Vem beställde vinter?

Datum: 2017-03-31 Tid: 09:49:11 Kategori: Today Kommentarer: 3

Jaha då var det vitt på backen igen.... bara för att man ska få uppleva ännu lite mer lera och slask i stallet!!


Sjukaste hände igår när vi fick resultatet av den andra tentan. Ni kanske kommer ihåg att jag sa att det skulle vara helt sjukt om jag ens fick godkänt, och nu klarade jag den med ett jäkla C. Ja ibland börjar man ju undra om det finns lite smarthet innanför pannbenet på mig!


Lite nytt

Datum: 2017-03-29 Tid: 21:44:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 14
  • Putssvampar går alltid åt och det bästa som finns är väl ändå att smörja med nya svampar? 

  • Handskarna är likadana som jag har men mina har blivit ganska rejält slaktade på ringfingrarna, dax för nya helt enkelt!

  • Nummerlapp som fästes på schabraket, nu slipper vi allt knöl i tränset!

  • Sporrarna köptes av Rebecka på Ullared för jag har inte fått tag på några gummiklädda i 15mm och sporremmarna köpte jag nu.

  • Har även köpt en brun mössa till Cooper med brun och beige passpoal plus ett vitt dressyrschabrak med brun/guld/glitter och jag vet inte vad på kanterna. Dödssnyggt! Har köpt det begagnat, mössan har jag hämtat men tänkte att det är roligare att se när han har på sig den. Schabraket måste skickas och jag ber till gud att det hinner fram på fredag!!

  • Avslutar med en inte så hästig sak, conceler. Men sånt ska man också ha!

Både bra och dåliga besked

Datum: 2017-03-29 Tid: 16:19:37 Kategori: Today Kommentarer: 8
Efter labbredovisningen igår blev jag väldigt less för lärarn ställde frågor som jag både kunde svara på och inte. Vissa frågor sa jag rätt från början men han fick mig att tro att jag hade fel och därför blev jag jätteosäker på mig själv och kändes som jag var helt ute och cyklade. Då blev det bara värre och värre och han märkte att jag vart osäker. Samtidigt var det bra för han lärde mig litegrann också så det var både på gott och ont. Blev iallfall inte godkänt så ska göra lite ändringar sedan ska jag göra ett nytt försök. 
 
Cooper reds av Olivia och de fick jobba med serpentinbågar och volter. Tredje gången hon rider honom och det går bättre och bättre. Olivia sa själv att hon tyckte Cooper var lite svår men hon tycker det är roligt och lärorikt. Cooper gör rätt när hon gör rätt så tror han kan lära sig ganska mycket av honom. Roligt! Har redan planer inför nästa gång.
 
Idag vilar Cooper och jag har knappt gjort någonting. Ganska tråkig dag, men blev bra mycket bättre för en stund sedan när resultatet från mattetentan kom. Ett C lyckades jag få!?!? Ska bli väldigt intressant och se när vi får tillbaka tentorna för att se hur rättningen gått till, haha. 
 
Favorit i repris! Passar ganska bra när det faktiskt snöat idag?!?! Vad är det som föresegår? Var 14 grader i måndags..

Bilder från februari

Datum: 2017-03-28 Tid: 21:51:10 Kategori: C tävling Kommentarer: 6
Första bilden fotad av Victoria victoriamickelsson.se
Andra och tredje bilden fotad av Jennie facebook.com/jennieborsfotografi
 
Så roligt att första och sista bilden är tagit i exakt samma microsekund. I princip helt identiska förutom ljuset och allt sådant. Var ju lite tråkigt att Cooper inte var fräsch denna tävling när det ändå var två fotografer på plats, men det blev alltid något!

Tröttheten tog över

Datum: 2017-03-28 Tid: 09:38:12 Kategori: Today Kommentarer: 5
Var helt död när jag kom hem igår, duschade och åt sedan placerade jag mig själv i soffan för att spendera de sista timmarna av dagen där. 
 
Det blåste något helt sjukt i stallet och kändes som vi skulle flyga iväg när vi gick till ridhuset. Livrädd att det skulle komma en gren och slå ihjäl oss två. Ridhuset hade inte blåst bort iallfall så vi red igenom programmet inför lördagen och det kändes helt okej. Kommer nog få saferida ganska mycket om han inte vänjer sig och accepterar bettet mer och mer under veckan. Han känns stundvis väldigt fin men kräver jag det lilla lilla extra blir det ibland katastrof och det blir inte bra på tävling. Ge oss möjligheten att tävla på novabett!! Då skulle alla problem lösas..
 
Efter stallet stannade jag på gymmet och körde lite rygg och biceps för att avsluta med kondition. Där tog krafterna slut må jag säga! 
 
Idag ska jag iväg på skolan och redovisa en programmeringslabb sedan ska Olivia rida Cooper. Bra för honom att jogga litegrann. Ikväll ska jag och mamma på Birsta, behöver lite nya grejer inför tävlingen så får passa på när Hööks har 20% på allt!
Foto: bolinsaga@instagram

En bra helg

Datum: 2017-03-26 Tid: 21:40:14 Kategori: Today Kommentarer: 9
Hallådär! Söndagkväll och jag har ingen ångest inför imorgon eftersom jag är ledig och det ska vara fint väder. Kan det bli bättre?
 
Har haft utsläpp i stallet under helgen och har därmed spenderat mina förmiddagar där. Igår tog jag och Cooper en mysig uteritt och idag körde vi ett ganska hårt dressyrpass. Har provat rida på rakt metallbett och jag vet inte vad jag tycker. Ena stunden kändes det bra medans andra sekunden gapade han enormt och fipplade med tungan. Något stör han sig på, samtidigt som han slemmar som en tok. Har iallafall bestämt att jag ska köra på det raka gummiklädda på tävlingen på lördag och sedan får det bära eller brista! Själva dressyrpasset gick iallfall bra. Stod några bommar framme så vi jobbade en del galoppombyten över de. Annars jobbade vi på samma sätt som vanligt, inget märkvärdigt. 
 
Igår lyckades jag äntligen genomföra någon form av benpass igen - utan minsta lilla smärta! Drömmen, såhär fem veckor sedan sist. Visserligen hade jag knappt några vikter om man jämför med vad jag brukar köra på (då lär det gå åt h*vete igen), men istället gjorde jag många reps. Har faktiskt lite träningsvärk så det tog minsann ändå! 
 
Idag skulle jag kört biceps och de lilla jag kan med ryggen plus kondition, men blev kvar i stallet och mockade hagen istället. Efter 5 timmar där utan att ha ätit något var inte den bästa uppladdningen för att gymma, det får bli morgondagens mission istället. Hann istället med att packa ner alla nytvättade hästtäcken för sommarförvaring, tvätta lite annat smått och gott plus dammsuga bilen. Effektiv söndag helt enkelt!
 

Under Armour - Samarbete med Svenskt kosttillskott

Datum: 2017-03-25 Tid: 15:30:55 Kategori: Today Kommentarer: 18
Titta vilka grymt snygga träningstights som dök upp i brevlådan här om dagen! Dessa har jag fått chansen att testa och de finns att köpa HÄR. De är från märket Under Armour och hos svensktkosttillskott.se finns det ett stort utbud av Under Armours träningskläder för både män och kvinnor. 
 
Dessa tights föll mig i smaken på en gång. De är väldigt bekväma och har en lagom stretch. Bommullen i materialet gör att de inte blir superstretchiga och sladdriga utan känns mer stabila. Tror formen på dom kommer hålla bra på grund av det. Gillar även höjden på midjan som ni ser på bilden ovan. Har flera tights med högre midja och ni känner kanske igen att man får dra och dra men det tar aldrig slut? Det bekymret tror jag inte kommer inträffa med dom här!
 
Har redan hunnit med tre träningspass i dessa godingar och jag är tvärnöjd. Både under styrke och löpning sitter de som en smäck. Glider ner några centimeter lite nu och då, men säg några tights på marknaden som inte gör det? Har inte heller upplevt att de blir genomskinliga vilket alltid uppskattas och för er som är rädd för att färgen ska avslöja svettfläckar så har jag upplevt att materialet torkar otroligt fort. Bara plus helt enkelt! 
 
Tightsen finns även i svart med vit text men faller inte dessa i smaken finns det ett stort utbud av andra tights och träningskläder. Just nu finns det både nyheter och kläder med nedsatta priser på så det får ni inte missa, klicka bara på länken för att kika lite! https://www.svensktkosttillskott.se/varumarken/under_armour

Bara massa bus

Datum: 2017-03-24 Tid: 12:03:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 6
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
 
Min glädjespridare <3

En paus i pluggandet

Datum: 2017-03-23 Tid: 15:45:13 Kategori: Today Kommentarer: 3
Min dag har mestadels bestått av plugg. Började dagen med matteföreläsning innan jag och några kompisar gick hem till Viking för att finslipa på våra programmeringslabbar. Viking hjälpte mig med det sista så nu är den färdig, bara finliret kvar som jag ska ta tag i inför redovisningen på tisdag. Åkte hemmåt vid 12 och då stannade jag hos Cooper och fixade stallet. Han fick en välförtjänt vilodag efter fyra dagars hårdjobb. Planen var att jogga igår men han var otroligt pigg så använde framåtbjudningen till att trava på rejält istället (påbörjningen av travökningarna). Samma arbete som i ridhuset men 100 gånger roligare ute! 
 
Nu på eftermiddagen har jag avklarat nästan 50 mattetal så därifrån jag tog en paus. Ska ge mig på programmeringen strax sedan får det vara nog. På detta viset jag pluggar, allt på en gång och sedan gör jag inte ett dugg under ett par dagar sedan samma visa igen, haha. Allt eller inget!

Guldig zeebra

Datum: 2017-03-22 Tid: 15:28:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Min kompis fick äran att köpa dessa snyggingar till mig på hennes Ullareds besök. Har ett par liknande svart/silvriga och ville ha ett till par för att kunna ha både fram och bak. Tyvärr fanns de inte längre utan dessa fanns istället, brun/guldiga och glittrar som tusan! Hon köpte två par så han har till alla fyra fossingar, så snyggt! Kostade 80kr paret så varför ska man inte slå till? 
 
Utöver grimmorna som jag berättade om tidigare och dessa boots köpte hon även pälsglans och ett par sporrar. Välbehövliga saker till bra pris, lika bra att shoppa! 

Vi gör framstegen i myrsteg

Datum: 2017-03-21 Tid: 22:08:09 Kategori: C tävling Kommentarer: 11
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Mattias
 
 
Hade samma övning som förra gången vi hoppade för snart två veckor sedan. Bra övning för att få till flytet men det var inte vår styrka idag. Gick bra från början på lite lägre höjd men därefter satte mina hjärnspöken igång. Stundvis kändes det faktiskt som att det var han som inte ville, men när vi sedan kom perfekt på hindren gick allt som en dans. Sluta tänk och RIIIID! Tappade galoppen i hörnet mot kombinationen = dålig anridning eller plockade upp galoppen mot oxern istället för att lägga på benen och driva. Blir så frustrerad när jag vet vad jag gör för fel men att jag inte lyckas sluta upp med dumheterna. Blir bara en ond cirkel.. 
 
Samtidigt är det riktigt svårt för Cooper är inte direkt bussig och försöker hjälpa till. Om vi kom 20cm för stort gick det inte för sig och det är svårt för mig att styra över små centimeter. Blir därför också frustrerad då det känns som vi kommer rätt men att det var någon centimeter som som skiljde sig från att det skulle vara perfekt. Ja, hur ska man träna på detta?
 
Fick iallfall till en hel del fina språng och han hoppade riktigt bra på kombinationen. Där hade han verkligen självförtroendet även fast det var lite långt ut till b-hindret, han dundrade av stort och hoppade kalasfint! Även trippelbarret hoppade han perfekt på 9 av 10 gånger. Så roligt!! Hade den faktiskt på en meter och det är högsta trippeln vi hoppat. Det går åt rätt håll, även fast det känns som myrsteg ibland.

Lilla kungen

Datum: 2017-03-21 Tid: 18:31:09 Kategori: C träning Kommentarer: 0

En del strul men ett väldigt nyttigt pass mentalt för både mig och Cooper. Mattias var med och han lyckades få till bilden under. Så fin så! 


Berättar mer senare för nu ska jag iväg och träna! 


Dressyrträning igår och fortsättning idag

Datum: 2017-03-20 Tid: 20:57:41 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Gårdagens dressyrträning bestod av början på ökningar/längningar och skänkelvikningar. Började med ökningarna och då jobbade vi i ett högt tempo i både traven och galoppen. Travade på rejält framåt och gjorde en galoppfattning därefter bröt vi av till trav och då skulle det fortfarande vara i det höga tempot. Var väldigt flängigt och Coopers balans i det tempot var inte den bästa. En sak att jobba på! Därefter tog vi oss an skänkelvikningarna. Kom fram till att han inte ville sätta under höger bak och fick jobba med det genom att ta tyglarna i båda händerna och lägga på spöet på hans has. Lite klurigt för mig att få till det men han tog några fina steg. Ska jobba med detta bland annat genom att stå på marken och flytta höger bak så han får in tekniken. Han brukar ha lätt för att lära sig så det ska nog inte vara några större problem. 
 
Idag fortsatte jag på samma spår. Jobbade mest med att flytta höger bak genom skänkelvikningar och framdelsvändningar. Hoppade även av och flyttade honom lite från marken och det gjorde han riktigt bra. Känns som att han har ganska bra koll på rörelsen men att han fuskar när jag sitter på ryggen för jag inte kommer åt. Jobba jobba! 
 
Avslutade med att rejsa på lite på samma vis som igår, trav-galopp-trav-galopp i högt tempo. Lite varje dag så ska det nog gå bättre inom snar framtid!

Grimmslaktarn

Datum: 2017-03-20 Tid: 09:04:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 9
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Hur gullig i sitt blåa ludd?! Han hade lyckats förstöra sin grimma igen och som tur var hade min kompis precis kommit hem från Ullared med tre nya grimmor till mig. Stannade på Hööks för att köpa ludd och fanns bara i blått så det fick så lov att bli det. Denna grimma lyckades vara hel i hela 5 dagar, grimmslaktarn! Som tur var hade spännet gått sönder på ett bra sätt och kunde bara sätta dit en karbinhake. Förhoppningsvis överlever den ett par veckor då iallfall.

Jag är tillbaka

Datum: 2017-03-19 Tid: 17:50:42 Kategori: Today Kommentarer: 8
Hallådär! 
 
Har haft en väldigt jobbig vecka med flera saker inblandat och jag har bara gått på auto. Har varit helt förstörd bitvis, varken ork eller lust till något har funnits och enda gången jag haft kontakt med datorn har varit när jag slagit på en film innan jag somnat. Skrev två tentor under veckan och jag ligger nog precis på gränsen på båda två, snälla lärare ge mig godkänt!! 
 
Nu är det äntligen söndagkväll och klagar inte på att lämna denna vecka bakom mig. Har haft en väldigt bra helg vilket har varit välbehövligt! I fredags förade jag med en massa kompisar innan vi var några som drog vidare på krogen. Hade en sjukt rolig kväll, kan inte ens minnas senaste gången jag hade en så bra utekväll! 
 
Idag har det varit strålande sol och några plusgrader. Var i stallet hela förmiddagen, hade en bra dressyrträning för Linda och fick några läxor att jobba på. Berättar mer om det sedan. Efter stallet var jag en stund med Mattias. Vi gick på en timmes promenad i finvädret, mysigt! 
 
Nu ska jag försöka ta tag i bloggen, har en hel del bilder och saker jag tänkte dela med mig av!
 

4 timmar till tenta

Datum: 2017-03-16 Tid: 10:21:08 Kategori: Today Kommentarer: 8
Snart är tentaveckan över igen för denna gången, finally. I tisdags hade jag första tentan och jag lär ligga precis på gränsen till godkänt så hoppas verkligen att lärarn bjuder på lite extrapoäng. Skulle dock vara ganska sjukt om jag klarade den med tanke på att jag lagt ner kanske 10% av tiden man bör lägga ner. Studietekniken á la My! Idag är det dax för matten och det känns som jag borde lyckas få godkänt men man vet ju aldrig. 
 
Annars i veckan har Cooper börjat sättas igång egen efter tre dagars vila. I tisdags red vi ut och ja, det var ganska intressant. Han var hur spänd som helst och livrädd för det mesta. Han tvärnitade i galoppen, tvärvände och ville springa hem igen x antal gånger. Tur det var isigt vilket gjorde att han gled en bit när han stannade vilket hjälpte mig att sitta kvar på ryggen. Igår red Olivia honom i ridhuset. Hon hittade lite mer knappar denna gång och fick till honom fint i traven. Cooper är så snäll så! 
 
Ikväll tar jag en sväng i ridhuset för imorgon ska han få vila igen. Skönt för honom med en lugn vecka, men på lördag kör vi igång igen. Dressyrträning på söndag, äntligen!
 

En helg i huvudstaden

Datum: 2017-03-13 Tid: 13:52:47 Kategori: Today Kommentarer: 4
Ja några mer intressanta bilder tog jag faktiskt inte. Vi åt, drack, shoppade, kollade på Magnus Ugglas show och avslutade med The Phantom of the Opera. En riktigt härlig helg med hela familjen och det var roligt att få lyxa till det lite. 
 
Nu är det bara att komma tillbaka till verkligheten som jag just nu bara vill komma undan. Bara sätta igång och tentaplugga nu då. Vi hörs om jag nu råkar överleva!

Trötter

Datum: 2017-03-10 Tid: 13:47:29 Kategori: Today Kommentarer: 15

Cooper gick en hyfsat dressyrpass igårkväll och idag tog vi en uteritt. Nu får en en välförtjänt vila i helgen!


Just nu sitter jag i bilen och vi har snart tagit oss halvvägs ner till Stockholm. Bata jag som älskar att åka bil? Haha..


Långa dagar

Datum: 2017-03-09 Tid: 10:47:00 Kategori: Today Kommentarer: 11
Då har det redan hunnit bli torsdag och det återstår bara en dag till Stockholm. Igår åkte jag hemifrån halv 8 och landade hemma 13,5 timme senare, bortsett från att jag åkte hem och bytte om efter jobbet. Boxpasset var inställt och istället testade jag gymma lite. Körde armar och axlar för att inte påfresta ryggen och det gick över förväntan. Kroppen mådde nog inte dåligt av lite vila. Efter gymmet var det Coopers tur att röra lite på sig. Vi begav oss ut i mörka skogen tillsammans med djupsnön. Mysigt! 
 
Idag väntas också en lång dag. Jobbar 8-20 och därefer ska Cooper ridas. Får vara glad om jag är hemma till 11.. Då ska jag ändå försöka vara uppe i stallet till 7 på fredagmorgon för att klockan 11 rullar bilen ner till Stockholm, då ska Cooper vara riden och jag ska vara duschad och redo. Undra hur mycket Cooper kommer hata mig med endast 8 timmars sömn när han hellst sover 23 timmar om dygnet ;)
 
Hoppas ni får en fin torsdag!

Livet enligt Cooper

Datum: 2017-03-08 Tid: 12:39:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 12
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Idag jobbar jag 8-16 och för att hinna med mig får jag åka till stallet direkt efter och rida en snabbis för halv 7 ska jag på boxpass som vanligt. Dock två veckor sedan sist då jag inte vågade mig på det förra veckan på grund av min rygg. Haft ont i över två veckor och det sitter fortfarande kvar litegrann men jag överlever. Sätter igång och tränar som vanligt igen nästa vecka för då har jag vilat tillräckligt, gått på tre pass men inte gymmat på två veckor. Abstinens, haha!

Tilliten är viktigast

Datum: 2017-03-07 Tid: 21:31:12 Kategori: C träning Kommentarer: 5
Dagens övning som jag fixade ihop lite snabbt imorse, den blev riktigt bra. Kombinationen var med ett galoppsprång mellan och hela övningen gick att rulla på i en evighet. Efter kombinationen kunde jag välja trippeln eller oxern, efter oxern kombinationen igen, efter trippeln ta ett varv och hoppa oxern osv osv. 
 
Började värma upp på en volt och skuttade över lilla. Rak, yttersida, aktivera inner bak, rak, yttersida var mina tankegångar. Otroligt tydligt om någon av sakerna fattades för då blev språnget katastrof. Fungerar det inte på det lilla går det inte på de andra heller. 
 
Övergick sedan till att hoppa igenom alla hinder ett par gånger innan vi tillslut rullade på allt. Från början när hindrena låg på 80-90 hoppade han väldigt enkelt och jag kämpade med att vänta på honom och låta honom ta oss till hindret. Han var fantastiskt duktig, får också ge mig själv lite beröm som faktiskt inte strulade till det för honom. Framsteg!
 
I mitten hade vi en liten svacka, eller snarare jag. Höjde upp så det var ca 95-105 och bara för att hindret höjdes 15cm skulle jag hoppa av 50cm längre ifrån. Jo men ellerhur va, sa Cooper. Försökte bryta det mönstret och hoppade lilla ett par gånger och trippeln som han hoppade kanoners på, sedan provade vi igen och tillslut var vi tillbaka där vi började. Dock är det väldigt svårt för när vi kommer upp i lite höjd måste jag vara med hela tiden och verkligen rida, samtidigt som jag inte får hålla på och störa honom så vi tappar rytmen. Hmmmmm... klurigt! 
 
Han hoppade kanonfint iallfall och det är huvudsaken. Hans självförtroende blir verkligen bara bättre och bättre och det behövs verkligen för att jag ska våga lita på honom. Vår tillit till varandra är viktigast!

Äventyr

Datum: 2017-03-06 Tid: 22:16:37 Kategori: C träning Kommentarer: 4
Idag begav vi oss ut på en minst sagt intressant uteritt. Gick bort till en väg som jag bara utforskat en del av och tänkte se vart den ledde. Det fanns ett spår som vi gick i, som jag senare upptäckte var från en skogsmaskin. Vi gick och gick och gick, hoppades på att komma fram till något ställe jag kände igen. Man ska kunna gå över berget och komma fram nedanför vårt stall, men vägen vi gick ledde åt fel håll över berget. Tillslut tog spåret slut och vi hamnade mitt i ett kalhygge, fick ge upp hoppet även denna gång och därmed vände vi. Hoppade av och ledde honom nästan hela vägen då det var väldigt brant nedför (var kul att galoppera upp ;)). Längst uppe på bergstoppen kändes det som vi var! 
 
Efter nästan en och en halv timme var vi tillbaka i stallet. En lite längre och mer spännande tur än vad som var planerat. Imorgon får han sig ett morgonpass med massa hinder. Hoppning på schemat!
 

Träningsförutsättningarna blev dubbelt så bra

Datum: 2017-03-06 Tid: 14:34:06 Kategori: C träning Kommentarer: 9
Nu har vi äntligen sex stycken till hinderstöd till ridhuset vilket innebär en fördubbling! På sex vanliga hinderstöd och tre på väggen har det aldrig rktigt gått att bygga bra banor med olika varianter av hinder. Bygger man en oxer eller trippel finns det knappt några stöd kvar. Nu har pappa och hans kusin fixat ihop ytterligare sex stycken, alltså har vi totalt femton stöd nu. Nu ska det hoppas! 
 
Hade markarbete med Cooper för några dagar sedan, hoppade lite studs och bom-räcke.bom. Han kändes superfräsch och ska nog hoppa imorgon om det passar sig. 
 
Annars har vi jobbat på i dressyrarbetet. Så sent som igår fick både han och jag jobba hårt. Från början var han väldigt stel i vänstersidan, böjde honom ganska rejält både inåt och utåt på rakt och böjt spår. Han blev väldigt fin och behövde inte göra ett dugg i händerna utan han rundade sig så fint för skänklarna. Vilket blev rena rama motsatsen på slutet. Red igenom delar ur LA:1an och han hade lite för mycket vilja så när jag ville bromsa ville han gasa. Framförallt när han skulle göra en halt från galoppen. Han lärde sig vad han skulle göra och när jag började bromsa lite sprang han iväg och blev stark istället. Jobbigt tyckte han!
 

Redo för en ny vecka

Datum: 2017-03-05 Tid: 21:09:00 Kategori: Today Kommentarer: 4
Återigen är ännu en vecka snart slut och det börjar bli dax att gå vidare in i nästa. Veckorna går otroligt fort! Känner knappt någon skillnad på vardag eller helg heller för jag knappt är på skolan. Känns som jag är ledig hela tiden samtidigt som jag har en del plugg som ligger och väntar på mig konstant.. 
 
Denna vecka har en hel del att erbjuda. Till helgen åker jag, mamma och pappa till Stockholm där vi ska möta upp brorsan och ha en myshelg tillsammans. Fram tills dess ska Cooper ridas ordentligt, jag måste ta tag i pluggandet plus att jag jobbar onsdag och torsdag. Känns bra att det blir lite mer hektiskt för nu har jag haft det lugnt ett bra tag och då slutar det med att jag bara blir seg, är bättre på att ta tag i saker när det händer mycket på samma gång. 
 
Har ni något roligt i veckan att se fram emot?
Haha alltså sjukaste igår. Var och spelade bowling och helt plöstligt dök det upp en kille bakom mig och ba "Tja, läget? Väntar du barn?". Bästa var ändå att jag hade en tjocktröja och man såg inte ens konturen av mig så han försökte sig nog på en raggningsreplik men när jag svarade sa han bara att han skojade, världelös helt enkelt ;)

Tre härliga

Datum: 2017-03-04 Tid: 17:17:00 Kategori: C fotografering Kommentarer: 24
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Spana in min snygging!! Fotade en stund idag och även fast han helst hade huvudet i backen för att äta snö eller grimskaftet så lyckades han ändå fastna väldigt bra på några bilder. Släppte lös honom i början och det första han gjorde var att lägga sig ner och rulla, så himla härligt!! Har en rolig bild från när han precis hade lagt sig för då låg han bara och njöt och rörde inte in fena i ca 10 sekunder. Lagomt nöjd att slippa täcket en stund! Efter rullningen så drog han en repa och tyckte livet var hur kul som helst. Fotade lite porträtt en stund innan jag släppte honom igen för han vägrade stå still. Då gick han på upptäcktsfärd och gick så långt ner han kunde komma i princip och därifrån började rejset. Han sprang som en galning, bockade, vände, sprang ännu mer och ännu mer. Skulle haft zoomobjektivet på så hade det nog blivit några bättre actionbilder. 
 
Planerar att släppa honom likadant igen inom snar framtid (då ska zoomet på ;)) och låta honom springa på lite längre. Nu vart det bara någon vända tills jag fick stopp på honom för han drar igång Caija i hennes hage (Cooper springer alltså utanför hagarna) och hon blir så taggad och springer som en galning vilket inte är jättekul. Skulle vara bra om hon inte var ute samtidigt så hon slipper bli så uppjagad lillstackarn. 
 
Har ju världens livsnjutare till häst iallfall! :D

Testing testing

Datum: 2017-03-02 Tid: 19:04:16 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7
Nikon d3100 +  AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Tre snabba testbilder från hagen med det nya objektivet. Hittills väldigt nöjd över skärpan och gillar även bakgrundsoskärpan vid bländare 1,8. Det lilla jag testade så var skärpan lite sämre med största bländaren (bilden i mitten är tagen med 1,8 och de andra två med 2,8) men inget extremt. Bra mycket bättre än mitt 60mm f/2,8. Det håller mina förväntningar när det gäller porträtt, blir intressant att prova det i ridhus!

Grått och trist men ett bra dressyrpass!

Datum: 2017-03-01 Tid: 15:37:44 Kategori: C träning Kommentarer: 22
Har verkligen noll motivation för allt just nu. Vill fota och testa nya objektivet men utanför fönstret är det grått, dimmigt och antingen snöar eller regnar. Har varit så i flera dagar och jag längtar tills solen börjar titta fram igen. Motivationen blir inte bättre av att jag har tentor om 2 veckor och jag måste verkligen få godkänt, vilket känns ganska kört för framförallt den ena. Livrädd för den haha! 
 
Min rygg börjar ialflafall äntligen komma på bättringsvägen, provade träna igår och det känns idag kan jag lova. Skippar träningen ett par dagar till så jag blir helt bra istället. 
 
Cooper gick ett väldigt bra dressyrpass igår. Var riktigt roligt att uppleva den känslan igen. Satt lite press på honom och han kom fram så himla fint! Jobbade mestadels innanför spåret för att checka rakriktningen. Gjorde miljoner galoppfattningar både från skritt och trav och målet var att han skulle vara rak hela tiden. Framsteg i höger varv då han inte sköt in rumpan lika mycket, går år rätt håll! Jobbade också en del öppnor och i galoppen gjorde vi en övergång till skritt några steg och sedan tillbaka upp i galopp men fortfarande i öppnan. Svårt för mig och jobbigt för honom i höger varv då han måste sträcka ut vänster bakben. Väldigt bra jobb för hans del då han blev otroligt mjuk och bärig! 
 
Idag fick han en välförtjänt skrittur, men självklart i snön så han fick lyfta på tassarna. Här ska vi inte ligga på latsidan. 
 

RSS 2.0