För fyra år sedan

Datum: 2018-03-31 Tid: 11:38:25 Kategori: C tävling Kommentarer: 22
..gjorde jag och Cooper vår lokala dressyrdebut. En LC:1 på 61,7% och jag var väldigt nöjd över vår prestation. Tänk att vi inte varit under 60% en endaste gång! Får hoppas det håller i sig även nu när vi kommer starta bland storhästar på långbana. 
 
 
Sexåringen Cooper på sin första start. Miniponnyn <3
 
 
...och såhär såg han ut i oktober, vår andra LA:P1 på 62,63% och vår sista ponnystart. Utvecklingen vi gjort tillsammans slår allt, drömponnyn <3

Framme i Gbg

Datum: 2018-03-30 Tid: 16:29:37 Kategori: Today Kommentarer: 22
 
Gårdagens middag på IKEA i Gävle och kvällsmys på hotellet i Örebro framför Timrås bortamatch mot Karlskrona. En vinst med 2-5 satt väldigt fint!!!!
 
 
Första gången jag åt hotellfrukost sedan vi var i Nya Zeeland och svensk hotellfrukost slår nog allt! Var såklart tvungen att äta en våffla (delade faktiskt med mamma) med nutella också. Man måste passa på när det finns ;)
 
 
Strax efter ett kom vi fram till Göteborg. Har hunnit med att ta en promenad runt kvarteret, känns ovant att det är barmark med tanke på våra 1,5 meter snö hemma ;) Tur man får uppleva riktig vår här nere!

Skärtorsdag

Datum: 2018-03-29 Tid: 10:26:01 Kategori: Today Kommentarer: 29
Gårdagen rusade förbi och jag slocknade redan klockan tio för var riktigt trött. Fyra timmars labb i den tråkigaste kursen och därefter matteföreläsning var inte den roligaste dagen i skolan om man säger så. I stallet hann jag bara med Cooper och det blev ändå stressigt. Sladdade in på gymmet en minut innan passet började!
 
Nu ska jag städa hela huset och packa väskan för senare i eftermiddag styr vi bilen mot Göteborg! Blir dock en mellanlandning i Örebro eftersom vi kommer iväg så pass sent. Vi kommer stanna i Göteborg tills på tisdag så det blir en skön liten semester hos min bror. 
 
Vad ska ni göra i påsk?
 

Onsdagsfrulle

Datum: 2018-03-28 Tid: 07:26:59 Kategori: Today Kommentarer: 23
Nu lämnar jag snart huset och kommer inte tillbaka förrän åtta ikväll. Har skola fram till 15 och efter det ska jag försöka rida både Cooper och Caija innan jag ska till gymmet på pass klockan 18. Full rulle!

Hoppas ni får en bra onsdag!

Två C:n

Datum: 2018-03-27 Tid: 08:32:00 Kategori: C träning Kommentarer: 24
Hallådär!
 
Igår hade jag en fullspäckad dag från det att jag vaknade tills jag somnade. Hade skola 10-17 och senast jag gick så länge i skolan var nog innan Nya Zeeland resan, i oktober/november kanske? Två kursstarter och en övning klarade jag mig igenom och därefter åkte jag raka vägen till stallet. Pernilla hade gjort iordning Caija så vi gick till ridhuset och jag red henne där. Var många hästar där och kaos i början så red ett ganska långt pass för att tillslut kunna vara ensam. Det är programridning och lydnad den lilla damen behöver för hon lär sig programmen och hetsar upp sig för hon vet vilka moment som väntar. 
 
 
Stor och liten (skiljer sig 15 cm i mankhöjd)
 
 
Sedan var det Coopers tur och som ni ser hittade jag honom såhär. Vänster fram har fått tagit riktigt mycket stryk denna vinter... Nu får han ha boots på den hoven för annars lär detta aldrig läka. Han var inte halt utan var väldigt pigg och glad så vi tog en barbacka tur. En kortare lugn sväng i alla gångarter, lagomt efter tävling. 
 
 
Och förresten!! I söndags blev jag klar med denna design till Angelica. Vad tycks?? 

Hopptävling Njurunda 25 mars

Datum: 2018-03-25 Tid: 16:40:32 Kategori: C tävling Kommentarer: 28
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Mamma
 
Cooper gick och levererade en felfri runda och han var så duktig. Dock blev det strul i början och jag fick startsignal precis vid startlinjen och behövde rida igenom den för att sätta upp galoppen och därför fick vi med oss 4 fel. Irriterande för han förtjänade verkligen en nolla i protokollet men vad ska man göra. 
 
Framhoppningen gick relativt bra förutom att red jag i undertempo stundvis på grund av att jag blev feg för underlaget. Han snubblade till rejält efter räcket och blev nog automatiskt lite tillbaka efter det. När vi väl hade tempot gick det jättebra. 
 
Inne på banan var det bättre underlag och där kunde vi galoppera riktigt. Jag gjorde som vanligt och satt upp galoppen när ekipaget innan mig var klar. Dock så kom aldrig det nya ekipaget in och jag behövde skritta för att inte trötta ut honom. Jag tänkte gå förbi startlinjen och galoppera långsidan upp, men precis innan startlinjen får jag startsignal och resten vet ni redan. 
 
Jag vart så sur efteråt och struntade i att hoppa en till klass utan åkte hem istället. Vi laddar om inför nästa tävling om några helger!

Godmorgon lördag

Datum: 2018-03-24 Tid: 08:05:26 Kategori: C fotografering Kommentarer: 30
Gick och la mig redan klockan tio igår och vaknade nu för en stund sedan pigg och utvilad. Skönt att kunna slappa en stund innan dagen sätter igång. Idag har jag nämligen utsläpp av hästarna och jag ska rida både Cooper och Caija. Båda ska gå i ridhuset så det kommer ta sin lilla tid. Tillsist ska alla Coopers grejer putsas och ställas iordning inför tävlingen imorgon. Jag har det jag gör! 
 
Det ser ut att kunna bli ett par plusgrader och lite sol, då blir det en härlig dag i stallet. Igår var det snöstorm och det var mindre skönt. Cooper var dunderpigg och han fick springa en del. Gjorde många övergångar för att få honom mer på bakbenen. Jobbigt att behöva arbeta när det är roligare att rejsa tyckte han.
 
Nu ska jag snart slänga i mig något att äta och sedan vet ni vad jag gör! 
 
En härlig vårdag förra året när herr Bus drog några repor lös på gården. Synd att det inte går att ta liknande bilder i år på grund av den lilla snömängden på två meter.. 

Freeedag

Datum: 2018-03-23 Tid: 18:51:00 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Bilder från gårdagens frukost
 
Ingen som har missat att det är fredag idag? Inte jag heller för den delen. Gårdagens inskolning gick bra och nu har jag en till brukare att vara hos. Hoppas på att kunna få fler jobbpass nu för lite extra pengar skadar inte! 
 
Idag har jag jobbat ett 8 timmars pass. Det har varit lugnt och jag har kunnat grejat lite med skolarbeten och bland annat rapporten. Hade tänkt blivit klar med den under morgondagen så jag har den ur världen. Bara ett litet steg kvar innan den kursen är avklarad!!
 
Hoppas ni har en bra fredag!

Markarbete

Datum: 2018-03-23 Tid: 12:52:55 Kategori: C träning Kommentarer: 9
Igår på hoppträningen hade vi markarbete vilket blev perfekt för vår del. Både med tanke på att han fick vila många dagar förra veckan och att det är tävling på söndag.
 
Det gick inte speciellt bra från början för han var väldigt av och på. Han var borta i en annan värld och det ledde till det ena och det andra. När vi skulle hoppa två titthinder gjorde han världens nitar och det har han inte gjort på länge. Dock så stannade han bara en gång på vardera hinder så han var inte svåröveralad. När vi avslutade kom han igång riktigt bra och bjöd mot hindrena igen, skönt att avsluta bra! 
 
Han blir såhär på grund av vilan för han släpper fokuset på mig och går i sin egna bubbla och det sa även min tränare. Bra att det inte bara är jag som upplever det. Han måste vara igång och träna hela tiden helt enkelt! Det känns bra inför tävlingen och vi hoppas på att kunna prestera en bra runda.
 

Frukost

Datum: 2018-03-22 Tid: 09:35:59 Kategori: Today Kommentarer: 23

Nu ska jag åka iväg på inskolning för ett förhoppningsvis till jobb. Spännande! Därefter åker jag nästan raka vägen till stallet för ikväll är det hoppträning!

Hoppas ni får en bra torsdag!

Mitt i veckan

Datum: 2018-03-21 Tid: 22:03:00 Kategori: C träning Kommentarer: 9
Spenderade min förmiddag i stallet idag. Cooper mådde bra och fick inte ett enda rejält anfall. Skönt för honom <3 Var kring 5 plusgrader så hoppet om att värmen är lösningen på hans problem lever fortarande. 
 
Vi jobbade i ridhuset med fokus på lösgjordhet. Det behövdes eftersom han i princip vilat en vecka nu plus att han gärna lägger latsidan till när Olivia rider, då kan han behöva en eller två påminnelser om vem som sitter på ryggen nu ;) Jobbade mestadels på mittvolten för att böja honom i bålen vilket han inte tycker är lika roligt. Ville ha honom i en lägre form och gjorde en del galoppfattningar med målet att han skulle behålla samma låga runda form. Han kryper gärna upp några centimeter med nacken men det är en styrkegrej.
 
Efter stallet placerade jag mig framför datorn och där stannade jag fram tills det blev mörkt, tragiskt men sant. Vill bara bli klart med allt nu innan nästa kurser sätter igång på måndag.. Jag fick i alla fall klart webbsidan till dataprojektet och en del av rapporten. En bra bit på vägen! 
 
Nu säger jag godnatt!!

Frisörtid för Cooper

Datum: 2018-03-21 Tid: 08:02:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 19
Cooper har ställt sig på detta vis när han fått "anfallen" under ett tag nu. Det har framkallats när jag borstat honom vid halsen/nacken/ansiktet, intressant att det börjar visa sig några samband. Det gick dock över väldigt fort igår, vilket det inte gjorde tidigare. Hmmm. 
 
Hallådär!! Jag dog efter tentan igår (som gick sådär, får nog godkänt på poängen men vet inte hur hon bedömmer läromålen) och kände inte för att göra någonting. Som tur var blev jag lite produktiv istället och satt igång med projektet i datakursen. Har kommit en bra bit på vägen och jag tror jag har en idé om hur jag ska få allt att fungera. Håll tummarna tack!!! 
 
Mot eftermiddagen åkte jag till stallet och myste på med Cooper. Tog det väldigt lugnt och det var jätteskönt. Eftersom Olivia pysslat på med honom i två dagar nu hade jag lite att ta igen. Han fick äran att bli friserad och det var på tiden. Många centimeter man och hovskägg försvann och en bit av svansen också för den delen. Tävlingshästen är framme igen!
 
Nu ska jag snart åka och släppa ut hästarna, sedan får vi se vad dagen har ett erbjuda (=plugg). Jag behöver semester... Haha! 

TB

Datum: 2018-03-19 Tid: 21:09:56 Kategori: Today Kommentarer: 23
11 timmar kvar innan tenta och jag roar mig med att drömma mig bort till de milslånga stränderna på Nya Zeeland. Såg ett fint klipp på vilda delfiner imorse och tänkte "gud vad häftigt detta skulle jag också vilja göra", innan jag kom på mig själv att jag faktiskt har simmat med dessa fantastiska varelser precis intill standkanten. Toppar helt klart listan av det häftigaste jag varit med om!

Heldagsjobb

Datum: 2018-03-19 Tid: 08:33:12 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 15
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Ett urval av bilderna jag tog i lördags på tävlingen. 
 
Idag jobbar jag heldag, 8-20. Perfekt med tanke på att jag kan plugga en del på jobbet och jag har tenta imorgon. Brukar kunna få mer gjort på jobbet än hemma, haha! Olivia har Cooper så han får det toppenbra ändå, skönt att jag har henne dagar som dessa!! 

Coopers helg

Datum: 2018-03-18 Tid: 16:27:35 Kategori: C träning Kommentarer: 21
Igår jobbade jag i sekretariatet på ridskolan som har storhästmeeting. Jobbade bara halva dagen vilket var skönt men jag stannade kvar för att kolla på 110cm klassen och passade på att fota. Därefter åkte jag till Cooper och skrittade ut en sväng på honom. Märktes att herrn vilat sen i tisdags, pigg och glad som det ska vara!
 
Idag red Olivia och jag fick mig en promenad. Hon travade en bit och han såg bra ut plus att han inte var varm längre, förhoppningsvis är han helt återställd nu. Olivia ska rida honom även imorgon för jag jobbar från morgon till kväll. Superskönt att han slipper vila och att hon kan skritta och trava honom så kan jag ta galoppen på tisdag!

Läget med Coopers headshaking

Datum: 2018-03-17 Tid: 11:48:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 18
Tidigare i veckan tog allergitabellerna slut och då hade han ätit i tolv(?) dagar tror jag det blev. De sista dagarna var han väldigt bra men fick något enstaka "anfall" ibland. Dessa dagar var det även betydligt varmare så det är svårt att veta om det var tabletterna eller vädret som minskade besvären. 
 
Vissa dagar har han inte tillåtit mig att borsta ansiktet, framförallt pannan och öronen. Han har försökt kommit undan och fått rejäla "anfall". Har därför tagit kontakt med en till veterinär. Vi kom överens om att kolla upp honom med en annan kiropraktor/massör som veterinären tipsade om. När jag pratade med henne verkade hon ha en del erfarenhet kring headshakinghästar och om två veckor ska hon undersöka Cooper och utifrån det ska vi gå vidare med veterinären. 
 
Just nu är det ingen panik längre eftersom han går att rida med nosnät och besväras inte alls lika mycket som tidigare i vinter. Denna utredning blir lite i bakgrunden och jag vill gärna vänta ut vädret och se vad som händer när det blir varmare. Veterinären tycker samma sak och tycker att vi ska prova oss fram med små saker (precis som vi gjort). Det går att operera men garantin för att det blir bra är inte 100% och eftersom det är en operation i/kring hjärnan förstår ni nog att man inte gör i onödan.
 
Nästa steg som sker bara här i dagarna är att vi byter hö. Han har bytt kvällshöet, men har fortfarande det "gamla" i hagen så han får käka upp det först. Fortsättning följer helt enkelt!
 
Foto: Matilda

Lugna dagar

Datum: 2018-03-16 Tid: 19:19:00 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 11
Cooper har fått ett par lugna dagar nu på grund av svullnaden i kotan. Igår hade svullnaden lagt sig men han var fortfarande pyttelite varm. Longerade honom för att se hur han rörde sig och han såg ut att ta för sig mer. För att vara på den säkra sidan fick han vila även idag och i helgen ska han skrittas. Olivia ska få rida honom på söndag så då är det nog bäst att jag tar honom på en sväng imorgon för jag vet vem som kommer vara piggelin. 

Nya skydd

Datum: 2018-03-16 Tid: 10:42:09 Kategori: C fotografering Kommentarer: 8
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Har velat haft skydd med ludd bra länge men inte tagit mig i kragen och köpt några. Men nu äger jag ett par!! Passade på igår när Hööks hade 20% så jag sparade några kronor på de också. Provade de nu imorse när jag var i stallet och släppte ut gänget, Cooper fick vänta några minuter med frukosten för att vara fotomodell. Det var inte speciellt uppskattat från hans sida, haha. 
 
Dessa ska få bli hans tävlingsskydd och får invigas redan söndag nästa vecka då vi ska iväg på årets första tävling för vår del. Sååå roligt!!

Blommor

Datum: 2018-03-15 Tid: 18:27:20 Kategori: Fotografering - Natur Kommentarer: 14
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G

Bland feber och plugg

Datum: 2018-03-14 Tid: 22:59:40 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 5
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G

Två sjuka

Datum: 2018-03-13 Tid: 13:26:47 Kategori: C träning Kommentarer: 21
Vaknade inatt av att jag knappt kunde andas. Hej förkylning! Var knappt levande imorse men åkte iväg till stallet ändå. Cooper var lite varm och svullen i kotan på vänster fram så då kändes det inte lika jobbigt att låta honom vila. Dock fick han inte stå helt utan jag longerade honom en stund för att se hur han rörde sig. Han såg inte halt ut men fick en känsla av att han ändå begränsade sig själv en aning för när jag drev på honom blev han smått irriterad. Han har kanske slagit på sig själv i hagen eller blivit överansträngd så nu får han ta det lugnt ett par dagar. Bra tajmat att vi båda blir sjuk samtidigt! 
 
Sedan jag kom hem har jag försökt pluggat litegrann och måste ta och fortsätta med det. Är mycket som ska in i hjärnan... Ikväll ska jag gå på hockey och hoppas på att Timrå krossar Leksand ännu en gång så de vinner finalen och ett steg närmare SHL!! 
 

Vintern var inte över ännu

Datum: 2018-03-12 Tid: 21:15:10 Kategori: C träning Kommentarer: 17
Vårkänslorna från gårdagen försvann ganska fort imorse när jag för hundranittiotredje gången denna vinter vaknade upp till snöstorm. Men, men, har blivit ganska van så det var bara att pallra sig ut. Började med ett benpass på gymmet innan jag åkte vidare till Cooper. Vi tog oss till ridhuset och gjorde bra ifrån oss där. Började känna på programdelarna ur Medelsvår C:1an som vi troligtvis ska starta på en Pay and Ride om knappt en månad. Vill ha honom ännu lite rundare i skolorna och mer bärighet i galoppen annars tycker jag det känns väldigt bra efter en minst sagt turbulent vinter. Vi måste bara ta oss till ridskolan och träna i stora ridhuset där eftersom programmet går på lång bana och vårt ridhus är inte tillräckligt stort. 
 
Resterande del av dagen har gått åt till lite matteplugg. Har nämligen en tenta om en vecka men har pluggat ungefär 1% av vad jag borde gjort. Börjar bli lite panik helt enkelt, inte för att jag blir direkt stressad av det utan tvärt om så gör jag ingenting istället. Bästa sättet att hantera stress på, eller? Haha.

Vårkänslor

Datum: 2018-03-11 Tid: 19:27:00 Kategori: C träning Kommentarer: 19
Denna helg har bjudit på strålande sol och hoppet om ett liv till sommaren fick visa sig en aning. Dock var jag inne hela gårdagen och grejade med en programmeringslabb i sisidår åtta timmar. Den tidigare jag berättade om har jag lyckats fått till och lämnat in, nu är det den nästkommande. Tar aldrig slut detta...
 
Igårkväll var vi hos mormor och morfar och på TVn var det självklart Mello som nog i de flesta husen. Var också iväg till Cooper för att mocka och natta alla hästar. 
 
Idag passade jag på att ta vara på vädret och det var väldigt skönt ute. Red i ridhuset och Cooper var duktig. Ska bygga vidare på dagens pass imorgon och pressa honom lite mer. Han verkade inte vara speciellt besvärad idag så på vägen hem fick han gå utan nosnät. Skönt! Dock började han hålla på strax innan vi var hemma och sedan var han igång igen. Mycket märkligt. Men, men!!

Dressyrekipage

Datum: 2018-03-11 Tid: 10:17:13 Kategori: Fotografering - häst Kommentarer: 4
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G

Framsteg

Datum: 2018-03-09 Tid: 15:42:54 Kategori: C fotografering Kommentarer: 21
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
Fotograf: Matilda
 
Hoppträningen igår gick prima, både påvägen dit, under och hem. Jag är nämligen ensam hemma och fick sköta allt själv. Lyckades få på transporten på bilen på första försöket och för att vara första gången jag gör det själv är väl ganska bra ;)
 
Matilda var snäll och följde med som hästskötare (plus fotograf :DDD). Skönt att inte vara helt ensam för jag litar inte på Cooper när det gäller lastningen. I somras sprang han på själv utan problem men nu vill han gärna att någon sätter en hand bak på rumpan för att han ska orka kliva på ;) 
 
Själva träningen gick väldigt bra. Han gör framsteg hela tiden och det är så roligt!! Var banhoppning och vi började med att hoppa fram på olika linjer. Precis linjerna som vi brukar ha lite svårt för vilket var perfekt träning för vår del. Fast det vart inte så svårt utan han gjorde det mesta utan problem. 
 
Avslutade med att hoppa hela banan och han fick hoppa några hål högre. Roligt att komma upp på någon form av höjd igen. Var en gång som jag trasslade till det för vi hade hoppat en linje där vi skulle få in ett språng extra och denna gång skulle vi rida på normalt antal. Vet inte riktigt vad jag gjorde för jag red på tok för sakta så vi kom på 8,5 språng och han hade inte en chans i världen. Gör om gör rätt och då hoppade han jättebra. Trots att distanserna inte blev perfekt hela tiden så hoppade han av lite större och det gör mig så glad!! Det vi kämpat och kämpat för och nu börjar det falla på plats. Så roligt!

Hej från de döda

Datum: 2018-03-08 Tid: 09:38:13 Kategori: C träning Kommentarer: 25
I söndags fotade jag några d-ponnysar i LB:1an och alla ponnysar i LA:1an. Roligt att kolla in alla ekipage som jag tävlade mot förut! 
 
Det har varit tyst här ett tag nu och det beror helt enkelt på att jag varken har orkat eller velat. Tror all min ork har gått till webbprogrammeringskursen i skolan och nu har all luft gått ur mig. Jag har haft jättemycket strul med en labb och suttit dag ut och dag in för att få till det känns det som. Har gjort allt för att få den att fungera men icke. Nu de senaste dagarna har jag haft mejlkontakt med läraren och inte ens hans fullt fungerande program fungerar för mig. Alltså hade jag nog gjort helt rätt från början och de resterande 100 timmarna jag suttit med det har varit i onödan. Kul va!!! Måste in till skolan imorgon för att reda ut allt och se vad tusan jag ska göra. 
 
Har inte orkat träna för den delen heller förutom i måndags då jag endast körde ett superset med benpress och bakåtspark men blev väldigt många set. Tänkte avsluta med att springa halvmilen men orkade knappt lyfta benen efter 3km så jag gav upp. 
 
För att avsluta detta inlägg lite mer positivt så har Cooper varit väldigt fin att rida. I tisdags fick han kravla sig över en studs och avslutade med att höja den till 70cm på första och sista bommen och 85cm på mittenbommen. Hade lite kortare avstånd så han fick verkligen hoppa upp sig. Det behövde hans kropp för han vart väldigt mjuk och fin vilket höll i sig även igår då han fick jogga av sig lite träningsvärk. Idag är det hoppträning på schemat så det blir spännande och se hur det går!

Allergitabletter

Datum: 2018-03-06 Tid: 09:23:28 Kategori: Cooper TG Kommentarer: 21
Sedan i fredags har Cooper börjat en ny medicinkur. Denna gång ska han äta allergitabletter, likadana som människor äter. Skillnaden är nog att en människa äter en om dagen medans Cooper ska ha 24 stycken, haha! Han tycker inte att tabletterna är speciellt goda utan han gör allt han kan för att spotta ut de men de har gått i hittils. Tur man är påhittig ;)
 
På träningsfronten har han fått ett par lugnare dagar i helgen. I fredags var vi ute och galopperade vilket han tyckte var svinroligt. I lördags vilade han och i söndags var vi ute på en lugnare tur. Igår tog vi samma tur som i fredags fast det var Olivia som satt på hans rygg och jag lånade Nisse. Roligt roligt!
 

Helgen går i ätandes tecken

Datum: 2018-03-04 Tid: 22:19:02 Kategori: Today Kommentarer: 20
Mat, fika och godis. Det var min helg det. Gott har det varit men eftersom jag försöker undvika socker och mjölprodukter så gott det går märks det att min kropp inte mår så bra av det. Men det är ju gott så ibland får man offra sig ;)
I fredags åt vi plankstek till middag. Goooodaste! Därefter blev det som ni ser chokladbollar till hockeyn där Timrå vann över leksand och säkrade förstaplatsen i allsvenskan. Ett steg närmare elitserien. Kämpa!!
 
I lördags ringde klockan alldeles för tidigt och strax efter sju var jag på plats på ridskolan. Där satt jag och Pernilla de nästkommande tio timmarna i sekritariatet på storhästtävlingarna. Pernilla hade med sig massa fika som vi tröck i oss (måste fortsätta på rubriken). 
Väl hemma kastade jag mig in i duschen för halv sju hade jag, mamma och pappa bokat bord för middag. Grillad biff till varmrätt och hjortronpannacotta till efterrätt. Gott var det kan jag lova er!! Efter middagen gick vi på bio och såg Maze Runner 3. Och där tröck jag i mig godis såklart! 

My love

Datum: 2018-03-02 Tid: 13:57:17 Kategori: C fotografering Kommentarer: 24
Nikon d3100 + AF-S Nikkor 50mm f/1,8G
 
Tog med kameran till stallet igår vilket jag inte gjort på hur länge som helst. Han tyckte dock inte att jag var speciellt rolig utan maten var mer intressant. Tur han är söt ändå! 

Första mars = vår?

Datum: 2018-03-01 Tid: 16:12:43 Kategori: Today Kommentarer: 21
Inte vet jag om det är vår när termometern visade -22 grader imorse. Kan säga att det inte var jättelockande att bege sig hemifrån. Stannade istället kvar i sängen en extra timme innan jag åkte till Cooper. Han fick gå i ridhuset fjärde dagen på raken så nu har vi ett par dagars uteritter framför oss. Jag tränar honom gärna intensivt ett par dagar och uteritter efter det för att det ska bli mer sammanhängande. Idag fick han jogga eftersom han hoppade igår. Jobbade mestadels på en liten fyrkant för att flytta bakdelen och få tag på yttertygeln. Han bet sig fast rejält på högertygeln så det fanns en del att jobba på. Men i övrigt var han fin och arbetade på bra, han försöker göra sitt bästa!
Eftersom jag blev kvar i sängen istället för att åka till gymmet imorse tog jag det på hemvägen istället. Körde ett benpass med mycket benpress. Benen fick sig verkligen en omgång kan jag säga, haltade därifrån ;)
 
Förresten, igår fick jag hem fårskinnsinlägg till benskydd som jag köpte begagnat. Supermysiga!!! Tyvärr blev de för tjocka för Coopers skydd så jag säljer dessa nu. 200kr inklusive frakt ifall någon av er hästintresserade vill köpa! 

RSS 2.0