GOTT NYTT ÅR!

Datum: 2017-12-31 Tid: 22:00:46 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 7
Nu börjar det närma sig nyår hemma hos er också! Jag ligger just nu i sägen ganska dödstrött på grund av att brandlarmet gick halv 7 tidigare imorse. Hela hotellet fick utrymmas och brandkåren kom. Fem minuter senare fick vi gå in igen... Bra start på det nya året!! Men skönt att det var falskt alarm ändå. Nu kan 2018 bara bli bättre ;)
 
Igår hade vi problem med att hitta en restaurang för det var fullbokat överallt. Slutade med att vi hamnade på en pizzeria som serverade stenungsbakat. Efter över en timmes väntan kom servetrisen och sa att de glömt registrerat vår beställning. Bra jobbat! Dröjde en stund till innan vi tillslut fick våra pizzor. Goda var de iallafall! 
 
Det var det ett evenemang nere vid lagunen från åtta till strax efter tolvslaget. Vi var där från halv tio ungefär eftersom det dröjde med maten fast det räckte alldeles utmärkt för det blåste litegrann vilket gjorde det småkallt. Det var småmysigt och när tolvslaget kom var det massa fyverkerier. Som det brukar vara på nyår helt enkelt!
 

Snart lämnar vi 2017 bakom oss

Datum: 2017-12-31 Tid: 05:00:20 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 12
Tänk att det redan är nyårsafton!! Hur snabbt går egentligen tiden om jag får fråga?? Om ungefär sju timmar står jag vid en lagun nere vid vattnet och firar in 2018. Ni där hemma har ytterligare tolv timmar på er att försöka göra nånting bra av 2017 medans jag påbörjar det nya året. 
 
Nu måste jag ta och fixa mig för strax ska vi röra oss från hotellet för att äta något gott. Måste avsluta året med en god måltid, ellerhur ;) 
 
GOTT NYTT ÅR!!
 
Och bara för att det var ett tag sedan bjuder jag på några ovisade bilder på min älskade lilla ponny. Bästa avslutet för årets sista inlägg. Ååååh vad jag längtar efter Cooper-pussarna <3 

Foxton Beach

Datum: 2017-12-30 Tid: 20:35:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 1
Igår begav vi oss ner till vår slutdestination, Wellington. Nya Zeelands huvudstad! På vägen ner stannade vi till på Foxton Beach då det är en av de finaste stränderna på västkusten (som inte är jättekänd för fina stränder annars). När vi gick tillbaka till bilen mötte vi fyra hästar, drömmen att rida längs dessa milslånga stränderna!!
 
När vi kom fram till hotellet solade vi en stund på terassen innan vi begav oss ut på en tur runt staden och strandpromenaden. Vi kommer nog ha det vi gör dessa dagar!! 

Whanganui River och Bridge to Nowhere

Datum: 2017-12-30 Tid: 10:57:29 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 14
Igår blev det en lång dag för familjen Nordqvist. Vi skulle upp relativit tidigt för att hinna med att åka de ynka 8 milen men som skulle ta närmare två timmar. Svar: Ja det är kurviga vägar i bergen. Det underlättade inte heller när det var djur på fel sida stängslet - fåren och grisarna höll sig där de skulle, men när det var en HÄST fick en annan panik. Fast den gick så snällt in på sidan och stod blixtstilla när vi körde förbi.
 
Halv elva hoppade vi i jetbåten som skulle ta oss en timme längs floden. Om jag inte sagt det förut, häftigt landskap!! När vi var framme väntade en 40 minuters promenad fram till Bridge to Nowhere. En bro mitt ute i ingenstans. När den byggdes för ca 100 år sedan bodde folk där och just därav att den byggdes. Fyra män som höll på i åtta månader. Stark insats! Vi stannade där en stund och våra guider berättade lite historia vilket var intressant. Var lite roligt att guiderna var far och son och deras pappa/farfar uppfann jetbåten (om vi förstod det rätt). 
 
Efter nästan fem timmar var vi tillbaka och påbörjade bilresan hemmåt. Gjorde några stopp längs vägen innan vi tillslut kom fram och köpte med oss pizza till hotellet. Blev en tidig kväll efter en kort stund i kvällssolen!

En liten del av Whanganui

Datum: 2017-12-28 Tid: 13:00:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 0
(Bilderna blev ihoptryckta av någon anledning, blogga från mobilen blir aldrig bra...)
 
Jag ska upp om mindre än 6 timmar men är knappt trött så jag tänkte kika in och säga hej här istället. 
 
Idag utforskade vi lite av staden. Bland annat åkte vi en 100 år gammal hiss upp till ett berg (första bilden är gången fram till hissen) för att sedan gå upp i ett torn och kika på utsikten. Tornet byggdes som minne för de som dog i första världskriget. Vi tog trapporna ner tillbaka till staden och fikade där.
 
Nästa tripp gjorde vi med bilen. Vi åkte till två stränder och kollade in dom men man blir inte så imponerad efter alla kritvita fina stränder vi sett i norr. Här nere är det svart sand och mycket drivved på stränderna. Om alla stockar hade plockats bort hade det blivit mycket finare!
 
Vi avslutade med att kika in en liten sjö där det kryllade av massa olika fåglar. Det var flera som kastade bröd åt dom så de var väldigt nyfikna på oss människor.
 
Nu ikväll har vi kollat på film och jag har pluggat. Dax att försöka göra det lilla jag kan härifrån för det kommer bli kaos 3.0 när jag kommer hem....!!
 
Men nu måste jag sova, godnatt!!

Juldagarna i Napier

Datum: 2017-12-27 Tid: 20:53:37 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 17
Godmorgon!! (eller godkväll hemma i Sverige)
 
Dagarna rusar förbi och jag måste verkligen passa på att njuta av sista tiden här nu. Idag är det bara en vecka kvar tills vi flyger hem igen. Tråkigt men sant. Igår åkte vi tvärs över landet från Napier till Whanganui. Här ska vi vara tills på lördag då vi åker till slutdestinationen. 
 
De två sista dagarna i Napier gick åt till att ta det lugnt och därför har jag inte haft så mycket att uppdatera om. På juldagen låg vi på stranden förutom en paus då vi åkte och kollade på tre andra stränder (de på bild). En med svart grussand och två med vanlig. Det blåste dock rejält så vi åkte tillbaka till den första vi var på och solade en stund innan vi åkte hem. 
 
På annandagen visade vädret mulet och lite regn. Perfekt för en shoppingdag - meeeen vi var inte ensamma där på mellandagsrean. Dock kändes det ändå lugnare än kaoset hemma. På kvällen gick vi på bio och såg Jumanji som hade premiär - bääästa filmen på länge!! 
 
Nu hoppas vi på hyfsat väder den sista veckan också, väderprognosen ser inte jättelovande ut men den har haft fel många gånger under vår resa. 

Min julafton

Datum: 2017-12-24 Tid: 23:42:54 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 19
Vi spenderade vår julafton på Ocean Spa som ligger strax bortanför vårt hotell. Lite olika pooler och solstolar, allt man behöver helt enkelt! När alla var kräftor gick vi hemmåt och fixade oss inför kvällen. Vi åt förrätt och varmrätt på en restaurang. Lite blandad plocktallrik till förrätt och jag åt lamm till varmrätt. Riktigt gott! Hade gjort iordning en tårta på hotellet som vi åt när vi kom hem. Mysigt!!
 
Hoppas ni haft en bra julafton!!

God jul!

Datum: 2017-12-24 Tid: 01:55:13 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 8


Dan före dopparedan

Datum: 2017-12-23 Tid: 10:10:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 7Panoramas från några av de senaste platserna vi besökt 

Idag har vi mest vandrat runt i staden och besökt ett akvarium. Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt framför två filmer vilket var välbehövligt. 

Snart är det julafton här borta, sjukt egentligen! Vi ska gå på spa imorgon förmiddag och gå ut och äta på kvällen. En bra dag men tror inte vi kommer lyckas skrapa fram någon form av julkänsla ;)

God jul!!Tongariro Nationalpark

Datum: 2017-12-22 Tid: 10:05:08 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 21
Idag skulle vi vandra i Tongariro Nationalpark men det var molnigt uppe i bergen vilket innebar att vi stod i molnen och såg ingenting. Vi var inte jättesugen på att gå några timmar när vi inte såg nånting så istället stannade vi till på några andra platser, också i Tongariro Nationalpark men längre ner. Först kollade vi på ett vattenfall, därefter gick vi nedanför en aktiv vulkan och vi avslutade med att gå upp till en sjö som låg uppe i ett berg. 
 
Resan fortsatte sedan till Napier som vi kom fram till vid sex nu ikväll. Här ska vi stanna över jul vilket förhoppningsvis blir trevligt!

Slappardag

Datum: 2017-12-22 Tid: 08:30:20 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 1
Igår slappade vi i poolen och kämpade på i 26 graders värme. Solen här är mycket starkare så man kan knappt sola 10 minuter på varje sida. Jobbigt om man skulle somna ;)

Nu rullar bilen vidare mot Napier!
Wai-O-Tapu och Huka Falls

Datum: 2017-12-20 Tid: 06:26:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 20
Efter en massa stress lyckades vi komma till gejsern några minuter innan utbrottet skulle ske. Minuten innan kom den fram en som jobbade där och hällde i någon form av tvål "för bästa effekt". Ja jo tjena!! Hört talas om Coca cola och mentos?? Det var säkert 2-300 pers som var där för att kolla men ingen gick nog nöjd därifrån (förutom de i högra hörnet med GoPro kameran ;)). Visserligen är det en riktig gejser men om de inte använder medlet får den oregelbundna utbrott som alla andra. Första besvikelsen här borta! 
 
Meeen efter detta vandrade vi genom parken vilket inte var en besvikelse. Kolla färgerna liksom?? Vatten som har alla andra färger förutom färgen det ska ha. Det är olika ämnen som ligger bakom färgerna som blandas och levererar de olika nyanserna. De är också väldigt varma, vissa sjöar kan bli 100 grader men temperaturen varierar ganska rejält. 
 
Innan vi åkte hem gjorde vi ett snabbstopp för att kolla på Huka Falls. Ett vattenfall som inte har någon stor fallhöjd men det passerar 200 000 liter vatten i sekunden. Vattnet fyller 5 olympiska simbassänger i minuten, snacka om rejält vattenflöde!
 
Vi kom hem klockan två och passade på att njuta ett par timmar i solen. Jag behöver sätta igång och jobba på brännan såhär halvvägs genom vår resa!

Waimangu Volcanic Valley

Datum: 2017-12-19 Tid: 13:30:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 11
Idag lämnade vi Rotorua för att ta oss vidare till Taupo. Vi gjorde två stopp längst vägen och bland annat detta på Waimangu Volcanic Valley. Det är en vulkan som bildades så sent som 1886(!!!). Vattnet i sjön högst upp kan ha en temperatur på hela 85 grader men har en något lägre medeltemperatur. Inte konstigt att det bildas ånga ovanför ytan! Den knallblåa sjön svämmar över var 38e dag på grund av värmen om jag inte minns helt fel. Naturen är mäktig! 
 
Promenaden genom hela platsen (i ordningen som bilderna är) tog ungefär två timmar men då gjorde vi många pauser för att kika på allt. Tillslut kom vi fram till sjön som var sista "stoppet". Där kryllade det av svarta svanar, kolla bara alla svarta prickar på näst sista bilden (och då syns inte alla på bilden heller eftersom sjön är stor). Det var också grodor i sjön som lät jätteintressant, en blandning mellan en kossa och gris, haha! Vi åkte buss tillbaka vilket mina fötter tackade och bockade för ;)
 
Andra stoppet blev en timmes promenad i Craters of the Moon där det var en del kratrar och det kom ånga från x antal hål. 
 
Imorgon ska vi titta på en gejser som får utbrott varje dag 10.15 och sedan ta en promenad till Huka Falls! 

Rotorua

Datum: 2017-12-18 Tid: 21:31:01 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 8
Första kvällen gick vi i parken här i staden. Bubblande lerpooler och vatten från underjordiska källor som är varma och bildar all denna rök. Det är en svag doft i hela staden av detta men det går inte att beskriva den. Vi hade fått varningar om att det skulle luka jätteäckligt, men äkta Timråbor som överlever Östrand klarar nog det mesta ;)  
 
Dagen efter var vi på ett spa där de har vatten från olika källor. Från 36 grader i den "kallaste" poolen till 42 i den varmaste. Vi blev uppkokade allihopa!  
Vi avslutade dagen med ett besök i/på Te Puia som drivs av Maorierna (ursprungsbefolkningen). Det är en park med bland annat bubblande lerpooler, gejsrar och ett center för den marioianska kulturen. Vi började med en rundtur i parken med en guide. Den avslutades med att vi fick se skolan och hur de försöker bevara maorianska kulturen. Därefter var det en kort paus innan vi fick se en show. Bland annat fick vi se den kända "haka"-krigsdansen som användes för att skrämma iväg motståndarna. Sök upp filmer på det!!! Efter showen var det matdags. Här var självklart maten lagad på maorianskt sätt, på stenar. Vi åt buffe och alldeles förmycket så magarna sprängdes. Det var hur gott som helst!!
 
Kvällen avslutades med att vi fick åka tillbaka till gejsrarna och sitta på stenar (som blir varma på grund av den underjordiska aktiviteten) och dricka varm choklad. Tanken var att vi skulle få se stjärnorna och när gejsrarna fick utrbrott men tyvärr var det molnigt och gejsrarna ville de inte visa sig för oss. Men allt som allt, en otroligt lyckad kväll!!! 

Waitomo Glowworm Caves

Datum: 2017-12-18 Tid: 10:35:13 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 12
Första turen var i "den riktiga" Glowworm Cave. Det var en 45 minuters guidad tur där han berättade lite fakta om grottan innan vi avslutade med att åka båt genom platsen där det var lysmaskar överallt. Sjuuuukt magiskt!!! Man fick inte fota något så tyvärr kan jag inte visa något från just den grottan. Dock är det svårt att försöka återspegla någon form av magi genom mobilbilder. Ifall ni är sugen kan ni googla på namnet så får ni en bild av hur det såg ut!
 
Den andra turen var i en grotta nån kilometer bort och i den fick man fota i. Det hade inte jag uppfattat utan trodde det var fotoförbud överallt så jag tog inte med mig kameran. Fotade istället lite med mobilen som ni kan se nedan. Det svarta med massa prickar är lymaskar och ja, det går helt enkelt inte att återskapa magin. Som vår ena guide sa, vill ni ha en bra bild måste ni ha en riktigt grym kamera plus utrustning och ungefär 30 minuter på er för att lyckas. 
 
"Spiralen" som ledde oss ner till grottan
Lysmaskarnas "fiskelinor" som de helt enkelt fångar maten i

Promenerat i Fylke!!!

Datum: 2017-12-17 Tid: 10:16:48 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 10
Igår hade vi en guidad tur runt i Fylke, snacka om häftigt!! Nu kan jag alla hemligheter i filmerna ;) Kanske inte riktigt men guiden berättare flera roliga saker, bland annat om den scenen då Gandalf slår huvudet i taket inne hos Bilbo, det var inte i manus utan helt oplanerat. Eller Bilbos 111-års fest som spelades in i tre dagar för att lyckas få till scenerna. Det kommer bli roligt att se om alla filmer igen för jag kommer nog ha en annan synvinkel på saker och ting efter detta!
 
Vi avslutade med en paus inne på The Green Dragon där vi blev bjuden på äkta Hobbit-öl. Annars får jag nog låta bilderna tala för sig själv, det var svårt att välja ut några få av alla jag tog måste jag säga!
 
Nu befinner vi oss i Rotorua och hit anlände vi i eftermiddags. Natten till idag sov vi på en båt som var omgjort till hotell (fast på land). Det var i Waitomo för tidigare idag var vi i Waitomo Glowworm Caves. Sjuuuukt häftigt!! Tyvärr fick man inte fota där inne men jag kommer berätta mer om det. 

Cathedral Cove

Datum: 2017-12-16 Tid: 10:15:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 7
Cathedral Cove både från havet och från land. Först med båtturen och sedan med bil plus 30 minuters promenad. Ännu en sak att pricka av att-göra listan! Under högsäsong kan det vara 3000 personer som besöker denna plats varje dag. Tur vi är här i början av säsongen för det var fullt tillräckligt med folk som det var. 

Hot Water Beach

Datum: 2017-12-15 Tid: 19:17:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 5
Ett misslyckat besök för vår del blev det på Hot Water Beach. Tanken är att man ska bygga en pool när det är lågvatten för då gräver man fram vatten från varma källor. Det skiftar mellan hög och lågvatten väldigt snabbt och vi åkte hit efter båtturen vilket blev för sent för vår pool spolades bort ganska fort. Man har nog bara några få timmar på sig varje dag för att lyckas men men, vi hade roligt ändå! Var flera personer som tog kort på vår pool så den var helt klart snyggast på stranden ;)

Glass Bottom Boat - Whitianga

Datum: 2017-12-15 Tid: 10:01:43 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 3
Lite gott och blandat från den två timmars båtturen i glasgolvsbåten. Vi stannade till på många olika platser och i marin reservatet stannade vi till flera gånger och kollade på fiskarna genom golvet (tredje bilden nedifrån). Det var mest Snappers som dök upp och var nyfikna på oss. En häftig fisk som växer otroligt långsamt, de stora som fiskas upp är 50-60år gamla och nu är de hotade på grund av överfiskning. De på bilden är småa och kan vara gissningsvis 20år. Vi avslutade med en snabb snorkling i reservatet och då tog jag sista bilden med undervattenskameran. Det var väldigt nyfikna fiskstimm som gärna kom fram! 
 
Bilden på oss fyra är från The Cathedral Cove och det kommer jag visa mer ifrån då vi även gick dit för att se platsen från land. En stor grotta som inte ser direkt stor ut på just den bilden. 
 
Sista platsen innan båten vände tillbaka var den andra grottan som vi åkte in i (4e bilderna uppifrån och nedifrån). Ett stort hål i berget och det var häftigt att se hur blått vattnet verkligen är när man fick se det i mörkret. 
 
Imorgon åker vi vidare mot Hobbiton!! 
 

Vi lever!

Datum: 2017-12-14 Tid: 11:25:02 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 4
Det blev en längre dag än planerat. Vi har varit på en båttur längs kusten och bland annat snorklat. Därefter badade vi på Hot Water Beach innan vi skulle göra sista stoppet på The Cathedral Cove (bilden). 
 
När vi hade några ynka mil kvar var vägen avstängd på grund av en mc olycka. Det är dåligt med vägar här så hade vi kört runt hade det tagit lika lång tid som att stå och vänta. Vi åkte till närmsta stad och köpte lite picknick som vi åt på stranden innan vi åkte tillbaka och ställde oss i kön. Fyra timmars väntan senare kunde vi äntligen åka och därav kom vi hem en aningens senare än planerat. Är lagom slut nu.. Godnatt så berättar jag mer imorgon!

Direkt från altanen

Datum: 2017-12-13 Tid: 02:10:51 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 13
Har det ganska bra här på vår uteplats direkt vid poolen. Bästa boendet hittills på resan!! Underbart!

Waipoua Forest

Datum: 2017-12-12 Tid: 11:00:17 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 9
Nu har vi installerat oss i Whangamata efter en tolv timmars biltur från Mangonui. Vi tog en omväg för att kunna gå i Waipoua Forest och kolla på de gigantiska Kauriträden. Det är svårt att få storleken på bild, det största trädet volymmässigt är ca 50 meter högt och 14 meter runt stammen (första bilderna) och det näst största var hela 17 meter runt om men var istället ca 30 meter högt (sista trädbilden). De var 2000 respektive 4000 år gamla. Helt sjukt vilka träd! Ooooch lite trädfakta: Dessa träd slutar aldrig att växa och därför blir de så pass stora, så länge det finns vatten och miljön tillåter blir de större och större. De är dominanta men deras rötter växer ihop med träden runt om kring och därför är de beroende av alla andra runt om kring för att överleva (han som berättade gjorde en bra jämförelse med oss människor och jordens resurser). Deras ytligaste rötter som tar upp näring är endast fem centimeter under marken och därför kan man lätt skada och i värsta fall döda de ifall man går på marken där rötterna är. 
 
Efter det stoppet väntade ett par timmar i bil och vi åkte bland annat genom Auckland igen. Snyggt att se staden utifrån! 

Drar oss söderut

Datum: 2017-12-11 Tid: 12:05:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 6
Bilder från i förrgår, de tre första är från första stranden vi var på, kristallklart vatten!! De resterande bilderna är från stranden där delfinerna dök upp. 
 
Idag har vi tagit det lugnt, gått lite på Coopers Beach är väl ungefär det mesta vi gjort. Skönt att ta det lugnt för imorgon väntas en lång dag i bil då vi ska ta oss söderut ut till Whangamata för att vara exakt. 

Vi simmade med delfiner på stranden!!!

Datum: 2017-12-10 Tid: 08:30:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 10
Alltså hur häftigt?!?!?! Två dagar på raken besökte vi denna strand och båda gångerna lyckades vi pricka in delfiner och simma tillsammans med de!!!!
 
Det började igår med att vi skulle åka runt och kika på olika stränder här runt omkring. Till en strand var det lång grusväg och vi tänkte skippa den på grund av det, men som tur var(!!) svängde vi in dit ändå. Direkt när jag hoppade ur bilen och gick upp för att kika ut över vattnet såg jag minst 15 delfiner som simmade jättelugnt precis intill strandkanten. De var där jättelänge och lekte runt en man som låg på en surfbräda. Vi vågade oss inte ut för vi var osäkra på vattenströmmarna (eftersom han låg på brädan), men efter ungefär en halvtimme gick flera andra gick ut och då hakade jag och Kim på. Tyvärr fick delfinerna för sig att dra därifrån just precis då så vi fick ingen jättenära kontakt med de.
 
Idag gjorde vi en chansning för att se ifall delfinerna fick för sig att komma tillbaka. Vi badade ganska länge och efter ett tag såg vi något som såg ut som fenor långt borta vid några klippor men vi kunde inte garantera något för det var på samma plats hela tiden (kunde lika gärna varit en sten, men det var så oregelbunet). Efter ett tag såg vi två fenor som närmade sig stranden och vi sprang ut i vattnet på en gång. Det var två stycken som antagligen höll på att para sig och de simmade hur nära som helst, sista bilen fick jag med kameran precis intill min kropp så ni ser ju!!! Vi simmade med de i säkert en timme, sååå jäkla häftigt!!! 
 
En dam sa till mamma att definerna väldigt sällan kommer till denna strand, men vi lyckades pricka in det båda gångerna vi var där? Snacka om en once in a lifetime upplevelse!!
 
Vi hade tänkt åka på delfinsafari i Bay of Islands men finns ingen safari som slår detta. Helt vilda djur som väljer helt själv att vara runt oss så pass länge. Magiskt, så jäkla magiskt!!

Panorama

Datum: 2017-12-09 Tid: 10:18:10 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 4

Vikar och sanddyner

Datum: 2017-12-08 Tid: 04:48:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 8
En blandad kompott för de resterande platserna vi besökte igår. Första bilden är på viken där vi bor, vår stuga är till höger utanför bilden. Vi gjorde ett första stopp i en till vik bara en kortis från där vi bor, Coopers Beach heter samhället och jag tror denna vik tillhörde det. Tur jag får en liten dos av en Cooper ;) 
 
Det sista vi gjorde igår innan vi landade hemma var att kika på sanddynerna i Te Paki. Det var många som åkte på surfbrädor ner för de gigantiska backarna men vi nöjde oss med att gå upp på den lägsta kullen. Galet häftigt ändå att mitt i all grönska står ett gigantiskt sandberg, kommer inte sluta tjata om detta landskap och dess kontraster!!

Ninety Mile Beach och Cape Reinga

Datum: 2017-12-07 Tid: 10:32:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 2
Idag åkte vi iväg för att utforska nordligaste delen av Nya Zeeland. Bland annat var vi på dessa två ställen, Ninety Mile Beach som är en jääääättelång strand och Cape Reinga som är den nordligaste platsen man kan komma till utan att behöva gå flera timmar. Väldigt mäktiga landskap!! 
 
Gjorde två stopp på stranden men fler blev det inte för att det var så pass lång transportsträcka för att ta sig från "stora vägen" till stranden. Det går att köra på stranden vilket hade varit häfitgt att få göra men det är inget man gör med en tvåhjulsdriven hyrbil. Cape Reinga var sista stoppet innan vi vände bilen hemmåt igen. Mäktigt att stå och se havet och himlen smälta ihop. Vi stannade även till på två ställen till, en plats med jättestora sanddynor och en liten strand nära där vi bor men de bilderna kommer senare. 
 
En härlig och häftig långdag med andra ord!

Whangarei Falls

Datum: 2017-12-06 Tid: 09:20:01 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 10
Idag har vi åkt ca 30 mil norrut till Mangonui och här ska vi bo i en liten gullig sommarstuga i sex nätter. Det är en otroligt häftig kontrast mellan stad och "landet" här, större skillnad än vad jag trodde. Direkt när vi kom ut ur själva Auckland stad så kom alla berg och häftiga vykort överallt. Därefter fortsatte dessa magiska landskap hela vägen upp med undantag för några små minisamhällen. 
 
Vi tog ett stopp ungefär halvvägs, i Whangarei, för att kika på vattenfallet. En lagom bensträckare med fin natur och jag fick damma av systemkameran första gången här i Nya Zeeland. 
 
Nu har vi slagit oss till ro här i huset och försöker planera de kommande dagarna. Imorgon väntas troligtvis en tur till Ninety Mile Beach och Cape Reinga!

Auckland

Datum: 2017-12-05 Tid: 09:07:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 6
Hallådär!!
 
Idag har vi köpt oss ett "Travel SIM" med mobildata så nu blir det lite enklare att få kontakt med omvärden. Innan dess har vi snyltat på gratis WiFi som funnits på små fläckar här och där vilket inte är lika praktiskt. 
 
Nu har våra Auckland-dagar lidit mot sitt slut. Vi har en natt kvar innan vi hämtar hyrbilen imorgonbitti för att dra vidare norrut där vi har hyrt ett hus i en vecka. Vad vi har gjort under våra dagar här har en gemensam sak, gå, gå och gå. Totalt under våra 2,5 dagar har vi gått över 55 tusen steg, det säger väl ganska mycket.
 
När vi kom i söndags gick vi en sväng och utforskade huvudgatan Queen Street och även lite av hamnen. När vi skulle gå tillbaka till hotellet försökte vi hitta en mataffär, vilket var omöjligt. Vi hittade ingenting och mina fötter började ge upp efter 15 tusen steg i klackskor. Tillslut hittade vi en liten kiosk där vi handlade frukost för sisådär 500kr. Lite vatten, frukt, yoghurt, bröd och smör. Prisvärt!! ;) (och nu ser vi mataffärer bakom var och varannat hörn). När vi äntligen var hemma somnade vi strax efter sju, pigga familjen! 
 
Igår blev det en ganska tidig morgon eftersom vi somnade så pass tidigt. Vi var ute redan klockan nio och då vandrade vi igenom Auckland Domain vilket är största parken här i staden. Det blev många timmar ute i 27 graders värme utan solskyddsfaktor. Kan ni gissa vilken färg våra kroppar har? Idag blev det istället en mer inomhus-och-gömma-sig-i-skuggan-dag på grund av den aningens röda nyansen på våra hudar. Vi kollade i affärerna och befann oss i skuggan när vi var utomhus. Vi åkte upp i Sky Tower för att kika på utsikten över Auckland, ritkigt häftig utsikt! 
 
Nu ikväll åt vi middag på en Italiensk restaurang innan vi vandrade hemåt och tog vägen genom Albert Park. Väldigt vackert med dessa parker mitt i staden! 
 
Auckland Domain 
Sky Tower
Albert Park

Vi är framme

Datum: 2017-12-03 Tid: 04:42:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 15
 
Efter 30 timmars resande är vi äntligen framme! Landade här klockan 12 lokal tid, och vi ligger 12 timmar före er hemma i Sverige. Även fast vi flög i 25 timmar så har tiden rusat iväg på planet. Vi tajmade in så bra att det var natt hela tiden där vi åkte så vi sov bort de flesta timmarna.
 
Nu har vi checkat in på hotellet och är just nu ute på en promenad, i jakt på internet som jag lyckades hitta här på en fläck! Dax å vandra vidare nu, vi hörs :)

Det börjar närma sig

Datum: 2017-12-01 Tid: 09:00:50 Kategori: Today Kommentarer: 18
Godmorgon!! 
 
Igår hade jag en lagomt stressig dag. Hade dock en lugn morgon innan jag åkte till första stoppet - stallet. Mockade och gjorde allt stallfix plus att jag borstade honom lite snabbt för att sedan åka vidare till Birsta. Köpte lite bra och ha saker där för att sedan placera mig i en labbsal på skolan. Ett par timmar senare gasade jag hem, kastade i mig mat och sedan gasen i botten till stallet. Kasta in Cooper i transporten, träning, gasa tillbaka till stallet, pussa ett par sista gånger på honom och sedan lanade vi hemma. Ja ni hör ju, haha. 
 
Var ändå skönt att det gick fort i stallet och att vi behövde skynda oss hem för då hann jag inte tänka så mycket. Hua min lilla älsklingspojke <3 Tur jag litar 110% på Olivia och hennes familj så Cooper kommer det inte gå någon nöd på! Redan imorgon har de dressyrträning för min tränare så kommer bli toppenbra dethär :)
 
Nu börjar det strax bli avfärd mot Stockholm, planet går 7 ikväll och då har vi en 30 timmars flygresa framför oss. Spännande!!
 

RSS 2.0