4 år med bäste Poopis!

Datum: 2017-05-23 Tid: 19:26:46 Kategori: Today Kommentarer: 8
 
Idag är det 4 år sedan min fantastiska lilla ponny kom till vår familj. Helt sjukt vad tiden gått fort!! Tänkte fixa ihop ett inlägg med massa bilder från alla åren men jag har istället spenderat min dag med att varit ute i solen och pluggat. Får fixa det inlägget om ett par dagar då tentorna är över! 
 
Kommer få ett fint F på tentan jag hade igår, såå surt haha! Gör egentligen inte speciellt mycket då det är 10 frågor med fyra alternativ så man behöver bara kryssa rätt svar. Inte jättejobbigt alltså. Det som är surt är att jag på tre uppgifter hade svarat rätt men ändrade i sista sekund, annars hade jag varit godkänd! Eller ja man vet ju inte helt säkert förrän resultatet kommer men google säger ju en hel del. 
 
Nu gäller det bara att klara de nästkommande två tentorna och de är lite viktigare att klara. En aningens jobbigare att plugga inför mattetenta och en "faktatenta" istället för en frågeslinga typ haha! 

Ännu en helg

Datum: 2017-05-21 Tid: 12:51:02 Kategori: Today Kommentarer: 1
Sista dagen för denna helg och snart beger vi oss in i nästa vecka vilket innebär tentavecka. Tre tentor ska skrivas och jag ska bannemig klara alla också! 
 
Igår åkte jag med mamma och pappa på möte med motorcykelklubben. Massa snack och sedan rullade vi hemåt igen. Stack till Cooper på en gång och hoppade faktiskt upp och red, äntligen!!! Fem dagar känns som en evighet.. Han fick jogga litegrann och det märktes att han inte blivit riden. Han var 10 meter lång och inte jättesugen på att jobba. Försökte få honom lite kvickare och han blev helt okej mot slutet. Han behöver sin lilla tid för att komma igång. Min lilla muskel börjar bättra på sig och nu gör det i princip bara ont i muskelfästet så om någon dag ska jag nog vara smärtfri och då blir det nog lite trevligare att rida också. 
 
Igårkväll var vi iväg på födelsedagsmiddag och ytterligare lite senare, snarare natten, så skjutsade jag några kompisar. Bowlade tillsammans med dom och jag och Lukas tyckte att vi skulle slå vad om vem av oss två som skulle vara sämst. Men för att göra det lite roligare så valde vi att slå vad om vem som skulle vara bäst. Efter en väldigt spännande och intensiv match vann jag med 4 poäng. Tur man vinner med marginal!! 
 
Var i stallet nu på förmiddagen och jag och Cooper var ute och rejsade. Nu borde hans kroppsdelar vaknat till liv iallfalll ;) Vad har ni haft för er i helgen? 

Snapshots

Datum: 2017-05-19 Tid: 19:10:10 Kategori: Today Kommentarer: 3

Träningsförbud

Datum: 2017-05-17 Tid: 17:53:33 Kategori: Today Kommentarer: 9
Igår testade jag att gå på ett pass och träna men klarade bara av 20 minuter sedan fick jag sitta och titta på.. Hon som hade passet kände på mig efteråt och konstaterade att jag har en blödning i magmuskeln och det innebär att jag måste vila. Är så himla enkelt att göra saker utan att anstränga magen också, finns ju knappt någon rörelse som inte gör ont för tillfället. Men vad ska man göra. 
 
Cooper får longeras några dagar nu så sitter jag kanske upp i slutet av veckan. Han mår nog bra av en liten lugnare period igen! 
 
Uppdateringen här är inte som jag önskar men finns inte speciellt mycket att säga. Livet är väldigt ointressant just nu som ni nog kan förstå. Ingen träning, ingen ridning och bara massa plugg. Nästan bara en vecka kvar så ska slita ihjäl mig så jag klarar allt nu! 
 
 
 

Då var man igång igen

Datum: 2017-05-15 Tid: 21:44:05 Kategori: Today Kommentarer: 5
Har fått höra av några utav er att det laddas ner någon form av program/virus när ni läser min blogg. Jag har inte märkt av något men har hört av mig till blogg.se så får vi se vad de har att säga. Väldigt tråkigt :(
 
Ny vecka och nya roligheter!! Eller? Ja det beror på hur man ser det, lyckades få godkänt på en redovisning idag vilket nog var veckans roligaste. Annars vettetusan alltså. Tror att jag lyckades få en liten spricka i ett revben efter gårdagen och det kan jag inte påstå är jättehärligt. Fast samtidigt kanske det kom rätt lägligt med tanke på att jag måste plugga ihjäl mig inför tentorna nästa vecka. Cooper ska vaccineras imorgon = lugna dagar för honom och jag kommer knappt kunna träna vilket då innebär att jag får några timmar extra att plugga. Jippie!!! 
 
Vill bara få allt överstökat med godkända betyg, då jäklar ska jag njuta av sommaren även fast den bara består av jobb! 
 

Tvådagars hoppeskutt

Datum: 2017-05-14 Tid: 20:26:00 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 18-105mm f/3,5-5,6G ED VR II
Fotograf: Mamma
 
Mamma "glömde" bort att det gick att zooma så fick beskära en hel del istället, eftersom hon fotade med 18mm, haha. Aja! 
 
Igår var det pay and jump, för att se film är det bara scrolla nedåt till förra inlägget. Vi hoppade 90cm och 1m med blandade känslor. Han var väldigt spänd i första rundan. Första och andra hindret var 10-20 cm lägre och han bestämde sig för att stanna på båda långt innan. Han flyger och far och vet inte vart han ska ta vägen. Sjukt svårt!! 
 
Andra rundan var mycket bättre och vi fick ett helt annat flyt. Jag testade lite olika varianter av ridsätt för att se vad som fungerade bäst. Fast blev inte direkt jättemycket klokare då han reagerade olika varenda gång. Positivt att han blev bättre iallfall, hade man fått starta en tredje gång hade vi nog kommit runt ganska felfritt. 
 
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Idag hopptränade vi på ridskolan för Carro. Cooper var spänd på samma vis som igår och det gick inge vidare. Tillslut åkte jag i backen och lyckades få hinderstödsfoten intryckt i sidan precis under ridvästen. Bussigt Cooper! Känns som det gör ondare och ondare så blir intressant och se imorgon. 
 
Hoppade upp igen men kände att det inte gav oss någonting alls utan Carro fick hoppa upp istället. Han höll på på samma vis med henne och det känns bra på ett vis för då är det inte bara mig det är fel på. Man har ju börjat tvivla på sig själv efter alla dessa bakslag.. Tillslut började han slappna av och då hoppade han hus! Det är så konstigt för när han väl är avslappnad och där, då är det inga som helst problem, bara styra och hålla om med benen. Jag hoppade upp igen på slutet och avslutade med några språng. Ska ändra mitt ridsätt och vara väldigt mjuk i handen och driva med sätet (vilket Carro kom fram till när hon kände på honom) för då var det verkligen bara att styra och rama in. Hur enkelt som helst! 
 
Det svåra är att få honom avslappnad för när han väl är det, då är det inga problem. Syntes så tydligt på hela honom när han var spänd och kom fram mot hindret, han flackade med blicken, huvudet åkte hit och dit och han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen. Medans när han var avslappnad åkte öronen framåt, tittade på hindret och skuttade över som ingenting. 

Gårdagens 1 meters runda

Datum: 2017-05-14 Tid: 10:03:00 Kategori: C träning Kommentarer: 3
 
Tror klippet endast går att se från datorn. Finns annars på min instagram @mnordqvist
 
 
90cm rundan gick väl inge vidare men en bra träningsrunda. 1 meter gick desto bättre och tycker att vi hade ett bra flyt genom hela banan. Dunderbra träning för vår del! 

Uppladdning inför imorgon

Datum: 2017-05-12 Tid: 21:46:03 Kategori: Today Kommentarer: 10
Har varit och förblir en lugn fredagskväll för min del, kör på uppladdning inför morgondagen. Ska jag upp relativt tidigt imorgonbitti för att bege mig ut på årets första motorcykeltur. Jag, mamma och pappa ska iväg på avrostningen som det kallas, brukar göra det varje år. Är precis som det låter, avrosta sig efter en vinter utan körning. Är små övningar som att bromsa på grus, krypkörning, kurvteknik m.m. Efter det är det bara att gasa hemmåt och byta om för att hämta Cooper och åka iväg på pay and jumpen. När vi är färdig där ska vi på 2 års kalas så det kommer bli en fullspäckad dag! 
 
Cooper joggades i ridhuset idag. Böjde honom hit och dit och fokuserade på att inte tappa bogarna, bra förjobb tills morgondagen. Bogarna ska vara på sin plats och sedan är det bara över under eller igenom som gäller på banan! 
 

Ännu en vecka är över

Datum: 2017-05-12 Tid: 09:52:00 Kategori: Today Kommentarer: 5
Redan fredag och jag är ledig idag, skönt att slippa åka in till skolan må jag säga! Var ledig igår också men fick åka till skolan på kvällen och gå på det så kallade "programmerings akuten". Var verkligen akut för min del, haha. Han som hjälpte mig fick dra över nästan en timme för att lösa alla mina problem. Allt löste sig till slut iallfall och det tackar jag för!! Det roliga i detta var att allt fungerade i tisdags sedan la jag till en sak och då blev det fel överallt. En klasskompis satt och hjälpte mig i minst 4-5 timmar i onsdags men det löste sig aldrig. Men nu funkar hela mitt program och jag ska bara överleva redovisningen på måndag!! 
 
Med tanke på att jag blev kvar i stan hela dagen i onsdags så var jag inte alls sugen på att rida. Ofrivillig vila för hans del, får dåligt samvete men samtidigt måste jag verkligen prioritera skolan nu så allt blir färdigt. Var ändå ca 2 veckor sedan han fick vila helt senast. Försöker gå på promenader normalt när han "vilar".
 
Igår satt jag iallafall upp på ryggen igen. Kändes som evigheter sedan eftersom han promenerades i måndags och Olivia red i tisdags. Red ett kortare dressyrpass och jag vet inte riktigt hur han kändes. Han var mjuk och fin men ville inte riktigt att jag satt press på honom. Gjorde därför inget krävande utan tog det utifrån hans villkor och då gick det bra.
 
Imorgon ska vi åka på en pay and jump så då hoppas vi på det bästa!
 
Foto: Jennie Börs

Motivationsdödande

Datum: 2017-05-10 Tid: 09:33:46 Kategori: Today Kommentarer: 7

Har nog Sveriges tråkigase liv just nu känns det som. Har panik över allt som ska redovisas, lämnas in och tentorna samtidigt som jag inte orkar bry mig. Bra kombination..


Cooper och jag var ute på en timmes promenad i måndags och igår red Olivia honom. De fick jobba med övergångar mellan skritt och trav och hon börjar hitta fler och fler knappar. Roligt!! Idag skulle vi hopptränat men fick ställa in det på grund av skolan. Inte ofta skolan kommer före Cooper men har redovisning imorgon och har en bit kvar tills jag är färdig.. Får se vad vi hittar på istället.

Motivationen blir ju inte bättre av att veta att kring denna tid förra året hade vi ca 25 grader vissa dagar. Igår hade vi snöstorm, men de är härligt!!! Ge mig sommar nuuuu


Bustjejerna

Datum: 2017-05-09 Tid: 07:06:00 Kategori: Fotografering - Övriga Djur Kommentarer: 7
 
 
 
 
 
 

Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD


Tävling Färsta 6-7 maj

Datum: 2017-05-08 Tid: 09:11:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 11
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
 
Tänkte inte säga så mycket om denna helg, vi lämnar detta och går vidare. Klockren på framhoppningen båda dagarna, dunderfin rakt igenom och hoppade fantastiskt. Han vågade ta för sig och kom vi lite knas vågade han ändå hoppa de flesta gångerna, FRAMSTEG!! 
 
Första klassen var han ganska spänd och jag red lite mesigt. Det resulterade i att han skyggade undan för hindrena en bit innan. Jag skulle varit mer på och övertalat honom bättre. 
 
Till den andra klassen satt jag upp ett litet högre tempo och framförallt att jag hade mer go i mig. Det blev bättre och jag fick honom intill hindrena. Efter fyran tappade jag lite fart och han passade på att stanna där och då var vi körd. Positivt var att jag fick fram honom till hindrena och när han nitade så gjorde han det mitt på hindrena = jag hade honom inramad. Något funkade iallfall! 
 
Jag upplever det som att han blir spänd när det är så pass stor yta även fast han inte visar det speciellt mycket. Men han blir lite svår att få kontakt med intill hindrena samtidigt som jag i det läget blir för passiv. Eftersom han hoppar perfekt på framhoppningen men på banan går det åt skogen måste det vara att jag rider på nått bajssätt som han inte trivs med. Vi tränar vidare helt enkelt. Vi SKA lyckas nångång!!

Tur han är snygg

Datum: 2017-05-07 Tid: 15:32:55 Kategori: C tävling Kommentarer: 14
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
Fokusen var inte riktigt på mammas sida i helgen, lite 50/50 på bilderna. Men, men, min ponny är snygg som in i bängen iallfall även fast den dyra utrustningen inte ger oss någon mer lycka, haha! Någongång ska vi väl få lyckas tycker jag, jag kommer aldrig ge upp, den saken är säker!!

It's a new start of beautiful part

Datum: 2017-05-06 Tid: 17:02:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 10
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
 
Efter en mindre bra hopptävling idag så bjuder på lite fina dressyrbilder istället. Idag var Cooper jättefin på framhoppningen och jag försökte rida likadant på banan men det gick inte för sig. Han tittade till ganska rejält två gånger och en gång red jag dåligt. Blir så frustrerad på mig själv, känner mig sjukt världelös. Även fast han är spänd måste jag kunna göra något åt det, lär dig rida förfasiken!! Aja nya tag inför morgondagens klass!

Fredagsmys

Datum: 2017-05-05 Tid: 21:55:57 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 7

Antar att ni haft lika bra väder som mig idag? Strålande sol och 20 grader!! Dock blåste det lite väl mycket så det var inte speciellt skönt att sola. Var väl tur det för då kunde jag vara på skolan och programmera med gott samvete.


Ikväll gjorde Cooper och jag års debut i veterinärernas paddock och då hade vi en fin publik av tjurar. Såå söta!! Jobbade bara igenom honom lite lätt. Mycket övergångar och checkade av läget inför helgens tävlingar. 

Efteråt fick han sig ett bad igen. Ren och fin!! Nu taggar vi tävling både lördag och söndag :D


Födelsedagskalaset

Datum: 2017-05-04 Tid: 20:31:45 Kategori: C fotografering Kommentarer: 7
 
Fick kasta mig över kameran och trycka av snabbt som tusan om första tuggan skulle förevigas ;)
 
 
 ....för stax därefter var det tårta överallt!
 
 
Vet inte riktigt om ansiktsuttrycket visar att det var gott eller om jag får lyckas bättre nästa år? 
 
 
Och tillsist ett försök till att fota några födelsedagsporträtt. Antingen stod han inte still, hade öronen bakåt eller blundade. Vet inte vad som är värst, haha!

Dressyrtävling Ånge 1 maj

Datum: 2017-05-03 Tid: 17:21:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 12
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma
 
LB:1 - 61,96%
Katastrof är väl ungefär min beskrivning av första klassen. På framridningen var han stark och sprang ifrån mig medans på banan dog han av. Jag skulle lagt upp framridningen på att annat sätt och istället för att jobba emot honom när han blev stark skulle jag jobbat med honom och tryckt på honom ur det. Vi hade mest dragkamp och han var noll igång bakifrån. Vi sniglade oss fram genom programmet men han traskade runt stadigt i formen. Inga större missar men ett sämre helhetsintryck. 
 
LA:1 - 64,58%
100 gånger bättre på framridningen. Vi jobbade med varandra, han var mycket mer tillfreds i munnen och jag kunde korta ihop honom utan några protester. På banan flöt det på, mycket bättre energi och han var mycket roligare att sitta på! Tyvärr bröt han av i ena galoppvolten och han vägrade(?!?!?!) fatta galopp igen, tog ca 15 meter innan vi kom igång igen. En 3a i protokollet vilket kostade oss en andraplats och placering (var endast 2 placerade). Riktigt surt med tanke på ett så dåligt fel, men samtidigt - vilken debut!! Vi fick 6,5or och 7or genom större delen av programmet så det finns hopp inför de nästkommande tävlingarna!! 

Dax att stanna tiden

Datum: 2017-05-02 Tid: 20:49:38 Kategori: Today Kommentarer: 8
24 dagar till sista tentan. Innan dess ska jag hinna med en programmeringslabb, ett programmeringsprojekt, tre operativssystemslabbar, en operativsystemsinlämning, tentor i båda kurserna och som avslut en härlig mattetenta. Skjut mig här och nu tack! 
 
Detta underbara slog mig så sent som idag. Livet leker! Har suttit med en labb under dagen och ikvällen så den ska förhoppningsvis överleva en redovisning på torsdag. Känns ju som att jag borde börja bocka av att göra listan... 
 
Annars idag hann jag med ett ryggpass på gymmet medans Cooper fick en skön vilodag i solen! Välförtjänt efter gårdagen tycker jag. Ska berätta mer om tävlingen, men just nu känner jag mig mest redo för sängen. Hörs imorgon!
 
 
 
 

Fyra från gårdagen

Datum: 2017-05-02 Tid: 11:40:44 Kategori: C tävling Kommentarer: 11
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300mm f/4-5,6Di VC USD
Fotograf: Mamma

64,5% i LA debuten!!

Datum: 2017-05-01 Tid: 18:21:52 Kategori: C tävling Kommentarer: 2

Ett jäkla avbrott i ena galoppvolten kostade oss andraplatsen, men vad tusan hur nöjd som helst ändå över min kung!!! 


RSS 2.0