Bra hoppass

Datum: 2017-09-30 Tid: 19:13:16 Kategori: C träning Kommentarer: 22
Igår skulle vi som sagt hoppa och det blev som planerat. Hade en kombination med räcke-oxer med ett galoppsprång mellan, en linje med två räcken, ett enkelt räcke och även små galoppbommar. Började hoppa fram på väldigt låg höjd och han bjöd väldigt bra till hindren. Höjde kombinationen till 80-90cm innan vi avslutade med att höja upp oxern till 1m och linjen var på ca 80-90.
 
Han var helt fantastisk att sitta på och han visade så mycket säkerhet och inte en tendens till att tveka. Kommer vi nära så hoppar han ändå och han gör allt för att ta sig över. Blir så lycklig av den känslan att vi faktiskt kan och han har vuxit så fruktansvärt mycket mentalt på väldigt kort tid. Vi hade världens svacka i somras men nu har vi kommit tillbaka ännu starkare än vi var innan. Hoppas, hoppas, hoppas att jag kan hålla ihop detta på tävlingen nästa helg. Cooper förtjänar det så otroligt mycket <3
 
Foto: Jennie Börs Fotografi

Varierad träning

Datum: 2017-09-29 Tid: 10:31:35 Kategori: C träning Kommentarer: 16
Jag och Cooper har kommit in i en liten svacka nu senaste dagarna. Jag har inte kunnat hålla 110% fokus plus att han fick vila onödigt mycket i helgen = ihopstelnad häst. Vi har gjort två dressyrpass och han är på ett sätt väldigt duktig för han har fått mycket bättre framåtbjudning, dock lyckades jag inte lösgöra honom helt och därför fick jag inte den känslan jag vill ha. 
 
Eftersom jag känner honom och vet vad han behöver i dessa lägen så gick vi till travbanan igår. Galopprejs! Tog två vänder på rakbanan i full kareta och han sprang för kung och fosterland. Kan knappt minnas senaste gången han tröck på så rejält av sig själv. Varje gång han insåg att han inte skulle få gå hem så tog han i ännu mer ungefär som "desto fortare jag springer desto fortare får jag komma hem". Tårarna sprutade i fartvinden och det var bara såååå roligt. När vi sedan skulle gå hem var han väldigt upp i gasen och trippade större delen. Hoppade av och gick med honom sista biten för att ge honom en chans att slappna av. 
 
Idag ska vi gå och hoppa lite vilket är hans andra behov i dessa lägen. Galopprejs för att han aktiverar hela kroppen och hoppningen för att ryggen får sig en genomkörare. Coopers största träningsbehov för att kunna prestera på marken i dressyren också. Varierad träning är det bästa!
 
En vecka kvar tills vi har en två dagars tävling framför oss! 

Mitten av veckan

Datum: 2017-09-27 Tid: 12:26:00 Kategori: Today Kommentarer: 23
 

Gjorde mig en god smoothiebowl till frukost idag för vettetusan vad det kommer bli för frukost hädanefter, imorgon kommer nämligen en gubbe och ska fixa en vattenskada vi har i köket. Kuul! Får hoppas de inte river upp hela köket utan bara en bit så det fortfarande går att använda lite.. När jag var liten hade vi vattenskada i hela köket och de fick riva upp allt och eftersom man måste gå igenom köket för att komma till mitt rum så kunde jag inte komma in dit på flera månader. Disken fick vi ta i handfatet och spisen på altan. Haha det var tider! När de lagade skadan fuskade de rejält och därför har det nu blivit vattenskada igen, dock inte lika stor men ändåå. Sjukt segt.. Aja hoppas det går fort!


Hallå!

Datum: 2017-09-26 Tid: 21:17:57 Kategori: Today Kommentarer: 13
Jag har egentligen haft en lugn och skön dag idag men efter en förmiddag på skolan fastnade jag i några mattetal och blev sittandes med det i några timmar. Ja ni hörde rätt!! Det händer inte direkt ofta att jag blir insatt och verkligen försöker lösa uppgifter om de inte går på en gång utan oftast ger jag upp lite väl snabbt. När jag väl var inne i det flowet tyckte jag det var lika bra att fortsätta och vips var det dax för att åka till stallet. Kom hem nu för en stund sedan efter en mysig uteritt tillsammans med Pernilla och Fanny. Vi red en ny väg för mig och Cooper och han tyckte det var väldigt spännande, så pass spännande att han "bajsade på sig" 100 gånger haha!! 
 
Imorgon har jag en intressant dag framför mig med skola 10-15 och ska på träningspass klockan 18 så innan dess ska Cooper ridas. Kommer inte hinna hem mellan så får ta med mig en kylväska med någonting att äta mellan varven, annars lär jag väl dö på träningen ;)
 

Cooper pälslös

Datum: 2017-09-25 Tid: 21:01:40 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 33
Sådärja! Ena sidan gick bra, andra sidan gick trögt och tog en bra jäkla tid. När han tillslut var klar upptäckte vi felet på maskin, ååååh vad roligt, varför gjorde vi inte det innan? Haha herregud, detta är min tur med denna rakning. Går alltid åt helvete och allt krånglar men han lyckas under omständigheterna bli klippt ändå. 
 
Det som var superbra var att Cooper stod otroligt lugnt och brydde sig knappt, mammas godisburk var godare ;) Väldigt skönt med tanke på att han brukar vara väldigt kittlig och omöjlig på vissa ställen. Det som var sämre då var att maskinen tog så dåligt och då orkade inte jag stå och hålla på i en evighet på "de svåra ställena" när han ändå var så pass lugn. Bättre att det fick gå över relativt fort så han fick en bra upplevelse. Därav är han lite tuffsig på sina ställen plus lite ojämna linjer och så men vad tusan. Detta var en av de bättre gångerna måste jag säga, han har sett bra mycket värre ut ;)

Måndag morgon

Datum: 2017-09-25 Tid: 09:33:28 Kategori: Today Kommentarer: 14
Börjar skolan kvart över tio idag vilket är helt okej. Hämtade Mattias på flyget kring tolv inatt så det var skönt med en någolunda sovmorgon. Cooper ska ridas direkt efter skolan hade jag tänkt och ikväll ska han rakas. Han är just nu rakad en tredjedel för självklart strulade det som vanligt när jag och mamma klippte igår. Förra året listade vi ut att det var skären som det var fel på så vi lämnade in de på slipning och därför trodde vi såklart att det skulle fungera nu. Men nääää såklart inte... Mamma och pappa ska köpa nya skär ikväll och vi gör ett nytt försök då. 
 
Annars då - Cooper har varit ute på "rymmen" två kvällar i rad. Han har fått stått i sjukhagen när jag åkt därifrån för jag ville inte att han skulle vara nere i lervällingen i hagen. Det tycker inte han är lika roligt när maten tar slut så då kommer hans rymlingsfärdigheter fram. I förrgår hade han stått i hagen klockan sex men när de skulle in klockan nio var han borta. Kicki ropade på alla hästarna och då minsann dök Cooper upp. Vadå "jag är fri" när jag kan gå in och sova ;) 
 
Igår fick jag ett sms av Kicki att när hon hade kommit upp i stallet för att förbereda kvällen så stod Cooper inne i sin box. Min häst rymmer alltså från hagen för att gå in i boxen. Charmtroll deluxe <3
 

Hösten innebär rakning

Datum: 2017-09-24 Tid: 12:20:52 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 24
Hösten är här förutom att den inte kommit exakt lika långt som dessa bilder från förra året. Skulle vilja göra en liknande fotografering i år för jag älskar färgerna! Men får vänta ett litet tag till. Cooper ska även rakas till dess - tänkte försöka ge mig på det någongång nu i veckan. Om jag minns rätt från förra året rakade jag honom ungefär i samma tid och då fick jag raka honom ytterligare en gång där kring december, vilket då blir perfekt i år - inte att raka igen utan att då har pälsen växt ut en del lagomt till december. Eftersom jag befinner mig på andra sidan jordklotet då i fem veckor och inte kan slänga på ett extra täcke på mitt hjärta ;) 
 
Det är snart två månader kvar tills vi ska åka och jag har redan separationsångest. Men det är inget jag ska tänka på utan nu ska vi köra på som tusan dessa två månader och våra sista ponnytävlingar tillsammans <3

Lördagkväll

Datum: 2017-09-23 Tid: 19:56:39 Kategori: Today Kommentarer: 12
 
Jag och Cooper tog en barbackatur och det var ganska mysigt trots regnet. Resterande del av dagen har jag inte gjort någonting och vill inte göra något heller. Har hamnat i en brutal svacka, kändes som det gick åt rätt håll i torsdags men nu känner jag bara nää. Vill inte, orkar inte. Hoppas det ger med sig snabbt. Vad hittar ni på för roligheter denna lördagkväll?

Torsdagens träning

Datum: 2017-09-23 Tid: 08:46:05 Kategori: C träning Kommentarer: 13
Hann inte riktigt med mig i torsdags för det var full rulle hela dagen så när jag väl landade hemma var det ganska skönt att bara vara. Likaså igår var jag trött men nu är det lördag och nya tag!
 
Hoppträningen gick riktigt bra och jag känner redan stor skillnad på honom sedan den förra träningen. Nu satt jag upp tempot redan från början och han verkar kommit in i detta nu för han kan dra iväg själv när han får chansen. Då kommer nästa problem vilket är att han blir svår att få tillbaka i det läget. Han får liksom inte bara springa fort utan måste även kunna samla sig utan att jag bromsar i munnen för då tappar han bakdelen. Svårt att behålla honom aktiv hela tiden! 
 
Övningen var passande för honom med olika linjer som brukar kunna vara vårt problem plus lite knixar och volter där jag behövde aktivera honom hela tiden. Nyttig träning!
 
Är i stort behov av nya bilder..

Fredag och dödstrött

Datum: 2017-09-22 Tid: 16:45:40 Kategori: Today Kommentarer: 12
Detta brukar inte hänga ihop någonstans faktiskt. Normalt sett brukar jag vakna till på vägen hem från skolan men det hände tyvärr inte idag. Kan berott på att jag fick så lov att vakna klockan fem imorse för att skjutsa Mattias till flyget. Kom hem en timme senare och jag kände inte för att starta min dag då utan tog ett par timmar till i sängen istället. Vaknade och åkte in till skolan på en gång för återigen en nära döden upplevelse på matteföreläsningen. Var bara där sista halvan och det var fullt tillräckligt, haha. Jag har skippat ett par nu så tänkte gå dit och se hur långt han kommit, och jag behöver inte direkt känna någon stress. Långsammaste läraren hittills. 
 
Hade även en dataföreläsning innan jag äntligen fick sätta mig i bilen och åka därifrån. Jag hade tänkt rida ut på Cooper men kände bara "näääää du får vila". Var väl sisådär 2-3 veckor sedan han stod helt så behöver inte ha dåligt samvete för det! Gick förresten riktigt bra på träningen igår så ska berätta om det senare. 
 
Jag hade tänkt att både plugga matte och göra klart en datalabb när jag kom hem men istället låg jag halvdöd i soffan. Har kvicknat till nu så får se om det blir kvällsgörat. Bättre fredagkväll har man nog haft!
 

Ännu en behörighet på körkortet

Datum: 2017-09-20 Tid: 22:02:14 Kategori: Today Kommentarer: 21

Uppkörningen idag gick prima trots åtta grader och regn. Bästa motorcykelvädret! Jag hade tur och fick köra som nummer två och var klar redan kring tolv. Väldigt skönt eftersom vi rullade hemifrån sju, tillräckligt lång dag. (För er som inte vet så kör man i grupp och det är två moment därav att det tar tid). 


Väl hemma försökte jag mig på att plugga lite samtidigt som jag kikade på Idol. Åkte upp till stallet efter middagen och Cooper fick sig ett dressyrpass. Inget att hänga i julgran men det var trångt i ridhuset och vi fick rida på en minivolt vilket inte är optimalt för honom. Men men, imorgon har vi hoppträning på ridskolan så då får vi mycket yta! Det blir kanoners!


TB

Datum: 2017-09-20 Tid: 15:58:17 Kategori: C fotografering Kommentarer: 12
En grå och regnig onsdag kan man inte låta bli att titta tillbaka på en underbar sommardag tillsammans med min fyrbenta kärlek <3

Nu är de nära

Datum: 2017-09-19 Tid: 21:54:57 Kategori: Today Kommentarer: 6

Några timmar på skolan, ett par timmar i stallet och en timme på motorcykeln. Nu väntar sängen för imorgon står klockan på strax efter sex. Uppkörningsdagen är här efter mycket om och men och jag hoppas det ska gå vägen även denna gång. Vi hörs imorgon då jag förhoppningsvis tagit mitt femte körkort!


Kvällstur

Datum: 2017-09-18 Tid: 22:11:02 Kategori: Today Kommentarer: 21

Blev en lite senare kväll i stallet men det var väldigt skönt. Blev mest skritt och trav för Cooper tyckte det fanns mycket läskiga saker i mörka skogen. Senast jag red då det var skymning bröt jag foten så ville helst inte göra en repris ;)


Vi gick bort till travbanan och travade runt där ett varv men var ändå borta i nästan en timme. Skönt! Efteråt pysslade jag på i stallet och städade bland grejerna. Terapi!

Nu ska jag sova och hoppas på en bättre dag imorgon. Har en föreläsning och en övning på skolan, Cooper ska ridas och jag lär ta en motorcykeltur på kvällen för på onsdag har jag äntligen uppkörningen! Tredje gången jag gör denna uppkörning och har inte failat hittills så förhoppnings gör jag inte det nu heller. (Tog lätt när jag var 16 och mellan när jag var 18 så nu är det tung som är det sista). Godnatt!!


Måndag morgon

Datum: 2017-09-18 Tid: 11:03:22 Kategori: Today Kommentarer: 19
Tog en liten sovmorgon idag och det var väldigt skönt. Nu väntar lite matteplugg för känner att jag har en del att göra där. Tur det finns bra mattelärare på youtube! Kollade på 5 minuters föreläsning nyss och den lärde mig mer än min egna lärares 2 timmars föreläsningar. Bra att man börjar förstå något när det bara är 2 veckor tills vi har en dugga där man kan få 2 extrapoäng till tentan. Snacka om livsviktigt! 
 
Cooper ska ridas idag men vet inte riktigt vad vi hittar på. En härlig uteritt med massa galopp skulle nog vara välbehövlig för min del. Kravlöst och bara njuta av min fina ponny. Skulle även vilja ta mig till gymmet men motivationen har gått spikrakt nedåt för jag är så less på att bara träna överkropp. Foten håller knappt för min kroppsvikt heller så jag vågar knappt något. Jäkla skit. 
 
Tacksam för att han alltid finns vid min sida <3

I overthink, that's all it is

Datum: 2017-09-17 Tid: 22:34:00 Kategori: Today Kommentarer: 15
mnordqvist @ instagram, snapchat
 
Hallådär! Igår fick jag rycka in på jobbet i 6 timmar lite hux flux. När jag kom hem fick jag kasta på mig lite smink och kläder för att sedan bege mig ut. Vart en väldigt dålig kväll med massa missförstånd som ledde till dåliga beslut från min sida.. Hade bakishäng i stallet för Cooper fick nya dojjor idag. Därefter red Olivia honom, vi tog en promenad och avslutade med att de fick trava lite i ridhuset. Perfekt med ett litet lugnare pass nu efter en relativt intensiv vecka. 
 
Nä men nu ska jag ta och sova bort ångesten, om man nu hade kunnat gjort det... 

Hopptävling Matfors 16e september

Datum: 2017-09-16 Tid: 20:58:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 20
Dagens tävling gick bra och vi är en erfarenhet rikare. Jag gick på honom förmycket med pisken innan första och andra hindet vilket resulterade i ett stopp på vardera, men när jag tog tillbaka mig själv ett snäpp så tog vi oss över resterande hinder felfritt! Kände själv vad som vart fel och när jag rättade till mig efter andra hindret så löste sig resten. Viktig lärdom för min del!
 
Grejen är den att jag tycker att Cooper kan vara skitsvår att läsa av och eftersom vi haft en svacka vågar inte jag lita på honom till 100% i de situationerna. När det händer har jag tidigare satt mig tillbaka vilket inte blivit bra alls, nu istället bankar jag på som tusan istället - vilket resulterar i en tydlig protest från hans sida. Det är en riktigt svår balansgång och nu när jag ändrat min ridsätt betydligt så pass nyligt är det ännu svårare att försöka behålla det och inte hamna i gamla vanor. Är dock nöjd över mig själv att jag inte tog tillbaka honom en enda gång utan drev i alla lägen. 
 
Jag ska prova på träning och eventuellt nästa tävling att skippa spöet och se vad som händer. Då är det dessutom inomhus och då får jag verkligen inte gå på honom hårt. Det jag måste göra är att sätta upp ett högt grundtempo och ta det därifrån. Med lite mer träning i det tempot kommer han förhoppningsvis börja bjuda mer mot hindren och jag slipper osäkerheten. Åh det känns som att vi är så nära hela tiden men jag stället alltid till med något.
 
Tur han är världens bästa och gör rätt när jag gör rätt! Vi är på rätt väg och det är huvudsaken!! 
 

Nytt fluff är bäst

Datum: 2017-09-15 Tid: 22:33:03 Kategori: C fotografering Kommentarer: 23
Cooper är nybadad och redo inför tävling imorgon! Han fick även inviga sina nya skydd i några minuter för några snabb-bilder. Visst är de fina? :D S vita och fluffiga!! Som pappa sa "ett tips är att du fotar de nu för såhär vita kommer de aldrig mer vara". Finns nog en viss sanning i det ;) 
 
Porträtt var han dock inte sugen att vara med på, istället bjuder jag på två härliga bilder där han 1. öppnar boxdörren och 2. försöker slicka sig om munnen (läs ansiktet) efter att ha ätit sin kvällsmat lite väl med hela fejjan. Men vad gör det när man är sådär lagomt söt?

Student 2016 (bättre sent än aldrig)

Datum: 2017-09-15 Tid: 13:04:28 Kategori: C fotografering Kommentarer: 21
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Mattias
 
Pernilla sa åt mig igår att hon väntade på fler studentbilder - och här kommer de! Hade inte tänkt lägga ut några eftersom det var 1,5 år sedan jag tog studenten, meeen jag fick så lov att ändra mig. Kan inte bestämma mig för ifall de svartvita är finast eller de i färg. Tycker lite olika beroende på bild. Vilka tycker ni?

Kondisträning

Datum: 2017-09-14 Tid: 21:50:41 Kategori: C träning Kommentarer: 10
Jag och Cooper gick till travbanan nu ikväll och han fick springa på rejält ett par varv. Från början flög han åt alla håll och kanter för han var rädd för allt möjligt men det gick bättre och bättre för varje varv. Är så svårt när han är spänd för då går inte att trycka på honom så pass ordentligt som jag önskar för jag har ingen chans i världen att sitta kvar. Nu när han coolare ner sig allt eftersom så sprang han på rejält stundvis. Väldigt bra intervallsträning! Han vart svettig och fick ordentligt flås - bra jobbat helt enkelt. 
 
Foto: Victoria Mickelsson

Hamnade lite efter

Datum: 2017-09-14 Tid: 11:24:18 Kategori: Today Kommentarer: 13
Igår hade jag en relativt lugn dag men samtidigt hade jag saker för mig större delen av tiden. Jag är ledig från skolan nu fram till tisdag, eller snarare så har jag ingenting förutom två matteföreläsningar som jag inte orkar gå på. Istället får jag ta och plugga hemma, när jag nu hade tänkt börja med det. 
 
Jag och Mattias åkte till Birsta för jag ville kolla på lite saker. Fick med mig nya benskydd till Cooper, en fleecejacka som jag kan ha i stallet, ett par byxor, en topp och schampoo. Bra och nödvändiga köp! Coopers ena framskydd åkte nämligen ner bakom sargen på tävlingen i lördags och där kommer det nog ligga kvar tills man bryter upp väggen ;) Köpte ett nya vita istället som passar bra till framridningen på dressyrtävlingarna! 
 
Cooper fick hoppa lite i ridhuset och det gick bra. Känns som det blir bättre och bättre och stundvis bjöd han riktigt bra så det går åt rätt håll! Avslutade dagen med ett boxpass på gymmet innan jag landade i soffan hemma för att kika på Idol och Farang. Sedan var ännu en onsdag slut! 
 
Idag ska Cooper ridas och jag ska försöka sätta mig in i matteboken och få något gjort. Hoppas ni får en bra torsdag!
 
Saknar sommar och värme <3

Gårdagen

Datum: 2017-09-13 Tid: 10:47:06 Kategori: Today Kommentarer: 13
När jag åkte till skolan igår var det helt sjukt med vatten på vägen. Överlevde hela vägen in till stan men där hade nog i princip alla valt att ta bilen för det fanns inte en enda parkering. Aldrig varit med om något liknande, som tur var jobbar mamma på skolan bredvid och jag kunde parkera där. Hann in till föreläsningen 10 sekunder innan lärarn började prata, bra kämpat av mig!
 
Efter lunch hade vi en matteövning och där har vi en bra lärare, lärde mig mer på 15 första minutrarna än vad jag lärt mig på 4 timmars föreläsning. Galet egentligen. Slutade klockan tre och stannade till på gymmet efteråt. Blev ett gott och blandat överkroppspass. Därefter var det Coopers tur och vi red ut tillsammans med Fanny och Pernilla. Vi var med om sjukaste gubbjäveln:
 
Vi behövde rida ca 100 meter på en 50-väg och när vi kommit halvvägs kommer det en bil som vi möter och jag ser hur han börjar gasa på och körde nog 60-70 förbi, samtidigt som han blinkar med helljuset och lägger sig på tutan. Var det nödvändigt? Jag kräver inte att folk bromsar in, men gasa, blinka och tuta?!?! Fyfan äckliga gubbjävel. Tur vi har trafiksäkra hästar som inte reagerade ens minsta lilla..
 
Resterande del av uteritten gick bra och alla tre hästar var nog väldigt glada över sällskap!
 
 

En regnig morgon

Datum: 2017-09-12 Tid: 09:33:00 Kategori: Today Kommentarer: 17
Detta var nog den mest "fancyiga" frukost ni någonsin kommer få se gjord av mig. Och då är det ändå halvtinade bär ovanpå. Ja en matblogg är det sista jag skulle driva iallfall ;) För den som undrar är det en smoothie gjord på banan, kvarg, youghurt, havregryn, hallon och blåbär. 
 
Har lite sovmorgon idag men vaknade i lagom tid så jag låg i sängen och kollade på gårdagens Idol. Skön morgon! Det har spöregnat något så fruktansvärt sedan jag vaknade och det är verkligen hinkar med vatten som kommer där uppifrån, lagomt sugen på att dra mig vidare till skolan. Lär väl få sitta på föreläsningen ensam för känner jag mina klasskompisar rätt så vill dom inte gå till skolan i detta väder... Men nu måste jag dra vidare för att hinna. Hoppas ni får en bra tisdag!

Märks att skolan suttit igång

Datum: 2017-09-11 Tid: 15:26:43 Kategori: Today Kommentarer: 18
Började veckan med en tidig morgon och fyra timmars föreläsningar. Halva tiden gick bra för då hade vi ändå en helt okej föreläsning, men de sista två timmarna var inte direkt underhållande. Vår mattelärare är katastrof och kommer behöva lära mig i princip allt på egen hand. Skulle därmed behöva sätta mig ner och börja plugga men kan inte påstå att motivationen är på topp. Kanske gör ett ryck ikväll eller åtminstone imorgon. 
 
Cooper ska få en lugn dag idag för det förtjänar han. Vi ska tävla igen i helgen så det passar bra med en vilodag såhär i början av veckan. Får se om vi tar en promenix eller vad vi hittar på. Lite mys blir det nog iallfall <3
 

Pay and Jump Sundsvalls Lantliga Ryttarförening 10/9

Datum: 2017-09-10 Tid: 20:06:00 Kategori: C tävling Kommentarer: 15
Nikon d3100 + Tamron AF SP 70-300 f/4-5,6Di VC USD
 
 
Vi tog oss runt två 90cm rundor idag. Tanken var att hoppa 90-1m men fick inte riktigt till det i första rundan och därför hoppade vi en gång till direkt efter och då var vi felfria! 
 
Framhoppningen var väldigt liten och det var svårt att hålla tempot. Var bestämd med att han skulle gå på framåt och han hoppade väldigt bra. På banan hamnade jag i andra tankar även fast jag vet vad jag ska göra. Förstår inte varför det blir så. Som tur var Matilda där och jag sa till henne att jag måste driva - vilket hon då såg att jag inte riktigt gjorde. Hon stod och ropade åt mig så det var jättebra för då gjorde jag som hon sa och strulade inte till det själv. Efter fjärde hindret fick jag upp tempot och då avslutade vi banan jättebra. 
 
Travade sedan en kortis innan jag fick ta en runda till. Då hade jag tempot redan från start och han flög över alla hinder utan att blinka. Såååååån stor skillnad bara jag bestämmer mig. Måste sluta dalta! Men supernöjd över Coopers insats som ändå levererade en felfri runda trots hans värsta mardrömsunderlag, haha. Vatten och lera är inte hans grej ;)

Dressyrtävling Njurunda 9/9

Datum: 2017-09-09 Tid: 22:45:23 Kategori: C tävling Kommentarer: 17
Vi tog oss igenom programmet alldeles lagomt för att vara första gången och procenten landade på 62,4%. En fin procent och nu har vi något att jobba vidare med. Han tappade energi och släppte i bak ibland men samtidigt var han lydig och gjorde det jag bad om. 
 
På framridningen var han småspänd och väldigt "på" vilket jag tycker är en svår situation eftersom jag vet att han dör av på banan och då har jag inte fått fram honom för skänkeln för jag fått suttit och bromsat hela framridningen. Istället för att bromsa försökte jag driva även fast han sprang på och tycker att jag lyckades bra. På banan tittade han ganska rejält på ena sidan och spände därför till rejält och tappade lite väl mycket bjudning. Dock tyckte jag ändå att jag hade honom med mig mer än vad jag brukar kunna ha så det var både och där. Hade han bjudit till lite lite till så hade det nog kunnat gå ännu lite bättre. Vi fick en kostsam miss och det var i ökade skritten då vi fick taktinslag. Sååå svårt för jag vet att jag knappt kan driva på samtidigt som jag vill lite extra, det kostar. Annars var det inga större kostsamma saker utan lite dålig bjudning genomgående.
 
Men vad tusan! En jämn ritt med 6,5or genomgående i programmet och ett par 6or i de svårare momenten, hur bra som helst för att vara vår debut. Nu taggar vi om och tränar vidare!!
 

Då är dagen kommen

Datum: 2017-09-09 Tid: 10:41:34 Kategori: C träning Kommentarer: 20
Gårdagen flöt på väldigt bra trots att jag var överallt och ingenstans. På morgonen gick jag och Cooper till ridhuset och han fick jobba relativt hårt. Började jobba honom ganska lång i kroppen och galopperade väldigt mycket med en massa tempoväxlingar. Kortade sedan upp honom succesivt och red igenom programdelarna. Tycker skolorna blivit bra mycket bättre även fast de är långt ifrån perfekta. Men med tanke på att han knappt kunde ta ett steg i slutan på diagonal strax innan jag bröt foten - tills nu när han faktiskt förstår även fast styrkan inte är där ännu. Avslutade med att rida igenom programmet och jag hoppas att vi kan leverera ungefärligt som det för då kan vi nog få ihop en godkänd procent. 
 
Efter gym, skola och stall igen landade jag hemma. Åt middag och fixade mig sedan bar det iväg till stan. Sa jag att jag varit överallt idag? Haha. Partajade på men åkte hem redan strax efter midnatt och det tackar jag gudarna för. Såå skönt att vakna upp relativt pigg idag. 
 
Idag är det äntligen dax för vår debut i LA:P1 och vi startar inte förrän kvar över 4. Har några timmar på mig att vakna till liv och sedan tagga om rejält. Detta ska bli så spännande!
 

Det går framåt

Datum: 2017-09-07 Tid: 22:21:08 Kategori: C träning Kommentarer: 16
Då var vår första hoppträning för nya tränaren avklarad och det gick riktigt bra! Senast jag hoppade var ca 5 veckor sedan så jag var även lite ringrostig även fast det inte var några större bekymmer. Cooper hade ingen tendens till att tveka utan hoppade allt både stort och trångt och perfekt. Bara där går det inte att vara nöjdare! Det jag måste träna på är att hitta lite fler växlar i galoppen och driva på honom ännu lite till för att han ska bjuda bättre till hindrena. 
 
Imorgon har jag en intressant dag framför mig. Rida Cooper - Gymmet - Birsta - Skola - Duscha Cooper - hem - fixa mig själv - dricka drinkar med Wille - förfest med klassen - utgång. Lika bra att jag lägger mig så jag orkar vakna och hinner med allt!
 
Foto: Victoria Mickelsson

Då var man igång igen

Datum: 2017-09-06 Tid: 21:24:33 Kategori: Today Kommentarer: 22
Första skoldagen avklarades igår, en hel föreläsning på 2 timmar bestod dagen av.....och ändå höll jag på att somna sista halvtimmen. Bra start va?! Haha nejdå, lärarn vart bara lite väl tjatig på slutet och 100 pers i en minisal dödade luften så tror det vart en kombination av båda. Överlag verkar kursen bättre än vad jag trott så hoppas det håller i sig. 
 
Eftersom vi gick ut så hårt igår förtjänade vi en ledig dag idag, så man kan ladda upp inför torsdag och fredag med en föreläsning båda dagarna precis som igår. Jobbig start! Skämt åtsido men det är skönt med en lugn start. Istället sov jag och Mattias alldeles förlänge och när vi väl gick upp tog vi en "övningskörnings-sväng" med mig och herr släpvagn. Målet är att jag ska kunna köra Cooper om två veckor men tills dess tränar jag backning med vår lilla släpvagn innan jag ger mig på hästtransporten. Har kört hela två gånger nu och ska väl bli ett par gånger till, blev ju ett visst fotproblem som förhindrade en del träning. 
 
Cooper fick sig ett dressyrpass i ridhuset och han var väldigt framåt fast blev lite väl på och ville hänga sig i handen stundvis. När han bar sig själv var han väldigt fin och gjorde programdelarna helt okej ändå. Imorgon ska vi hoppträna så det känns bra att han får hoppa igenom kroppen två dagar innan tävlingen. Får hoppas jag klarar av att sitta kvar också!
 
Från igår när han fick käka lite frukost innan kiropraktorn kom. Nyvaken och full i spån <3

Cooper är fräsch!

Datum: 2017-09-05 Tid: 12:06:29 Kategori: C fotografering Kommentarer: 32
Kiropraktorn gav Cooper grönt ljus och det känns himla skönt måste jag säga! Det enda som var (och det jag antog) var att han hade en minilåsning i käken och det var fort gjort för att fixa till det. Resterande del av kroppen var det inga bekymmer med och känns otroligt skönt att han var bra i länden. Var strax över ett år sedan Sune var hos oss första gången och såg att tre ländkotor satt fast, alla våra problem blev självklara och sedan dess har allt i princip funkat. I februari var han tillbaka för då ville inte Cooper hoppa, mycket riktigt så var musklerna kring ländkotorna överansträngda (eftersom de antagligen knappt använts på flera år). Men nuuuu är han helt fräsch i lilla ryggen!! 
 
Vi tog en promenix efteråt och han fick käka lite gräs. Lycklig! Jag har även hunnit med ett ryggpass på gymmet plus att jag avslutade med lite kondition. Foten överlevde! 
 
Nuu ska jag snart bege mig till skolan för att börja mitt andra år på Mittuniversitetet. Flera som frågat var jag pluggar och här har ni svaret - Civilingenjör Datateknik. 
 
Det är galet att det redan gått över ett år sedan jag tog studenten. Känns som det var igår!! 

Hallådär

Datum: 2017-09-04 Tid: 15:27:00 Kategori: Today Kommentarer: 19
Ett par dagar senare. Sov hela förmiddagen igår och resterande del av dagen gick åt till att ta det lugnt. Var ute på en promenad och låg ute i solen en stund. Senare på kvällen tog jag med mig Mattias till stallet och han fick agera fotograf. Det gick bra till en början men efter ett tag blev Cooper väldigt uppstressad och var mer vild än tam. Vet inte om det var ett djur eller något som han kände lukten av för hela han skakade. Alla tre överlevde iallafall vilket var huvusaken, haha! 
 
Imorse var jag upp till stallet och tog ut hästarna. Red ett dressyrpass på Cooper och det gick helt okej med tanke på att varken han eller jag gjort detta på nästan fyra veckor. Red igenom LA:P1an och vissa delar ur programmet lite extra. Kommer bli intressant vad slutpoängen landar på lördag! 
 
Efter ridningen fortsatte jag mockningen av sommarhagen. Nu är halva hagen klar efter sidådärs 10-12 timmars jobb. Helt sjukt vad tid det tar. Bara hälften kvar.. 
 
Nu är jag helt slut i foten så har placerat mig i soffan och tänkte ta det lugnt ikväll. Imorgon börjar skolan igen så gäller att ladda batterierna inför det! 
 
 
 
 

Härliga lördag

Datum: 2017-09-02 Tid: 16:38:20 Kategori: Today Kommentarer: 21
..När klockan ringde strax efter halv sju imorse. Hämtade Mattias från krogen under natten då nollningen satt igång för hans del och var därför inte jättetaggad på att gå upp, men var bara att kriga igång dagen. Halv åtta stod jag på min funktionärsplats på hemmaklubbens storhästtävling. Jobbade bara två kortare klasser och var klar innan elva. Åkte därefter vidare till Cooper och vi tog en uteritt. Han var väldigt stark och ville mest dra iväg direkt det gick fortare än lugn skritt. Roligt att han är pigg iallfall! Dock krävs det en hel del från min sida för att han ska arbeta rätt då han faller ordentligt på bogarna när han piper iväg. 
 
Jag var hemma redan vid ett och passade på att duscha och greja innan jag och Mattias åkte hem till honom en stund. Jag kom hem från honom för ett tag sedan och ska väl äta någon form av middag och fixa mig innan det bär iväg till stan. Ska galeja litegrann med nollorna hade jag tänkt. Kommer bli roligt att träffa klasskompisarna som jag inte sett på hela sommaren. Skojskoj!
 
Idag skulle vi egentligen debuterat LA:P1an om det inte vore för en viss fot. Som tur är förskjuts debuten endast en vecka så det blir verkligen hårdträning i veckan!! 

Uppe på ryggen igen

Datum: 2017-09-01 Tid: 17:24:32 Kategori: C träning Kommentarer: 21
Då var det äntligen fredag och idag är det tre veckor sedan jag, mamma och pappa spenderade morgonen av pappas 50 års dag inne på akuten. Har märkt att några inte har riktigt koll på vad som hände och det som hände var att jag åkte av Cooper och lyckades landa illa på foten. Det resulterade i en liten fraktur, men det skulle vara läkt på tre veckor. Nuuu har jag överlevt veckorna nere på backen, men idag var det äntligen dax att sitta upp på min favoritrygg igen. 
 
Red utan stigbyglar och det mest intressanta var hur jag skulle komma upp. Vi har en liten lagom pall som fungerar bra när man ska upp barbacka, men nu var det en sadel uppepå och alltså några centimeter till. Hade självklart mina brallor med silikon grip som då sög fast som tusan i sadeln och benet fastnade uppe i sitsen, haha! Borde varit en fantastisk syn och Cooper blev väldigt fundersam men tredje gången gillt sedan var jag uppe ;)
 
Vi tog en kortare sväng som "test av min fot". Red i alla gångarter och Cooper tyckte det var vääääldigt roligt. Fick passa på honom rejält annars hade jag nog legat i backen igen (hade inte blivit förvånad). Imorgon testar jag foten med stigbygel och sedan till veckan är det bara försöka köra på som vanligt igen. Fullspäckat schema med hoppträning på torsdag, dressyrtävling på lördag och eventuellt pay and jump på söndag. Hej och hå, ingen rehab här inte, haha! 

RSS 2.0