Nya Zeeland i vinter

Datum: 2017-02-28 Tid: 12:02:00 Kategori: Today Kommentarer: 11
För snart två veckor sedan blev alla planer inför detta spikade då mamma och pappa bokade flygbiljetterna. Första december till femte januari kommer jag att befinna mig på andra sidan jordklotet i 5 veckor! Huur nice?!?!? 
 
Denna resa har mamma och pappa pratat om i säkert flera år och nu blir det en 50-års present till de själva och jag och brorsan har turen att få följa med. Har nog varit i ett halvvår som det varit bestämt att vi ska åka men är inte bestämt förrän det är bokat. 
 
Jobbigaste med resan kommer vara älskade Cooper. Även fast det är långt kvar har jag tänkt länge på den biten och förhoppningsvis har jag hittat bästa lösningen. Planen är att min tremänning ska ha honom några dagar under veckorna och att Carro rider några dagar för att sköta "hårdjobbet". 
 
För att allt ska gå så smidigt som möjligt har min tremänning redan träffat Cooper några gånger och i förrgår red hon första gången. Nu i fortsättningen ska hon få rida honom ungefär 2 gånger i månaden med mig på marken under våren och sedan till sommaren får hon testa honom en dag utan mig för att se att allt fungerar. Allt för att det ska vara så bra som möjligt för både henne och Cooper.  
 
Cooper och Olivia är redan kompisar, hon är väldigt lugn och därmed behåller också Cooper lugnet. Precis som det ska vara! Kommer bli toppen detta!
 

Nytt i kameraväskan

Datum: 2017-02-27 Tid: 19:44:00 Kategori: Fotografering - övrigt Kommentarer: 11
Råkade viss stanna till på Birsta och köpte mig en ny liten kompis. Ett 50mm med bländare 1,8 som kommer få ersätta mitt 60mm f/2,8 för det mesta. Det har en hel del år på nacken vilket avspeglar sig på framförallt autofokusen och skärpan. Autofokusen har det traggligt i framförallt ridhus, och skärpan är svajig vid porträtt. Sååååå nu har jag stora förhoppningar på denna lille kompis. Ska inviga det imorgon på Cooper, blir intressant och se vad det har för kapacitet! 

Takida och Stiftelsen 24 februari

Datum: 2017-02-27 Tid: 14:23:51 Kategori: tAKiDA Kommentarer: 3
Detta skulle publicerats i fredags men tydligen blev det inte så. Ni får helt enkelt låtsas att det är fredag. 
 

Dagen är kommen och det är dax för Takida och denna gång även Stiftelsen. Ni som följt mig länge vet att jag älskade detta band och har sett de live x antal gånger. Det var bara Takida som gällde i livet! Snart 10 år sedan jag började lyssna, vart har all tid tagit vägen?  
 
Under de senaste två åren har jag tappat lite av intresset för dom då jag inte tycker deras nya låtar faller mig i smaken. Gamla Takida ska det vara. Kommer så väl ihåg gatufesten 2012 och de inledde med ett medley med några av de äldsta låtarna. Var den absolut bästa spelningen jag varit på, helt fantastiskt!
 
Även fast jag kan ca fyra låtar av Stiftelsen och två på Takidas nya skiva så pallrade jag mig iväg på deras konsert här i Sundsvall ikväll. Det är ju ändå Takida! Inte behövde jag bli besviken heller, det var bra och fint som alltid. Jag och Rebecka stod ganska långt bak tillsammans med de i den övre åldern, haha. Var väldigt lugnt och skönt, fattades bara en soffa så hade det varit perfekt.
 

Hopptävling Timrå 25e februari

Datum: 2017-02-25 Tid: 17:44:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 5
Idag var det dax för hopptävling igen och jag är väldigt nöjd över Cooper. Han är fräsch igen vilket är det absolut viktigaste. Ser vi till resultatet är det bara på grund av mig. Är arg och besviken på mig själv att jag inte kunde rida som planerat utan att jag ramlade tillbaka i gamla mönster som verkligen inte fungerar. 
 
Framhoppningen var helt perfekt. Han hoppade kalasfint och jag satt bara och höll om med benen och han skötte resten. Finns inget att säga utom att han var jättefin! 
 
Inne på banan var han coollugn och vi galopperade runt litegrann innan vi fick startsignal. Första hindret gick bra, likaså andra. Mot tredje hindret bröt jag alla planer och tankar på hur jag skulle rida och jag drev på för jag ville att han skulle hoppa av tidigt, vilket han svarade med ett "absolut inte" och stannade. La en volt och kom igen och då satt jag bara och höll om och han skuttade över. Fyran hoppade han och sedan kom 5an och jag gjorde likadant igen, tröck på honom och samma visa där, ett stopp. Kom en gång till och upprepade allt ännu en gång och därmed uteslutna. Kom en tredje gång och höll bara om med benen och han hoppade över jättebra. Fel att göra rätt på en gång? 
 
VARFÖR KAN JAG INTE VÄNTA PÅ HONOM??!?! Blir så frustrerad... Förr behövde jag jaga honom över hindrena men nu behöver jag bara visa vägen och ge honom förtroende så hoppar han. Varför vill jag hoppa av 2 meter innan hindret? Finns ingen logik någonstans. Gör om gör rätt!! 
 
Cooper var alltså hur fin som helst och jag är otroligt glad för det. Fick bekräftat att det var ryggen som spökade och nu är vi tillbaka på banan igen. Nu ska jag bara lära mig rida!!

Cooper i veckan

Datum: 2017-02-24 Tid: 15:02:00 Kategori: C träning Kommentarer: 10
Uteritten i tisdags var som jag berättare tidigare, väldigt spänd. Det började bra men efter sisådär 10 minuter spårade det ur. Han tvärnitade, hjärtat gick i 200 och visste inte vad han skulle göra. Försökte galoppera men det var mer kaninskutt framåt för det mesta. Svårt att hålla nerverna på plats!
 
I onsdags hoppade vi litegrann för jag ville känna hur han kändes. Ställde upp ett räcke, en oxer och ett sockerbitshinder som på en framhoppning. Han hoppade kalasfint och jag behövde bara sitta och hålla om med benen. Så roligt!! 
 
Igår var vi i ridhuset och joggade. Lite längre form och böjde utåt och inåt, gjorde skänkelvikningar, flyttade bakdelen och försökte hålla honom aktiv bak hela tiden. Mjuk och fin!
 
Ska bara rida ut lite lätt idag så han förhoppningsvis är helt pigg och fräsch imorgon. Ni får hålla tummarna för oss!
 

Godmorgon fredag!

Datum: 2017-02-24 Tid: 09:46:07 Kategori: Today Kommentarer: 7
Min lediga dag och ändå behövde jag vakna klockan 7 för att väcka Mattias så han kom iväg. Han ska vara borta tills på tisdag för att följa efter Timrå som spelar två bortamatcher. Var till och med en artikel om honom i tidningen idag och strax efter ville radion ha en intervju. Intresseklubben antecknar! 
 
I onsdags förstörde jag min rygg och den ger igen 100 gånger värre just nu. Kan inte böja mig framåt så får lite extra benböj på köpet konstant. Är därav lite handikappad och det känns inte jättebra inför tävlingen imorgon, men får bara köra på. 
 
Idag tänkte jag plugga lite på förmiddagen innan det är dax för stallet. Cooper ska ridas och allt ska fixas inför tävlingen, därefter ska jag till ridskolan och bygga fram banan inför imorgon innan jag tillslut ska avsluta kvällen framör Takida och Stiftelsen. Det är bara att sätta igång om jag ska hinna med mig!
 
Ge oss lite sommar nu tack <3

Rida, träna, plugga, rida, träna, plugga

Datum: 2017-02-22 Tid: 16:35:51 Kategori: Today Kommentarer: 1
Redan mitten av veckan och vad har jag hittat på? I måndags fick Cooper en välförtjänt vilodag, var där och mockade efter den enda föreläsningen jag hade på skolan. Skönt med en lugn start på veckan! Istället satt jag och pluggade lite matte som alltid behöver göras. Börjar närma oss slutet, finally! Dock är det tenta som gäller då, inte att längta efter.. 
 
Igår hade jag en längre skoldag, varav 4 timmar var en labb. Var den sista i den kursen så tackar gudarna för det. Efter skolan tog jag och Cooper en uteritt och jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Hans nerver svämmade över och har nog aldrig under dessa 3,5 åren sett honom så spänd. Jadu Cooper! På kvällen skulle jag egentligen på pass men det blev inställt så istället åkte jag med Mattias på gymmet. Benen fick lite stryk men försökte att inte ta ut mig allt för hårt så att jag överlever boxpasset ikväll ;) 
 
Idag var jag i stallet på förmiddagen och vi hoppade litegrann. Mest bara för att känna hur han kändes och han var verkligen fantastisk! Känns bra inför lördag. Stannade till på gymmet efteråt och körde ett ryggpass. Slut i både ben, rygg och biceps så kör nog slut på mig själv ikväll, 90 minuter med fokus på överlevnad.
 

Kvällsnöje

Datum: 2017-02-21 Tid: 21:10:16 Kategori: Today Kommentarer: 5


Nu fick det vara nog

Datum: 2017-02-20 Tid: 22:14:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 20
Både en sommar, höst och snart en vinter har passerat med samma bilder i designen, men nu fick det vara slut på det! Har inte tyckt att jag haft någon passande men en pussbild funkar det med. Skulle vilja göra en helt ny från botten men har inga idéer för det. Gillar hur den ser ut men samtidigt skulle jag vilja ha den på ett annat vis. Blir kanske till nästa gång. Vad tycker ni om bildbytet? 
 
Söt är han min lille älskling och alla bästa vän <3

Dressyrtävling Timrå 19 februari

Datum: 2017-02-19 Tid: 19:01:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
Fotograf: Mamma
 
LB:1 - 66,43% Vinst!!
Besviken på mig själv och nöjd över Cooper sammanfattar väl det hela. Resultatet går inte att vara missnöjd över, stod mest och undrade vad som hände när procenten ropades upp. 
 
Framridningen var väldigt bra, tror nog bästa någonsin faktiskt. Eftersom han var så fin ville jag inte strula till det utan jag jobbade rakriktning, övergångar, tempoväxlingar och basicjobb. Han lyssnade väldigt fint och jag tror inte vi hade fått till något bättre just då. När det strax var min tur började Cooper greja med tungan och helt plötsligt fick jag inget i handen. Förstod på en gång att han lagt tungan över bettet så fick hoppa av och tränsa om. Detta har hänt en gång tidigare så vet inte vad han gjorde. Bra tajming Cooper!!
 
Direkt vi kom in till stora ridhuset där tävlingen var tappade jag ganska mycket av den fina känslan på framridningen. Lättade förmycket i handen och slutade rida vilket självklart ledde till att han dog av litegrann. Dock inget jättefarligt men hade jag haft bättre kontakt med munnen och ridit mer bakifrån så hade det funnits lite mer att plocka fram. 
 
Väl vår tur och jag red upp och skulle hälsa. Gjorde halten och när jag hälsade gick Cooper iväg, jag bromsade honom och då började han backa och det blev bara inte bra. Bra start när han bara gjorde klockrena halter igår. Aja var bara att fortsätta. Var inga större missar efter det, ökningarna hände det inte så mycket på, i galoppökningarna bröt han av lite tidigt för att han lärt sig programmet och vet att det är trav vid väggen, samma visa hemma. Vi hade mestadels 6,5-7:or genom hela programmet och det går inte att klaga på.
 
Väldigt bra resultat och det är roligt att han fick så pass fina poäng! Måste varit första gången vi inte fick som kommentar på slutet att han antingen var för slö eller för springig, framsteg! Nytt personbästa och vår lägstanivå höjs sakta men säkert!

Vinst!

Datum: 2017-02-19 Tid: 14:35:46 Kategori: C tävling Kommentarer: 6

Fredagsmys

Datum: 2017-02-18 Tid: 09:46:17 Kategori: C träning Kommentarer: 10
Igår var min tremänning och hennes mamma med till Cooper. Olivia borstade och pysslade på med honom innan han gjordes iordning och vi gick till ridhuset. Hon ledde honom dit och jag gick på sidan om så hade verkligen en hästskötare idag! I ridhuset hoppade jag upp och det märktes att han inte blivit riden ordentligt på ett tag, lite stretig och vinglig framförallt. Red ganska mycket förvänd galopp i uppvärmningen vilket han blev mjuk av och tillslut var han ganska fin. Vi kan bättre men det var bra under de förutsättningarna vi haft i veckan. 
 
Efteråt tog Olivia honom igen när vi gick hem och sedan borstade hon och pysslade på. Hon ska börja lära känna Cooper nu och sedan rida honom ibland, varför ska jag berätta senare. 
 
Idag ska jag också gå till ridhuset och rida igenom programmet tills imorgon. Rakriktning och övergångar är väl i princip det vi kommer göra så han förhoppningsvis är rak och lyssnar framåt imorgon. 
 

Ny helg, nya tävlingsförsök

Datum: 2017-02-17 Tid: 16:17:00 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Coopers vecka blev inte som planerad eftersom hans rygg blev som den blev. Han vilade i måndags, vi tog en promenad i tisdags och vi skrittade ut i onsdags. Igår gick jag och Pernilla till ridhuset men det var hundträning där och istället gick vi till veterinärernas longeringshall. Vi red bara en kortis där och det lilla jag kunde känna var han helt okej under de förutsättningarna vi hade, väldigt svårt att rida runt på en pytteliten volt. Skulle behövt få trycka på honom mer och haft bättre kontakt med munnen men gick somsagt knappt där inne. 
 
Idag ska vi gå till ridhuset och rida igenom programmet inför söndagen. Behöver nog en stund på oss för efter han vilat blir han pigg men skiter fullständigt i mig så han springer gärna på men ber jag honom gå framåt och kontakt med munnen så blir det inte lika roligt längre. Normalt är han väldigt nonchalant för skänkeln men då blir det extremt. Vill ha en räserponny inför tävlingen för på tävlingsbanan brukar han alltid dö. Tråkigt att vara fin när folk tittar på säger Cooper!
 

Friyay

Datum: 2017-02-17 Tid: 10:00:00 Kategori: Today Kommentarer: 2
Fredag och helg är mer än välkommen. Även fast jag haft en ganska lugn vecka på föreläsningsfronten så är alltid helg skönt. Vi har dressyrtävling på söndag och jag hoppas verkligen att vi ska göra bra ifrån oss. 
 
Igår gjorde jag stallet på morgonen och resten av dagen pluggade jag lite, men större delen myste jag i soffan i min ensamhet. Lagomt skönt! Var väldigt trött på kvällen för tror onsdagens bravader körde slut på mig. Hade först skola 8-14, åkte raka spåret till Cooper och skrittade ut en kortis på honom. Åkte hem för att äta, packa och byta om för sedan skulle bilen styras till gymmet. 90 minuters boxpass innan det bar vidare till stallet igen. Cooper behandlades och jag åkte inte därifrån förrän halv 10. Då åkte jag tillbaka till gymmet för att duscha i väntan på att Mattias skulle gymma klart. När han var klar ville han självklart åka till donken och äta för att tillsist landa hemma hos honom. Strax innan 12 låg jag i sängen och tog nog 2 minuter innan jag slocknade.
 
 
Livet är så lugnt nu för tiden så är inte van att flänga runt på det viset längre. 
 
Helgen blir lugn för min del utom tävlingen på söndag, men det är ju roligt! Vad ska ni hitta på?
 

Djupvågsbehandling

Datum: 2017-02-16 Tid: 16:03:18 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 9
Igår fick Cooper djupvågsbehandling och musklerna vid länden var helt slapp efteråt. Hur skönt?! Förhoppningsvis gjorde detta susen men ska låta Lotta kika på honom snart igen och se vad hon tycker. 
 
Han var alltså väldigt spänd i länden och framförallt på vänstersidan. Detta hänger självklart ihop med hans tidigare kotproblem och att han tar kortare steg med vänster bakben. Dock vet vi inte vad som kan utlöst spänningen just denna gång. Antingen är det samma "träningsvärk" som Sune märkte av i november, som sedan blivit någon form av inflammation. Dock är det ändå nästan 2 månader senare och problemet har inte visat sig förrän nu. Det andra alternativet att han antingen halkat till i hagen eftersom det är isbana och han är svagare i vänsterbak, eller busat med sina kompisar. Kicki hade sett Cooper och PC stått och stregrat mot varandra för en vecka sedan ungefär och det händer nog ofta när ingen ser på också, och vem säger att han inte kunnat fått en spark där uppe? 
 
I vilket fall som helst är huvudsaken att han inte har ont. Vid det här laget har man märkt att ryggen kommer alltid vara ett känsligare ställe på hans kropp och därför ska vi försöka förebygga det som går att förebygga. 
 
 
 

Alla hjärtans dag

Datum: 2017-02-14 Tid: 21:39:57 Kategori: Today Kommentarer: 5

Glad alla hjärtans dag!


Var med Mattias ett par timmar under dagen. Vi var en sväng på Birsta, åkte och åt lunch på Cosmos (❤❤), låg i soffan och kollade på film hemma, innan vi till sist begav oss ut på en promenad. Därefter skulle han jobba och jag skulle till mitt andra hjärta. Cooper fick precis som igår stå med spikmattan på ryggen medans jag mockade. Efter ca 40 minuter fick det vara nog och då gick vi ut på en promenad. Lite rörelse för hans del med tanke på att det nog inte blir allt för mycket sådant i hagen just nu.

Strax efter jag kom hem åkte jag och mamma och tränade. Efteråt begav vi oss till stallet igen för massören kunde komma förbi idag istället. Hon kände igenom honom lite här och där men framförallt länden. Kom fram till att han ska få bli behandlad med djupvågor för att verkligen komma ner i muskeln. Förhoppningsvis kunde Lotta göra det redan imorgon annars blir det om någon dag. Hoppas det kommer göra susen! 


Hej mitt namn är Cooper

Datum: 2017-02-14 Tid: 08:53:12 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
 Satt och kollade igenom mina snapchat klipp häromdagen och var tvungen att göra några gifs. En bild säger mer än tusen ord. Hur många ord är inte detta? Han är då bra charmig mitt lilla hjärta <3

Starten på veckan

Datum: 2017-02-13 Tid: 17:51:44 Kategori: Today Kommentarer: 9
I förmiddags var jag i stallet och pysslade på med Cooper. Han fick stå med spikmattan medans jag mockade och fixade allt som ska göras. Han stod med den i 45 minuter och efter det försökte jag massera lite försiktigt. Han spände sig rejält när jag tog i litegrann och jag vågar knappt göra något då. En massör ska kika på honom på onsdag och lär få några tips på hur jag ska göra. Lille hjärtat. 
 
Efter stallet styrde jag bilen mot gymmet och jag körde lite axlar, armar och mage. Planen var att åka till skolan efteråt men bestämde mig för att plugga hemma istället. Funkar det också. 
 
Resten av veckan kommer vara ganska lugn. Inte så mycket föreläsningar och jag ska istället försöka plugga en del hemma. Cooper kommer vila fram tills onsdag och sedan får vi se vad som händer. Är dressyrtävling på söndag och vi kommer nog starta för Cooper borde nog lyckats piggna på sig i musklerna tills dess. Han får vila sig i form under veckan. Om han dock inte visar förbättring stryker vi oss såklart. Nästa helg har vi hopptävling igen och jag ber till gudarna att han är bra tills dess. 
 
I fredags var jag på birsta och fick med mig lite smink hem. Var ganska kraftig rabatt så man måste passa på! 

Tävlingsfix och tankar om dagens start

Datum: 2017-02-12 Tid: 17:02:27 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
Tycker det är så mysigt att göra alla saker och Cooper fin, packa alltihop och bara vänta på morgondagen! Håller ni med mig alla ni andra som tävlar? 

Om jag tänker tillbaka under framförallt denna vecka och hur Cooper reagerade idag faller de flesta pusselbitarna på plats. Han har varit lite loj i bakdelen, försökt hänga i min hand och sprungit på bogarna. Jag har reagerat på det men samtidigt tänkt att en häst också kan ha sämre veckor och vara tröttare i kroppen. Det borde jag inte ha tänkt.
 
Idag på hopptävlingen stannade han på lilla (ca 30cm) och klev över det. Redan där kändes något på tok. Rullade över det ett par gånger och det var inga problem. När vi skulle hoppa räcket sänkte vi allt eftersom och det var säkert 50-60cm innan vi tog oss över. Fick några fina språng på 90cm och då kändes det bra igen. 
 
Strax innan vi skulle in på banan ställde jag mig vid ingången och Cooper kunde se över sarien och såg några hinder och publiken. Han var jättenyfiken och försökte gå in även fast dörren inte var öppenr. Kändes precis som att han visste vad som var på g, han hade öronen framåt och kändes verkligen supertaggad.
 
Väl där inne behövde jag bara driva litegrann och han rejsade på som tusan. Han har nog aldrig haft sådan framåtbjudning på tävling någonsin!! Kändes så himla roligt!! Red jag mot första hindret och han bara nej, jag vill inte. Tog om och han började studsa framför hindret men han hoppade. Till tvåan blev det likadant och det var bara nej helt enkelt. Han hoppade på tredje försöket men då var vi redan uteslutna. 
 
Vad var det egentligen som hände och vad är det som är fel? Han var avslappnad, pigg och glad. Nånting står inte rätt till. Han har inte gjort några "dumma" stopp sedan i somras, innan han fick sina tre ländkotor fixade. Det första jag gjorde när all utrustning var borta var att klämma på partiet kring de kotorna. Första gången svankade han, andra gången körde han upp huvudet och backade. Inga bra tecken. Hemma i stallet stod han med spikmattan och när pappa gav lite extra tryck på den sjönk han ihop och blev 40cm hög, han ställde sig till och med på tå för att kunna vinkla benen och komma ännu längre ner. Gör ont i hjärtat att se honom så <3
 
Alla kan nog dra slutsatsen att han har ont. Nu gäller det att få honom frisk och kry igen. Lilla älsklingen <3
Bjuder på en vägran bild, men visst är han dödssnygg i nya settet?? 

Dålig start

Datum: 2017-02-12 Tid: 13:32:27 Kategori: C tävling Kommentarer: 6

Vad ska man säga. Han stannade redan på lilla på framhoppningen och räcket fick vi lägga ner till 60 innan han hoppade. På banan var han väldigt fin och hade väldigt bra framåtbjudning. När hindret närmade sig bestämde han sig redan några meter innan att han inte skulle hoppa. 


Har aldrig haft denna känsla innan då han var väldigt taggad och superfin överlag men just mot hindrena dog han av.

Kände på hans ländrygg efteråt och han reagerade ganska tydligt så det är nog ryggen som spökar igen. Spikmatta here we go!


Tisdagens hoppträning

Datum: 2017-02-11 Tid: 15:22:00 Kategori: Today Kommentarer: 12
Som jag berättade tidigare i veckan hade jag hoppträning för Carro i tisdags. Vi hade en trekombination på långsidan och tre hinder som vi fick rida lite olika vägar till. Bland annat böjda linjer och omhoppningssvängar. 
 
Cooper var ganska loj och kom inte igång så som jag hade önskat. Var trångt med alla hinder överallt och kunde inte trycka på honom ordentligt vilket hade behövts en sådan gång. Gjorde istället mycket övergångar och tempoväxlingar, han var med mig och lyssnade men inte den där lila extra energin. 
 
Själva hoppningen gick väldigt bra iallafall. Kombinationen var inte något problem så länge vi kom bra in. Hände en gång att vi kom jättestort in och då blev det hur trångt som helst och han hade ingen chans i världen att ta sig över. Annars var det bara för mig att hålla om och åka med! Bästa hästen! 
 
Vi påbörjade lite omhoppningssvängar men det kom två andra hästar och det blev trångt så istället fortsatte jag med det i onsdags. Satt upp två hinder på långsidorna parallellt med varandra och ett snett igenom. Hoppade över ena på långsidan, snäv tillbaka sväng tillbaka på snett igenom och sedan andra långsidan där jag igen kunde ta en snäv sväng och hoppa snett igenom osv. Gick att rida åt alla möjliga håll och kanter. Började enkelt och sedan blev det väldigt krokigt. Han följde med väldigt fint på slutet och var superfin! 
 
Ni får hålla alla tummar och tår för att vi gör bra ifrån oss på tävlingen imorgon!
 
Åååh vad jag behöver ett nytt objektiv. 2 av 50 bilder som man iallfall ser att det är en häst. Planen är att köpa ett i slutet av månaden men vi får se!

Update

Datum: 2017-02-10 Tid: 22:43:41 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Hallådär! De sista dagarna på veckan flög förbi och nu är de äntligen helg igen. Har haft skola alla dagar, spenderat x antal timmar i stallet, gymmat, pluggat osv. Cooper hoppade väldigt bra i tisdags, i onsdags fortsatte jag med ena övningen och byggde på den, lite omhoppningssvängar. När han väl fattade grejen blev han väldigt lyhörd och fin! Igår fick han oplanerad vila för att det var svinkallt och jag fick fixa någon form av värme i stallet då det var minusgrader där inne = inget vatten. Tappade motivationen och satt och myste med honom istället. Idag gick vi iallfall ut och galopperade och han var piggelin. Jobbade mycket lösgörande och försökte hålla honom aktiv konstant vilket gjorde att han blev väldigt mjuk och följsam.
 
Imorgon ska jag till stallet både på morgonen och på kvällen så det kommer nog bli ett par timmar. Han ska ridas på morgonen och han ska fixas inför tävlingen på kvällen. Äntligen tävlingsfix igen :D

Tisdag

Datum: 2017-02-07 Tid: 16:40:51 Kategori: Today Kommentarer: 10
Dagen har rullat på ganska bra. Började inte förrän ett så jag passade på att göra lite matte på morgonen. Har en heeeeel del tal som ska göras för att jag ska ligga någolunda i fas med föreläsningarna. Vi har haft ca två föreläsningar i veckan men var helt plötsligt fyra stycken denna vilket gör att det blir lite extra att plugga. 
 
Var på skolan i tre timmar och hade en labb, 2 av 3 avklarad. Kändes helt okej när vi gick därifrån för förstod sista uppgiften och det är väl ungefär det enda jag förstått i denna kurs hittills. Det kanske börjar släppa snart, bara en månad kvar till tenta..
 
Ikväll ska jag äntligen hoppträna för Carro igen. Får hoppas jag och Cooper sköter oss! 

Helgen

Datum: 2017-02-06 Tid: 20:05:49 Kategori: Today Kommentarer: 11
 
Ja, dessa galenskaper har jag hållt på med i helgen. Jag fick nämligen den briljanta idén att ha hemmafest. Efter jobbet i lördags dröjde det inte många minuter innan folket började rulla in. Jag hade kul och det vet jag flera andra som också hade!
 
Vi spelade Markoolio på högsta volym och Jonas gjorde några fina moves (om ni missade den lilla gifen ovanför). Allt var frid och fröjd, var nästan inget spill på golvet eller bordet, ingen hade förstört nånting och allt var lagomt. ....tills Mattias kom hem efter krogen. Han drällde en Subway macka överallt så det var sallad lite här och där, plus att han avslutade med att kasta den på mig i soffan. Tack för den hahha! Då blev det helt plötsligt en del att städa ;) 
 
Igår låg jag och Mattias i soffan i princip hela dagen. Vi kollade på Pirates of the Caribbean och köpte onlinepizza, kan det bli bättre? På kvällen kom mamma och pappa hem så pappa fick agera chaffis till Cooper. Checkade av läget där innan vi åkte hem igen och gick på ica och köpte chips. Myskväll!
 
Idag hade jag skola i 4 timmar. Åkte hem och Mattias hade precis vaknat så vi fortsatte maratonet och kollade vidare på Pirates of the Caribbean. I eftermiddag har jag varit på gymmet med Pernilla och kört ett benpass, därefter joggades Cooper i ridhuset. Bra start på veckan! 

Lite lugnare för Cooper

Datum: 2017-02-04 Tid: 18:03:00 Kategori: C träning Kommentarer: 10
Hallådär! Jobbar heldag idag = 11,5 timmes pass så Cooper har fått vilat idag. Åkte till stallet innan jag började för att mocka och det var skönt att jag ändå varit där. 
 
I torsdags red vi bort till travbanan och galopperade lite kravlöst. Väldigt mysig och underhållande tur, haha! Cooper var nämligen livrädd för skuggorna från lyktstolparna som dök upp var femtionde meter. Det blir en lång skugga över hela vägen, som skulle kunna tas för en bom. Senaste gången vi red där på kvällen var han också rädd men nu var det extremt. Han nitade precis framför sedan tog han ett skutt över och två meter åt sidan, därefter jätteglad 10 meter sen jättespänd när han fick syn på nästa och sedan kom en nit och han skuttade över osv. Konstigt tyckte Cooper!!
 
Igår fick han jogga lite i ridhuset. Han var inte jättearbetsvillig från början och det hade nog med dagen innan då han fick gå så kravlöst. Efter lite arbete blev han fin som vanligt och det var inga konstigheter. 
 
Idag får han som sagt vila och imorgon har jag faktiskt inte bestämt mig. Antingen får han en extra dags vila eller rider vi ut och myser på. Nästa vecka sätter tävlingarna igång och då har vi tävling tre helger i rad så då blir det hårdträning för herrn!
 

Snyggaste settet

Datum: 2017-02-04 Tid: 09:45:28 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Micro Nikkor 60mm f/2,8G ED
 
Alltså hur snyggt är det inte!! Längtar sååå mycket tills vi ska inviga det. Marinblå + royalblå = <3 <3 <3 <3

Saga och PC

Datum: 2017-02-03 Tid: 16:28:40 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 12
Nikon d3100 + Tamron AF-S 70-300mm f/3,5-5,6Di VC USD
 
Snart en månad gamla bilder som jag både glömt bort och sedan inte riktigt haft tid att redigera. Dessa togs under tiden vi hade massor av härlig nysnö istället för nu då snön har ett stenhårt lager ovanpå sig..

Från ena hjärtat till det andra

Datum: 2017-02-02 Tid: 22:12:25 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 1

Titta vad som kom på posten idag!! Mitt egendesignade equilineset. Min julklapp från Mattias och den kunde väl inte bli bättre :D


Provade det lite snabbt idag för att ta dessa bilder men hade inte kameran med så därav mobilkvalitén. Nästa helg ska det invigas på årets första hopptävling så då minsann kommer han vara snygg :D


Hoppning

Datum: 2017-02-02 Tid: 09:37:57 Kategori: C träning Kommentarer: 2
Igår ställde jag upp fyra hinder som vi rullade på. En oxer på långsidan, två räcken snett igenom som jag kunde rida på en böjd linje plus ett litet sockerbitshinder. 
 
Värmde upp på lilla hindret och fokuserade på att han skulle vara rak. Hade lite problem att hålla igång galoppen för han var väldigt spänd på grund av av jag red på volten vid dörren, har man gått förbi den i 3,5 år så går den fortfarande inte att lita på. 
 
Hoppade igenom den böjda linjen ett par gånger på lite lägre höjd och det gick väldigt bra. Han hoppade upp sig väldigt fint. La sedan till oxern och den var inte heller något större problem. Han hoppade fint och vi fick oftast bra framåtlägen. Var någongång då jag bromsade istället för att driva och det gick ju som det alltid går, dumheter från min sida. 
 
När jag höjde upp räckena till ca 1m så fick vi lite problem i höger varv. Hindret kom väldigt tight ur sväng och galoppen var inte 100% för han spände till sig vid dörren som var på kortsidan plus att han är svagare i vänsterbenet och försökte fuska, och då funkar det inte helt enkelt. Galoppen är A och O. Vi behövde ha ett högre tempo för att få fina språng för när jag samlade honom (för att inte hoppa på fart) så blev sprången mest rakt upp och rakt ner. Åt vänster då vi kom från andra hållet gick det mycket bättre så det märks att det beror just på vänsterbenet. Bara träna vidare och stärka upp vänster så mycket det går. 
 
Avslutade med att rulla på en liten bana, linjen, oxern, sockerbiten, oxern, linjen osv. Det som dök upp framför näsan! Gick väldigt bra förutom att han slarvade lite och låg gärna på varenda bom. Är så ovant att han gör det med tanke på tidigare då han luftade rejält. Måste träna på högre höjd så han lär sig lyfta.
 

Traven är på g igen

Datum: 2017-02-01 Tid: 13:10:00 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Det känns att traven börjar komma tillbaka nu efter en liten dipp och det är väldigt skönt. Kan sitta ner utan problem utan att han börjar trippa och vill galoppera, istället får han ett lite större steg! Jippie! 
 
Hade fem kavalettibommar på böjt spår och han gjorde det mycket bättre än förra veckan då vi gjorde samma sak. Förra veckan ramlade han åt höger hela tiden medans idag jobbade han rakare. Han hade tendens till att glida ut men gick att parera honom ganska smidigt. All rakriktningsträning ger resultat.
 
Jobbade med tempoväxlingar och övergångar utöver kavalettin. Mycket av det vanliga basicjobbet som alltid blir. Gjorde även ett par öppnor och tycker det börjar bli riktigt bra bitvis. Nu är det upp till mig att rida en korrekt öppna också men han gör det jag ber om och det är huvudsaken. 
 
Avslutade dagens pass med att trava över kavalettin, galoppfattning, övergång till trav, travökning/minskning, trava över två bommar, tempoväxling, kavalettin osv. Lite kvickare reaktion i tempoväxlingarna från hans sida skulle gå att önska men det jobbar vi med varenda dag. Duktig pojke!
 

RSS 2.0