Ny vecka

Datum: 2017-07-31 Tid: 20:41:00 Kategori: Today Kommentarer: 8
Min mördarvecka tog slut igårkväll och det kändes väldigt skönt att åka från jobbet efter att ha avklarat 55 timmar. Nu vill jag inte åka dit mer haha! Som tur är har jag en kortvecka nu istället med endast tre pass. Kom hem från stallet halv 11 igårkväll och försökte somna snabbt för imorse var det dax för andra vaccinationsprutan (hepatit). Förra sprutan gick jättebra och fick inga bivärkningar alls men direkt efter denna började det snurra och trodde jag skulle svimma. Mamma fick liknande ca 30 minuter senare också. Men, men gick över fort och nu är det ett halvår tills nästa och sista. 
 
Åkte till gymmet direkt efter och körde ett benpass. Blev mest rumpa och baksida lår men körde två övningar framsida också. Därefter var det Coopers tur att arbeta. Vi red tillsammans med Saga och gick till en, för oss, ny paddock. Tog ca 30 minuter att skritta dit och väl där hoppade vi. Stod sex hinder där och vi använde oss utav dom. Från början var Cooper väldigt spänd och lite skeptisk men när vi hade rullat på ett tag över alla hinder släppte det och han började suga mot hindrena. Han avslutade kanonfint så nästa gång tänkte jag gå upp ett snäpp till på höjden. Myrstegen börjar ge resultat! Vi var borta i strax över två och en halv timme så det blev en långtur, men det var det värt. Väldigt bra paddock som vi kommer gå tillbaka till när det finns tid!
 

Vecka 30 á la Cooper

Datum: 2017-07-31 Tid: 13:02:00 Kategori: C träning Kommentarer: 5
Cooper hade en lugnare vecka men ingen hel-vila. Eftersom han antagligen blev öm efter hovslagningen blev det automatiskt ännu lite lugnare. I måndags hoppade vi lite smått och därefter tog vi uteritter tisdag och onsdag. Longerade honom i torsdags för att kolla hur han rörde sig för att kunna uppdatera Olivia om läget. Hon red i ridhuset i fredags och tog en uteritt i lördags. Första gången hon hade honom själv och det hade gått jättebra. Så roligt att höra!! 
 
Igårkväll red jag honom efter jobbet och tanken var att bara jogga honom lite smått men han var så himla fin och jag kunde därför inte hålla mig från att arbeta lite extra. Han gjorde klockrena serpentiner i galopp och enkla bytena var inte helt katastrof. En veckas "dressyrvila" satt nog inte helt fel! 
 
Denna vecka ska vi hinna med att hoppa, ta ett par dressyrpass plus att vi förhoppningsvis ska komma iväg och bada! Vi som skulle göra det mycket i sommar.. Juli har verkligen sprungit förbi och får försöka hoppas på augusti istället.
 

Set från John Whitaker

Datum: 2017-07-30 Tid: 17:38:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 12
I torsdags råkade jag klicka hem detta dundersnygga set till herr C. Såg det på rea och 10 minuter senare ungefär var det beställt. Woopsi!! Redan dagen efter kom det, dunderleverans och det klagar inte jag på. Ska bli såå roligt att testa det på honom.

FIM-rally 2017 i Sundsvall

Datum: 2017-07-29 Tid: 12:13:00 Kategori: Today Kommentarer: 9

FIM-rally är en motorcykelträff för personer över hela världen och träffen är i olika länder varje år. Detta år var 72:a gången rallyt varit och som ni nog förstått var det i Sundsvall och vår motorcykelklubb (SMCC) höll i detta partaj. Det var ca 700 deltagare och 100 volontärer och därmed 800st totalt. Det är min pappa som varit boss över alltihop, han tillsammans med massa andra har jobbat med detta i säkert 3 års tid. Ett riktigt slit måste jag verkligen säga!! Fast nu är veckan över och finns nog inte en människa som skulle vilja göra detta igen, haha. Galet vilket arbete för en liten motorcykelklubb!

 

De flesta bilderna är tagna från facebooksidan "FIM rally 2017" och tagna av Jan Olby. 

Foto: Jan Olby
 

Dagarna innan byggdes området upp och på söndag klockan 12 öppnades det för deltagarna. Träffen håller alltid på onsdag till lördag men man kan komma dagarna innan för måndag och tisdag är det utflykter som man kan köpa till. Hos oss var det samma båda dagarna - en MC-tur på förmiddagen där de bland annat fick kika på Döda fallet och på kvällen en båttur med Medvind.

Foto: Jan Olby
 
Foto: Jan Olby
 

På onsdagen var officiella öppningen och det innebar målgångsparad. Alla länder åkte in på torget var för sig till sin egna nationalsång. ”Nu har vi kommit i mål – framme i Sundsvall”. På kvällen var det underhållning i tältet.

Foto: Jan Olby

 

Torsdagen var den ”riktiga” utflykten för allihopa och den var på Norra Berget. Det verkade vara uppskattad! På eftermiddagen hade vi en tjejträff med ”Swedish fika” och de blev väldigt lyckat. Vi trodde först att det inte skulle komma några men det kom hur många som helst och de gick flera omgångar och plockade på sig fika ;) Under kvällen var det middag och underhållning i tältet som vanligt.

 
 

Nationsparaden var i fredags och då skulle alla köra i en kortege från Timrå till Sundsvall på lite olika vägar som skulle ta ca 1 timme. Det blev tyvärr kaos på slutet för att några bröt kortegen och folk körde fel och vissa åkte hem och ena med det tredje. Synd men var inte oss arrangörers fel utan snarare deltagarna själva. Så kan det gå! På kvällen var det prisutdelning för de som kört längst, största nation, största klubb osv, därefter dans och partaj som de alltid hade ;)

Foto: Jan Olby

 

Foto: Jan Olby
 
 

Idag stängde campingen klockan 12 och därefter ska allt rivas. Förutom tältet för ikväll ska vi volontärer har vår ”fest”... Och som vanligt får jag åka dit när jag slutar ikväll klockan 20 och vara där ett par timmar innan jag ska hem och sova för att börja jobba 8 igen imorgon. Hej å hå det börjar bli standard detta.

 

Som ni förhoppningsvis förstått i alla mina tidigare inlägg så har jag gasat fram och tillbaka mellan vanligt jobb och volontärsjobb. Några dagar har jag åkt hem jättesent för att sova och sedan upp tidigt för att åka vidare, och några nätter sov jag kvar i husvagnen i stan. Har även lyckats fått ihop det så att Cooper motionerats på något sätt varje dag. Galet vad mycket jag hunnit göra denna vecka alltså!! Känns lagomt skönt att det värsta är över, tycker inte ens det är jobbigt att jag jobbar helgen, hjärnan har nog inte förstått det än. 


Rörigt

Datum: 2017-07-28 Tid: 19:06:36 Kategori: Today Kommentarer: 2

Idag fick jag sova nån timme extra innan det var dags för nationsparad. Allihopa skulle åka kortege i ca 1 timme och alla vi volontärer skulle stoppa all trafik. Tyvärr blev det kaos mot slutet och ingen vet exakt varför men finns en del spekulationer. Bland annat att det kom världens spöregn - och jag stod mitt i ett trafikljus i skinnjacka haha!! Var helt sjukt vilket regn och det var bara att stå där och se glad ut... Men, men! Nu är det över och ingen vill nog göra om just denna kortege. 


Därefter var det raka vägen till jobbet där jag ska spendera 30 timmar denna helg. Jippie! Ska tillbaka in till stan ikväll och blir även så imorgonkväll. Därefter är FIM-rallyt över!! Ska skriva ett bättre inlägg och förklara lite mer om vad allt detta varit, har inte riktigt haft tid och ork när jag fått åkt fram och tillbaka överallt. Till veckan lugnar allt ner sig igen och jag har en minivecka på jobbet, då minsann ska jag hitta tillbaka till livet igen. 

Har även köpt massa kläder till mig och ett set till Cooper som jag måste fota! Hinner inte riktigt med mig plus att jag är riktigt dålig på att blogga via mobilen för tycker jag bara skriver rörigt. En enda röra helt enkelt!


Full rulle som vanligt

Datum: 2017-07-27 Tid: 15:21:05 Kategori: Today Kommentarer: 4

Igår var den officiella öppningen av FIM-rallyt och jag blev sittandes i sekretariatet från sex till strax efter tolv inatt. Underhållningen var i full gång och de flesta stod och dansade från det att de knappt hann svälja maten och flera flera timmar framåt. Nöjda och glada, haha!


Dessvärre ömmar Cooper lite efter hovslagningen igår (han som aldrig gjort det..). Igår haltade han ibland till rejält på ojämt underlag men inte på exempelvis asfalten. Idag longerade jag honom och han var mycket bättre, dock såg det ganska tungt ut i galoppen och han ville helst inte öka på. Stackarn.. Men men, går nog över om någon dag!

Nu måste jag kila iväg på en tjejträff för alla deltagare, traditional Swedish fika!


Nya dojjor

Datum: 2017-07-26 Tid: 13:38:26 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 13
Imorse fick Cooper nya skor och det tackar vi för! Hans fötter hade börjat flyta ut och skorna var helt nedslitna i tårna. Galet vad fort hans fötter växer på sommaren och hur mycket han sliter på skorna. Nu är han snygg och fin (hoppas jag på eftersom jag jobbar), fast antar att det är snyggt och fint ;) Jag hoppas att jag kommer iväg från jobbet så fort som möjligt för då hinner jag med att rida en snabbis iallfall innan det är dax för allt annat påhitt i stan. Det mår vi båda bra av! 

Flyger och far

Datum: 2017-07-25 Tid: 14:58:09 Kategori: Today Kommentarer: 5
Ja det kan man verkligen säga. Igårkväll efter jobbet åkte jag in till stan och var i sekretariatet fram till midnatt då det stängde. Mamma och pappa har kört dit husvagnen och där sov jag inatt för klockan sju skulle jag börja jobba igen. Ingen rast, ingen ro. Började jobba på "riktiga" jobbet klockan ett men däremellan skulle jag hinna rida Cooper också. Blev en snabb uteritt bara för det var tillräckligt stressigt. Tror Cooper kände på sig att jag var igång i ett litet högre tempo för han var väldigt spänd men väldigt fin annars. Blir troligtvis vila för honom imorgon, det beror på hur tidschemat ser ut. Känns så bra att Olivia har honom fredag och lördag så han får lite mer uppmärksamhet än vad jag skulle hinna med! 
 
Snart är dag 2 av 5 över, snart halvvägs ;)
 
 
 
 

Kaosvecka dag 1

Datum: 2017-07-24 Tid: 17:55:57 Kategori: Today Kommentarer: 25
Här har det ekat tomt i helgen! Har haft en skön helg där jag både tagit det väldigt lugnt men även gjort lite nytta också. I lördags låg jag mest i solstolen hela dagen men i söndags hände det lite mer. Klockan nio skulle jag befinna mig i stan för att gå igenom allt inför FIM rallyts öppning för deltagare klockan tolv. Jag jobbade i sekretariatet och "checkade in" de som kom. Var där fram tills nio på kvällen förutom en stund mitt på dagen då jag var i stallet. Olivia red Cooper, en liten förberedelse inför att hon ska ha honom helt själv fredag och lördag. 
 
Imorse åkte Mattias till jobbet halv sju och jag kunde inte somna om så jag åkte till gymmet. Första och sista träningspasset denna vecka, tragedi haha! Men bra för kroppen att vila litegrann. Resterande del av förmiddagen spenderades med Cooper och vi gick till ridhuset. Han var väldigt trevlig idag så kändes väldigt skönt. Avslutade med att hoppa två räcken på 70 respektive 80cm och han var lite skeptisk de första sprången men han blev bättre och bättre och sög tag i hindrena på slutet. Så skönt!! 
 
Jobbar 13-20 idag och ska nog in till stan efteråt och sova där för imorgon ska jag stå i sekretariatet från sju på morgonen. Börjar jobba 13 imorgon också och innan dess ska Cooper ridas. Varför skulle min 55 timmars vecka på jobbet vara just när FIM rallyt är.. Skulle behöva klona mig själv, kaosvecka!
 

Helg, ledighet och bra väder

Datum: 2017-07-22 Tid: 12:39:00 Kategori: Today Kommentarer: 9
 

Dax å njuta!


Trött i huvudet

Datum: 2017-07-20 Tid: 22:43:41 Kategori: Today Kommentarer: 9
Då var äntligen denna torsdag över och nu vill jag bara somna fort för att vakna imorgon, hoppas på att jobbdagen springer iväg och jag får heeeelg!
 
Idag hann jag bara komma hem från jobbet och äta innan det var dax att flyga och fara. Först till apoteket för att köpa salva till Cooper, vidare till honom för att tvätta och smörja såret, vidare till Granngården för att köpa mat till honom och tillsist vidare till stan för att tillbringa fyra timmar där med att klippa ut och plasta in namnbrickor. Sistnämnda var otroligt roligt... 800 brickor som ska göras och det är några hundra kvar. (Är till en motorcykelträff). Känns skönt att jag jobbar imorgon och slipper sitta med saxen igen, haha.
 
...sååå efter att läst flera hundra olika namn på Finska, Spanska, Italienska, Norska osv så är jag lite snurrig i huvudet. Tack och godnatt helt enkelt!
 

Dessa hästar och sår..

Datum: 2017-07-19 Tid: 22:11:43 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Idag var Cooper trevlig redan från start. Han var trevligare i munnen och enklare att få en bra kontakt med. Kom till arbete ganska snabbt och red igenom programdelarna ett par gånger innan vi avslutade med att rida hela programmet. Första gången vi gjorde det då jag alltid ridit fel någongång och hittat på något eget, men nu tror jag det blev rätt. Måste styrketräna honom en del då stadigheten brister i krumelurerna som ska göras, framförallt galoppen eftersom han måste vara så pass samlad. Jag vet vart det brister = bara köra på!! 
 
Förresten, igår kom han in med ett riktigt fult sår på bakknäet. Vettetusan vad han gjort, rivit sig på ett träd tror jag mest på, annars om han lyckats rullat på en sten. Tog bilden precis när han kom in igår men tycker det ser ännu mer köttigt ut nu. Han har ingen störning av det i ridningen, men han har riktigt ont när jag försöker röra. Har bara lyckats kleta hela handen med salva och tryckt dit på en halv sekund för därefter har han panik. Lillhjärtat <3 Imorgon ska jag ta med mig mamma och pappa så får de muta med godis så kanske jag lyckas tvätta rent det åtminstone. Usch och fy för sår. 
 

Ett steg i rätt riktning

Datum: 2017-07-18 Tid: 22:02:34 Kategori: C träning Kommentarer: 18
Hoppasset idag gick bra och det känns skönt att han vågade ta för sig litegrann. Hade en "fem och en halva" och en upphöjd bom. För er som inte vet består 5,5an av en bom-kryss-ett galoppsprång-oxer. Tycker den övningen är bra för just självkänslan.
 
Började med en lättare uppvärmning innan vi började rulla på bommen på volt. Försökte samla galoppen rejält och fram till hindret ville jag att han gärna skulle ta för sig och hellre hoppa av lite större än ett minisprång innan.
 
Gav oss sedan på serien och den var han lite skeptisk till. Kändes som det var krysset han reagerade på (inte första gången han gör det då det är så sällan vi hoppar kryss) för han stannade vid bommen första gången och andra gången fick han kliva över krysset. Tredje gången gjorde han världens språng över och då styrde jag på sidan av oxern. Fjärde gången gillt och då hoppade han utan bekymmer. Vart lite långt till oxern då vi hoppade så pass lågt men han skötte det exemplariskt och hoppade av lite större utan att bry sig. Jag trodde att han skulle vara mer tveksam till oxern som ändå var bra mycket högre än krysset, men så var det inte alls!
 
Får skynda långsamt med honom nu eftersom jag vet hur känslig han är. Ska använda mig utav 5,5an och höja upp succesivt och därefter ge oss ut på större enkelhinder igen. Blir mycket småhinder här och där också för då är vi nog strax tillbaka!
 
Bilder från vår felfria 1m start - den lyckan alltså!!

Godmorgon tisdag

Datum: 2017-07-18 Tid: 10:00:00 Kategori: Today Kommentarer: 10

..även fast jag varit vaken ett tag nu då jag började jobba åtta. Idag kommer jag få flyga och fara efter jobbet för jag ska träna klockan sju och innan dess ska Cooper få ta sig an några småhinder. Det tar sin lilla tid att bygga fram och hela faderullan plus att jag inte är den som gärna stressar på i stallet. Vips så är timmarna borta! Tur han sover ute så jag inte behöver fixa boxen, några minuter insparade! 


Vad hittar ni på denna tisdag?


Träna programdelar

Datum: 2017-07-17 Tid: 22:07:00 Kategori: C träning Kommentarer: 7
Idag tog jag en morgontripp till stallet för att efteråt hinna med lite solstolshäng innan jobb 14-20. Red ett dressyrpass i ridhuset och kan knappt minnas senast vi gjorde så pass bra ifrån oss. Han har börjat bli jättestark på novabettet och därför har vi aldrig riktigt kommit till arbete. Idag tog jag på "dressyrbettet" - rakt gummi, och det fungerade som det brukar vilket inte heller är optimalt. Ska testa lite olika igen och se vad han säger. 
 
Tillbaka till ridpasset - värmde upp genom att han fick galoppera hundra miljoner varv på fyrkanten och volter för att han verkligen skulle komma igång. Red även en del förvänd och stretchade ut honom. När han kändes bra satte jag igång och försökte mig på några av programdelarna i LA:P1an. Öppnorna gick relativt stabilt men diagonalslutorna vet jag inte riktigt. Slutor på rakt spår går bra men jag får inte riktigt till det på diagonalen. Dax att boka träning!! Galoppdelarna i programmet är enkla byten och serpentiner vilket gick över förväntan idag. Han brukar kunna bli stark och stressig i bytena men idag var han duktig. Fast som sagt, behöver verkligen boka in en träning för att få till det lite mer. 1,5 månad till start och det känns väldigt spännande faktiskt!
 

<3

Datum: 2017-07-17 Tid: 08:19:16 Kategori: C fotografering Kommentarer: 17

Stallstädning

Datum: 2017-07-16 Tid: 20:15:40 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 8
Hallådär! Snart har en till helg passerat och jag har haft två sköna dagar. Gick upp relativt tidigt igår och startade dagen på gymmet. Därefter åkte jag upp till stallet och satte igång och städa Coopers box. Den årliga sommarstädningen! Tjocka dammlager, bajs på väggarna och blött kraftfoder insmort överallt sammanfattar nog hans lilla enrummare, blir ni sugen på att flytta? 
 
Idag har det spöregnat hela dagen och han fick en vilodag. När jag hade hälsat på honom i hagen och gick därifrån tittade han efter mig hela vägen till bilen med världens sorgligaste blick. "Hur kan du lämna mig här i spöregnet??". Stackarn tror han är gjord av socker. Lillen <3
 
Annars i helgen har jag kollat på alla sändningar från Falsterbo och varit med Mattias. Inte så spännande men väldigt skönt och välbehövligt! Vad har ni gjort i helgen?
 

Fredagsmys

Datum: 2017-07-14 Tid: 23:09:50 Kategori: Today Kommentarer: 3

Pay and jump färsta 13e juli

Datum: 2017-07-14 Tid: 14:11:00 Kategori: Today Kommentarer: 4
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300 f/4-5,6Di VC USD

 

Min lilla kämpe! Det blev två rundor i 90cm för oss igår och det gick lite som förväntat. Redan på framhoppningen var han tveksam och det kändes verkligen att han tyckte det var obehagligt. Vände jag upp mot lilla sög han tag i hindret och hoppade med glädje precis som han gjort tidigare. Vände jag istället upp mot räcket eller oxern stod han emot jättemycket.

 

På banan var han spänd och stod emot konstant. Jag drev och drev och drev men vi kom inte framåt. Kändes 15 meter innan hindret att han var tveksam och när jag drev gick det bara saktare. Han stängde alltså av helt och hållet. Men, men, vi tog oss runt till slut.

 

Andra rundan gick bättre. Fick fram honom en aningens mer men skulle behövt några växlar till. Några hinder vågade han sig över på första försöket och några stannade han en gång på. Var fyran som han var mest skeptisk till men han tog sig över.

 

Jag vet ju varför han beter sig som han gör för tillfället och det är inget konstigt alls när det gäller Cooper. För en vecka sedan litade vi på varandra till 110% men efter senaste hoppträningen är nog den procenten nere på 0. Hur ska vi då ta oss runt en bana felfritt? Nu ska vi leka runt hemma på låga hinder och få upp förtroendet för varandra och att han ska tycka det är roligt igen! Vi vet att vi kan!  


Över ska vi

Datum: 2017-07-13 Tid: 12:51:14 Kategori: C träning Kommentarer: 19
Ikväll åker vi iväg på pay and jumpen och hoppas på att det blir någolunda bra. Igårkväll satt jag upp ett hinder som vi rullade på för att få in en bra känsla igen. Började med ett räcke och Cooper var ganska misstänksam och ville kika på det men sedan hoppade han på bra. Avslutade med att sätta upp en oxer och då började han komma igång riktigt bra igen. Bättre bjudning mot hindret och han vågade ta för sig mer. Hade bara 80cm och idag ska vi ta oss över 90 och 1m så det blir intressant. Vi vet att vi kan och nu måste vi bara våga också! 
 

Regn och regn

Datum: 2017-07-12 Tid: 10:02:00 Kategori: Today Kommentarer: 7
Igår visade väderprognosen sol lagomt till att jag skulle sluta jobbet. Perfekt tänkte jag. Tyvärr vart det tvärtom och spöregnade istället, jippie. Stannade på gymmet innan Cooper för att försöka vänta ut regnet. Körde ett snabbt benpass igen, kommer bli rena drömmen när jag kan köra på i 1-2 timmar igen, haha! Blev bara massa supersets och minivila vilket resulterade i döden. I alla fall så avtog regnet medans jag begav mig till stallet och det var uppehåll hela tiden. Red ut en kortare runda och blev mycket skritt. Han var riktigt trevlig där men i traven och galoppen vart han lite stark. Han tyckte det var lite väl roligt tror jag.
 
När jag kom hem tvättade vi av transporten utvändigt och invändigt innan det var dax för träning igen. 45 minuters intervallträning och självklart hade hon som håller i passet lagt fokus på ben och kondis. Hej döda ben!
 
Idag skulle det vara uppehåll och relativt bra väder, men när jag vaknade visade prognosen regn och åska. Öser verkligen ner och jag har ingen aning om vad jag ska göra med denna dag. Börjar jobba halv fyra och det lockar inte jättemycket att rida i detta väder. Ska jag hoppa imorgon måste jag rida, men jag vet inte om Coopers rygg kommer vara ridbar då han står utan täcke (känslig kille här). Visar även regn imorgon så med största sannorlikhet stryker jag mig och chansar på nästa vecka istället. Snacka om att regn är det mest opeppande när det kommer till hästar!
 
Ljusar upp dessa regniga dagar med en liten soligare bild! 

Fullspäckad tisdag

Datum: 2017-07-11 Tid: 10:53:00 Kategori: Today Kommentarer: 14
Jobbveckan har suttit igång igen och jag har en ganska lugn vecka framför mig. Jobbade kväll igår och idag jobbar jag förmiddag, slutar redan klockan två. Dunderskönt! Cooper ska ridas och jag skulle vilja försöka hinna klämma in ett benpass också men beror på om tiden räcker till. Ska nämligen på ett annat träninspass klockan sju och innan dess ska jag städa ur transporten. Får se hur tiden räcker till helt enkelt. I fredags hann jag ju med ett benpass med 7 övningar på 25 minuter, då var mina ben inte att leka med alltså haha! 

Lilla hjärtat

Datum: 2017-07-10 Tid: 20:41:17 Kategori: C fotografering Kommentarer: 16
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Igår genomförde vi ett hoppass i väldigt djupt underlag vilket slutade med att Cooper inte ville hoppa ett enda hinder. Från början gick det bra men på slutet var han helt slut och visade tydligt att han inte ville (han stannade till och med på 30cm...). Både mitt och Coopers självförtroende fallerade totalt, vi var påväg rakt upp men alltid ska det komma ett bakslag. Får glömma bort det och gå vidare helt enkelt. 
 
Idag skrittade vi ut barbacka och myste bara på. Han har gått relativt hårt i tre dagar plus gårdagen lär sugit rejält i hans kropp. Nu ska vi bara ha roligt ett par dagar så han får känna sig duktig och världsbäst igen! Tanken är att vi ska på en pay and jump på torsdag, men är det spöregn - som det ser ut nu - blir det nog inte av. Blev inte jättesugen efter gårdagen plus att det inte blir bättre av spöregn. Men vi får se vad som händer! 

Sensommar

Datum: 2017-07-09 Tid: 19:37:00 Kategori: Musik Kommentarer: 9
Årets Sensommar är över och jag har efter gårdagen sex stycken blåsor på fötterna. Undrar varför jag sprang med skorna i händerna, haha!! Då har det varit lyckade dagar, de två största - Galantis och Steve Angello var lite väl tråkiga. Bra shower men var väldigt få låtar med sång och därför blev det lite tråkigt i längden. Istället var Norlie & KKV och Otto Knows magiska! Har sett de förut och hade därför höga förväntningar och jag blev inte besviken. Där fick vi skrika halsen av oss och då var vi nöjda.   
 
Sjukt roligt med alla dessa artister här i Sundsvall och hoppas verkligen att nivån fortsätter höjas inför kommande år! 

ATM

Datum: 2017-07-07 Tid: 13:33:28 Kategori: Today Kommentarer: 10

Snart på g igen

Datum: 2017-07-06 Tid: 08:21:03 Kategori: C träning Kommentarer: 13
De senaste veckorna har det varit ganska rörigt för Coopers del och vi har aldrig riktigt kommit dit. Det har berott på att dels mycket vila. Han fick stå midsommarhelgen, någon onödig vila veckan efter, han stod i lördags och nu i tisdags när vi åkte ner på transportjakt. Normalt sett består hans vilor av lugnare uteritter och han brukar kunna få stå helt och hållet en gång varannan vecka eller då jag känner att han förtjänar det. Hans kropp mår bäst av aktiv vila. Nu har jag ridit ganska mycket lugna uteritter plus att han blivit mycket stående och därför har det blivit som det blivit med allt arbete. Samtidigt har han även förtjänat en liten lugnare period för nu börjar det verkligen hända grejer i huvudet hos honom och även för min del.
 
Nu till helgen är det Sensommar (festival) här i Sundsvall vilket kan ställa till det i planeringen men jag har bestämt att Cooper ska aktiveras på något sätt och jag får hoppas att jag håller den planen. Därefter har jag inget speciellt på kalendern på ett par veckor och då kan vi äntligen sätta igång och hårdträna! Nu när jag har transporten också kan vi ut och flyga och fara. Så taggad på vad som komma skall!! 
 

Onsdag

Datum: 2017-07-05 Tid: 16:23:19 Kategori: Today Kommentarer: 5
Kom hem halv tolv igårkväll efter x antal timmar i bil. Det tog sin lilla tid men det var det värt. Förutom att jag var en aningens trött imorse när jag åkte upp till stallet för att släppa ut hästarna. Cooper fick gå lös en stund och käka lite frukost medans jag mockade och fixade alltihop. Därefter tog vi en uteritt med mycket galopp. Bytte bett för han har varit lite orolig i munnen men idag fick jag äntligen en bra känsla igen. Han behöver mycket variation den lille killen. 
 
Efter stallet stannade jag till på gymmet och körde rygg och biceps. Fick sedan skynda mig hem för att duscha och greja innan jag och Jenniefer åkte iväg på Birsta. Fick med mig några grejer plus att vi hämtade ut armbanden inför Sensommar i helgen. Skönt att ha det gjort så man slipper stå i kö på fredag. 
 
Jobbar kvällen idag, andra jobbpasset av fyra denna vecka så snart halvvägs igenom. Gäller att tagga till helgen!! 
 
 

Köpt en transport!

Datum: 2017-07-04 Tid: 19:27:00 Kategori: Today Kommentarer: 8

Efter jobbet åkte jag, mamma och pappa söderut med ett första stopp i Gävle. En fin transport men åkte vidare till Uppsala och den fick följa med hem. Så himla skönt!! Nu ska den städas ur ordentligt och inom snar framtid pimpas med våra namn. Åååh äntligen!!!

 

 
 
 

Två senaste dagarna

Datum: 2017-07-04 Tid: 08:32:25 Kategori: C träning Kommentarer: 13
I helgen fick Cooper som sagt ta det lite lugnare och vi myste på i skogen barbacka. I fredags red vi en liten längre sväng i alla gångarter medans i söndags tog vi en kortare skritt-och-trav-tur i halvt halsring. Aldrig testat det förut men Cooper tyckte det var väldigt roligt. När jag hoppade upp studsade han runt och var jättelycklig haha! Han lyssnade faktiskt väldigt bra men vågade inte galoppera. Vi travhoppade över en buske och han landade i galopp och då bar det iväg kan jag säga men fick i alla fall stopp. Ville helst inte ramla av för skulle han springa hem behövde han korsa en 80 väg och det känns inte jättesäkert. Men vi båda överlevde och det gick relativt säkert till ;) 
 
Igår var vi tillbaka i ridhuset igen och då minsann fick jag tugga grus. Hade en bom som jag tänkte göra några byten över men det visade sig att Cooper tyckte det var lite väl roligt med en liten bom. Han drog som tusan mot den och därför blev det mycket fokus på att den biten. När han lugnade ner sig provade jag några byten och han gjorde världens bakutsparkar. Vid ett tillfälle trodde jag hans bakben var i taket och jag hade inte en chans i världen. Han gör ju aldrig annars något sådant och därför är jag inte riktigt van vid att parera i en sådan situation plus att jag hade dressyrsadeln vilket gör det ännu mer ostabilt. Det gick iallafall bra och efter det skötte han sig mycket bättre. Han kanske fick lite skuldkänslor ;) 
 
Avslutade med några öppnor och slutor i trav och de gick förvånadsvärt bra. Går riktigt bra vid väggen men slutorna på diagonal som är i LA:P1an är lite kluriga. Får boka in en dressyrträning så vi får hjälp med dessa!
 

Måndag <3 <3

Datum: 2017-07-03 Tid: 08:57:54 Kategori: Today Kommentarer: 6
Hej lediga dag! Som jag längtat till denna, eller ja igårkväll klockan åtta rättare sagt! Nästan 35 timmars jobb i helgen är äntligen överstökat och nu har jag tre lediga helger framför mig. Hur skönt?? 
 
Under mina jobbdagar har det varit strålande sol och över 20 grader - vad ser vi idag då? Jo moln och eventuellt regn. Därför ska jag rensa ur lite ur garderoben nu på morgonen för det behövs alltid plus att jag tycker det är roande av någon anledning. Mitt på dagen lär det bli en sväng till Cooper som ska ridas ordentligt idag och i samband med det ska jag kötta ett benpass. Blir en bra dag dethär!! 
 
Vad har ni för er denna måndag?
 

CC - Charmiga Cooper

Datum: 2017-07-02 Tid: 09:04:38 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
Godmorgon! Idag är det sista jobbdagen för denna helg och det känns självklart dunderskönt. Dagarna har gått mycket fortare än vad jag förväntat mig så det mesta har flytit på. Jag jobbar som personlig assistent och får därför en hel del tid att döda vilket gör att det kan bli långtråkigt, framförallt 12 timmars passen. Har varit kanonväder med sol och över 20 grader så jag har för det mesta suttit på balkongen och läst. 
 
Måste bara ta och berätta om min fantastiska lilla Cooper som helt enkelt är den charmigaste hästen man kan hitta.
 
I fredags var jag som sagt där på kvällen efter jobbet. Ropade på Cooper och han kom i full kareta upp från hagen. (JAA JAG VILL IN!!!). Efter ridpasset släppte jag ut honom lös på gården (hund var det ja) och jag gick in för att smörja i sadelkammaren. Gick kanske en minut sedan hör jag att han är påväg mot stallet och jag går för att kolla läget - då är han precis påväg att gå in och raka vägen in i boxen (vadå vara lös ute när man kan gå in och sova?). Jagade iväg honom en gång till och då gick han ganska långt bort. Han stod ca 50 meter från stallet och raka vägen är då över en ganska stor sandkulle. Jag gick för att hämta Caija och när jag tog in henne i stallet ropade jag på Coopers hagkompisar. Tog kanske 20 sekunder att släppa in Caija och när jag vände mig om stod Cooper i dörröppningen, då hade han alltså klättrat över sandkullen och skyndat sig. Tredje gången gillt sa han. Släpp in mig dåååå! 
 
Igår hann jag inte ens ropa på honom innan jag hörde dundrande hovar - då stod han vid grinden och väntade. Öppnad och han gick raka vägen in i stallet med mig efter. Boxdörren var inte öppen så han tittade bak på mig och sedan försökte han öppna den själv. Snacka om att älska sin box mer än allt annat på denna jord, haha! Lilla hjärtat <3 Nån som tycker det här med att komma ut tidigt och in sent inte alls är roligt. Bättre att komma ut sent och in tidigt ;) 
 
 

Saga och Pecet

Datum: 2017-07-01 Tid: 16:48:00 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 13
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G // Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD

Tvådagars bomjobb

Datum: 2017-07-01 Tid: 11:02:58 Kategori: C träning Kommentarer: 6
Hallådär!  Det har varit så fint väder de senaste dagarna och har därför inte riktigt kommit mig för att sätta mig vid datorn. 
 
I onsdags och torsdags fick Cooper jobba över bommar. Började i onsdags med tre galoppbommar på medellinjen för att ursprungsplanen var att jag skulle kunna rida serpentiner och byta galopp över. Dock fick jag tyvärr ändra den planen då det kom in två andra ekipage och Cooper blir väldigt pigg när vi byter galopp och av erfarenhet vet jag att dessa inte gillar "busiga" hästar. I alla fall så fokuserade jag på rytmen över bommarna då han gärna rusar iväg sista sprången, så ibland fick han gå samlat och ibland lite ökat - men samma rytm. Gjorde några byten också och de blev bra mot slutet förutom att han tar i lite väl mycket, men bättre de än när han är ofokuserad och bara byter fram. 
 
I torsdags hade jag också en galoppbom på medellinjen plus några ganska höga kavaletti på böjt spår. Över bommen jobbade jag på samma vis som dagen innan och jag la in några byten - som satt perfekt alla gånger. Kavalettin hade han lite jobbigare med från början och hoppade över två bommar i taget. Mycket bättre tyckte han! Men efter lite trixande så travade han på bra över dom och lyfte riktigt på tassarna.
 
Igårkväll åkte jag till stallet efter jobbet och tog en barbackatur i alla gångarter. Tänkte att han får vila idag och imorgon rider vi ut igen. Sedan får jag normala arbetstider igen och då kör vi på!
 





















RSS 2.0