Tre grymma tävlingar

Har varit på tre toppentävlingar varje helg nu och vi har tagit tre rosetter av fyra möjliga. Snacka om lycka! Senast vi tog rosett innan det här var i februari på klubbtävling då vi hoppade 60cm. Vi har aldrig nollat varken 70 eller 80 tidigare men nu har vi gjort det både på lokal och pay and jump. Jag har inte berättat riktigt om rundorna så därför tänkte jag göra det nu. 
 
LE, Färsta - 0 fel
Han var jättefin och kändes perfekt på framhoppningen. Inne på banan var han lite spänd men inte så farligt ändå. Red mot ettan som var snett igenom, han vart lite ranglig och visste inte vart han skulle ta vägen men jag tröck på rejält, petade med spöet och då hoppa han. Fortsatte hela banan runt och jag tröck på honom rejält, det gick fort men han hade ändå en väldigt bra galopp. Han överhoppade en hel del och tog i med ryggen och jag fick kämpa med att inte tappa balansen. Mot femman kom vi knas och vi skulle behövt ett halvt galoppsprång till och då fick jag trycka av honom tidigare så alla trodde att jag skulle åka i backen, även jag en kort millisekund. Fruktansvärt nöjd med honom och är så himla synd att den inte finns på film! 
 
LD, Färsta - Ute
Stannade en gång på oxern på framridningen men vi tog bort bakbommen och då hoppade han. Han kändes fortfarande bra men han var inte lika framåt utan som om något tog emot. Han hoppade ettan, tvåan och trean. Men fyran som var samma som förra rundan ville han inte ta sig över. Han hoppade på fjärde försöket och direkt när vi kom ut därifrån och bakom huset bajsade han. Inte alltid lätt att göra sitt bästa när man är nödig. 
70cm, Alnö Ridklubb (Pay and Jump) - 0 fel
Blev en liten konstig framridning och hoppade bara något språng. Inne på banan var han lite vinglig mot första men efter att han tagit sig över det flöt allt bara på. 
 
80cm, Alnö Ridklubb (Pay and Jump) - 0 fel
Var bara två mellan innan jag skulle hoppa igen så jag struntade i att hoppa fram. Gick bara in på banan igen och körde, denna gång med mer fart. Han var likadan som innan, alltså vinglig på första men sedan hoppade han utan problem. 
LD, Näset - 0 fel
Hoppade fram två gånger på räcket och det var superbra. Mamma fick lägga ner bakbommen på oxern så tog ett språng utan den och ett när den var uppe. Otroligt nöjd med känslan. Han var jättepå och lite svårbromsad. Men helldre att han är så än slö. Ettan var på rakt spår vilket jag inte tycker är jättebra. Han blev vinglig och jag fick peta till med spöet ett par gånger då han svarar bättre på det än skänklarna. När vi hade tagit oss över ettan flöt det bara på och han var väldigt duktig. Petade med spöet lite löst innan varje hinder bara för att verkligen övertala honom.
 
Efteråt sa speakern att jag skulle tänka på hur jag använde spöet då jag inte fick göra sådär innan varje hinder. Så hårt slog jag inte men förstår de eftersom man knappt får använda spöet. Provade även ett annat spö som låter mer än mitt vanliga som han reagerar mer på, vilket gör att jag inte behöver "slå" hårt då han reagerar på ljudet. Dock lät det som om jag rappade till honom flera gånger innan första hindret på filmen så jag förstår dem ;) 
Fyra utav fem kanonrundor och tre rosetter utav 4 möjliga (får bara en rosett på pay and jumpen). Såg även nu att det är pay and jump på söndag igen. Kanske är med då också och då hoppar vi 80 och 90. Åh vad kul :D 
 
Det jag känt nu under dessa tävlingar är att det är första hindret som vi måste komma över. Det är då han är vinglig och vet inte riktigt vad han ska göra, men när vi kommit över och hoppar vidare är han inte alls likadan. Nu är vi på G! 

Kommentarer
* NIKITAS HÄLSOBLOGG *

Vill du, precis som jag ha en snyggare, fastare och rundare rumpa? Var då med på min squatchallenge! DU hittar den här: http://nikitalindblads.blogg.se/2014/september/nikitas-squatschallenge.html#comment

Tid: 22:03:37
Datum: 2014-09-21
Hemsida: http://nikitalinblads.blogg.se
Maja

Gud såå kul! Grattis! :D

Svar: Tack :DD
My Nordqvist

Tid: 22:34:52
Datum: 2014-09-21
Hemsida: http://majawallstrom.blogg.se/
Nelly

Det låter ju verkligen som en lyckad tävlingshelg; bra jobbat och grattis! :D

Svar: Ja verkligen :D Tack!! :)
My Nordqvist

Tid: 12:47:16
Datum: 2014-09-22
Hemsida: http://justanothermortal.blogg.se/

Lämna en kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: