Gjort ren kameralinserna

Nattinlägg in my
Behövde verkligen göra ren 18-105mm linsen (de två översta bilderna) då den såg hemsk ut! Mycket värre än på bilden och var fläckar som satt fast. Tog lite diskmedel och vatten och torkade bort och vips så var allt borta! Gjorde också på 60mm linsen fast den var inte så jätteskitig men den blev ren.
Det som är kvar är flisor från papperet som jag använde, tog bort mer efter att jag tagit korten så nu är dom ännu renare.
Jag hade tänkt köpa någon speciell vätska som linsvätska eller något annat men nu när det funkade med diskmedel så slipper jag ju de. Farfar gav mig också ett tips att en sminkborste kan man ha och ta bort damm med så jag ska köpa en ny sån.
 
Kan också berätta att när jag gick upp och hämtade de två andra objektiven för att göra ren dom (60mm och 18-55mm) så tappade jag 18-55mm. Jag höll på att skita ner mig, seriöst! Tur att det var det objektivet och inte 60mm för då hade jag tagit självmord. Som tur var så funkade det då bilderna ovan är tagna med det.
 
Har lite annat som jag skulle behöva skriva om och lägga upp bilder och sånt men just nu har jag bara ont i axlarna då jag ligger ner i sängen och skriver på datorn framför mig och jag är trött. Får se om jag kan få ihop något imorgon.
 
 

Kommentarer

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: