Hopptävling Näset 17 september

Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma/pappa
 
Inte riktigt som planerat men ändå väldigt bra mentalträning för mig och framförallt Cooper. Ungefär så går dagens tävlingar att beskriva. 
 
Började hoppa LC och det gick som det gick. Planen var att lägga honom i ett lugnare mer kontrollerat tempo men han var spänd och gick inte riktigt att få kontakt med så han stannade två gånger på ettan och sedan på trean så vi blev uteslutna. 
 
Därefter var det dax för LC med laget. Där satt jag honom i ett högre tempo och då kändes han bättre, dock gillade han inte alls ett plank på tvåan, han tittade fruktansvärt mycket på det. Så två stopp där och sedan ute på trean. Dåligt flyt helt enkelt, men bättre känsla. 
 
Som tur var resten av laget felfria och vi gick vidare till omhoppning. Då kom vi runt alla hinder tills näst sista som han stannade på två gånger. Stora murliknande infångare. När vi kom över det vinglade vi på ganska rejält till sista hindret så det blev ingen bra anridning och även ett stopp. Kom över på andra försöket men då var vi redan utesluten. 
 
Tre uteslutna rundor men där det gick bättre för varenda gång. Hade tur att jag var i ett bra lag som tog sig vidare så jag och Cooper fick många chanser att gå in på banan. Väldigt bra mentalträning eftersom han fick gå in på banan tre gånger och inte åka hem efter en dålig runda. Avslutade med en bra runda så det var bra! Laget kammade hem andraplatsen också så vi fick vara med på prisutdelning också! Kände mig väldigt delaktig till den placeringen haha, men roligt ändå! 
 
Vad det beror på att han stannar vet jag inte exakt men jag har en liten teori. Nämligen att han inte gillar utebanan där. Vi har varit på tävling där i 3 år och vi har kommit runt en runda felfritt resten har vi blivit ute. Medans när vi tävlat där inne i ridhuset har vi varit felfri hela tiden. Det är en väldigt stor bana med bank, vattengrav osv. så jag tror det blir lite förmycket. Men men! Nu är det dax för inomhussäsongen och det känns som Cooper trivs bättre i ridhus. Hoppas på det bästa! Tre veckor kvar tills nästa tävling och tills dess ska vi träna träna träna!

Kommentarer
Amanda

Fina bilder! :) Men synd att ni blev uteslutna!

Svar: Tack! Ja det var lite tråkigt..
My Nordqvist

Tid: 19:07:12
Datum: 2016-09-17
Hemsida: http://amandalarsson.nu
Josefine

Fina bilder!!

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 22:05:16
Datum: 2016-09-17
Hemsida: http://lessonoflife.blogg.se
NICOLE

Kul att tävla! Bra erfarenheter :)

Svar: Ja verkligen :)
My Nordqvist

Tid: 23:52:11
Datum: 2016-09-17
Hemsida: http://nwistrand.forme.se
Divorce your horse

Så fina bilder! :)

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 09:45:33
Datum: 2016-09-18
Hemsida: http://divorceyourhorse.se
T e r e s e F l i n t h

Vad roligt att ni hade det så roligt haha! :)
Kramis

Svar: Ja man får se det positivt även fast resultatet inte var det bästa :)
My Nordqvist

Tid: 13:10:40
Datum: 2016-09-18
Hemsida: http://tereseflinth.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: