Cooper TG

Cooper TG
*2008
E: Boomer
U: Christa T.G
UE: Orchard d'Avranches
 
 
Cooper köpte vi osedd från Skåne. Han anläde den 23 maj 2013.

Den första tiden var ganska tuff då han inte gav mig tillåtelse att hoppa upp. Tillslut gav han sig och vågade lita på mig. (Han har svårt att lita på folk och då jag skulle hoppa upp fick han panik). 
 
Han är en väldigt lättlärd häst och han har utvecklats väldigt mycket både fysikt och psykiskt. När jag fick honom var han slut efter ett halvt varv i paddocken i galopp, medans nu kan han galoppera på väldigt mycket. I hanteringen så var han väldigt rädd för saker och ting. Han fick panik för minsta lilla och blev rädd för hasiga rörelser. Nu bryr han inte sig så mycket utan är för det mesta cool. Fortfarande så kan han bli rädd men det måste gå väldigt långt för att det ska bli panik. 
 
I ridningen så har vi mest jobbat med att han ska ta skänklarna och flytta för dom. Nu förstår han det riktigt bra för det mesta men jag tror att han blandar ihop allt i hjärnan ibland, för vissa dagar lyssnar han jättebra medans andra dagar tar han inte skänkeln alls. 
 
Vi har varit på en klubbhopptävling. Vi hoppade 50cm och det gick hur bra som helst. Han var coollugn och brydde sig inte om någonting. 
 
Han är världens mysigaste och finaste häst! Ska bli kul att se vad det blir av honom i framtiden!
 
 
 

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: