidigt som han behöver arbeta för att hålla sig pigg och fräsch.

Elaka tentor och jordgubbeMy

Datum: 2016-10-30 Tid: 22:06:45 Kategori: Today Kommentarer: 3
Hallå där! Ännu en vecka är över och vi går mot mörkare tider. Vem längtar inte tills det är kolsvart klockan 4 och man ska åka till stallet i -25 i snöstorm och rida ut?!?! Det är väl härligt! Okej, kanske inte men snart är det vår igen för tiden går fort.
 
Denna vecka var lite körig för min del. Egentligen inte stressig utan jag har suttit i soffan, glott på filmer och serier samtidigt som jag försökt lära mig sånt man behöver kunna för att bli godkänd i kurserna (vilket jag inte verkar gjort helt rätt ;)). Mattetentan i tisdags gick som den gick. Kan säga att det inte bara var jag som tyckte läraren ville sätta dit varenda än.
 
Efter mattetentan var det stenhårt fokus på datan istället. Pluggade i princip hela onsdagen både på skolan och hemma. Satt på skolan med några kompisar från 12-19. Kände mig verkligen redo och jag klarade det mesta från tentor sedan början av 2016 till 2003. Alla tentor hade exakt samma uppbyggnad och samma frågor som rullade på. Men sedan kommer våran lilla tenta fram där på torsdagseftermiddagen. Tror ni inte att de tar fram massa andra frågor till oss då?! Liksom detta har inte kommit på 16 år men vi kör på de ändå. Tror dock att jag lyckades skrapa ihop ett godkänt eller möjligtvis med en komplettering på en del. Skulle bli förvånad om det blir omtenta på hela. 
 
När jag kom hem på kvällen kändes det så skönt att äntligen ha det över. Efter ett par timmar kom Mattias så vi duschade då. När vi nästan var färdig kändes det som huvudet skulle sprängas och såg knappt någonting. Mattias höll upp mig men fick lägga mig på golvet för klarade inte av att stå upp själv. Sjukt obehagligt. Då tyckte min kropp att det var dax för helg!
 
Igår var jag på fest med Mattias med några av hans arbetskollegor. Var utklädd till en jordgubbe och Mattias en pingvin. Perfect match! Vi orkade inte med krogen utan drog hem redan efter 12 någongång. Klagar inte på den vinsten utav sömn.
 
Så ja det är väl ungefär vad jag haft för mig denna vecka. Nu väntar en lugnare vecka men med en hemtenta som jag tänkte fixa imorgon så den är färdig. Då är det chilledill resten av veckan!! 
 

Tillbaka till livet

Datum: 2016-10-29 Tid: 12:31:41 Kategori: Today Kommentarer: 5

Så skönt att äntligen vara tillbaka på banan igen när det gäller livet. Har inte gjort annat än att plugga i veckan och i torsdagskväll när allt var färdigt höll jag på att svimma i duschen. Äckligt!

Cooper blev ståendes tisdag - torsdag så igår red vi ut en sväng med mestadels skritt. Idag var jag uppe tidigt och släppte ut hästarna. Därefter gick vi och joggade lite i ridhuset. Han är lite småstel överlag och blev framtung stundvis. Det släpper nog ganska snabbt när vi får komma igång igen!


No one but you got me feeling this way

Datum: 2016-10-25 Tid: 21:42:37 Kategori: C fotografering Kommentarer: 14
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mattias
 
Första tentan är skriven och den gick sämre än planerat. Just nu kan jag inte annat än att be till alla gudar som finns att jag lyckades skrapa ihop 9 poäng för att lyckas få ett litet godkänt. Vill hellst inte känna att det gick lika dåligt efter nästa tenta på torsdag så ska försöka plugga som en galning till den imorgon. In med all information på en gång så jag kan komma ihåg den i 24 timmar. 

Bus

Datum: 2016-10-24 Tid: 12:53:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 10
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Planen för dessa dagar framöver är att banka in en del information i mitt huvud. Mattetenta imorgon och datatenta på torsdag. Matten får jag gissa mig fram på och datan får jag skriva nått och hoppas på det bästa. Ungefär så mycket kan jag. Önska mig lycka till haha!

Dressyrtävling Timrå 23 oktober

Datum: 2016-10-23 Tid: 16:27:48 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
Min fina lilla ponny och jag slog till med 65,536% idag på tävlingen. Vårt rekord i LB:1 och det känns bra! Fick två större missar som kostade oss ganska mycket poäng och sedan några mindre, men men.
 
Allt började mest i kaos. Hade bettet som jag pratat om mycket och han bara gapade och sprang. Jippe var roligt!! (var nog antagligen det igår också). Hade tagit med andra bett då jag hade detta på känn så jag hoppade av och bytte till ett tredelat sötmalm som jag aldrig provat. Kunde väl inte bli värre än vad det var ändå. 
 
Han blev lugnare i munnen på en gång men han var fortfarande inte helt tillfredställd i galoppen. Gjorde mycket fattningar och försökte få honom att suga lite på bettet. Efter ett tag blev han fin och det kändes helt okej under de förutsättningarna. 
 
Inne på banan var han också fin. Första kostsamma missen var inridningen där vi fick en 4a. Han vinglade lite och i halten tog han ett steg bakåt. Därefter flöt allt på helt okej tills första galoppfattningen då han gjorde en hyfsad fattning men körde upp huvudet en snabbis efteråt. Andra galoppfattningen var klockren och vi fick 7or på hela vänstergaloppen. Duktig kille! Som kommentar fick jag att han gick i ett litet hastigt tempo stundvis men det ser jag bara som positivt. Annars får vi alltid  "går lite långsamt", "tappar drivet", "får inte med sig bakdelen" osv. Att det går hastigt är väl hans minsta problem haha!
 
Jag är helt enkelt nöjd över vår prestation för vi gjorde så gott vi kunde med nytt bett och hela faderullan. Nu ska jag testa rida på deti dressyren och se vad för reaktioner jag får. Känns som det kan fungera iallfall! Hem och tagga inför KM om en månad!

Pay and jump Matfors 22/8

Datum: 2016-10-22 Tid: 21:47:38 Kategori: C tävling Kommentarer: 5

Dagens pay and jump gick lite som den gick men jag är inte missnöjd för det. Vi fick bra träning och det är huvudsaken!

Blev en del stopp plus en avramling men han kändes inte som sig själv idag så jag skyller på det.

Direkt på framhoppningen var han tjurig. När jag red mot hinder och tog i hans mun kastade han med huvudet, gapade och galopperade mer uppåt än framåt. I normala fall brukar jag kunna trycka på honom om vi kommer nära eller ta tillbaka honom om vi kommer trångt. Men idag kunde jag inte alls trycka på honom utan han ville hellst hoppa lite väl nära hela tiden. Fick därför inte så mycket valmöjligheter när vi kom fel.

Tror det beror på valet av bett eftersom jag hoppat på nova de senaste månaderna men nu bytte jag till hans "dressyrbett" vilket han inte gillar lika mycket. Jävla skit dressyrregler!!!

Hoppas han är bättre i munnen imorgon på dressyrtävlingen, ska ta med lite andra bett ifall det inte funkar. Får hålla tummarna helt enkelt!


I'm not wasting your time, I'm not playing no games

Datum: 2016-10-22 Tid: 12:10:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 13
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mattias
 
Nu är vi förhoppningsvis på plats i Matfors för att ta oss an en pay and jump. Cooper ska gå två 90 rundor så vi får hoppas på det bästa.
 
Behövde tyvärr byta från hans novabett som han trivs bäst med för att igår när jag red på hans andra svarta raka gummibett var han jättestum i munnen. Han har varit likadan förut då man varierar från dag till dag så han behöver ett par dagar att acceptera bettet för då blir han jättefin på det med. Eftersom det är dressyrtävling imorgon och jag bara får rida på just det så måste jag vänja honom idag med. Har aldrig hoppat på det men får hoppas att han känns bra! 

8 veckor gick snabbt

Datum: 2016-10-21 Tid: 20:20:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Mico Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
I torsdags blev dessa små sötningar hela 8 veckor. Tiden har gått fruktansvärt snabbt!! Nu i helgen åker två stycken till sina nya hem men den lite ljusare bruna, Kira, kommer bo kvar med mammsen. Hoppas hon kommer trivas mer framför kameran än Funny ;)

Tar man bort ett milligram från balansbrädan är det kört

Datum: 2016-10-21 Tid: 12:20:00 Kategori: C träning Kommentarer: 5
I onsdags satt jag upp en standardlinje som brukar vara på alla tävlingar, ett hinder lite snett igenom och en bruten linje till ett till hinder. Tror en av anledningarna till varför det gick dåligt med den linjen senaste tävlingen för att jag tröck på honom ordentligt på första hindret och då ville jag dumt nog ta tillbaka honom efter vilket ledde till att han började studsa och ha sig så vi fick ingen bra anridning till andra hindret. 
 
När vi hoppade linjen hemma så provade jag lite olika alternativ för att se vad som fungerade bäst. Det var väl som jag tänkte att direkt efter första hindret så rakrikta, rakrikta, rakrikta. Hoppade i hans svårare varv där yttersidan gärna far iväg och direkt den inte var med gick det dåligt, men när jag hade koll på den hoppade han kanonfint.
 
Höjde upp till 1m och han flög över utan problem. Bara jag hade honom rakt och red. Det är också en svår balansgång på tävling för där behöver jag trycka på honom som aldrig förr, medans på träning räcker det med att rida lagomt. När jag rider lagomt trivs han, när jag trycker på förmycket blir han tillslut arg, men rider jag inte som en tok på tävling tycker han att jag inte rider tillräckligt. Snacka om att stå på en balansbräda där det räcker med att ta bort ett milligram så fallerar allt! Men snacka om att jag lär mig otroligt mycket. Ska han göra något perfekt så måste jag göra det perfekt. Gör jag fel gör han fel. Sedan kan vi båda rädda varandras misstag ibland men största delen är att rider inte jag rätt så tänker han minsann inte göra rätt heller. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Maybe we're helping each other escape

Datum: 2016-10-20 Tid: 22:54:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mattias

Dressyrträning

Datum: 2016-10-19 Tid: 22:03:10 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Som jag berättare tidigare följde jag och Cooper med på träning igår. Roligt att få andra ögon på sig och tränaren kändes väldigt vettig och bra! Helt i min smak. 
 
Började värma upp själv och han kändes väldigt fin redan från start. När vi började träningen så tyckte Åsa att jag fick rida ihjäl mig och det ligger en sanning i det. Han är inte skänkeldöv men innan han kommit igång går det inte så kvickt. Började därför med att jobba på den biten. Skrittade och la på skänkeln, lyssnade han inte fick han en pisk på rumpen och iväg i full galopp, sedan om och om igen. Då började han vakna! 
 
Strörsta delen av passet jobbade vi med att han skulle trava på ordenligt, och då menar jag ordentligt. Fort, fort, fort skulle det gå för att senare därifrån få fram hans fina steg genom att jag ska trava lätt långsamt. Han var ganska springig och småstressig så fick ingen fin trav eller så men han lyssnade fint. 
 
Avslutade med att galoppera och där höll Åsa med mig om att den behöver vi inte jobba så mycket med utan det är traven som är vår svaga gångart. Dock övergångar mellan alla gångarter och galopp och tillbaka igen behövs stärkas upp. Vi gjorde några fattningar från skritt ett par galoppsprång i samlad galopp och sedan tillbaka till skritt igen. Där är han lite svår för han vill inte riktigt lyssna tillbaka utan då är det bara framåt som gäller. Han vart trött i vänster bakben och ville inte alls fatta höger galopp och när jag bromsade honom när han fattade fel och samma visa igen så blev han tillslut jättefrustrerad och började resa sig varav en gång ganska högt så då fick han inte göra så mycket mer. Han var nog väldigt trött i huvudet då vi var på en ny plats och allt var nytt så det räckte gott och väl. 
 
Det kändes iallafall väldigt bra att Åsa hade ungefär samma syn på allt som mig. Inget nytt "problem", men vi fick många nya bra tips. Han skjuter in rumpan i höger varv och ut rumpan i vänster på grund av kotförskjutningen han hade så ska tänka öppna respektive sluta i de olika varven. När han blir frustrerad i de olika lägena ska jag flytta honom åt sidorna och sådant istället för att bryta mönstret. Som när vi travar och jag ville öka traven men han fattar galopp, istället för att bromsa flyttar jag honom istället. Och tillsist när han försöker resa sig, när jag känner att han är på gång ska jag böja halsen på honom så han får något annat att tänka på. Bra tips och trix!

ATM

Datum: 2016-10-19 Tid: 10:32:59 Kategori: C träning Kommentarer: 3

Nu ska jag och Cooper vandra till ridhuset och träna en linje. Ett räcke och en oxer ska vi ta oss över!

Igår hakade vi på Pernilla och Caija på dressyrträning så nu har jag massa nytt att tänka på. Berättar mer om det senare!

Annars då. Har labbrapportsinlämning på fredag två tentor nästa vecka och hemtenta veckan efter det. Pay and jump på lördag och dressyrtävling på söndag. Hinner inte riktigt med mig på alla punkter så därför får bloggen lida lite. Har iallafall nya bilder så måste bara sätta mig ner och redigera de!


<3

Datum: 2016-10-17 Tid: 21:28:13 Kategori: C fotografering Kommentarer: 21

I drink too much and that's an issue but I'm okay

Datum: 2016-10-16 Tid: 10:45:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 20
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED

Saga och Pecet

Datum: 2016-10-15 Tid: 18:50:34 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 3
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Fotade Saga och Pecet idag efter jag hade ridit Cooper. Några bilder blev helt okej! 
 
Cooper fick en lugnare sväng idag. Red barbacka och vi gick till travbanan för att lära oss att trava. Cooper har nämligen glömt bort det nu när vi jobbat galoppfattningar. Nu är hans gångarter skritt, segtrav, trippa framtrav, galopp. Så ja ska vi lyckas ta oss runt ett dressyrprogram om en vecka är det bara att börja träna haha! 
 
Han har fått gått lite lugnare i veckan så nästa vecka ska vi köra igång igen och då är det fullt fokus! 

You look as good as the day I met you

Datum: 2016-10-14 Tid: 12:46:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 2
 
 

Styrka styrka styrka

Datum: 2016-10-13 Tid: 18:40:24 Kategori: Today Kommentarer: 4
Igår hade jag bara 2 timmars skola och därefter rullade jag vidare mot stallet. Gick till ridhuset och tog fram massa galoppbommar. Bom-bom-ett galoppsprång-bom-ett galoppsprång-bom-bom. Fokusera på att rida rakt och behålla samma rytm. Det var inga större problem alls utan tycker det gick väldigt bra. 
 
Planerar att öka på den där övningen med hinder och behålla samma känsla. Har lite idéer på övningar som vi ska ta oss an då jag tycker vi har ett tydligt problem som visade sig en del på tävlingen i helgen. Rytm och rakriktning helt enkelt. På vissa linjer i helgen började han studsa uppåt och åt sidorna för han vinglade på innan hindren och då blir anridningen inte direkt bra, vilket leder till att Cooper inte hoppar. Ganska självklart att vi ska träna styrka där helt enkelt!
 
Idag har jag varit ledig men tyvärr har jag måstat suttit framför framförallt matteboken i hopp om att bli lite klokare. Tänkte göra ett sista ryck med den så jag kan övergå till datavetenskapen istället för där kommer det nog krävas lite mer. Matte kan man alltid gissa sig fram på men mina gissningskunskaper är inte så goda när det gäller datavetenskap haha! Mindre än 2 veckor till tenta för båda två... Kul med skola var det ja! 
 
På eftermiddagen var jag upp en sväng till Cooper också såklart. Vi gick upp och klättrade lite på berget, riggade lite inför helgen då jag planerar att dra med Mattias så han kan fota. Tror det kan bli fina bilder där uppe! 
 
Hoppas ni haft en bra vecka såhär långt!! 

Open your eyes 'cause we've only just begun

Datum: 2016-10-12 Tid: 13:34:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3

Hallådär!

Datum: 2016-10-11 Tid: 20:08:01 Kategori: Today Kommentarer: 3
Igår var jag ledig och då tog jag verkligen vara på att vara l e d i g. Somnade redan innan 9 kvällen innan och sov till 9 då jag åkte till stallet och släppte ut hästarna och mockade åt Cooper. Efter det åkte jag tillbaka till Mattias och somnade där igen till 12. Lagomt skönt! Resten av dagen var ungefär i samma tempo. Åkte hem på eftermiddagen och pluggade litegrann.
 
Idag hade jag skola 8-17 så det var full rulle. Fick ganska mycket gjort på en labbrapport och blev även i princip klar med sista datalabben så det börjar ta sig! Vill få undan all skit så det bara är de två tentorna om två veckor som finns i huvudet. 
 
Cooper fick sig en uteritt idag och vi hade sällskap av Jenny och Lovely. Trevligt trevligt! Blev ganska lugnt men vi red i alla gångarter så det var perfekt för honom. Bra start på veckans träning för hans del! 
 
Hoppas ni också haft en bra start på veckan!
 

Håll tungan rätt i mun

Datum: 2016-10-10 Tid: 16:05:30 Kategori: C fotografering Kommentarer: 10
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED

Tävling Kungsnäs 8-9 oktober

Datum: 2016-10-09 Tid: 16:35:50 Kategori: C tävling Kommentarer: 17
Summering av helgens 4 rundor, 3 bra rundor där Cooper skötte sig väldigt bra och en runda som vi kan stryka. Bra känsla och jag är väldigt nöjd. 
 
Lördag: 
Första klassen hoppade vi en LD som vi inte hoppat på ett par månader då vi oftast varit felfri där. Tanken bakom detta var att han aldrig varit i ridhuset på Sundsvall förut och därför ville jag börja enkelt ifall han skulle vara spänd. Han var superfin på framhoppningen och hade en jättebra känsla rakt igenom. På banan var han också fin och skuttade över alla hinder felfritt. Mycket duktig!! 
 
Andra klassen var LC och då var han lite slöare på framridningen så fick jaga igång honom ordentligt. På framridningen var han lika fin som innan och skuttade snällt över hindrena. På banan fick vi lite kommunikationsmissar och jag red inte tillräckligt noggrant. Vi fick ett stopp på fyran för vi kom på tok för nära så hade han hoppat hade vi dragit med oss hela hindret. Fick även ett stopp på sexan för jag tvekade. Tillsist den största missen för helgen blev till 7an då jag red som en kratta och tappade hela yttersidan i en snäv sväng och vi kom på snedden till hindret. Hade jag ridit rätt där hade vi nog kommit runt. 
Söndag: 
Började dagen med en LC som vi kom runt med två stopp. Fin på framhoppningen och likaså på banan. Stoppen kom på trean där jag tvekade lite och därmed blev passiv och inte ramade in honom. Det andra på femman för han vinglade mot hindret och när jag försökte rama in honom började han studsa och det var en aningens svårt att få en bra anridning. Men vi kom runt och jag är supernöjd!! 
Andra klassen var också en LC med laget. Det är den klassen som jag skulle vilja stryka för där fungerade ingenting. Jag tror det blev en kombination med att han var trött, jättedålig i magen plus att vi fick en dålig känsla på framhoppningen. På framhoppningen fick jag aldrig till en bra galopp och därmed var det jättesvårt att rida på hinder. Kom nära eller långt nästan hela tiden och han stannade flera gånger, vilket han inte gjort en enda gång på hela helgen. Han ville också bajsa hela tiden men lyckades aldrig och det lilla som kom ut var löst. Beror nog på att han var lite orolig för vad som komma skall när han aldrig varit på tävling två dagar irad. 
 
På banan blev det samma sak, ingen bra galopp för trycket fanns inte där. Har varit med om det tidigare på tävling då han är trött. Omöjligt att rida på hinder.
 
Men jag är otroligt nöjd med hela helgen. Jättebra mental träning för framförallt Cooper och träning för mig. Han gjorde det han skulle 3 av 4 rundor. Det känns som att vi är på gång och någon dag ska vi lyckas! Träna träna träna!

Bra rundor

Datum: 2016-10-08 Tid: 17:52:47 Kategori: C tävling Kommentarer: 6

Två kanonrundor för dagen! En felfri och en med mindre bra resultat men toppenkänsla rakt igenom. Är riktigt besviken på mig själv för jag hade kunnat tagit oss runt på 8 fel men red som en kratta till näst sista hindret. Riktigt revanschsugen inför imorgon!! Tagga tagga!


Hoppning på PC

Datum: 2016-10-08 Tid: 09:46:50 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår hoppade jag PC åt Saga. Ska hoppa en pay and jump på honom om två veckor så kan vara bra att få hoppat honom innan! Han var ganska slö så fick kämpa för att han skulle få igång galoppen. Mot slutet blev han fin och gjorde det han skulle. Han behöver verkligen träna upp galoppen och kondisen för det är det han tycker är jobbigt. 
 
Efter honom red jag ut en snabbis på Cooper. Han fick gå lite lugnare men ändå jobba igenom sig i alla gångarter. Nu är han redo för tävling hela helgen!!
 

Hopp och skutt

Datum: 2016-10-06 Tid: 20:27:37 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Igår var planen att hoppa lite lätt men det råkade jag visst ändra på. Hade ett travhinder med bom innan och två galoppbommar fram till en oxer. Började travhoppa lite smått efter uppvärmningen och tröck inte på honom att han skulle landa i galopp utan lät honom verkligen lyfta på benen lite som kavaletti. Han lyssnade jättebra för sedan bestämde jag mig för att han skulle landa i galopp och det var inga problem det heller. 
 
Övergick därefter till linjen och skuttade över den. Han var jätteduktig och hoppade fint. Höjde upp en gång till ca 90 och han hoppade kalasfint. När han var så fin blev jag jättesugen på att hoppa högre så höjde till 1m-1.10 och det gick som en dans det med. Slutade med att bakbommen låg på 1.15. Han hoppade jättebra när jag la honom rätt och gjorde exakt de han skulle. Dock var det inga jätteflashiga språng på de högre höjderna men beror nog på att oxern var så smal. Hade bredden som brukar vara på 90 så skulle behövt länga ca en halv meter. Gjorde den smal med flit bara för vi ska få självförtroende på höjden så tar vi bredden senare. Med tanke på att han inte gillat bredare oxrar (antagligen på grund av kotförskjutningen han hade). Ett steg i taget helt enkelt! 
 
Var iallfall väldigt roligt att han kändes så fin och fräsch. Hoppade när jag gjorde rätt och stannade när jag gjorde fel. Han gjorde inga grisnitar utan tvekade redan långt innan då det var jag som tvekade. I det läget måste jag våga trycka på honom istället för att bli passiv. Säger det varje gång så nångång borde det släppa!
 

I just close my eyes and all I saw was you

Datum: 2016-10-06 Tid: 14:55:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED

Nakenfis

Datum: 2016-10-05 Tid: 21:07:50 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S DX Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR
 
Efter en massa strul är han äntligen rakad och redo för träning även nu när det börjar bli kallare! Började raka honom igårkväll och det gick bra i 45 minuter. Hade gjort i princip hela han utom i ljumskarna och armhålorna (hästspråk ni vet) plus lite småfix. Självklart slutade klippmaskinen fungera och vi strulade på i 45 minuter till utan något resultat. Vi gav upp och åkte hem istället. 
 
Väl hemma trodde pappa att han hittat lösningen på problemet så idag gjorde jag ett nytt försök. Tror ni det funkade? Nej precis... Fick tag på en annan maskin och då gick det som hejsan igen! Dock var det hans jobbiga ställen som jag hade lämnat till sist vilket resulterade i en livrädd häst och studsade och hade sig. Han är jättekittlig samtidigt som rädd så han rycker jättemycket med huden, vilket gärna råkar leda till nyp. Nöp honom nångång och då tyckte han att det var nog. Stackarn!! Men men, efter massa godis så fick jag tillslut färdigställa honom. Det blev inte perfekt utan är lite ojämt och tuffsigt här och där men det bjuder jag på! Hellre det än att ha en häst som är livrädd och hoppar på mig. 
 
Snygg blev han iallfall!! :D 

Kan stirra mig blind

Datum: 2016-10-05 Tid: 10:53:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Världens finaste Cooper! Hans underbart snälla blick går rakt in i hjärtat <3

Det börjar likna något

Datum: 2016-10-04 Tid: 17:23:00 Kategori: C träning Kommentarer: 12
Filmade en snabbis på slutet igår för han var så fin. Därav de otroligt fina printsen. Men tycker det är jätteroligt att se honom från sidan och att känslan faktiskt syns på film också! Igår jobbade vi som vanligt med galoppfattningar men avancerade och gjorde "byten". Ni som varit med vet att han inte byter galopp utan han bryter av till trav en millisekund mellan. Så vi red serpentiner och på mitten ett avbrott till trav och sedan galopp på en gång. Desto mer vi gjorde det desto närmare kom vi rena byten. Lite mer träning och styrka på detta så tror jag att han snart gör bättre byten och framförallt till rätt kommando. 
 
Han sätter verkligen under sig just nu och framförallt i fattnigarna. Uppförsbacke deluxe!! Ibland skjuter han på så mycket att jag tappar balansen. Hur kul som helst!!! Får hoppas vi kan lyckas med denna känsla på dressyrtävlingen om några veckor. Det skulle vara drömmen!

Utomhus

Datum: 2016-10-04 Tid: 12:46:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Förra veckan då de var ute för andra gången har jag för mig. Omöjliga att fota när det var dunkelt ljus och de inte kunde vara stilla en sekund! De ville helst jaga mamma Funny för där finns det mat ;)

Äntligen måndagkväll

Datum: 2016-10-03 Tid: 22:15:28 Kategori: Today Kommentarer: 1
Som jag väntat på detta fantastiska ögonblick! Äntligen är examinationslabben över och jag gick därifrån godkänd. Bara en rapport som ska skrivas sedan är denna kurs över. Så skönt att ha den gjord måste jag säga för jag var nära på att skjuta mig själv under dagen, haha! 8-17 höll vi på och vi blev klar först av alla med 4 minuter till godo. Själva labben var inte direkt svår, men att få till allt rätt i programmet vi använder, skriva formler och att få säkra mätvärden osv. Det är bara drygt. 
 
Efter skolan åkte jag till Cooper och vi red till ridhuset. Superfin var han! Berättar mer om det senare. På vägen hem stannade jag även tlll på gymmet och körde ben och mage. Sträckte mig dock det första jag gjorde i princip. Baksida lår/ljumsken så det känns rejält! Körde väldigt lugnt då och la mer fokus på magen.
 
Nu kan jag somna nöjd!
Fotade Cooper i hagen en snabbis så nu har jag äntligen lite nya bilder!
 
 

Senaste shoppingen

Datum: 2016-10-03 Tid: 11:28:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 12
Massa nytt och bra och ha saker! Älskar förresten jackan, så mysig att klappa på haha! 

Hallonlacks och vodka funkar det med

Datum: 2016-10-02 Tid: 20:03:50 Kategori: Today Kommentarer: 11
Hej söndagkväll och hejdå ännu en helg. Igår festade jag med klassen med start halv 2 och var inte hemma förrän efter 4 imorse. Började ganska lugnt men sedan gick det utför ganska snabbt. Har minnesluckor här och där så kan inte riktigt få ihop dagen och kvällen. Vid 7 var jag redo för att sova men då började jag hinka istället. Hade inget groggvirke så groggade på voda och hallonlacks. Ja nu hör ju redan där. Sedan har jag inte så mycket koll på vad som hände under ett par timmar tills vi var krogen. 
 
Var på krogen till stängning därefter vidare på efterfest och halvsov i soffan medans jag försökte få tag på Mattias. Efter en timme fick jag tag på honom och då gick jag till honom och tog en taxi hem. 
 
Förstår inte varför man utsätter sig för allt detta haha. Kaos rakt igenom bara. Men jag hade roligt, vad jag kommer ihåg. 
 
Idag har det varit lugnt för min del. Var iväg och tränade nu ikväll och det gick faktiskt bra. Hade förväntat mig att jag skulle bli lika döende som förra helgen då jag också var bakis. Nu ska jag mest bara chilla och försöka att inte tänka på morgondagen som betyder examinationslabb i 9 timmar. Jippppppie!! 
 

RSS 2.0