Det går snabbt framåt

Pigg häst innan dagens tur // Svettig häst efter gårdagens pass
 
Igår var jag i stallet sent, kom inte därifrån förrän 10. Hade skola 8-17 idag och därefter direkt till stallet. Fullt ös just nu. Längtar tills det börjar lugna ner sig med alla långdagar på skolan.
 
Igår red vi i ridhuset och jobbade med övergångar skritt-trav och trav-galopp. Samma tänk som träningen i lördags men det gick sisådär från början med galoppfattningarna. Han sa ifrån ganska rejält genom att stegra och när jag drev honom framåt ur det så sparkade han bakut istället. Fick släppa en hel del på pressen och sedan börja om igen. När han väl gjorde rätt fick han hur mycket beröm som helst och fick galoppera på och känna sig duktig. Sedan tragglade vi bara och det gick bättre och bättre och tillslut kändes det som poletten trillade ner hos honom. Han gjorde rätt 4 av 5 gånger och jag kunde återgå till en liten mer buren hand och trevligare kontakt med munnen. Vilket jag inte riktigt kunde i slutet av förra passet så det var en stor framgång!
 
Förhoppningsvis kommer poletten trilla ner tidigare och tidigare för varje ridpass så nu känns det inte alls långt borta tills problemet är löst! 
 
Idag red jag ut tillsammans med två andra. Vi red en ganska lång tur med blandade miljöer och underlag. Skrittade och travade mest men blev en kort galopp också. Tanken var att jag inte skulle galoppera då jag vill fokusera på det arbetet i ridhuset när båda är fokuserade på en sak. Ute tillsammans med andra blir det lätt att man släpper på kraven men jag vill inte acceptera att han kör upp huvudet någongång nu då det blir förvirrande. Men galoppen som råkade komma var så klockren! De två andra galopperade framför och Cooper travade på väldigt ordentligt, jag drev på lite lite extra så han rullade över i galopp helt naturligt med huvudet på exakt samma plats. Hur bra som helst!!! 
 
Imorgon går vi tillbaka till ridhuset och jobbar på samma sätt som igår. Bara fokus på de där jäkla galoppfattningarna. De ska sitta!!

Kommentarer
Emelie Andersson

Alltid tråkigt när de reagerar så stort men kul när det blev rätt :) hejja er!

Svar: Ja känner mig så elak när jag pressar han så mycket, men när han gör rätt är det hur mycket beröm som helst och då märks det hur nöjd han blir :D
My Nordqvist

Tid: 09:02:03
Datum: 2016-09-28
Hemsida: http://emeliiiiieandersson.blogg.se
Divorce your horse

Hoppas att du får en riktigt bra dag :)

Svar: Tack detsamma :)
My Nordqvist

Tid: 12:16:50
Datum: 2016-09-28
Hemsida: http://divorceyourhorse.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: