Tävlingsfix

Datum: 2017-04-30 Tid: 22:37:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7
 
Nybadad och inte alls sugen på att vara med på bild
 
 
Enda bilden som han inte blundade på eller var suddig, istället en otroligt smickrande vinkel haha. Megarumpa!
 
 
Alla saker packad och klara - inget glömt hoppas jag!
 
 
Inte jättevackra flätor men jag kommer med 99 procent säkerhet få göra om dessa med tanke på hur Cooper brukar se ut efter en natt
 
 
Söt och redo inför tävling!

Oplanerat

Datum: 2017-04-30 Tid: 17:42:00 Kategori: Today Kommentarer: 6
Det jag sa i fredags om att jag inte skulle festa på ett bra tag. Det får jag nog ta tillbaka för igår blev det en oplanerad tripp till krogen. Var på en fest med släkt och vänner för vi firade tre som fyllt och fyller 50 och en som fyllt 20. Strax efter middagen fick jag första frågan om jag skulle med på krogen senare och då var mtit svar nej, men efter ett par cider, lite vin, baileys och shots senare ändrades mitt svar och det slutade med att jag hängde på. 
 
Kom hem strax efter 4 inatt så var inte jättepigg imorse vid 9 då min hjärna tyckte det var dax att vakna. Lyckades ändå sova till halv 1 så det tackar jag för. 
 
Ikväll blir det en nykter kväll men vet inte alls vad som kommer hända. Det jag vet är att Cooper ska ridas och fixas inför tävling imorgon vilket lär ta sin lilla tid. Vad ska ni hitta på denna valborg?
 

Grattis på 9års dagen bästis!

Datum: 2017-04-29 Tid: 17:19:20 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 12
Födelsedagen firades med dressyrträning och en välförtjänt tårta efteråt! 

We made it to the weekend

Datum: 2017-04-28 Tid: 16:17:58 Kategori: C träning Kommentarer: 3
Även fast det inte kommer bli något party för mig på ett bra tag så måste man ändå få ha lite partyfeelings ;)
 

Gårdagen sprang iväg väldigt fort och jag landade hemma 21. Vet inte hur det gick till egentligen för jag slutade skolan 5 och åkte raka spåret till Cooper, där jag blev fast hela kvällen. Tiden går fort när man har roligt!
 
Vi var totalt 4 i ridhuset varav en hade träning vilket gjorde att det blev väldigt trångt. Fick inte riktigt fram Cooper dit jag vill ha honom men det var ändå inte katastrof. Han jobbade på bra under de förutsättningarna vi hade. Flyttade honom en hel del vilket är ett av de största fokuset varje dag. Blir bättre och bättre så tillslut ska de väl sitta! Idag jobbade vi med samma sak fast utomhus plus en hel del rejsgalopper! Flyttade honom hela tiden så vi gick sicksack över vägen. Där emellan rejsade vi i uppförsbackarna och hade det superroligt! Sista biten hem hade han så fruktansvärt mycket energi och jag kunde verkligen samla ihop honom så han nästan gick på stället. Utifrån det försökte jag ge mig på galoppombyten. Han gjorde ett helt klockrent och jag blev helt chockad, haha! Fick till ett annat helt okej så det finns hopp om detta också!! 
 
Annars idag hade jag skola på förmiddagen och stannade till på gymmet efteråt för att ge magen en omgång. Ikväll blir det nog lugnt, måste ladda inför dressyrträning imorgon förmiddag! 
 

När jag egentligen borde sovit för länge sedan

Datum: 2017-04-27 Tid: 11:29:40 Kategori: Today Kommentarer: 17
Tog en välbehövlig sovmorgon idag med tanke på att jag kom hem så sent igår. Blev en lite längre dag än planerat men vad gör det? 
 
Började med att besikta bilen på morgonen innan skolan. Hade två föreläsningar och när vi slutade mötte jag upp några klasskompisar för jag tänkte försöka börja på sista programmeringslabben. Fick väldigt bra hjälp så det finns hopp att detta kan gå vägen. Jag åkte inte från skolan förrän halv 7 och egentligen skulle jag åka till stallet då men kände mig inte jättepigg då jag inte hade ätit något på hela dagen förutom frukost. Åkte istället hem och åt och landade i stallet strax där efter. 
 
Planen var att jogga honom lite lätt då jag trodde att han skulle ha en icke trivsam mun då jag "blir tvungen" att byta till dressyrbettet nu inför tävlingen. Men istället hade jag en mycket nöjd och mjuk häst(!!!) Han var väldigt fin och bra på alla sätt. Behöll ändå planen att jogga honom så jag satt inte allt för mycket press på honom utan försökte bibehålla den mjuka känslan genom hela passet. Red igenom LA:1an (tror jag, haha!! Dax att börja lära sig det) och det var inte katastrofalt dåligt. Jag måste verkligen rida noggrant och perfekta vägar så det kan kompensera upp exempelvis skänkelvikningarna. Det löser sig! 
 
Som jag sa förrgår skulle jag egentligen vilat från gymmet igår men jag var mer sugen på att köra ett benpass. Kom väl hem ca halv 12 eller något liknande så det var alltså skönt att sova ut idag! 

Redo för att sova

Datum: 2017-04-25 Tid: 22:55:03 Kategori: Today Kommentarer: 12
 
Dog i soffan när jag kom hem tidigare ikväll efter lite löpning på gymmet. Tycker att jag har bättrat på min kondis men jag hade noll energi så fick ge upp av den anledningen efter en halvtimme. 
 
Annars idag så började jag dagen i soffan också. Vaknade relativt tidigt så det var skönt att bara ta det lugnt. Vid 11 åkte jag till gymmet och körde ett triceps- och axelpass. Åkte hem till Mattias och var hos honom en stund innan vi åkte på Birsta. Mötte upp hans kompis och vi traskade på där inne innan jag var tvungen att åka till Cooper. Olivia red honom och jag lånade Nisse så vi begav oss ut på en kortare uteritt i snö- och regnstormen. Härligt med aprilväder!! Vi skrittade och travade bara litegrann för det var första gången Olivia red honom utomhus förutom till och från ridhuset då. Det gick finfint tycker jag!! 
 
Skulle egentligen varit på ett fightpass ikväll men det blev inställt så därför stannade jag till på gymmet och sprang innan jag begav mig hem. Ska vila imorgon så var tvungen att köra slut på mig själv ;)
 
Fotograf: Victoria Mickelsson, www.victoriamickelsson.se

Bilder från pay and jumpen

Datum: 2017-04-25 Tid: 08:45:30 Kategori: C tävling Kommentarer: 17

Foto: Jennie Börs Fotografi, jennieborsfotografi@instagram, 

http://www.jennieborsfotografi.weebly.com/


En vecka kvar till LA debuten

Datum: 2017-04-24 Tid: 19:29:21 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 6
I veckan ska jag och Cooper sättas i hårdträning inför dressyrtävlingen om exakt en vecka. Lite nervös inför LA debuten faktiskt. Mest av den anledningen att vi nog kommer skämma ut oss ganska rejält, eller snarare jag kommer skämma ut mig. Känner mig som en fruktansvärt dålig ryttare för tillfället och det känns som det bara går utför. Mina prestationer har verkligen varit katastrof.. Men samtidigt måste det gå dåligt för att det ska kunna gå bra också så det är bara att blicka framåt. 
 
Vår LA debut får gå som den går och jag ska försöka sänka kraven på oss. LB klassen är den viktiga och där kan vi försöka slåss om topplaceringarna. Därefter får vi bara försöka ta oss igenom LA programmet så gott det går. Vad mer ska man göra? Blir iallafall roligt och spännande med en debut! 
 
Idag har jag varit ledig så jag började dagen med en timmes rygg- och bicepspass. Därefter tog jag och Cooper en timmes promenad i vårsolen. Blåste inte alls på samma vis som det gjort nu det senaste så det var ganska skönt ute. Fick passa på att njuta med tanke på vad väderprognosen säger för morgondagen..

Up in the dark where the moon is shining bright

Datum: 2017-04-24 Tid: 09:40:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 10
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Mamma
 

Pay and jump i Matfors

Datum: 2017-04-23 Tid: 17:02:20 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
En kort sammanfattning av dagens pay and jump. Noll koll på högersidan och en Cooper som tog varenda chans han fick för att springa på sidan. Gör om och gör rätt! Andra rundan gick 100 gånger bättre och vi hade egentligen bara problem med första och andra hindret för han gjorde ett kaninskutt över första så det blev väldigt spänt till andra. Men efter det tycker jag det blev en helt okej runda med tanke på omständigheterna. 
 
Han var ganska bra på framhoppningen och jag hoppade fram väldigt mycket. Kommer lägga upp framhoppningarna på samma sätt på framtida tävlingar för det kändes som ett bra koncept. Tappade dock högersidan där också vilket visade sig över oxern som hoppades i vänster varv. Där skulle jag lagt mig på en volt för att arbeta honom och verkligen fånga upp sidan. Nu gjorde jag inte det vilket var väldigt dumt såhär i efterhand. Väldigt dumt av mig men det läggs in på erfarenhetskontot!
 
Men, men, pay and jumps är till för att träna och det fick vi minsann göra idag! Fick väldigt bra hjälp av en av arrangörerna på marken så det var också supertacksamt. Hon avslutade med att säga "Honom får du inte så mycket gratis av". Njaa inte direkt va, haha! Men samtidigt årets första utetävling och Cooper blir ofta mer spänd då. Bara att jobba på helt enkelt!
 
Batteriet i kameran dog lagomt tills jag startade (chansade och laddade inte då jag hade halvt batteri men det höll såklart inte). Men var en fotograf där så hoppas hon fångade oss på några bilder över hindrena!
 

I väntan på

Datum: 2017-04-23 Tid: 10:26:40 Kategori: C tävling Kommentarer: 6

Lördag

Datum: 2017-04-22 Tid: 15:07:47 Kategori: Today Kommentarer: 11
Klockan är tre och jag har hunnit med att släppa ut hästarna, fixat stallet, ridit, packat inför imorgon, gymmat, tvättat bilen och glott på pappa när han bytte till sommardäck. Hade egentligen tänkt att jag skulle upp till ridskolan och kolla på storhästtävlingarna där men då hade jag behövt stressa som tusan i stallet, inte hunnit med gymmet plus att fixat det med bilen ikväll. Vart inte så sugen på det då. 
 
Cooper och jag begav oss till travbanan igår och tog två varv där. Han fick ta det lugnt, joggade och flyttade skänkelvikningar sida till sida. Idag skrittade vi ut en sväng och gick sedan till ridhuset för att trava och galoppera litegrann. Redo inför imorgon!
 
Resten av kvällen blir antagligen lugn, försökte plugga lite igårkväll och får väl köra på samma spår idag. Superkul!! En månad till tenta, känns som en evighet men vet att tiden kommer springa iväg. Bara kötta på om man ska klara detta! Juste, har ju inte bara matte heller utan är ju även två tentor till, jippe!!
 

Hoppträning

Datum: 2017-04-21 Tid: 10:14:00 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Mamma
 
Mamma fick en hel del bilder på oss igår så dessa är några utav alla. Roligt med lite nytt att visa upp för en gångs skull! 
 
Jag ville träna på en bana och fokusera på rytmen så Carro fixade ihop nånting bra utifrån det. Blev en väldigt lång och bra bana! Vi lyckades även ta oss runt väldigt bra de flesta gångerna. Efter ett par rundor var han väl framme för skänkeln och då blev allt så mycket enklare. Han gick att korta upp men även länga och var precis där jag ville ha honom. Men minsta lilla jag slarvade med att vara aktiv eller var för långsam med mina beslut så blev det pannkaka. Det som är så viktigt från min sida, andas, ta det lugnt, slappna av, men rida aktivt hela tiden. 
 
Vi kom fram till att jag ska prova ett annat upplägg på framhoppningen än vanligt. Jag brukar bara hoppa fram ett par gånger på räcket och någon enstaka på oxern, men nu ska jag istället prova att hoppa mycket. Eftersom från början av hoppträningar är han loj och inte helt med, men på slutet verkligen fokuserad och aktiv. Därför ska vi hoppa mycket fler språng så han verkligen får komma igång och jobba. Blir intressant och se hur han känns då!

En liten bana

Datum: 2017-04-20 Tid: 20:28:36 Kategori: Filmer Kommentarer: 8
 
Ett klipp från nästan hela sista rundan på dagens hoppträning. Fick klippa lite för att komma under en minut. Det gick bra på träningen och jag skötte mig större delen av tiden. När jag tabbade mig gick det som det gick men bra att det händer så vi får tips på vad jag ska förbättra. Måste komma till beslut mycket snabbare och har jag bestämt att jag ska göra en sak måste jag hålla det hela vägen också. Tänkte berätta mer imorgon för nu ska jag sätta mig med matteboken en stund..
 
Tar med mig denna känslan på söndagens pay and jump!  

Explosivitet och längningar

Datum: 2017-04-20 Tid: 09:19:00 Kategori: C träning Kommentarer: 14
Coopers explosivitet börjar verkligen visa sig nu. Han har börjat förstå övningen (ösa fram i galoppen för att ur det sakta av till trav och ösa fram i traven) och stressar inte upp sig på samma vis som i början. Istället blir han galet explosiv och vill bara framåt, framåt, framåt. Övningen gör vi för att han ska få upp styrkan i traven och en början till längningar. Vi gör det väldigt korta stunder för att göra så lite skada på senor som möjligt. En balansgång mellan hur mycket man vågar pressa och när det blir skadligt. Och jag tar såklart det säkra före det osäkra. 
 
Igår tog jag fram fyra bommar i ena hörnet och jag försökte pressa honom att gå långt ut på bommarna för att få ett längre avstånd och verkligen sträcka ut yttersidan. I höger gick han som en klocka men i vänster hade han det lite jobbigare. Tog några extra varv och försökte hitta ett läge där han varken trampade om eller försökte komma undan men att han forfarande skulle länga ut sig. Säg någonting som har med hästar att göra som inte är en balansgång, haha. 
 
I eftermiddag ska vi hoppträna för Carro igen. Äntligen!! 

Hela dagen framför mig

Datum: 2017-04-19 Tid: 07:28:02 Kategori: Today Kommentarer: 5
Godmorgon! 
 
Vaknade strax innan 7 och passade på att gå upp. Fick en liten stund att ta det lugnt innan dagen sätter igång! Tänkte rida nu på förmiddagen för att slippa stressa i eftermiddag eftersom jag på onsdagskvällarna går på boxpass. Han gick ett kortare men ett bra pass igår då vi jobbade med ökningar/längningar. Tänkte fortsätta med samma idag fast lägga in bommar också. Lite uppvärmning inför hoppträningen imorgon. 
 
Efter stallet tänkte jag köra ett kortare gympass för att sedan duscha och gasa till skolan. Det ska jag nog hinna med!
 
Vad hittar ni på denna onsdag?
 

Redo för att komma igång igen

Datum: 2017-04-18 Tid: 09:29:21 Kategori: Today Kommentarer: 6
Idag sätter förläsningarna igång igen efter en veckas uppehåll. Grymt skönt med lite ledighet samtidigt som jag hela tiden sagt åt mig själv att jag måste plugga, har dock inte gått så bra.. Vill så gärna klara dessa tre kurser nu innan sommaren så jag verkligen blir helt fri i sommar. Lever på hoppet! 
 
Min träning ska också igång nu efter påsk. Igår invigde jag veckan med ett ryggpass. Körde lite nya övningar och fokuserade på övre delen av ryggen. Fick även ett benpass på köpet då jag och Cooper tog en promenad upp på ett berg. Nog det dummaste och läskigaste jag gjort. Var helt 100 på att vi skulle ta oss över berget och det var seriöst lodräta bergsväggar vi klättrade upp för. När vi väl var allra längst upp på toppen insåg jag att vi var tvungen att vända, uppför gick ju bra men nedför, fyfan säger jag bara. Var tredje gången jag försökte ta mig över men nu ger jag faktiskt upp.
 
Coopers träning ska också komma igång till 110% nu. Vi fick en dålig start på månaden med skada och promenad en vecka. Nu har han varit igång i 10 dagar så nu är det hårdträning som gäller inför LA debuten första maj. 
 

Tävling Kungsnäs 16e april

Datum: 2017-04-17 Tid: 10:59:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 11
Som jag berättade igår är jag både nöjd och missnöjd. Jag är nöjd över Cooper och hans positiva inställning och självförtroende till hindrena. Min egna insats är jag inte direkt helnöjd med men över två hinder red jag faktiskt som planerat, alltid något!
 
Hela ritten från start
Framhoppningen gick fantastiskt bra och vi kom därifrån med en väldigt bra känsla. Började med att sätta upp ett bra tempo och jag kände att jag hade Cooper med mig. Precis innan ettan tröck jag på rejält och han blev antagligen arg på mig (inte första gången det händer men jag verkar inte lära mig) och sa ifrån med ett stopp. Andra försöket höll jag bara om med benen och han hoppade kalasfint. Han landade i fel galopp och jag höll på alldeles för länge med att byta så vi blev klar sent och kom stort på tvåan, men där gjorde jag det bra som drev på honom. Varför jag sedan började korta upp honom är en annan femma för vi kom alldeles för långsamt mot trean, pinsamt dåligt från min sida. Satt inte upp ett lika bra tempo efter det och allt blev långsamt igen. Fyran gick bra ändå och i landningen drev jag på så tempot kom tillbaka en snabbis vilket resulterade i ett kalasfint språng på femman. Ur svängen till sexan började jag bromsa igen och där gick det som det gick. Utesluten på näst sista hindret och bara mitt fel. Hoppade det innan vi gick ut och hade bättre tempo och han hoppade utan problem. 
 
Skitsurt att när han nu äntligen efter 4 års tid verkligen börjar visa fram fötterna och då börjar jag BROMSA???Blir galen på mig själv. 
 
Nu laddar vi om inför pay and jump på söndag! Tills dess ska vi träna på att hoppa bana och behålla en jämn rytm. För den rytm vi hade nu var allt annat än jämn..

Klipp från dagens tävling

Datum: 2017-04-16 Tid: 15:04:59 Kategori: C tävling Kommentarer: 7
Är väldigt nöjd över Cooper och att han hoppade oxrarna med sådant självförtroende! För min egna del är jag både nöjd och missnöjd. Red bra på vissa hinder och sämre på andra vilket ledde till att vi fick några stopp med oss. Första hindret fick vi ett stopp på och fick känslan av att han blev arg på mig för att jag drev på en hel del. Därefter fick vi stopp på två räcken för att jag bromsade honom istället för att driva, vad var det jag inte skulle göra??!?! Aja, red faktiskt tillräckligt bra på oxrarna för att han skulle hoppa så något rätt gjorde jag också. Bara att ladda om inför nästa gång!

Högre tempo

Datum: 2017-04-14 Tid: 16:15:14 Kategori: C träning Kommentarer: 3
I onsdags hoppade vi som sagt och jag tog endast fram två oxrar snett igenom i vardera varv så vi kunde rulla på en åtta. Har analyserat de senaste tävlingarna och hoppningen hemma och nu gick det upp ett ljus för mig att jag börjat rida mycket långsammare av någon anledning. Jag kan inte sitta och bromsa honom innan hindret för att sedan be honom att hoppa av jättetidigt om vi kommer fel. Dumt dumt dumt! Ur sväng rider jag oftast bra men till långa anridningar går det långsammare och långsammare mot hindret. Samtidigt som jag inte får sitta och driva heller för då stressar jag på honom. Måste aktivera honom hela tiden med ändå vänta på hindret. Är så medveten om det men lyckas ändå inte få till det, tydligen en svår ekvation i mitt huvud. 
 
Nu satt jag upp ett högre grundtempo och då flöt allt på på ett helt annat sätt. Han blev inte alls lika kinkig på avstånden utan han anpassade sig lite själv. Mycket bättre språng och ja alla var mycket bättre. Fortsätt rida sådär nu My!! Vi fick lite bättre självförtroende inför söndagens tävling så får hoppas jag sköter mig..

Skärtorsdag

Datum: 2017-04-13 Tid: 08:50:43 Kategori: Today Kommentarer: 4
Redan påsk!! Vart tog tiden vägen?? Jag, mamma och pappa ska åka till Vemdalen men kommer hem redan på lördag för att Cooper måste fixas inför tävlingen på söndag. 
 
I veckan har jag haft det lugnt på skolfronten. Hade en föreläsning plus labb i måndags och då lyckades jag få godkänt på två labbar. Sköönt att det är gjort må jag säga! Bara det svåra kvar nu... Dock borde jag ha pluggat lite mer än vad jag gjort nu de andra dagarna, har verkligen inte orkat så har skjutit lite på det. Ovanligt att det händer..
 
Har tränat och varit i stallet istället. Mycket roligare! Dock har jag kört slut på mina ben och jag börjar undra vilket århundrade de ska vara tillbaka. I måndags fick de ett ganska hårt styrkepass och jag kunde äntligen köra på de vilkter jag hade innan ryggen pajjade. Kändes inte speciellt tungt heller så det tar sig! Avslutade med 2km intervaller på löpbandet. I tisdags var jag på pass och självklart var det i princip bara fokus på ben denna gång. Jippie!!! Haha... Avslutningsvis igår sprang jag 5km på förmiddagen och på kvällen var jag på boxpass i 90 minuter där det också var en del ben. Nu tar jag påskvila och får hoppas benen håller i slalombacken. 
 
Cooper fick hoppa över två mindre oxrar igår och jag fick äntligen den känslan jag sökt efter så länge. Igår natt låg jag vaken och funderade och de tankarna följde med över hindrena igår. Ska berätta mer om det! 
 

It's critical to me, you stop messing with me

Datum: 2017-04-12 Tid: 09:28:15 Kategori: C tävling Kommentarer: 10
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Mamma
 
Igår anmäde jag oss till nästa dressyrtävling som äger rum den första maj. Då ska vi starta två klasser vilket då blir LB:1 med laget och därefter gör vi vår LA debut. Kommer bli väldigt intressant!!

Klubbhoppningen i söndags

Datum: 2017-04-11 Tid: 09:31:18 Kategori: C tävling Kommentarer: 18
Det blev en start för oss i söndags för jag tyckte Cooper var så pass bra i benet ändå. Svullnaden och värmen hade lagt sig rejält så vi gjorde en liten chansning. Han verkade inte ta någon skada av det alls utan tyckte snarare att det var roligt att få bli riden igen. 
 
Han var pigg och glad med väldigt lugn och avslappnad. Hoppade utan några problem på framhoppningen och lika så på banan. Hoppade som sagt bara 80cm och det var inga problem. Fick ett stopp på trean vilket var för att jag ville trycka av honom lite väl stort och då låtsades han bli lite tittig på grinden. Hade jag satt tillbaka honom istället hade det nog gått bra. Inga konstigheter alltså.
 
Vi fick en bra uppvärmningen inför de två kommande helgerna. Vi hoppar 90cm till helgen och 90cm-1m nästa helg. 

20år!

Datum: 2017-04-08 Tid: 15:42:23 Kategori: Today Kommentarer: 7
Gårdagens härj slutade med att jag blev 20 år och fick en kaka som present av Subway. Vem kan klaga på en sådan kväll?!
 
Kvällen började lugnt hos en klasskompis och vi var bara kring 7 stycken. Strax innan krogen ringde jag ett samtal och vips var vi helt plötsligt 15-20 pers, haha! En väldigt rolig och lagom kväll. Tvingade folk att sjunga för mig och andra trevligheter. Anton bjussade på en drink och Subway på en kaka. De första timmarna som 20 åring kunde inte varit bättre ;) 
 
Ikväll kommer släkten hit och äter mat och pratar på, trevligt trevligt! 
 
Cooper är förresten mycket bättre och svullnaden är inte alls stor nu. Han fick sommarskor idag och alltså slipper vi broddar fram tills nästa vinter, livet <3333 

Tidig helg

Datum: 2017-04-06 Tid: 16:58:23 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 5
Klockan är snart 5 och jag har gjort alla dagens måsten plus att jag är ledig imorgon. Tackar och tar emot lite lugn efter denna vecka. Bara en händelserik helg kvar nu haha!
 
Statusen med Cooper är fortfarande inte direkt förändrad. Pratade med veterinären igen igår och han sa att det inte var någon fara eftersom svullnaden bara är vid såren och inte spridit sig längre upp ovanför knäet. Han trodde inte heller att det var någon fara att rida men det får jag känna lite själv. Fortfarande inte bestämt om det blir klubbhoppning på söndag, får se hur läget är imorgon.
 
Igår byggde vi en sjukhage till honom och Magnus hade lagt in grus så det blev jättebra underlag. Just den där jäkla leran som gör allt så krångligt för annars hade han kunnat gått ut i en vanlig hage. Idag fick han inviga den och han verkade ganska nöjd att få komma ut igen. Bättre för honom att stå ute i en liten hage istället för inne i boxen hela dygnet. 
 

Ändringar i planeringen

Datum: 2017-04-05 Tid: 13:18:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 9
Eftersom Cooper åkte på ofrivillig vila händer det inte speciellt mycket roligheter just nu. Tanken var att vi skulle hopptränat igår men den fick vi stryka. Istället kör vi på promenader och några varv på lina för att hålla koll på eventuell hälta. Tror inte att det är någon fara att rida men känns ändå som en dålig chansning. På fredag är planen att jag sitter upp igen och förhoppningsvis har såren fått en stabil yta då, för på söndag är det klubbhoppning och flyter allt på hoppar vi en 80cm runda tänkte jag. Planen var att vi skulle starta 90cm och 1m men nu blev det som det blev. 
 
Går planerna i lås så hoppar vi en 80cm denna helg, en LC (90cm) nästa helg och 90-1m helgen efter det. Tripp, trapp, trull. 
 
Viktigaste är självklart att Cooper mår bra och inte har ont för då åker vi inte iväg någonstans. 

Lite varm och svullen

Datum: 2017-04-04 Tid: 21:35:01 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 6

Klart han måste matcha grimman och bandaget! ;)


Idag stod han inne hela dagen och blir samma visa imorgon. Han var ganska varm i benet men visar fortfarande ingen hälta som tur är. Värmen är bara normal eftersom han dels står lindad plus att kroppen läker så är inte orolig över det. Såren såg fina ut och förhoppningsvis har det blivit en ännu bättre yta imorgon. På torsdag får han nog komma ut i hagen igen om det fortsätter åt rätt håll. Tur lille Cooper inte har något emot att stå inne! Idag när vi skulle gå ut på en promenad rymde han in i boxen igen så det märks ju ;)


Dålig start på veckan

Datum: 2017-04-03 Tid: 20:55:04 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
Sådär vacker såg Cooper ut när jag tog in honom från hagen idag. Antagligen har de busat i hagen och någon av kompisarna råkat kommit åt med en brodd. Tråkigt men vad ska man göra..? Han är inte halt som tur är men han verkar ändå ha ganska ont då han är väldigt skeptisk till att jag ska få röra benet. Stackars lilla hjärtat <3
 
Longerade honom för att verkligen se hur han rörde sig och jag såg ingenting onormalt. Har ju den bästa möjligheten att ha veterinären två gårdar nedanför och var där jag longerade honom. Precis när jag var klar mötte jag Per som precis slutat jobbat så rådfrågade honom om hur jag skulle ta hand om såret. Jag tycker det är svårt att veta om det är bäst att det får lufta och tvätta eller om han ska ha bandage. Per tyckte att han skulle ha bandage i en vecka och inte tvätta för noggrant utan låta det sköta sig själv. Vi kör på det och hoppas det läker fort! 
 
Imorgon får han stå på box hela dagen, får hoppas att det läker ihop litegrann då så han kan komma ut i hagen på onsdag. Även fast han har bandage vill jag inte att han ska ha ett helt öppet sår i denna lervälling som är i hagen...

Dressyrtävling Timrå 1 april

Datum: 2017-04-02 Tid: 09:01:39 Kategori: C tävling Kommentarer: 18
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Åh vad roligt det var att tävla idag! Första gången någonsin som jag faktiskt hade en väldigt bra känsla under programmet. Att vi sedan belönades med ett tredjeplats indivuduellt och en andraplats med laget är ju bara hur kul som helst!
 
LB:1 - 64,464%
Red fram lite kortare än vad jag egentligen hade tänkt men det blev precis lagomt då han var väldigt fin redan från start. Jag vågade inte pressa honom det lilla extra när han gick så bra redan för då hade det kanske gått åt andra hållet. Alldeles lagomt fin helt enkelt! Fick ha en bra kontakt med hans mun och han var väldigt tillfreds förvånande nog. 
 
När vi kom in till collecting ring tappade han lite energi. Det blir så litet utrymme och han trivs inte att springa runt på en minivolt hela tiden. Men, men, tänkte att jag skulle peppa igång honom när vi väl kom in på banan. Men där kom det ett annat problem istället. Jättespänd vid dommarbordet och han skyggade undan varenda gång, gjorde volt på volt på volt där nere men det hjälptes inte. Därefter kom startsignalen och var bara att sätta igång. 
 
Han var väldigt jämn under hela programmet och vi har 6,5or på alla moment utom fyra stycken. Framåtbjudningen blev som den blev då han var småspänd hela tiden så ibland gick det lite fort och ibland tappade han lite energi. Är ändå supernöjd för jag fick ha en stadit kontakt med hans mun och jag behövde inte driva i varje steg utan han trampade på själv. Har nog aldrig hänt på tävling! Att han var spänd och tittig ser jag som lite positivt faktiskt för det visar att han var vaken eftersom han brukar sova genom hela programmet och därför inte ens orkar reagera på saker, haha! 
 
Bästa Cooper helt enkelt!

RSS 2.0