Hoppning

Igår ställde jag upp fyra hinder som vi rullade på. En oxer på långsidan, två räcken snett igenom som jag kunde rida på en böjd linje plus ett litet sockerbitshinder. 
 
Värmde upp på lilla hindret och fokuserade på att han skulle vara rak. Hade lite problem att hålla igång galoppen för han var väldigt spänd på grund av av jag red på volten vid dörren, har man gått förbi den i 3,5 år så går den fortfarande inte att lita på. 
 
Hoppade igenom den böjda linjen ett par gånger på lite lägre höjd och det gick väldigt bra. Han hoppade upp sig väldigt fint. La sedan till oxern och den var inte heller något större problem. Han hoppade fint och vi fick oftast bra framåtlägen. Var någongång då jag bromsade istället för att driva och det gick ju som det alltid går, dumheter från min sida. 
 
När jag höjde upp räckena till ca 1m så fick vi lite problem i höger varv. Hindret kom väldigt tight ur sväng och galoppen var inte 100% för han spände till sig vid dörren som var på kortsidan plus att han är svagare i vänsterbenet och försökte fuska, och då funkar det inte helt enkelt. Galoppen är A och O. Vi behövde ha ett högre tempo för att få fina språng för när jag samlade honom (för att inte hoppa på fart) så blev sprången mest rakt upp och rakt ner. Åt vänster då vi kom från andra hållet gick det mycket bättre så det märks att det beror just på vänsterbenet. Bara träna vidare och stärka upp vänster så mycket det går. 
 
Avslutade med att rulla på en liten bana, linjen, oxern, sockerbiten, oxern, linjen osv. Det som dök upp framför näsan! Gick väldigt bra förutom att han slarvade lite och låg gärna på varenda bom. Är så ovant att han gör det med tanke på tidigare då han luftade rejält. Måste träna på högre höjd så han lär sig lyfta.
 

Kommentarer
Fanny

hoppas det går ännu bättre nästa gång!!

Svar: Ja verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 14:36:29
Datum: 2017-02-02
Amanda Forsman

Ni ser så duktiga ut :D

Svar: Tack :D
My Nordqvist

Tid: 21:41:23
Datum: 2017-02-02
Hemsida: http://amandaforsman.blo.gg

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: