Jag överlevde mina tre veckor!!

Datum: 2017-08-31 Tid: 22:13:48 Kategori: Today Kommentarer: 11
Det blev en lugn torsdagskväll för min del. Jag och Mattias var iväg och köpte spån när han slutade skolan så nu har Cooper lite att sova på ett tag framöver. Har även varit och handlat med mamma innan vi placerade oss framför TVn. Vad mer hittar man på en regnig kväll? Sitter just nu och inväntar Mattias igen innan det är läggdags. Händelserikt? Jag vet!
 
Nu ikväll är det 3 veckors sedan olyckan och imorgon ska jag äntligen få sitta på min älskade ponnys rygg igen, någon som missat att jag längtar??? <3 <3 <3 

Longering

Datum: 2017-08-31 Tid: 14:59:23 Kategori: C träning Kommentarer: 16
Tror en viss Cooper saknat en del uppmärksamhet från min sida. Han kom till mig direkt i hagen och när jag vände ryggen till mot honom i stallet blev jag nafsad i axeln. Tur han oftast bara biter i tröjan, inte jätterhärliga nyp annars ;)
 
Igår hade Olivia ridit i ridhuset så idag longerade jag honom. Han var lite vinglig i vänstervarvet och åt höger ville han gå utåtställd. Annars såg han trevlig ut i kroppen, blir intressant och se hur han är imorgon då jag sitter upp igen. Kan hända en del på tre veckor. Nästa vecka ska han bli genomkollad av kiropraktorn igen. Jag hoppas på att han är fräsch i ryggen men jag tror det kommer behövas något ingrepp i nacken/käken. Bra att få det fixat!
 
 

Slappdag

Datum: 2017-08-30 Tid: 20:22:09 Kategori: Today Kommentarer: 13
Det blev strax över fem timmar i solstolen och jag skippade faktiskt stallet. Det händer inte ofta men har varit orklös hela dagen och då fick det helt enkelt bli så. Olivia och hennes föräldrar sköter allt så bra och då kan jag ta en stallfri dag med gott samvete. Kan inte sluta tjata men bara en dag kvar tills jag får hoppa upp igen!! Galet att snart 3 veckor har passerat sedan jag fick frakturen. Tiden har verkligen sprungit förbi! 

Godmorgon onsdag

Datum: 2017-08-30 Tid: 10:03:58 Kategori: Today Kommentarer: 15
För jag vaknade bara för en stund sedan vilket är väääldigt skönt. Mattias började skolan klockan 8 men jag lyckades somna om efteråt, ovanligt men skönt när det händer. Gillar att vakna tidigt för dagen blir så lång men nu när jag knappt har något att göra på dagarna kan jag lika gärna sova lite längre. 
 
Idag ser det ut att vara soligt och relativt varmt hela dagen så då lär jag placera mig i en solstol. Annars har dagen inte speciellt mycket att erbjuda. Tror jag skippar gymmet för har fortfarande en del träningsvärk och blir lite problematiskt att köra ben. Olivia har Cooper och får se ifall jag dyker upp då hon är där eller om jag åker upp och mockar under dagen. Beror på hur skönt det är ute i solstolen ;)
 
Vad hittar ni på idag?
 

Tisdagsmys

Datum: 2017-08-29 Tid: 21:30:26 Kategori: Today Kommentarer: 11

Kom nyss hem ifrån en mysig middag på APA tillsammans med Jenniefer och Emma. Senast vi träffade var väl i början av juli så det var väl på tiden! God mat och en massa snack som vanligt. Bra kväll! 


En ledig vecka kvar

Datum: 2017-08-29 Tid: 14:28:29 Kategori: C fotografering Kommentarer: 15
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
 
En ny vecka är igång och det är min sista lediga denna sommar för nästa vecka drar nämligen skolan igång. Just nu tycker jag att det ska bli ganska skönt att få lite rutiner i livet igen, framförallt när jag bara gått runt och drällt hemma i snart tre veckor för att jag inte kunnat gjort något med foten. Det blir lagomt långtråkigt må jag säga.
 
Igår var jag på gymmet första gången sedan hela faderullan med foten. Var även där idag så nu är jag lagomt trött i biceps och rygg från gårdagen plus axlar, triceps och mage som jag körde idag. Märks att det var ett tag sedan sist! Kan nog varit bra att kroppen fått en lång vila så är den redo inför höstens hårdträning. 
 
Cooper reds av Olivia igår och de var ute på en tur. Idag får han vila och sedan får vi se. Tävlingen till helgen blir tyvärr inställd för Coopers del för att jag hade inte läst tillräckligt noggrant om licensen för Carro. Känner därför inte att det är någon panik att han måste röra på sig. Han har nog också mått bra av att tagit det lite lugnare under denna period med, hans kropp är också redo inför höstens hårdträning!

Broke as a bottle of wine, but drink with you all damn night

Datum: 2017-08-28 Tid: 22:08:46 Kategori: C fotografering Kommentarer: 10

Hoppning

Datum: 2017-08-28 Tid: 13:19:00 Kategori: C träning Kommentarer: 18
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår var det dax för Cooper att få hoppa lite. Även denna gång med Carro i sadeln. Vi var i paddocken där underlaget var väldigt djupt förra gången vi var där. Denna gång var det fortfarande inte helt bra men mycket bättre än senast. På grund av det blev det ett kortare men effektivare pass för att han inte skulle tröttas ut allt för mycket av underlaget. 
 
Hade två hinder snett igenom och en linje på långsidan med räcke - två galoppsprång - oxer - två galoppsprång - räcke. Avståndet på linjen blev väldigt långt men han löste situationerna själv ett par gånger utan direktiv från Carro vilket är väldigt positivt när det gäller honom. Han måste våga ta eget initiativ och det går åt rätt håll på lite lägre hinder. 
 
För hundrationde gången måste jag säga att det varit otroligt roligt att se honom från marken under dessa veckor för det vi behöver träna på har blivit så tydligt. På fredag är det äntligen min tur att få sitta upp på hans rygg igen!! 
 
Apropå hoppning. Ingen missade väl Peder och Allans GULD runda. Alltså helt sjukt vad spännande det var!! Snacka om mästare! 

Gårdagens pass

Datum: 2017-08-27 Tid: 21:38:47 Kategori: C fotografering Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår tömkördes Cooper igen av min dressyrtränare och det gick väldigt bra. Även fast han var väldigt duktig förra gången så gick det ännu bättre nu för att han accepterade situationen bättre. Han var lugnare och stressade inte upp sig lika mycket. Linda arbetade honom på samma vis som sist och han arbetade bättre med bakbenen denna gång. Han tog några riktigt bra steg i en förvänd sluta plus gjorde några väldigt bra travlängningar. Det tar sig! Avslutade med lite kavaletti så han fick lyfta på tassarna. Bra jobb helt enkelt!

En bättre lördag

Datum: 2017-08-26 Tid: 23:53:00 Kategori: Today Kommentarer: 18
Efter en morgon i stallet och soffhäng framför TVn och kür finalen var det dax för att fixa sig inför kvällens bravader - surströmmingspartaj med släkten! För egen del åt jag rester från gårdagens grillat ;) Jag och Mattias åkte efter maten för han skulle vara chafför till sina föräldrar. Vi skulle även vara chafför till min släkt så medans vi väntade på det myste vi på i hans jaquzzi. Var lagomt mysigt ❤
 
Senare på kvällen åkte vi och hämtade mamma, pappa, morbror, mormor och morfar. Det var lagomt roande måste jag säga, haha! Exemepelvis då pappa sa att mormor skulle sätta sig i sadelkammaren i min transport, varpå hon gör det med världens duns och slår huvudet rakt i järnpinnarna som man hänger sadlarna på. Den träffade som tur var "bara" örat så det gick väl förhållandevis bra. Tokstollarna haha! 

Tajmade in spöregnet

Datum: 2017-08-24 Tid: 15:54:50 Kategori: Today Kommentarer: 19

Spanade in vädret imorse och enligt prognosen skulle det regna på eftermiddagen. Eftersom jag vaknade tidigt tänkte jag på att åka till stallet och fixa allt plus ta en omgång mockning i sommarhagen. Dessvärre hann jag inte ens gå utanför dörren innan regnet började komma. Jag behöll dock min plan och även fast jag försökte vänta ut regnet genom att städa lite extra i stallet så fick jag stå och mocka i regnet. Fick iväg en skottkärra sedan fick jag nog av att stå där ute. Är fortfarande x antal timmar jobb kvar så det är bara mocka på, haha!


Kom hem lagomt till andra hoppomgången i EM så ni vet vad jag gör resten av dagen.


Bästa hästen

Datum: 2017-08-23 Tid: 19:37:19 Kategori: C fotografering Kommentarer: 23
 
Kollade igenom min mobil och hittade en del videos på mitt charmtroll. Snacka om härligaste personligheten! Min livsnjutare <3 

My beauty

Datum: 2017-08-23 Tid: 10:52:41 Kategori: C fotografering Kommentarer: 19
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/2,8G
 
Igår red Olivia igen och jag tog fram tre kavalettibommar som de fick jobba över. Olivia kämpade på bra och Cooper skötte sig. Han gör ingenting gratis men gör hon rätt gör han rätt så tror hon kan lära sig mycket av honom! 
 
Nu imorse var jag upp och tog ut hästarna så Cooper får vila. Blir en lite lugnare vecka för honom men hoppas att Linda kan tömköra på lördag och Carro hoppa på söndag. Det blir alltid bra i slutändan! Resterande del av dagen ska jag kika på EM hoppningen, inspiration om något!
 
Vad hittar ni på idag?

Cutie <3

Datum: 2017-08-22 Tid: 15:05:18 Kategori: C fotografering Kommentarer: 21

Ännu en ny vecka

Datum: 2017-08-21 Tid: 15:56:40 Kategori: Today Kommentarer: 29
Vi har precis kommit in övergången mellan sommar-höst för att en viss Cooper är inne i sin utbrytar period som varenda år. Igår var första gången och idag hann han vara ute i 20 minuter innan han stod på andra sidan. Han kryper mellan tre trådar så man måste säga att han är väldigt smidig iallfall ;) Ikväll ska vi bygga om till vinterhage och antingen ställa in en höbal eller lösa fodringen på något sätt!  
 
Olivia och Cooper fick ett dressyrpass i ridhuset idag. Hon rider honom bättre och bättre för varje gång vilket är roligt att se! Snacka om att jag längtar tills jag är uppe på ryggen igen.. Bara 10 dagar kvar!!
 

Löshoppning

Datum: 2017-08-20 Tid: 09:49:54 Kategori: C fotografering Kommentarer: 22
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Pappa
 
Igårkväll vände vädret och det blev klarblå himmel så istället för att fortsätta soffhänget hemma åkte vi till stallet. Cooper fick ta sig an lite hinder på eget vis och han var otroligt duktig. Han var väldigt uppmärksam och lyssnade på minsta lilla vink jag gjorde. Jag trodde att jag skulle behöva få använda mig utav mamma och pappa för att han inte skulle försöka gena och gå innanför hindrena, men det behövdes inte alls. Räckte med att jag stod på mitten för han gjorde inte en tendens till att "komma undan". 
 
Började med en studs på fem hinder som han fick hoppa igenom ett par gånger med succesiv höjning. Han var väldigt duktig på att rätta sig själv och fixade det galant. Det svåra var att behålla hans tempo för ibland dog han av och travade istället men det hindrade inte honom. Han kom halvt i skritt en gång men körde på ändå! 
 
Avslutade med att bygga upp det som är på bilderna, bom - kryss - ett galoppsprång - oxer. Det var det inte heller några problem utan han hoppade som tusan och tvekade inte det minsta. Sååå roligt! Avslutade med ett språng på 120cm innan det fick räcka. Skulle vilja höja ytterligare men eftersom han löshoppas så sällan blev jag lite feg. Dels ifall han fegar ur och stannar eller att han har dålig fart och inte räcker över. Bättre att ligga på en nivå där han är modig och vågar! 
 
Som nedvarvning fick han skutta på lägre höjd samtidigt som pappa byggde bort. En gång vände han jättesnävt och hamnade ståendes precis framför oxern med en bom på ca 70. Han blev jätteförtvivlad för han ville gå över och han tittade på mig med en jätteledsen blick, haha. Fick skynda mig att driva bort honom annars lär han nog kommit på ett sätt att ta sig över. Tror han tyckte det var väääldigt roligt för han gjorde verkligen allt för att komma över. Bästa killen <3

Lördagsmys

Datum: 2017-08-19 Tid: 14:24:02 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7
En regnig och grå lördag spenderas bäst i soffan framför TVn och fälttävlans EM. Jag är egentligen inget fan av just terrängen då jag tycker det är obehagligt med de fasta hindrena och redan nu är det flera som gått omkull varav en häst som blivit rejält skadad. Har varit en paus i 30 minuter på grund av kraschen men nu är tävlingen igång igen. Farlig sport men roligt när de tar sig över utan några större problem! Tur att det kommer visas hästsport många timmar om dagen i en vecka nu så jag har något att spendera mina dagar med. 
 
Tror inte det kommer hända så mycket annat idag. En mysig dag i TV soffan helt enkel!
 

Fredag

Datum: 2017-08-18 Tid: 13:01:35 Kategori: C fotografering Kommentarer: 15
Tar inte slut av dessa badbilder!! Men härliga är de minsann! 
 
Idag har jag gått en vecka på kryckor och alltså en tredjedel av tiden. Just nu bryr jag mig inte att tiden går fort, den får gärna gå ännu fortare för min del! Vädret visar bara regn och moln så inte kan man spendera dagarna ute i en solstol heller. Såå tråkigt. 
 
Jag och pappa var iväg en sväng på förmiddagen och vi stannade bland annat på Hööks för jag behövde en ny lädertvål. Var även hos Cooper och jag hade tänkt löshoppa, men mamma hade tagit automatväxlade bilen och då vart det lite kört för min del eftersom pappa skulle behöva gå med Cooper och jag ta bilen till ridhuset. Lite problematiskt att växla och ha sig med endast en fot. Han fick vila istället så får vi göra ett nytt försök i helgen. Han fick sig vattenträningen igår ändå så han förtjänar lite vila!

Badtime

Datum: 2017-08-17 Tid: 18:13:00 Kategori: C träning Kommentarer: 16
I förmiddags lastade vi Cooper och åkte iväg till stranden på Alnö. Då fick vi iallfall till två svängar denna sommar för just nu ser inte sommaren ut att hålla i sig längre.. Bada är bra träning för honom plus att Olivia aldrig badat med häst förut så hon blev väldigt taggad när jag slängde ut förslaget här om dagen. Hon var glad och Cooper fick jobba! Fick halta runt på kryckorna i vattnet istället jag ;)  
 
Han har fått en väldigt bra vecka:
Måndag - tömkörning
Tisdag - hoppning
Onsdag - uteritt
Torsdag - bad
 
Nu återstår löshoppning på veckans schema men jag har inte bestämt om jag ska göra det imorgon eller i helgen. Vi får se vad som händer helt enkelt! 
 
När vi kom hem hann jag med ca 30 minuter i solstolen innan molnen dök upp. Tråkigaste vädret måste jag säga..

Höll på att köpa min drömhäst

Datum: 2017-08-17 Tid: 09:06:46 Kategori: Today Kommentarer: 8
Igår var Cooper på travbanan tillsammans med Olivia och det verkade gått bra. Jag och pappa åkte upp en sväng på eftermiddagen och fixade maten och allt annat. Fick känna på lite friskluft iallafall för det var tråkigt väder så jag och Mattias låg i sängen halva dagen typ och därefter låg jag i soffan. Kan man ha tråkigare?
 
Blir galen av att strutta runt hemma - så pass att jag var en millimeter från att köpa mig en storhäst igårkväll och det har inte vänt idag ska jag säga. Jag ska köpa en häst i vinter/vår men nu försöker jag pussla och trixa med hela mitt liv för att jag ska kunna köpa denna nu haha! Herregud kan jag bara få köpa så kan nån annan ta hand om den i ett halvår? Nån som är sugen? Ja ni hör ju, har överlevt en tredjedel av läkningstiden och jag är redan galen, hur ska detta gå.. 
 
Nu fick ni även höra mina planer på hästfronten som jag hållt inne med. Grejen med att vänta tills vintern är att det hinner komma in mer pengar på kontot och att vi åker iväg till Nya Zeeland en månad. Räcker med en häst som det ska ordnas med då. Plus att mitt sista ponnyår kommer vara slut och jag kan satsa på Cooper fullt ut tills dess. Jag ska helt enkelt inte ha en till häst nu men när jag har hittat min drömhäst är det svårt att stå emot.. För er som undrar om Cooper så är svaret nej på om han ska säljas. Jag vill ha två och sedan får vi se vad som händer i framtiden.

När allt vänder på en femöring

Datum: 2017-08-16 Tid: 18:31:00 Kategori: Today Kommentarer: 13
Tidigare denna månad skrev jag ett inlägg om att juli sprang iväg och jag lyckades aldrig göra det som jag hade tänkt inför sommaren. Istället skulle augusti bli en bra månad. Bad och massa träning med Cooper, motorcykeluppkörning, utomlandsresa, nästan tre veckors ledighet innan skolan där vi skulle både satsa stenhårt med träningen och mysa. Istället drog jag på mig en fraktur i foten och allt fick strykas. Uppkörningen är flyttad till slutet av september, utlandsresan får vänta tills nästa sommar och min och Coopers gemensamma träning är körd eftersom jag inte kommer rida förrän i september. Istället får jag halta runt på kryckor mina tre lediga veckor. 
 
Han rids och tränas av andra så för hans del gör det inte speciellt mycket. Han får jobbas lite extra från marken med tömkörning och löshoppning - som Linda sa när hon tömkörde honom "Det blir rena rama styrkeveckorna för Cooper nu, han kommer vara stark som en oxe när du kan rida igen". Ja det är väl det jag får hoppas på! 
 
Mitt sista ponnyår börjar lida mot sitt slut och varenda tävling jag missar känns skit. Men samtidigt, gjort är gjort och bättre att ta det lugnt nu ett par veckor så kroppen får läka ordentligt än att jag ska förstöra den ännu mer.

Carro och Cooper - hoppass

Datum: 2017-08-15 Tid: 20:41:57 Kategori: C fotografering Kommentarer: 10
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Tog några bilder nu ikväll när Carro hoppade Cooper. Solen tittade fram vilket var härligt - dock inte för bildernas skull. För att lyckas med bilderna hade jag behövt springa runt mer men jag har ju min lilla fot som gör det problematiskt. 
 
Cooper såg väldigt fin ut från marken och det var roligt att se honom bli hoppad igen. Idag fick han ta sig över en meter som var planen för denna vecka fast med mig som pilot (kom något ivägen..). Var inga som helst problem förutom att han blev trött mot slutet och tappade ork och lust - men med lite övertalning var det inga problem! Carro tyckte också att han kändes bra och vi har gemensamma åsikter om hur man ska rida honom. Märks att vi tränat för henne i över tre år! Nyttigt för både Cooper och mig, dels för honom att ha någon annan på ryggen i hoppningen ett par gånger och dels för mig som får se honom från marken. Det finns inget ont som inte har något gott med sig!!

Tömkörning

Datum: 2017-08-14 Tid: 16:53:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 13
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 Di VC USD
 
Tidigare idag tömkördes Cooper av min dressyrtränare och det gick väldigt bra. Jag har aldrig tömkört honom men han reagerade väldigt bra ändå. Hon fick väldigt bra fart på honom och det var väldigt roligt att se honom på det viset från marken. Det finns minsann tryck att hämta hem hos lille ponnyn! Han fick jobba galoppfattningar från skritt och trav vilket han tyckte var jobbigt så det blev ett bra styrkepass. Avslutade med några varv över kavalettibommar så han fick lyfta på tassarna. Bra och nyttig träning för Herr C!

Sagan om frakturen i foten

Datum: 2017-08-13 Tid: 20:25:28 Kategori: Today Kommentarer: 10
Jag slutade jobbet klockan 20 i torsdagskväll och därefter åkte jag raka vägen till stallet. Fanny och Pernilla var där och höll på att städa/smörja alla sina grejer för att ställa in allt i sadelkammaren igen (den har städats och målats). Jag gjorde detsamma och det tog sin lilla tid. Klockan sprang iväg men tillslut kom jag och Cooper iväg på en ridtur. Hade inga direkta planer men eftersom klockan blev närmare tio och det var mörkt ute så red jag till paddocken istället för att gå efter vägen i mörkret. 
 
Cooper var väldigt spänd och skyggade vid flera tillfällen - men jag var ganska förberedd varje gång med tanke på att han var så pass spänd. Tillslut slappnade han av och blev riktigt, riktigt fin. Jag skulle i princip avsluta och börja trava av honom då han blev livrädd för något och kastade sig iväg åt vänster och jag fortsatte rakt fram. Inget jätteallvarligt fall men jag lyckades landa på sidan av foten. Höll kvar Cooper i tygeln och försökte därmed ta mig upp i farten men jag kunde inte. Blev liggandes på backen och det gjorde så fruktansvärt ont att jag inte visste vad jag skulle ta vägen. Ringde några samtal så jag fick hjälp - Cooper stannade som tur var inne i paddocken även fast grinden var öppen. Fick hjälp att linda foten och pappa bar mig till bilen. Åkte upp till stallet och väl där kunde jag hoppa runt och stödja på foten - alltså kände vi inte att det var någon idé att åka till akuten. Åkte hem och sov istället. 
 
Under natten sov jag ca 1 timme i taget. Kände att det gjorde ondare och ondare varje gång jag vaknade. Halv 7 klarade jag inte av att sova längre utan provade att ställa mig upp. Kunde inte alls stödja på foten så väckte Mattias (som tur var sov han över) och försökte gå med hjälp av honom. Det gick inte någe vidare för jag svimmade och vaknade upp i sängen. Vi bestämde att vi skulle in på akuten men först skulle jag på toa, vilket resulterade i att jag höll på att svimma igen så pappa fick bära tillbaka mig till sängen. 
 
Väl inne på akuten gick det relativt fort. Fick genomgå några vanliga undersökningar innan jag träffade läkaren. Han vara bombsäker på att det var fraktur så in på röntgen. Det visade sig att jag hade en 6mm flisa som gått ur under fotknölen. Det konstiga var att jag inte hade ont där utan jag hade ont längre upp på benet - strax över stället de röntgade. In på röntgen igen för att checka av hela benet - med läkarens härliga ord i huvudet "är det en fraktur där blir det operation!!". Jippie. Klarade mig dock från ett brutet ben tack och lov. 
 
3 veckor ska det ta att läka och jag fick välja mellan gips eller den snygga "stödskon" som jag kallar den för. Valet var ganska enkelt - kan man slippa gips så gör man det, ellerhur? 
 
Har inte haft ont sedan dess jag var på akuten utan nu känns det ungefär som en stukning i smärta. Smärtan från frakturen kommer bara om jag vinklar foten (typ som när jag glömde bort allt och försökte ställa mig på tå, haha).
 
Nu är det bara hoppas på att allt läker fort och bra så jag snart kan rida igen!! 
 
Jag fick frukost på sängen innan akuten. Klart jag ska ha det när det var pappas 50 års dag. Den födelsedagen kommer man aldrig glömma iallafall - det kan vi tacka Cooper för!

Drömmer mig tillbaka

Datum: 2017-08-13 Tid: 13:46:54 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6 Di VC USD

Släktträff

Datum: 2017-08-13 Tid: 09:59:00 Kategori: Today Kommentarer: 5
Bortsett från kläderna, visst är dojjan snygg? Haha närå skämt åtsido.. eller? 
 
Beställde hem detta snygga set med topp och kjol för ett tag sedan och igår fick jag chansen att inviga detta. Vi hade en liten släktträff hemma hos farmor och farfar, lagomt mycket folk med tanke på vår megasläkt. Åt en massa mat, fika, glass, fika, chips, fika, på ett ungefär. Massa babbel överallt och det var ganska skönt när vi styrde bilen hemmåt för läggdags. 
 
Idag ska vi träffas igen varav att vi ska iväg till Cooper en sväng också så han lär bli nöjd med all uppmärksamhet. Olivia ska rida honom någongång under dagen vilket blir bra för imorgon ska han tömköras. Blir intressant att se!
 
Vad hittar ni på idag?

Vad gör man med en bruten fot?

Datum: 2017-08-12 Tid: 14:20:25 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 8
Ja nii! Jag är inne på andra dagen av tre veckor och det är redan tråkigt. Var i stallet imorse med mamma och pappa. Städade lite bland de saker jag inte hann med i torsdags och lyckades även mocka. Det går men det går inte så fort, haha ;) Mamma och pappa mockade hagen medans och när jag var klar hjälpte jag till med det jag kunde. Såå tråkigt att inte kunna rida på minst tre veckor?? Vad ska jag göra istället?? 
 
Cooper kommer ridas och tränas så mycket som det går fast inte av mig. Olivia ska få rida honom ett par gånger i veckan, Carro (hopptränare) ska framförallt hoppa och till sist Linda (dressyrtränare) ska tömköra honom. Det som är mest surt är att jag missar tävlingarna, dressyren får vi ställa in men förhoppningsvis tävlar Carro honom i hoppningen. Ännu bättre att två dagar innan olyckan anmälde jag mig till hoppträning varannan vecka på ridskolan med start nästa vecka. Jo men perfekt! 
 
Fast som jag sagt, efter 14 år på hästryggen var det väl dax att göra illa sig lite värre än ett blåmärke. Har ramlat av på alla de möjliga olika sätt medans denna avfallning borde jag kommit upp på fötter på en gång. Istället fick jag ligga på backen och invänta hjälp.. Fort gjort och vad ska man göra åt saken? 
 
Saknar detta efter två ynka dagar, ååååh min knäppishäst! 

Det var de det

Datum: 2017-08-11 Tid: 12:24:00 Kategori: Today Kommentarer: 13

Ramlade av Cooper igårkväll och det slutade med ett besök till akuten imorse vilket resulterade i en fraktur under fotknölen. 3 veckors vila. Jippie!!! Fast läkarn trodde att jag även hade en fraktur högre upp och då hade det slutat med operation. Tur jag kom undan lindrigt iallfall. Jahapp då blev jag sjukskriven och ridförbud på det. Roligt.

 
 
 

Vips..

Datum: 2017-08-10 Tid: 13:26:03 Kategori: Today Kommentarer: 1
..så var det redan torsdag!! Jag haft saker för mig hela tiden och därför inte riktigt hunnit med mig. I tisdagskväll firade vi min moster och morbror som fyllde år och blev där hela kvällen. Grillade i kvällssolen och fikade massa gott! En härlig kväll förutom att det kunde varit någon ynka grad varmare. Igårkväll jobbade jag, direkt när jag kom hem åkte jag och pappa iväg med motorcyklarna för att jag skulle träna manöverbanorna inför uppkörningen. Märks att man gjort detta ett par gånger tidigare så det var inga större problem.
 
På Cooperfronten har allt fortsatt som vanligt. I tisdags tog vi en snabbtur mellan jobb och kalas. Skrittade ut tillsammans med Fanny och Nisse, vi tog en liten klättringssväng så hästarna fick jobba litegranna. Igår var jag dit innan jobbet och red ett dressyrpass i ridhuset. Försökte återskapa det som vi gjorde på träningen i söndags och det var klurigt men kändes som vi fick till det några gånger. Bara träna på! 
 

Ett bra hoppass

Datum: 2017-08-07 Tid: 22:42:00 Kategori: C träning Kommentarer: 17
 
 
 
 
 

Prints från dagens hoppning. Vi hade tur att snälla Vanna kom och hjälpte oss att höja/sänka plus att filma lite. 

 
Cooper får en stor guldstjärna idag. Bra sug mot hindrena och han stannade inte en endaste gång. Han tvekade lite någongång men hoppade när jag visade vägen. Duktig kille! 
 
Vi hade 5,5an, bom räcke bom, ett räcke och en oxer. Inget komplicerat utan fokus var som tidigare - bjudningen mot hindrena och ha roligt. Och det lyckades vi med!
 
Vi kom upp till 90cm och senast det gick utan bekymmer var väl i typ juni. Fantastiskt roligt att vi börjar vara på g igen, nu kan vi våga på oss att höja ytterligare 10cm igen nästa gång! Snart är vi tillbaka <3

Måndag

Datum: 2017-08-07 Tid: 13:56:53 Kategori: Today Kommentarer: 14
Jag går in på min näst sista arbetsvecka för sommaren och även fast jag har en ganska dryg vecka framför mig med några timmar övertid så känns det ändå skönt med tanke på att det snart är över. 
 
Efter jobbet idag ska jag åka raka vägen till gymmet för ett benpass innan jag ska möta upp Saga i stallet för att gå och hoppa. Hoppas på en glad Cooper! Hade småhinder i dressyrpassen förra veckan och han har verkligen hoppat med glädje, får hoppas det fortsätter på en något högre höjd! 
 
Igår förmiddag hade vi en dressyrträning som var väldigt bra. Jobbade mest med skolorna och att jag måste vara såååååå noga med att hålla hans bogar på plats för minsta lilla jag inte tänker på det slinker de iväg. Riktigt klurigt men nu har jag några tips och trix som vi ska jobba med. Tänkte försöka boka in en träning till strax innan tävlingen och tills dess, träna träna träna!
 
Annars då? Helgen var väldigt bra. I lördags var jag på Relaxen på Himlabadet tillsammans med några släktingar och vänner. Myste på där och åt middag så det var väldigt perfekt må jag säga! Igår var vi iväg på en strax under 30 mils motorcykeltur, stannade på Avholmsberget och åt middag, för att avsluta med glass på Pink Ladies innan vi landade hemma x antal timmar senare. En bra helg helt enkelt!

Träning på g

Datum: 2017-08-06 Tid: 09:46:06 Kategori: Today Kommentarer: 6

Städ-fredag

Datum: 2017-08-04 Tid: 19:53:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 13
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Tre till härliga från gårdagen!! <3 
 
Idag fick Cooper en välförtjänt vila för det var nog två veckor sedan sist. Gårdagen lär nog tagit på krafterna, jag har träningsvärk i benen efter allt kämpande med att sitta kvar så han lär nog också vara lite mör ;)
 
Istället har jag och mamma hunnit med en sväng på Birsta och jag köpte en låda till stallet plus ett par shorts. Resterande del av dagen har jag kört några tvättmaskiner med hästtvätt så nu är det mesta rent och fräscht. Schabraken blir inte alls smutsiga och svettiga såhär års.. Superhärligt!! Blev även lite städning bland alla hästsaker och herregud vad mycket grejer man samlat på sig.. La ut litegrann på en tillsalu-sida på Facebook men händer det inget där får nog grejerna åka i soporna tyvärr.
 
En städ-fredag helt enkelt, vad annars när vädret inte visar sig från sin vackra sida?

En sjöhäst

Datum: 2017-08-03 Tid: 23:15:51 Kategori: C fotografering Kommentarer: 14
Alltså <3 <3 

Datum: 2017-08-03 Tid: 19:16:33 Kategori: C fotografering Kommentarer: 3

Gårdagens ridpass och badning idag

Datum: 2017-08-03 Tid: 08:13:21 Kategori: C träning Kommentarer: 11
Godmorgon torsdag! En arbetsdag kvar innan jag får långhelg, såååå skönt. Efter jobbet ska vi lasta Cooper och åka iväg och bada, kan nog inte få en bättre start på helgen!
 
Gårdagens ridpass gick väldigt bra och han blev otroligt fin på slutet. Från början var han väldigt spänd men när han väl slappnade av och kom till arbete var det sååå roligt att rida. Hade två sockerbitshinder på böjt spår med tre galoppsprång mellan och de fick han skutta över lite då och då. Var superbra för han kom igång jättebra bra när han fick skutta och han fick mycket mer framåtbjudning vilket ledde till att jag kunde pressa honom lite extra i den samlade galoppen. Red strax över en halvtimme och han skummade mellan bakbenen och var sjöblöt i svett, jobbigt tyckte Cooper! 
 
Idag när vi åker iväg och badar ska jag ta med schampo och gnugga ren den där lilla ponnyn. Han är täckt av lera, damm, inotyol salva och kåda. Inte en direkt vacker syn må jag säga!
 

Juli månad

Datum: 2017-08-02 Tid: 11:46:00 Kategori: Today Kommentarer: 8
Juli månad har gått fortare än någonsin. Känns som det varit fullt upp för det mesta och har inte riktigt kunnat planera och göra allt som jag skulle ha vilja göra. I början av månaden var fokuset att köpa en transport och det lyckades jag göra. Planen efter det var att åka iväg en del men vi kom bara iväg på en pay and jump, eftersom föräldrarna haft 200% fokus på FIM rallyt -  där försvann halva månaden. Vi får helt enkelt satsa på augusti!
 
Jag har endast tre veckor kvar på jobbet varav två väldigt lugna. Mamma och pappa har semester och min plan är att vi ska försöka komma iväg med Cooper några gånger. Skulle vilja hoppa på ridskolan och badabadabada! Förutom det har jag tredje och sista motorcykeluppkörningen mitt i augusti också så det måste jag även träna inför. Har både lätt och mellan men nu är det äntligen dax för tung och måste därför repetera manövreringsbanorna, bromsning och hela faderullan som är exklusive själva körningen. Pricken över i:et blir att jag och Mattias ska utomlands också, förutom att det inte är bokat ännu men vi SKA iväg, haha!
 
Har några veckor till av denna sommar och augusti ser också ut att bli fullspäckat. Men jag klagar inte!! :D
 
Förra årets bad, såå roligt!!

Övertrött?

Datum: 2017-08-01 Tid: 20:17:08 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 12
Cooper har gått ute dygnte runt i princip hela juli med några undantag för vädret. Tidigare år har han blivit väldigt trött av att gå ute men i år har han inte visat det på samma sätt. Första tiden var han pigg och det kändes inte som någon större skillnad mot för när han sovit inne, tills nu då han är överallt och ingenstans i ridningen. Har inte tänkt på att det kan vara trötthet förrän idag då Kicki sa att hon aldrig ser honom sova "riktigt" utan han ligger på vaka hela tiden. Han kanske är trött och beter sig som ett övertrött barn - speedad och vet inte riktigt vad han ska ta vägen. Igår var han spänd som en fiolsträng och kastade han sig hit och dit hela vägen bort till paddocken och ännu värre på vägen hem (ca en timme fram och tillbaka). Var dock första gången han gick där, men idag var han nästan värre. Rädd för allt som han gått förbi i över 4 år och han tvärtnitade och slängde sig för stenar osv. Han är fruktansvärt spänd och jag får noll kontakt med honom när han blir sådär. 
 
Inatt blir troligtvis sista natten han går ute för Kicki har städat sadelkammaren och alla Coopers grejer ligger utspritt i hans box och jag hann inte med att städa iordning allt. Blir intressant och se ifall han coolar ner litegrann efter ett par nätters sömn inne! 
 
Jag tycker det är skönt för hästarna att gå ute när vädret tillåter, men samtidigt vet jag att Cooper älskar sin box och skulle kunna stå inne hela dagarna. Därför har jag varierat mycket tidigare år och han har inte gått ute såhär länge i sträck, men samtidigt har det fungerat väldigt bra nu när jag haft mycket med jobb och sådant för då har jag kunnat spara lite tid genom att slippa mockning och den biten.
 
Hur gör ni på sommaren? Har ni hästarna ute eller inne, eller varierar ni? 
 
 
Två år gammal bild. Han ser sååå mini ut haha :D <3

RSS 2.0