Blåbärssmoothie

Datum: 2018-01-31 Tid: 21:21:46 Kategori: Today Kommentarer: 21
Gjorde mig en god smoothie tidigare idag efter både stall och skola. Började min dag i stallet redan klockan sju imorse för att jag skulle hinna med mig innan skolan. Behövde nämligen checka av Cooper eftersom han inte visat några symtom i två dagar (under kvällstid och ville därför se på morgonen). De var tyvärr tillbaka och veterinärtiden står kvar. Dock har vi fått flyttat den till fredag istället för imorgon ska det vara snökaos här, kan komma upp till 60cm snö(?????). Skolor har stängt och ja då tänker inte jag bege mig ut med Cooper på vägarna! 
 
Var klar i stallet strax efter nio och då fick jag rappa på ganska rejält för att hinna till skolan i tid. Klarade mig precis, tidsuppfattningen är på topp! Efter skolan satt jag med en datalabb en stund och nu ikväll var vi iväg och tränade. Nu är klockan inte ens halv tio men jag är redo för sängen! 

Rakad

Datum: 2018-01-30 Tid: 21:35:11 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 18
Nu är Herr C klippt och redo för hårdträning. Som vanligt tuffsig kring armhålor och ljumskar men för att vara honom så var han riktigt duktig idag! På slutet blev han otålig för han är så kittlig och då orkade jag inte hålla på längre. Kring bakbenen och ljumskarna var han riktigt duktig för där kom jag åt nästan allt jag ville, dock var det hopplöst i armhålorna. Tur han är ponny och får vara en lurv ;) 
 
Hans problem har inte visat sig varken idag eller igår och imorgon ska jag dit tidigt för att se hur han beter sig vid ridning eftersom det var katastrof i söndags. Fortsättning följer helt enkelt...

På torsdag

Datum: 2018-01-29 Tid: 20:39:15 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 19
Ringde veterinären idag så på torsdag har vi fått tid. Det känns skönt att få honom undersökt så får vi gå vidare därifrån. Den första jag pratade med trodde inte att det var någon idé att undersöka för att det antagligen beror på årstiden. Provade veterinär nummer två och de ville iallfall undersöka honom. Vare sig om det är något fel eller inte så vill jag ändå veta för jag blir dum i huvudet av att gå och spekulera själv. 
 
Annars idag har jag jobbat ett dagpass. Jobbade senast i november så det var på tiden! Får knappt några pass där längre men jag ska försöka skaffa mig ett till jobb för det skulle sitta fint med några fler timmar för kontots del. 
 
Hoppas ni haft en bra måndag!!
 
 

Cooper mår inte bra

Datum: 2018-01-28 Tid: 19:49:42 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 25
Hallådär. Igår var Cooper jätteirriterad igen och efter en del samtal med personer i stallet föll flera pusselbitar på plats. Cooper är alltid snorig. Inte sjukligt snor utan lite smått genomskinligt och vitt vid ridning då han frustar så pass mycket. Men nu är han kruttorr i nästan, han frustar och kliar, frustar och kliar men det händer ingenting. Idag var han så pass irriterad att det knappt gick att rida. Han fick stå inne nästan hela dagen förutom en kortis på eftermiddagen. Dock hade det knappt gått att få ut honom för direkt han kom ut genom dörren satte han igång att försöka komma lös och klia sig. Han blir som helt paralyserad och går knappt att få kontakt med.
 
Inne i stallet är det minimalt men direkt han kommer ut sätter det igång. Det har varit varmare och regnigt = fuktigt ett par dagar under veckan och då har han varit mycket bättre (och jag trodde det var på rätt väg). Men nu är det torrare luft och då beter han sig såhär. Imorgon ska jag ringa veterinären och hoppas på att få en tid så snart som möjligt och sedan får vi se vad som händer efter det. 
 
Lilla hjärtat <3

Lördagsmorgon

Datum: 2018-01-27 Tid: 09:40:05 Kategori: Today Kommentarer: 28
Har precis ätit denna frukost bestående av gröt på linfrön, chiafrön och havregryn + avokadomackorna. Gröten är faktiskt bra mycket mer spännande än vanlig havregrynsgröt så det var inte sista gången jag gjorde denna. Nu är jag alltså mätt och redo för dagen. Ska först bege mig till gymmet innan Cooper ska både skos och få tänderna fixade. Ikväll kommer två kompisar hit, jag vet alltså vad jag har att göra denna lördag! 
 
Igår fick jag förresten reda på resultatet på tentan jag inte alls trodde att jag skulle klara meeeen fick ett godkänt på den, snacka om vilken lättnad!! 

Segaste vädret någonsin

Datum: 2018-01-25 Tid: 14:12:14 Kategori: Today Kommentarer: 16
Vad passade inte bättre än just plusgrader och regn hela natten?? Faaantastiskt. Det är blixthalka ute och jag vet inte om jag vågar mig iväg med Cooper på hoppträningen. Känns dumt att chansa för även om vi tar det lugnt finns det folk ute i trafiken som inte riktigt förstår vad lugnt betyder..
 
Hade skola tidigare och det var sista kursstarten för denna gång, diskret matte. Var skönt att ha en period utan matte men nu sätter det igång igen, bara köra på. När jag kom hem åt jag två avokado-ägg-mackor och nu har jag ingen aning om hur resten av dagen blir av. Stall och gym eller om jag vågar mig iväg på hoppträningen, vi får se helt enkelt. 
 

Onsdag

Datum: 2018-01-24 Tid: 18:42:00 Kategori: Today Kommentarer: 24
Denna dag började som många andra den senaste tiden - kollade ut genom fönstret och där låg ytterligare en decimeter snö. Jag vet inte men den som önskade årets snömängd måste ha varit riktigt snäll..
 
Jag hade en föreläsning idag, kurstart nummer två av tre. Därefter skyndade jag mig till stallet och fixade allt lite snabbt plus tog en 30 minuters promenad i snön med Cooper, och jaa han äter med hela ansiktet om ni undrar, haha. Det är äntligen skottat bort till travbanan förutom den nya snön som kommit men det är alldeles perfekt (tur jag kan se nyttan med snön annars hade jag nog inte överlevt denna mängd). Vi gick i 30 minuter så både han och jag fick röra lite på oss, i helgen ska vi hela vägen till travbanan och rejsa för det var på tok för länge sedan sist. 
 
Efter min ynka timme i stallet gasade jag till frisören och Matilda fick äran att rensa mitt hår på metaller (mitt hår drar till sig så fruktansvärt mycket). Lite ljusare och fräschare! 
 
Hoppas ni haft en bra onsdag!

Hoppet kom tillbaka

Datum: 2018-01-24 Tid: 08:30:22 Kategori: C träning Kommentarer: 5
I knappt 15 meter kom Cooper upp och ihop i formen, där och då väcktes lite hopp i mig. Det finns där och vi kommer att komma tillbaka!
 
Igår fick vi till ett bättre pass rakt igenom och därmed kunde jag korta ner tiden men arbeta intensivare, vilket jag föredrar. Hade tagit fram kavalettibommar på rakt spår och fokus var att han skulle vara rak både före, efter och över. Han skötte det oväntat bra och jag kunde avsluta med att sätta ännu lite mer press. Gjorde ett par galoppfattningar innanför spåret med ett avbrott över bommarna. Han gjorde några bra fattningar och han jobbade bra över bommarna hela tiden. Han försöker göra sitt bästa så det går inte vara annat än nöjd. Med tanke på att dagen innan vinglade vi på i 30 minuter innan det blev någon form av rak väg och nu gick han relativt rakt hela passet. Det finns i honom, jag måste bara plocka fram det igen! 
 
Foto: Jennie Börs

Vi kämpar på

Datum: 2018-01-23 Tid: 10:39:10 Kategori: C träning Kommentarer: 17
Gårdagens pass på Cooper var väl inget att hurra över. En timme höll vi på att traggla, dock inte speciellt effektivt för vi var på tok för många i ridhuset. De sista 20 minutrarna var vi ensamma och då föll några bitar på plats och han släppte till bättre.
 
Han är vinglig och kantig. Det märks framförallt i vänster varv då han gärna drar sig innåt i hörnen och lägger sig i kurvorna, istället för att sätta inner bakben under sig och balansera upp. När vi väl var ensamma och jag kunde fokusera 110% på oss gick vi en bit innanför spåret och gjorde galoppfattningar en efter en. Inte kasta sig åt sidorna och inte kasta upp huvudet. Då lossnade det och han arbetade rakare och rundare. 
 
Idag lägger vi in bommar igen men forstsätter på samma spår som igår.    
 

Godmorgon måndag!

Datum: 2018-01-22 Tid: 12:31:30 Kategori: Today Kommentarer: 8
Här har det ekat tomt under helgen men det var välbehövligt för min del. Jag har inte haft så mycket för mig utan bara tagit det lugnt och laddat batterierna. 
 
I fredags var det hockeyderby och Timrå kammade hem vinsten!! Jag var chafför till och från matchen men jag, mamma och pappa satt i soffan och kollade. Skönast att sitta där under en filt! Efter matchen följde jag med på fest men jag var i princip nykter. 
 
I lördags fick Cooper plumsa i djupsnön tillsammans med Nisse. Kort men intensivt och väldigt mysigt för oss uppe på ryggarna. På kvällen åkte jag till Mattias och förväntade mig en lugn kväll men där var festen i full gång, eller snarare det var en person där som hade fest med sig själv. Det slutade ändå med en lugn och mysig kväll i grillkåtan för festprissen däckade klockan tio, haha.
 
Igår blev det inte mycket gjort förrän jag åkte till Cooper nångång på kvällen. Vi tog en galopptur och det var mysigt. Han var lugn med taggad så alldeles perfekt! Åkte sedan tillbaka till Mattias och vi myste på i soffan men jag sov mest, som vanligt.
 
Nu är det måndag och sista lediga dagen innan skolan sätter igång imorgon. Jag ska fortsätta i samma lugna tempo hade jag tänkt förutom när det kommer till Cooper för han ska gå ett pass i ridhuset. Hade tänkt att gymma också men vi får se, har en förkyldning på g nämligen... 
 
Hoppas ni haft en bra helg!!
 

Bus

Datum: 2018-01-19 Tid: 16:12:31 Kategori: C träning Kommentarer: 18
 
 
Idag gick vi till ridhuset och jobbade över fem kavalettibommar. Han jobbade på bra över bommarna men det märks att han har det jobbigt i allmänhet under hela passet. Han känns lite tillbakadragen i steget och tar inte för sig vilket antagligen beror på att han inte orkar. Han är trevlig när han går i en lägre form utan större krav men direkt jag försöker korta ihop honom och sätta press tycker han inte alls att det är lika roligt. Styrketräning deluxe för Cooper, och vi fick en bra start idag! 
 
Efteråt släppte jag honom i hagen mitt emot som är lite större så fick han springa av sig lite. Jag vågar inte busa med honom i sin hage på grund av att snön snart täcker hela tråden och vill inte att han ska råka springa igenom. Han vart lagomt blöt efteråt kan jag tala om, men han var nog nöjd att få vara utan täcke en stund! 

Äntligen är dagen kommen

Datum: 2018-01-18 Tid: 20:17:39 Kategori: Today Kommentarer: 15
  • I måndags hade jag tenta
  • I tisdags hade jag mutlig redovisning 
  • Idag hade jag fem labbredovisningar
  • Idag hade jag en tenta
  • Idag lämnade jag in rapporten (3 dagar för tidigt??)
Alltså huuur skönt är inte detta att kunna pricka av?? Jag kom hem från Nya Zeeland för 13 dagar sedan och nu står jag här och har gjort klart allt detta skolarbete på dessa dagar. Fyfan vad skönt!! 
 
Höstterminen är avslutad och jag får helt enkelt invänta resultaten från tentorna och rapporten om ett par veckor. Hoppas på det bästa! Jag har dock projektet kvar i programmeringskursen men jag fick prioritera allt annat och tar projektet nu när jag känner för det i lugn och ro. Trots det ligger jag ändå före många i klassen som inte varit borta i fem veckor ;)
 
På tisdag sätter vårterminen igång och tre nya kurser väntas. Det rullar på! 
 
För två veckor sedan när jag inte ville åka hem för jag visste att jag hade allt skolarbete framför mig. Nu känns det faktiskt inte helt fel att sitta under en filt och bara vara. 

Snöööö

Datum: 2018-01-17 Tid: 17:20:24 Kategori: Today Kommentarer: 24
 
Jag förstod inte hur mycket snö det hade kommit (och fortsätter komma) förrän jag kom till stallet och skulle skotta fram Coopers vatten. Ser ni snökanten?? Det är helt sjukt, och detta har kommit på typ ett dygn. När jag släppte ut honom i hagen fanns det inte ett spår från hans tidigare upplogade gångar. Ni ser ju på filmerna??
 
Kan säga att jag är mycket glad över att jag nu har en bil med fyrhjulsdrift en dag som denna. Det var nämligen en lastbil som stod i vägen så jag fick köra på oskottade branta småvägar som min lilla Saab aldrig hade tagit sig upp för. Var en bil som tänkte samma som mig men som dessvärre inte tog sig upp. Min räserbil tog sig upp som ingenting ;) 
 
Annars idag har jag programmerat från 8 imorse tills nu förutom ett avbrott då jag åkte till stallet. Alla fem labbar är färdiga, jag har pluggat lite inför tentan och det får helt enkelt bära eller brista imorgon. Det muntliga som jag hade igår som jag tyckte gick bra, jag fick ett A på det! Får hoppas flytet fortsätter!

Vad är det med detta väder

Datum: 2018-01-16 Tid: 17:40:39 Kategori: Today Kommentarer: 16
Skrev ihop några positiva och negativa saker som hänt igår och idag. Börjar med det negativa så glöms det förhoppningsvis bort snabbt!
 
Det negativa
- Tentan igår gick inte bra alls. Hade en bra magkänsla inför den men tycker att lärarn var lite taskig när det gäller frågorna. Bara att be till gud nu!! 
- Det är STORM ute och jag höll på att blåsa bort imorse när jag skulle gå den korta biten från bilen till skolan.
- På grund av stormen fick Cooper vila idag, jag som vill komma igång nuu!!! 
 
Det positiva
- Jag har köpt en ny bil. Fyrhjulsdriven, behöver jag säga mer? ;) Nu kan jag och Cooper sladda runt överallt!! 
- Jag hade en muntlig redovisning idag och jag är faktiskt nöjd över min insats, typ första gången någonsin de händer? 
- Igår gjorde jag och Cooper vårt första dressyrpass tillsammans på sisådär sju veckor. Dressyrpass är kanske att ta i men det var en bra början och han kändes helt okej. Tävlingsdebuten är i slutet av mars så vi har tid på oss att komma tillbaka! 
- Hade en myskväll med Mattias igår. Badade jaquzzi och myste på framför TVn med ost och kex. Idag efter skolan åkte jag tillbaka till honom och vi gick inte upp förrän strax efter två. 
 
Det känns faktiskt skönt nu när vår ponnytid passerat för jag behöver inte känna någon stress över att vi "måste" tävla bara för att det varit sista året, utan nu har vi all tid i världen! 

För 11 dagar sedan

Datum: 2018-01-14 Tid: 21:04:53 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 28
För två veckor sedan var jag fortfarande på andra sidan jorden, i Nya Zeeland och levde livet. Nu laddar jag upp inför alla deadlines i skolan med start klockan 14 imorgon då första tentan för veckan sätter igång. Jag är väldigt lite förberedd men på något vis känns det ändå bra. Med lite tur fixar jag nog godkänt! 
 
Idag hade temperaturen vänt från -21 till ynka -3, dock har blåsten kommit istället vilket gör det betydligt kallare. Cooper var lagomt spännande att rida på grund av allt han håller på med men han lugnade ner sig strax innan vi var hemma igen. Bättre sent än aldrig.. Imorgon ska vi försöka oss på vårt första dressyrpass på sisidär 7 veckor men det löser sig nog. Galet vad tiden sprungit iväg!! 

Lördag

Datum: 2018-01-13 Tid: 14:23:00 Kategori: Today Kommentarer: 23
 
Kylan har inte gett med sig ännu utan snarare tvärt om. Var 21 minus när jag var i stallet så Cooper fick stå helt idag. Imorgon ska det bli lite mildare så hoppas vi kan bege oss ut på en ridtur.
 
Jag har istället varit en sväng på gymmet. Igår körde jag ett benpass och idag fick ryggen sig en omgång. Tar det ganska lugnt nu för att känna hur kroppen ligger till. Har tappat en hel del men det kommer tillbaka!

Det är kallt

Datum: 2018-01-12 Tid: 20:44:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 13
Igår var vi iväg på årets första hoppträning och vår första på sex veckor. Det märktes på både honom och mig att vi var ringrostiga men det löste sig ändå. Det var fokus på styrka och teknik vilket passade oss perfekt. Kände själv att jag slarvade en del och red inte tillräckligt noggrant och han hade inte riktigt orken, men inte speciellt konstigt. Snart är vi tillbaka där vi var innan min lilla december semester. 
 
Idag åkte jag till stallet på förmiddagen. Det är verkligen kallt nu och hästarna får bara gå ut några timmar men det är Cooper väldigt nöjd med. Vi tog en promenad bort till ridhuset där han fick springa lös för att göra av med lite energi samtidigt som jag ville att han rörde på sig efter gårdagens träning. Mer än så ska han inte behöva göra när det är -20 tycker jag. När jag skulle ta ut honom till hagen smet han in i boxen igen så att han behöver stå inne några timmar extra varje dag verkar inte störa honom ;) 
 
Annars flyter dagarna på lite väl fort och det börjar närma sig helvetesveckan. Jag har åtminstone gjort klar fyra av fem labbar, responsen till en klasskompis och manuset till muntliga framträdandet. Nu är det bara sista labben, projektet, träna inför det muntliga (för vi får inte ha manus), skriva klar min egna rapport och tillsist de två tentorna. Jag hoppas att jag inte glömt något, haha!?!? Att ta igen en månads plugg på en vecka är kanske inte det ultimata, men, men, om jag inte hinner eller failar på något kommer det omtillfällen! 

Minus 17 grader

Datum: 2018-01-11 Tid: 08:58:05 Kategori: C träning Kommentarer: 11
Alltså hur gullig är inte mitt lilla lurvtroll. Både man och päls ser ut som en förvuxen skog men jag kan inte låta bli att tycka han är söt. Inom snar framtid ryker allt och då försvinner skogsmullen så tävlingshästen får kommer fram!
 
Det var härliga 17 grader kallt igår och det fick mig att tänka tillbaka till förra onsdagen när vi hade sista dagen i Nya Zeeland och låg på stranden i över 26 graders värme. 40 graders skillnad!! Ganska sjukt ändå men båda två har sin charm. Jag har faktiskt inte börjat frysa överdrivet i stallet ..än. Tycker den kyliga luften är ganska härlig, dock är fem minus mer lagomt än 17 haha! 
 
Vi red samma väg som i förrgår fast barbacka. Tar nästan aldrig på sadeln när det är så pass kallt för att kroppsvärmen från Cooper är väldigt skön vid dessa tillfällen. Red en liten kortare sväng och med lite mindre galopp men han var lugn och snäll. Vilken skillnad mot för de första dagarna!! 
 
Idag ska vi hoppträna! Undra hur det ska gå... Har ingen aning om vad det kommer vara för övning men det jag vet är att vi ska ta det lugnt för att få en mjukstart. Varken han eller jag har hoppat riktigt på 6 veckor vilket säger sig självt. Plus att han har all denna päls vilket inte är drömmen i ett varmt ridhus. Men, men, vi gör det bästa av situationen! 

Galopp galopp

Datum: 2018-01-09 Tid: 21:15:12 Kategori: C träning Kommentarer: 5
Idag fick vi till en uteritt som planerat med mycket spring och framförallt galopp. På ditvägen kunde jag låta honom rulla på utan några avbrott och då var han riktigt trevlig. Relativt lugn och sansad vilket var superhärligt! När vi blev tvugna att vända blev det andra bullar. Hade mer kontroll än igår men direkt jag lättade i handen drog han iväg. Fick kämpa på ganska rejält där uppe på ryggen men han tog sig mer och mer. Känns som det går åt rätt håll så får hoppas det fortsätter. Vill inte ens tänka på vad som kommer hända på hoppträningen på torsdag annars haha! 
 
Han hade förresten galnaste tiksen innan ridturen för han skakade rejält på huvudet. Inget jag någonsin sett på honom förut, men här om dagen tiksade han med överläppen konstant. Det har han dock inte gjort sedan dess och huvudskakningarna slutade när vi ridit ca 5 minuter. Understimulans och överskottsenergi tro? Hoppas det ger med sig iallfall... 
 
Det är dax att ta med kameran till stallet för att ta lite nya vintriga bilder! Skulle dock vara roligare att orda någon riktig fotografering istället för alla dessa hagbilder. Men tyvärr finns inte tid för det ännu. Åååh vad jag längtar tills dessa två veckor är över! 

Ett stycke galning

Datum: 2018-01-08 Tid: 21:51:14 Kategori: C träning Kommentarer: 14
Jag vet inte vad det är med Cooper men han går på högvarv och det finns ingen broms någonstans. Medans jag varit borta har hans uteritter med Olivia varit lugna och de få dagarna Carro hade honom kanske han fick springa lite mer. Nu när jag är hemma igen känner han nog på sig att han ska få springa för han tar saken i egna händer. 
 
Som jag berättade igår var han helt vild i ridhuset. Han sprang till och med på väggen ur ett hörn.. Idag kändes det som att han var något lugnare men jag hade visst lite fel. Vi red halvvägs bort mot travbanan där vi blev tvugna att vända på grund av snön, där och då blev det fullt ös metvetslös. Fick sitta och hålla honom hela vägen och ändå flög han iväg som en raket flera gånger. Vi tog en sväng runt på byvägen som avslut och bara jag tänkte något annat än skritt var han redan 100 meter bort, haha! 
 
Jag som tänkte raka honom här i dagarna men jag får nog vänta tills han lugnar ner sig för annars lär det slå slint i huvudet på honom! 
 

Landat

Datum: 2018-01-07 Tid: 20:57:55 Kategori: Today Kommentarer: 6
Har tagit det lugnt i helgen och försökt landa i allt för nu drar verkligheten igång igen. Har brutalt mycket i skolan att ta igen. 
 
- Fem programmeringslabbar
- Ett programmeringsprojekt
- En programmeringstenta
- En rapport
- En elektrotekniktenta
- En muntlig redovisning
 
Har denna vecka att försöka komma ikapp för nästa vecka är det bara att börja beta av alla saker dag för dag. Idag skickade jag in utkastet för rapporten som är brutalt dåligt men jag ska försöka åtgärda det till den slutliga inlämningen. Sååå ni hör vad jag har att göra de kommande veckorna!
 
På Cooper fronten då? 
 
Igår sov jag tills det var mörkt ute, snacka om deprimerande med detta mörker... Han fick helt enkelt vila för att sedan köra igång hårdträningen från och med idag. Vi tog en promenad till ridhuset tidigare idag och jag släppte honom lös där. Han rejsade på som aldrig förr, bockade, sparkade, slängde sig osv osv. Lagomt glad!! Satt upp tre studs som han fick hoppa över innan jag avslutade med att trava av honom på lina. Han rör sig fint och ser ut precis som han brukar göra så imorgon tar vi ett kondispass ute. Han är som en tickande bomb så det blir spännande! 
 
 

Jag är hemma!!

Datum: 2018-01-05 Tid: 19:24:01 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 8
Åååå äntligen fick jag pussa på min fina, fina ponny <3333 Han verkade också glad över att se mig. Först blev han lite smått förvånad och gnäggade lite försiktigt men därefter blev han en giraff och skulle ta sig över tråden i hagen. Jag klappade lite på honom och började gå upp mot ingången och då började han galoppera och bralla. I stallet ville han gosa och pussas hela tiden så hoppas det var lite kärlek i det <3
 
Skrittade ut barbacka med Pernilla och Caija. Båda hästarna var vääääldigt på tårna men det var otroligt mysigt att vara uppe på hästryggen igen!! Imorgon tänkte jag longera honom för att se honom från marken eftersom det var ett tag sedan sist. Han har tappat en hel del muskler så vill se hur han rör sig. Sedan är det bara att köra igång styrkepassen för herrn! 

Exotiska fåglar

Datum: 2018-01-04 Tid: 12:42:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 10
Hittade dessa otroligt exotiska fåglarna i botanska trädgården när jag lekte runt med kameran. Undra vad det kan vara för sort!! ;)
 
Nu sitter vi förhoppningsvis på flyget mellan Singapore och Sverige och hoppas att allt går som det ska!

Sista dagen på Nya Zeeland

Datum: 2018-01-03 Tid: 15:41:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 10
Alltså var det inte nyss jag sa hej då till Cooper och lämnade Sverige bakom mig?? Tänk att det redan gått fem veckor sedan jag sov sista natten i Sverige och inatt sover jag min sista natt här på NZ??? Tiden har verkligen rasat iväg, samtidigt som vi hunnit med att göra otroligt mycket saker fast ändå i ett lagomt tempo med "vilodagar". Det känns overkligt att vi åker hem imorgon samtidigt som jag tycker att det ska bli skönt. Fem veckor blev en alldeles perfekt reslängd för jag känner mig ganska slut och behöver få komma hem för att smälta allt vi gjort. Fast väl hemma kommer jag nog längta tillbaka till 25 graders värme!! 
 
I förmiddags gick vi på en shoppingtur innan vi bestämde oss för att lägga oss på stranden. Höll på att koka upp rejält då temperaturen gick upp till minst 26 grader och solen här är inte att leka med (efter fem veckor behöver vi fortfarande smörja oss med solskyddsfaktor på 30/50 och ändå bränner vi oss smått, jag brukar i princip aldrig smörja mig och bränner mig inte för den delen heller). Trots det njöt jag varenda sekund för jag vet att jag kommer sakna solen fruktansvärt mycket hemma. Nu ikväll promenerade vi runt lite längs strandpromenaden och avslutade med middag. Bra mysig dag!! 
 
Imorgonbitti går planet härifrån till Auckland innan vi lämnar Nya Zeeland och åker hemmåt. Tror vi har en resa på ca 35 timmar innan vi landar på Arlanda och bilresan hem till Sundsvall och COOOPER börjar. Ååh vad jag längtar efter honom <33 Ha det så bra så hörs vi när jag är hemma i vintern igen!

Wellington Botanic Garden

Datum: 2018-01-02 Tid: 19:19:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 11
Jag satt på mitt 50 millimeters objektiv och lekte runt när vi promenerade genom Wellington Botanic Garden. Har i princip bara använt mitt 18-105mm som jag aldrig använder annars men det har varit det enda alternativet för att fota landskap. Jag gillar knappt att fota landskap utan är mer för detaljer och korta skärpedjup som bilderna ovan, men är man på en resa för att se landskap får man offra sig för att fota de också ;) Nu vet jag iallfall vad som ska inhandlas här näst till kameraväskan - ett nytt hus och ett vidvinkelobjektiv!! När nu de kommer hända... Sponsring någon??

Mount Victoria

Datum: 2018-01-02 Tid: 11:39:41 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 13
I förmiddags vandrade vi runt i skogen på Mount Victoria som är ett berg väldigt centralt med utsikt över hela staden. Där är scenen från första Sagan om Ringen då Hobbitarna rullar ner i skogen efter att de blir jagade på majsfältet och då de gömmer sig för de svarta ryttarna (Nazgûl) inspelade. Som vi uppfattade det så är tredje bilden, nere i mitten/åt vänster platsen där de gömmer sig. Det ser inte direkt likt ut, men naturen förändras på 20 år, plus att det är turister där varje dag som trampar runt. Den fjärde bilden är backen de kommer nedrullandes ifrån och varje dag är det folk som slänger sig ner där, galningar. Det var en guidad tur precis då vi kom så vi smyglyssnade där ;) 
 
Vi gick hela vägen upp till utkiksplatsen innan vi drog oss ner mot stan igen och tillbaka till hotellet för att sola ett par timmar. Nu ikväll har vi varit ute och ätit och tagit oss en drink! Näst sista kvällen..

En kvällspromenad kring Owhiro Bay

Datum: 2018-01-01 Tid: 15:10:00 Kategori: Nya Zeeland 2017-2018 Kommentarer: 14
Idag promenerade vi i Wellington Botanic Garden en stund mitt över dagen. Det var molnigt till en början men sprack upp mer och mer. När vi åt lunch var det helt klarblått så vi bestämde oss för att gå till hotellet och dega i solen på terassen. Heeelt okej! 
 
Nu ikväll köpte vi picknick och tog bilen bort till Owhiro Bay. Vi var där igår men det blåste storm så vi vände ganska fort. Idag var det helt vindstilla där så det var en riktigt mysig kväll i solnedgången! 

RSS 2.0