Nu är han tillbaka och ännu bättre

Idag fick jag äntligen sitta upp på min underbara ponny igen. Min lilla plan med longering över bommar och löshoppning verkar funkat för idag var han otroligt fin! Han var en helt annan häst mot för han varit de senaste veckorna. Mjuk, väldigt reglerbar och bara superfin!
 
Från början var han pigg och alert. Skrittade ett tag på långa tyglar och han var nog väldigt glad över att få komma ut. När jag började korta tyglarna blev han nervig och väntade hela tiden på signaler. Provade en skänkelvikning åt varje håll över vägen och de satt klockrent! Han har kunnat flytta åt sidorna länge fast jag har inte ställt honom helt rätt och sådant, men nu börjar han förstå även detta. Travade litegrann och han var jätteduktig. När vi kom ner till storvägen blev han lite sur och dog av lite för han ville vända och gå hem. Han blev seg och jag fick banka på ordentligt. När vi väl vände fick han världens energikick och blev hur pigg som helst. Älskar den känslan då minsta lilla rörelse jag gör svarar han på. Ibland är han nog en tankeläsare! 
 
När vi kom tillbaka på vägen upp till stallet ringde pappa och jag tänkte galoppera så han fick göra en halt. Den halten var inte speciellt stilla för han ville bara iväg. Galoppfattningarna han gjorde från skritt/halt var jätteexplosiva och han flög i luften för han tog så mycket. Under högergaloppen (som vi har haft problem med ett tag) satt jag bara med världens leende och berömde honom. Visst han ville iväg men när jag satt tillbaka samlade han sig sjukt bra och när jag tröck på kände jag hur allt kom från bakbenen och ja det var bara så himla bra! 
 
Hur nöjd som helst med honom idag! Energin och att han är sådär explosiv brukar han vara (ute) men det kan vara svårt att ta vara på. Idag körde han inte bara upp huvuvdet och struntade i mig utan jag kunde reglera honom och bestämma när, var och hur han skulle göra något, utan att han tappade energin på vägen. 
 
Långt inlägg för en kort uteritt på 30 minuter, men för trehundranittionde gången, han var så fiiiiiiin!!

Kommentarer
Ida - foto & häst

åh så härligt att de gick bra! :D
sv; tack så mycket ❤ ja visst är de söta!!

Svar: Ja verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 21:21:00
Datum: 2014-10-05
Hemsida: http://prinsesc.blogg.se/
MATILDA

Vad härligt :D

Svar: Verkligen :D
My Nordqvist

Tid: 10:33:51
Datum: 2014-10-06
Hemsida: http://matildays.se
Denise

Vad roligt att han kändes så fin! :D

Svar: Ja superskönt :D
My Nordqvist

Tid: 14:12:26
Datum: 2014-10-06
Hemsida: http://flingans.nu
Cassandra

Så fin blogg du har! :)

Svar: Tack så mycket! :)
My Nordqvist

Tid: 19:12:04
Datum: 2014-10-06
Hemsida: http://sensor.blogg.se

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: